نماد سایت ارزتودی

تحلیل On Chain یا درون زنجیره ای چیست؟

تحلیل درون زنجیره ای (On Chain) چیست؟

در دسترس بودن تمام داده‌های بلاک چین آن را برای علم داده و یادگیری ماشین بسیار مناسب می‌کند. در واقع ارزهای دیجیتال تنها دارایی‌هایی هستند که هر فعالیت تجاری و سرمایه‌گذاری را می‌توان از دفتر کل آن‌ها بازیابی و بررسی کرد. از آنجایی که بلاک چین‌ها این موقعیت را آماده می‌کنند، کارشناسان نیز از این داده‌های شفاف برای ارزیابی فعالیت تراکنش‌ها و سودمندی شبکه استفاده می‌کنند و این فرآیندی به عنوان، تحلیل On Chain یا آنالیز درون زنجیره‌ای شناخته می‌شود. تریدر‌ها و سرمایه‌گذاران کریپتوکارنسی نیز از طریق داده‌های درون زنجیره‌ای می‌توانند احساسات و رفتار کلی کاربران را رصد کنند. ما در این مقاله قصد داریم درباره‌ی داده‌های درون زنجیره‌ای و تأثیر آن‌ها بر بهبود بازار ارز‌های دیجیتال صحبت کنیم.

پیشنهاد مطالعه: تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال

داده‌های درون زنجیره‌ای یا تحلیل On-Chain چیست؟

تحلیل On Chain یا آنالیز درون زنجیره حوزه جدیدی است که مبانی، سودمندی و فعالیت تراکنش ارز‌های دیجیتال را با استفاده از داده‌های بلاک چین نشان می‌دهد. تحلیلگران زنجیره‌ای از طیف وسیعی از اقدامات برای افزایش درک خود از یک شبکه استفاده کرده تا نوسانات قیمت در آینده را پیش‌بینی کنند. تحلیل درون زنجیره‌ای مستلزم استخراج اطلاعات از انواع داده‌های بلاک چین و حجم معاملات، اطلاعات بلاک مانند پاداش ماینر، همبستگی‌های قیمتی، ورودی و خروجی صرافی است.

تحلیل On-chain از داده‌های بلاک چین در دسترس عموم برای ارزیابی شبکه استفاده می‌کند، مشابه اینکه چگونه تحقیقات بنیادی سهام به دنبال شناسایی ارزش اساسی یک شرکت است. این نوع تحلیل اغلب با تجزیه و تحلیل فنی تریدر‌ها و سرمایه‌گذاران ادغام می‌شود تا بهترین نقاط ورود و خروج را کشف کنند. به طور خلاصه، استفاده از داده‌های تراکنش و کیف پول در دسترس عموم برای ارزیابی ارزش شبکه بلاک چین به جای هیجانات سوداگرانه در مورد دارایی رمزنگاری یکی از ضروری‌ترین موارد استفاده از تحقیقات درون زنجیره است.

۸ معیار اصلی آنالیز درون زنجیره‌ای (on chain)

اکنون متوجه شدید که بررسی و آنالیز داده‌های درون زنجیره اهمیت زیادی دارد. حالا که با مفهوم آنالیز on chain آشنا شدید، در این قسمت از مقاله ارزتودی ۸ معیار اصلی یا خلاصه‌ای از رفتار توکن را برای شما آورده‌ایم که در زمان بررسی داده‌ها از آن‌ها غافل نشوید. برای مثال خلاصه‌ای از داده‌های ارز دیجیتال بیت کوین را در تصویر زیر مشاهده می‌کنید.

۱. هولدر‌هایی که با قیمت فعلی در حال کسب درآمد هستند

به گزارش وبسایت onchainfx، آمار اول میانگین هزینه خرید آدرس‌ها را با تراز محاسبه و آن را با قیمت فعلی مقایسه می‌کند. اگر قیمت فعلی از میانگین هزینه بیشتر باشد، آدرس به عنوان “In the Money” در نظر گرفته می‌شود. اگر قیمت فعلی کمتر از هزینه معمولی باشد، موقعیت “Out of the Money” تلقی می‌شود. این داده‌ها سپس به نسبت هولدر‌هایی که با قیمت فعلی پول دارند یا از آن خارج می‌شوند به صورت میانگین محسابه می‌شود که در ادامه آن را مشاهده می‌کنید:

۲. هولدر‌های بزرگ یا نهنگ‌ها

محاسبه درصد بالایی از نهنگ های ارز دیجیتال و سرمایه‌گذاران عمده در این آمار زنجیره‌ای جمع‌آوری شده است. به عبارت دیگر، درصد عرضه در گردش را نشان می‌دهد که آدرس‌هایی با بیش از ۱ درصد از کل عرضه و هولدر‌های بزرگ و همچنین آدرس‌هایی با ۰. ۱ درصد تا ۱ درصد از کل عرضه را دارند.

۳. همبستگی قیمت با بیت کوین

همبستگی آماری ۳۰ روزه بین دارایی‌های بازار کریپتوکارنسی و بیت کوین توسط این شاخص ارائه می‌شود. به عنوان مثال، در زمان نگارش این مقاله، همبستگی بین قیمت بیت کوین و اتریوم حدود ۹۵٪ است.

