بایننس یکی از بزرگترین و بهترین صرافیهای رمزارزی در جهان است که به عنوان بخشی از یک پروژه ICO ایجاد شده است. این تیم با صدور توکنهای ERC20 به نام بایننس کوین (BNB) بودجه لازم برای راهاندازی این صرافی را جمعآوری کرد. در مقالان قبلی ارزتودی به طور کامل به نقد و بررسی صرافی بایننس پرداختهایم؛ امروزه BNB از بلاکچینی با نام زنجیره بایننس بهره میبرد. BNB به عنوان ابزار پرداخت در بسیاری از پروژههای دیگر هم پذیرفته میشود (به عنوان مثال PundiX). با این حال عملکرد اصلی آن پرداخت حق کمیسیون بایننس جهت لیست نمودن رمزارزها و توکنهای ارائه شده تحت IEO است. در ادامه به آموزش کار با صرافی بایننس خواهیم پرداخت.
آموزش گام به گام بایننس
با رشد بازار ارزهای دیجیتال و کسب اعتبار آنها از سال ۲۰۱۷، هر پروژهای در رویای ورود به بایننس است. هر سرمایهگذار در خواب میبیند که دارای پروژهای است که توکن آن در Binance لیست شده، زیرا موجب افزایش نقدینگی، دسترسی میلیونها سرمایهگذار جدید و همچنین رشد شدید قیمت آن در زمان لیست شدن میشود. امروزه این صرافی یک بازار بینالمللی رمزارزی است که تنها از تراکنشهای رمزارزی (همچنین سپردهگذاری و برداشت ارزهای سنتی در شعبه محلی اوگاندا و جرسی) پشتیبانی میکند؛ در حال حاضر نسخه غیرمتمرکز این پلتفرم در حال راهاندازی است.
صرافی Binance در حال حاضر در کشور حامی صنعت بلاکچین، یعنی مالت فعالیت میکند. این صرافی روزانه گردش مالی چند میلیارد دلاری دارد. این مهم توسط جفت ارزهای زیاد، نقدینگی بالا، کمیسیون کم، پشتیبانی خوب و اعتماد بالای جامعه رمزارزی حاصل شده است. هر سرمایهگذار و معاملهگری دیر یا زود در بایننس حساب ایجاد میکند.
کارمزد معاملات Binance
ایجاد حساب و پرداختها در این صرافی کاملا رایگان است. انجام تراکنشهای رمزارزی منوط به کارمزد مبادلاتی است و هزینهای که برای هر تراکنش پرداخت میشود تنها ۰.۱٪ هر معامله است. این کمیسیون را با داشتن یک رمزارز بومی در حساب خود میتوانید پایین بیاورید. در حال حاضر کارمزد قابل پرداخت توسط ارز دیجیتال BNB حدود ۰.۰۷۵ درصد در هر معامله است.
با دریافت اکانت VIP میتوانید این کمیسیون را بیشتر هم کاهش دهید؛ در نظر داشته باشید که کارمزد ۰۷۵۵٪ برای معامله چنان کم است که جای هیچ گونه نگرانی ندارد، BNB صرفنظر از تخفیف برای کارمزدها، ارزش نگهداری در حساب شما را دارد. به طوری که هیچ کارمزدی از رمزارزهای خریداری شده کسر نمیشود. در غیر این صورت با خرید ۱۰۰۰ توکن، ۹۹۹ توکن به دست ما می رسد که میتواند کمی آزاردهنده باشد.
برداشت رمزارزها از بایننس بدون توجه به مبلغ پرداختی مشمول کارمزد ثابت است. این کارمزد باید هزینه انتقال را پوشش دهد و مبلغ آن بسته به نوع رمزارز، ازدحام بلاکچین و سایر عوامل متغیر است. مقدار این کارمزدها روزانه تغییر میکند و همواره قبل از پرداخت تعیین میشود.
نکته: اگر در حال انتقال رمزارز خاصی به کیف پول ارز دیجیتال خود هستید، چارهای جز پرداخت کارمزد ندارید. از طرف دیگر اگر وجهی را از پلتفرم مبادلاتی دیگری به این صرافی میفرستید، رمزارز ارزانتر و سریعتر را انتخاب کنید.
چگونه میتوانیم یک اکانت در بایننس ایجاد کنیم؟
- به وبسایت بایننس https://www.binance.com/en بروید.
- این وبسایت براساس آدرس IP، به طور خودکار به زبان منطقه شما نمایش داده میشود؛ اگر طبق توصیههای ما از سرویس VPN استفاده میکنید، زبان مورد نظر خود را در گوشه بالا سمت راست انتخاب کنید.
- سپس گزینه «ثبت یا Register» را فشار دهید.
- آدرس ایمیل و رمز ورود خود را وارد کنید؛ ترجیحا شامل حروف بزرگ و کوچک، اعداد و علایم خاص مانند! ، # ، $ ،٪ ، ^ و غیره باشد. قوانین مبادلاتی را قبول کرده و روی گزینه «ثبت» کلیک کنید.
- ایمیل خود را چک کنید.
- ثبتنام را با فشار دادن لینک ارسال شده توسط بایننس به آدرس ایمیل خود تأیید کنید.
- همه چیز آماده است! اکنون میتوانید وارد بازار شوید.
- پس از اولین ورود به سیستم، از دستورالعملهای امنیتی مطلع خواهید شد. آشنایی با آنها را تأیید کنید.
نحوه فعال کردن امنیت دومرحلهای
این مرحله در نسخه قبلی غیر اجبار بود. پس از ورود به سیستم بایننس، باید یک تأیید صحت دو مرحلهای برای حساب خود تنظیم کنید، اگر می خواهید چنین گزینهای را پیدا کنید به تصویر زیر نگاه کنید. روی اکانت خود (۱ و ۲) در گوشه بالا سمت راست کلیک کنید، به گزینه امنیتی (۳) رفته و تأیید اعتبار ۲-F را انتخاب کنید (۴). سپس این گزینه را فعال کنید (۵).
- اپلیکیشن Google Authenticator را روی گوشی هوشمند خود نصب کنید.
- Double Account Security را در تنظیمات بایننس فعال کنید (همانطور که در شکل بالا نشان داده شده). کد QR را با برنامه Google Authenticator اسکن کنید. یک کد شش رقمی در آن ظاهر میشود.
هر بار که وارد بایننس میشوید و همچنین هنگامی که وجهی را برداشت میکنید از شما این کد یکبار مصرف خواسته میشود؛ این کد بر اساس یک الگوریتم رمزنگاری مخفی، هر دقیقه بر روی تلفن شما تغییر میکند (بدون نیاز به دسترسی به اینترنت). به این ترتیب، سارقین فرصتی برای ورود به اکانت شما ندارند.
نکته: توجه داشته باشید که اگر به طور تصادفی Google Authenticator را حذف یا تلفن همراه ما خراب شود، دسترسی به حساب بایننس خود را از دست خواهیم داد. هنگام نصب مجدد این برنامه روی تلفن خود، به کد بازیابی احتیاج داریم. بنابراین باید این کد را در مکانی امن حفظ نمود. کد بازیابی هنگام فعال سازی Google Authenticator در صفحه بایننس ارائه میشود.
چگونه رمزارزهای خود را به بایننس واریز کنیم؟
بایننس با ارزهای سنتی مانند PLN ،USD یا Euro معامله نمیکند، پس چگونه میتوانیم ارز دیجیتال مورد نظرمان را بخریم؟ (به عنوان مثال بیتکوین، لایت کوین یا اتر). سادهترین راه استفاده از خدمات صرافی های ارز دیجیتال ایرانی، تبدیل سرمایه به تتر و سپس انتقال تتر به صرافی بایننس میباشد. بنابراین، رمزارز خریداری شده باید به اکانت بایننس شما منتقل شود تا بتوانید توسط آن سایر رمزارزها را خریداری کنید.
- از منوی بالای بایننس «Means / Funds» و سپس «Donate / Deposit» » را انتخاب کنید. در نسخه جدید صرافی، روی آیکون «Our account» کلیک کنید و سپس روی «Deposit / Deposit» کلیک کنید.
- به طور پیش فرض، کارت بیتکوین و آدرس ما برای پرداختهای BTC ظاهر می شود. اگر میخواهید رمزارز دیگری را واریز کنید، بر روی نام Bitcoin (A) کلیک و از لیست موجود یکی را انتخاب کنید.
- پس از تغییر به رمزارز مورد نظر، آدرس پرداخت در اکانت بایننس ما ظاهر میشود آدرسها ممکن است بسته به فناوری آنها متفاوت باشد. گاهی اوقات علاوه بر آدرس اصلی، باید کد یا آدرس فرعی دیگری را نیز ارائه دهید.