۴. ترکیب هولدر‌ها بر اساس زمان نگهداری

این معیار درون زنجیره‌ای توزیع مالکیت دارایی‌ها را در طول زمان نشان می‌دهد. به بیان دیگر، هر آدرسی که دارایی را نگه می‌دارد به سه دوره زمانی تقسیم می‌شود.

۵. معاملات بیشتر از ۱۰۰ هزار دلار

این معیار حجم کل تراکنش‌های بالای ۱۰۰,۰۰۰ دلار آمریکا را در هفت روز گذشته نشان می‌دهد. در شبکه بیت کوین، ۱۱۹. ۳۶ میلیارد تراکنش بالاتر از ۱۰۰ هزار در ۷ روز گذشته، انجام شده است.

۶. دموگرافیک معاملات

برای ۱۴ روز گذشته، جمعیت‌شناسی تراکنش به تعداد تراکنش‌هایی اشاره دارد که در مناطق زمانی تجاری غرب (۱۰ صبح تا ۱۰ بعد از ظهر UTC) در مقایسه با تراکنش‌هایی که در مناطق زمانی معاملات شرقی (۱۰ بعد از ظهر تا ۱۰ صبح UTC) رخ داده است.

۷. کل ورودی‌های صرافی

حجم کل یک دارایی دیجیتالی (به دلار یا توکن) که در هفت روز گذشته در صرافی‌های متمرکز برتر قرار داده شده است، به عنوان کل ورودی مبادلات گفته می‌شود.

۸. کل خروجی‌های صرافی

کل حجم دارایی دیجیتالی (به دلار یا توکن) که در هفت روز گذشته از بزرگترین صرافی‌های متمرکز خارج شده است به عنوان کل خروجی مبادلات شناخته می‌شود.

سیگنال‌های معاملاتی درون زنجیره 

اکنون که با ۸ معیار ارائه شده اصلی آشنا شدید، به منطقه سیگنال‌های تجاری قابل اجرا در زیر بخش خلاصه توکن نگاهی بیندازیم. این سیگنال‌های معاملاتی مبتنی بر الگوریتم‌های یادگیری ماشینی هستند که قادر به ارزیابی رفتار و همچنین پیش‌بینی تغییرات قیمت در آینده هستند. هر مدل به عنوان یک سیگنال ارائه و به سه دسته اصلی تقسیم می‌شود:

اگرچه سیگنال‌های معاملاتی سیگنال‌های حرکتی هستند که بر اساس تغییرات نسبی در‌ اندیکاتور مشخص می شوند، اما هر یک از این سیگنال‌ها به‌ اندیکاتور‌های زیربنایی ارائه شده توسط IntoTheBlock وابسته هستند. مدل‌ها به چگونگی تغییر این شاخص‌ها در طول زمان نگاه می‌کنند و آن‌ها را با تأثیر قیمت گذشته خود مقایسه می‌کنند. بسته به سیگنال تجاری و دارایی رمزنگاری مورد ارزیابی، روش‌ها و دوره‌های زمانی متفاوتی استفاده می‌شود. به منظور اطمینان از عملکرد با کیفیت بالا، هر مدل به طور منظم آموزش داده و مجدداً بهینه‌سازی می‌شود.

سیگنال‌های درون زنجیره‌ای

سیگنال‌های زنجیره‌ای از ترکیب شاخص‌های بلاک چین با مدل‌های تک متغیره ایجاد می‌شوند که هر کدام از روش‌های متفاوت برای حفظ ثبات و دقت استفاده می‌کنند. هر سیگنال درون زنجیره یک بار در روز محاسبه می‌شود تا تغییرات احتمالی قیمت در روز بعد را پیش‌بینی کند. این سیگنال شامل ۴ معیار اصلی است:

تغییر در کل آدرس‌های دارایی رمزنگاری مورد نظر با رشد شبکه جدید اندازه‌گیری می‌شود. سیگنال تغییرات کل آدرس‌ها را در هفته قبل بررسی می‌کند و سپس برای نمایش احساسات صعودی یا نزولی برای عملکرد هر دارایی تنظیم می‌شود.

این سیگنال حجم توکن‌های کسب شده از دارایی را در سطح قیمت فعلی با استفاده از‌اندیکاتور In/Out of Money محاسبه می‌کند. این ارزش روز قبل را با میانگین متحرک ۷ روزه در مقدار کل عرضه پول مقایسه می‌کند.

این سیگنال حرکت روزانه نهنگ‌ها (آدرس‌هایی با بیش از ۱% عرضه در گردش) و سرمایه‌گذاران (آدرس‌هایی با ۰. ۱ تا ۱% عرضه) را ردیابی می‌کند. اضافه شدن سهام توسط نهنگ‌ها و سرمایه‌گذاران معمولاً صعودی تلقی می‌شود، اگرچه معیار‌های دقیق بسته به دارایی رمزنگاری متفاوت است.