پس از انتقال به این آدرس، اعتبار حساب شما افزایش می یابد و در سابقه پرداختها در تب «Deposit» قابل مشاهده است. پس از شارژ حساب خود، می توانید رمزارزهای مختلفی را با استفاده از صدها جفت ارز مبادله کنید. در این میان رمزارزهایی به اصطلاح استیبل کوین نیز وجود دارند که جفت شده با قیمت دلار هستند (به عنوان مثال TUSD ، PAX ، USDS ، USDC و USDT).
مروری بر فانکشنها، دکمهها و گزینههای بایننس
کار در محیط صرافی بایننس راحت است؛ ما گزینه های زیادی برای انتخاب داریم که متناسب با تنظیمات و دستگاههای ماست، ما میتوانیم از بایننس توسط اپلیکیشن تلفن همراه، نسخه دسکتاپ یا صفحه وب استفاده کنیم. ما شما را بر اساس محبوبترین نسخه مرورگر راهنمایی خواهیم کرد؛ روی تب «Buy/Sell Ads» در گوشه بالا سمت راست کلیک کرده و نسخه اصلی این صرافی راکه دارای رابط کاربری بسیار خوبی است انتخاب کنید. بیایید ببینیم به چه صورت است:
- A- جفت ارز انتخابی و اطلاعات اولیه در مورد قیمت فعلی، تغییر آن در ۲۴ ساعت گذشته و همچنین مجموع گردش مالی.
- B- فهرست جفت ارزهای موجود. این قسمت به شما لیست ارزهایی که میتوانید با توکن بایننس (BNB) خریداری کنید را با جستجو به راحتی به شما نشان میدهد.
- C- لیستی از سفارشات فروش یک جفت ارز معین.
- D- لیستی از سفارشات باز برای خرید این رمزارز.
- E- لیستی از تراکنشهای اخیر.
- F- انتخاب نوع چارت، اندازه اصلی، حرفهای یا شکل گرافیکی سفارشات خرید و فروش
- G- انتخاب نوع کندل (تایم فریم)
- H- نمودار قیمت کندل با میانگین متحرک
- J- نمودار تغییرات حجم
- L- نمودار پیشرفته تر
- M- منوی قرار دادن سفارشات خرید و فروش
- N- لیست سفارشات و تاریخچه تراکنشها
چگونه در بایننس خرید و فروش کنیم؟
با دانستن اینترفیس صرافی بایننس، میتوانیم اولین معامله خود را انجام دهیم؛ به عنوان مثال ما تتر خریداری کرده و از طریق کیف پول ها و صرافی های ایرانی به بایننس منتقل میکنیم و درآنجا تتر را تبدیل به اتر میکنیم، بنابراین سرمایه ما در بایننس در قالب اتر است و میخواهیم در رمزارز IOTA سرمایهگذاری کنیم. البته پیشنهاد ما استفاده از صرافیهای جایگزین بایننس است.
از آنجا که میخواهیم IOTA را در قبال اتر خریداری کنیم، از لیست جفت ارزهای موجود، IOTA / ETH را انتخاب میکنیم؛ ما میتوانیم بلافاصله IOTA را با استفاده از سفارشات فروش سایر کاربران خریداری کنیم. برای این منظور در فهرست خرید گزینه «بازار» را انتخاب کنید؛ در اینجا میتوانیم وضعیت اکانت خود را که ETH را برای IOTA معامله کردهایم، مشاهده کنیم و مقدار اتر برای این معامله را مشخص کنیم. اگر می خواهید نیمی از ETH خود را صرف این خرید کنید، گزینه ۵۰٪ را فشار دهید تا بایننس مقدار IOTA لازم را محاسبه کند.
این احتمال وجود دارد که قیمت IOTA به سرعت تغییر کند و ۱۰۰٪ سفارش ما کار نکند، زیرا IOTA در یک ثانیه کمی افزایش می یابد و ما اتر کافی برحسب تعداد توکنی که سیستم محاسبه کرده نداریم. بنابراین میتوانیم از گزینه Limit استفاده کنیم.
ویژگی Limit
گزینه «Limit» به ما این امکان را میدهد تا قیمت و مقدار معین از یک رمزارز را جهت خرید یا فروش مشخص کنیم. پس از کلیک بر روی دکمه سبز رنگ «خرید»، سفارش ما در ستون سمت چپ صفحه نمایش داده میشود، گزینه دیگر Stop-Limit است. این یک دستور Stop-Loss شرطی است؛ سفارش Limit ما درصورتیکه بهای رمزارز مربوطه به سطح تعیین شده برسد، به طور خودکار صادر خواهد شد. بنابراین نیازی نیست که آنلاین باشیم.
سادهترین راه برای توضیح آن استفاده از Stop-Loss (حد ضرر) است. به عنوان مثال ما بیتکوین را بعد از ۳۵۰۰ دلار خریداری کردهایم و امیدواریم تا ۵۰۰۰ دلار رشد کند. با این حال، مطمئن نیستیم که این اتفاق بیفتد. در صورت ادامه افت قیمت بیت کوین چه اتفاقی خواهد افتاد؟ ما نمیخواهیم سرمایه خود را از دست دهیم؛ در این شرایط از Stop-Limit استفاده میکنیم.
برای مثال میتوانیم تعیین کنیم که اگر قیمت بیتکوین به ۳۴۰۰ دلار رسید، سفارش ما به طور خودکار پاک شود. این قابلیت میتواند از ما در برابر ریزشهای ناگهانی قیمت محافظت کند. اگر قیمت به مقدار مشخصی برسد، میتوانیم سفارش خرید را نیز تعیین کنیم.
به همین ترتیب میتوانیم رمزارزها را توسط Limit ، Market و Stop-Limit در بایننس بفروشیم، تمامی گزینههای اصلی در نوار سیاه رنگ بالا قرار دارند؛ با کلیک روی تب Funds i Sale میتوانید موجودی حساب خود را در هر زمان بررسی کنید. در آنجا در کنار هر رمزارز گزینههای «سپرده»، «برداشت»، «معامله» را پیدا خواهید کرد. شما همچنین میتوانید مستقیماً از تب «داراییها» به پنجره واریز و برداشت دسترسی پیدا کنید.
با کلیک بر روی شماره آدمک، کل موجودی حساب با معادل BTC نمایش داده میشود. با کلیک بر روی نام حساب، به تنظیمات اصلی می رویم. همچنین میتوانید گذرواژه خود را در اینجا تغییر دهید، کمیسیون پرداخت را با استفاده از توکن BNB پرداخت و دسترسی را از طریق پیام کوتاه یا Google Authenticator تنظیم کنید.
تأیید حساب در بایننس اختیاری است. سقف روزانه برداشت از یک حساب تایید نشده ۲ بیت کوین است.
مرور سایر سایتها و محصولات بایننس
بایننس علاوه بر محصول شاخص و اصلی خود، یعنی صرافی رمزارزی، چندین پلتفرم و راهکار مختلف برای سرمایهگذاران رمزارزی ارائه میدهد، با کلیک بر روی آرم منو در گوشه سمت راست بالای صفحه در کنار لوگوی بایننس، میتوانید به آنها دسترسی پیدا کنید؛ این مجموعه علاوه بر صرافی و بازارهای رمزارزی دارای پورتال آموزشی، صندوق خیریه، صفحه خبری، پرورش استارتآپهای بلاکچینی، بستر ICO و گزارشات تجزیه و تحلیل میباشد.
آکادمی بایننس- پورتال آموزشی
اکادمی بایننس یک پورتال آموزشی به زبان انگلیسی است که شامل مفاهیم مربوط به رمزارزها و فناوری بلاکچین میباشد؛ وبسایت آکادمی بایننس به طور مرتب فیلم و مقالات آموزشی را منتشر و اصول تجزیه و تحلیل تکنیکال و موارد دیگر را توضیح میدهد.
بنیاد خیریه Binance
بنیاد خیریه بایننس یک صندوق خیریه غیرانتفاعی است که وجوه را به صورت رمزارز نگهداری میکند؛ کمکهای مالی از طریق پروژههای رمزارزی و همچنین بایننس به آن منتقل می شود، هدف این بنیاد مبارزه با فقر و بهبود کیفیت زندگی مردم کشورهای در حال توسعه است.