این سیگنال تغییرات در تعداد تراکنش‌های بالاتر از ۱۰۰,۰۰۰ دلار را تحلیل می‌کند و بر اساس آمار تراکنش‌های بالا IntoTheBlock است. این سیگنال نشان دهنده فعالیت تجاری افراد و مؤسسات با ارزش خالص است.

تبادل

سیگنال‌های مبادله، برخلاف سیگنال‌های زنجیره‌ای که روزانه محاسبه می‌شوند، تقریباً بلادرنگ هستند، زیرا هر دقیقه به‌روزرسانی می‌شوند و یک بازه زمانی یک دقیقه‌ای دارند. این مدل‌ها بر اساس مطالعات انجام شده بر روی تاکتیک‌های معاملات با فرکانس بالا (HFT) ارزیابی و برای هر دارایی رمزنگاری پشتیبانی شده اعمال شده‌اند.

قیمت هوشمند

نسخه‌ای از دفترچه سفارش میان‌قیمت، که در آن قیمت‌های پیشنهادی/فروشی با حجم معکوس مشخص می‌شوند. Smart Price قیمت پیشنهادی را در حجم درخواستی ضرب می‌کند، سپس قیمت درخواستی و حجم پیشنهادی را اضافه می‌کند و مبلغ را بر حجم کل پیشنهاد و درخواست تقسیم می‌کند.

عدم تعادل حجم پیشنهاد و درخواست

این سیگنال تغییرات در اختلاف حجم بین قیمت پیشنهادی و درخواستی را دنبال می‌کند.

مشتقات

و در نهایت، از داده‌های بازار آتی برای تولید سیگنال مشتقات استفاده می‌شود. این مدل به صورت ساعتی و با هدف پیش‌بینی نوسانات قیمت برای یک ساعت آینده اجرا می‌شود.

شتاب بازار آتی

شتاب بازار آتی با استفاده از یک مدل چند متغیره تعیین می‌شود که تغییرات در حجم قرارداد‌های آتی و سود باز را در رابطه با نوسانات قیمت بررسی می‌کند. با توجه به سیگنال، افزایش حجم و سود باز اغلب برای حرکت فعلی قیمت در بازار‌های سهام مثبت در نظر گرفته می‌شود. این سیگنال تمام نتایج ممکن را برای سه عامل در نظر می‌گیرد و سطوح هیجانی صعودی/نزولی منحصر به فرد را برای هر دارایی رمزنگاری پشتیبانی شده تعیین می‌کند.

ابزارهای تحلیل آنچین

کاوشگرهای بلاک چین مانند EtherScan برای اتریوم و SnowTrace برای Avalanche به شما این امکان را می‌دهند تا آدرس کیف پول یا قرارداد هوشمند را جستجو کنید. اما آن‌ها داده‌ها را جمع نمی‌کنند یا ابزارهایی برای درک انبوه نقاط داده موجود ارائه نمی‌دهند.

پلتفرم‌ها و منابع بی‌شماری پدید آمده‌اند که هر کدام نمودارها و داشبوردهای متفاوتی را برای کمک به کاربران در تجسم بهتر داده‌های بلاک چین و ردیابی حرکات ارزهای دیجیتال و کیف پول‌های فردی ارائه می‌دهند.
بسیاری از این پلتفرم‌ها یا رایگان هستند یا حداقل ویژگی‌های رایگان زیادی را ارائه می‌دهند. برخی از محبوب‌ترین ابزارها عبارتند از:

کلام آخر

تحلیل On Chain یا زنجیره‌ای مانند تحقیقات بنیادی شرکت، داده‌های بلاک چین در دسترس عموم را ارزیابی می‌کند تا درک بهتری از ارزش و کاربرد شبکه به دست آورد. تحلیل زنجیره‌ای دارایی‌های دیجیتال مستلزم به دست آوردن تراکنش‌ها، معیار‌های زنجیره‌ای و داده‌های کیف پول به دلایل ارزشی به جای ارزیابی ترازنامه، جریان نقدی و صورت درآمد است.

در نهایت البته خالی از لطف نیست که بگوییم تحلیل درون زنجیره‌ای به شما نمی‌گوید که چه کاری انجام دهید؛ این شما هستید که باید یک استراتژی بر اساس اطلاعات موجود طراحی کنید.

سوالات متداول

تحلیل On Chain چیست؟

تحلیل On Chain یا آنالیز درون زنجیره حوزه جدیدی است که مبانی، سودمندی و فعالیت تراکنش ارز‌های دیجیتال را با استفاده از داده‌های بلاک چین نشان می‌دهد.

داده‌های آنچین به ما می‌گوید چه کاری انجام دهیم؟

خیر – شما با استفاده از داده‌های آنچین و اطلاعات موجود می‌توانید یک استراتژی طراحی کنید و بر اساس آن پیش روید.

نکته: توجه داشته باشید این مقاله صرفا با هدف راهنمایی و آشنایی نوشته شده و آکادمی ارز دیجیتال ارزتودی مسئولیتی در مقابل تصمیمات افراد یا عواقب مالی آن ندارد.

۴.۸/۵ - (۵ امتیاز)
خروج از نسخه موبایل