Binance Info رقیب CoinMarketCap
Binance Info پورتالی است که میتوانیم تمام اطلاعات اولیه در مورد رمزارزهای موجود در بازار را پیدا کنیم. این یک رقیب برای پورتالهای محبوب coinmarketcap و coinpaprica است؛ Binance Info علاوه بر روندهای فعلی رمزارزها و درصد نوسانات آنها، دارای نمودارهای معاملاتی است که تجزیه و تحلیل تکنیکال را امکانپذیر میکند. هر رمزارز در آن حاوی اطلاعات مختصری از پروژه، تیم ایجاد کننده آن و همچنین پیوندهایی به اطلاعات کاربردی مربوط به پیشرفت پروژهاش میباشد.
لابراتور بایننس
Binance V label یک «نشان طلا» و مهری کیفیتیست که به پروژهها اعطا میشود. این امتیاز به هر تیمی که متعهد شود اطلاعات موجود در وبسایت Binance Info را به روز کند، داده میشود، لابراتور بایننس حامی کارآفرینان است. این برنامه از با استعدادترین و منتخبی از سازندگان یک پروژه رمزارزی، پشتیبانی میکند؛ لابراتور بایننس به طور مستقیم از پروژههای منتخب مالی پشتیبانی میکند. این امر در تعیین استراتژی مربوط به عرضه اولیه توکن و همچنین مدیریت بعدی آنها مثمرثمر خواهد بود.
IEO یا ICO در بایننس
بایننس در پلتفرم اختصاصی شما،ICO پروژههای منتخب را سازماندهی میکند. این شکل از فروش توکن به عنوان بخشی از عرضه اولیه صرافی، IEO نامیده میشود. توکنهای فروخته شده از طریق بایننس به دلیل استقبال زیاد از آنها، کاملاً محدود و منوط به روال خاصی است.
تحقیقات بایننس
تحقیقات بایننس، سرویسی است که هدف آن انتشار گزارشهای با کیفیت بالا در مورد وضعیت بازار رمزارزاست. این گزارشات در درجه اول به سرمایهگذاران نهادی ارایه میشود.
تراست والت، کیفپول رسمی بایننس
نکته دیگری که لازم است بدانید این است که کیف پول تراست والت توسط بایننس خریداری شده و اکنون به عنوان کیفپول رسمی این صرافی معرفی میشود، تراست والت یک کیفپول موبایلی است که روی تلفنهای هوشمند با سیستمعامل Android یا iOS نصب و به شما امکان ذخیره محبوبترین کوینها و توکنها مانند بیتکوین، لایتکوین، اتر و توکنهای ERC20 و غیره را میدهد.
Binance DEX
بایننس علاوه بر بازار مرسوم رمزارزها، در حال توسعه یک پلتفرم مبادلاتی غیرمتمرکز (DEX) است؛ این پلتفرم در حالی که تعداد پروژهها و جفت ارزهای مبادلاتی آن ۱۰برابر بایننس است، دارای کارمزد معاملاتی کمتری میباشد.
Binance 2.0
نسخه جدیدی از صرافی بایننس که دارای ویژگیهای جدیدی برای کاربران خواهد بود؛ مهمترین این ویژگیها، توانایی تغیر لوریج (برای پول قرض گرفته شده) است، همان چیزی است که از سوی سرمایهگذاران بیتجربه استفاده میشود و از این طریق حساب خود را خیلی سریع خالی میکنند؛ در این مقاله سعی خود را به عمل آوردیم تا صفر تا صد کار با صرافی بایننس برای افراد مبتدی را کامل توضیح دهیم.
سوالات متداول
آیا ایرانیان میتوانند با تغییر آی پی به صرافی بایننس متصل شوند؟
خیر! پس از اعمال احراز هویت دو مرحلهای، امکان استفاده از صرافی بایننس از ایرانیان سلب شد. مشکل این صرافی با ملیت ایرانی ها است؛ نه با موقعیت جغرافیایی.
امنیت صرافی بایننس چگونه است؟
در طول فعالیت بایننس، این صرافی تنها یک بار هک شد، اما تمام ضرر و زیان کاربران را پرداخت کرد.
چگونه میتوان از صرافی بایننس کسب درآمد کرد؟
علاوه بر استیکینگ و خرید و فروش رمزارزها میتوانید از طریق رفرال لینک ها یا لینک های بازاریابی در این صرافی کسب درآمد کنید. نحوه درآمدزایی از رفرال به این صورت است که میتوانید از کمیسیون افرادی که به بایننس دعوت کردهاید مقداری برای خود به عنوان پاداش معرفی و دعوت سود بردارید.