یکی از منابع اطلاع رسانی بسیار مهم ارزهای دیجیتال، سایت کوین مارکت کپ میباشد. Coinmarketcap یکی از معتبرترین مراجع ردیابی قیمت ارزهای رمزنگاری شده است که محبوبیت و اعتبار ویژهای بین کاربران بازار کریپتوکارنسی دارد. بهترین ویژگی که سایت کوین مارکت کپ را متمایز میکند، جامع بودن و کاربردی بودن این سایت است. در این مطلب از وبسایت ارزتودی سعی شده تا تمامی بخشهای کاربردی وبسایت Coinmarketcap را آموزش دهیم.
کوین مارکت کپ چیست؟
وبسایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap.com) از مهم ترین سایتهای ردیابی قیمت است که با هدف کمک به کاربران بازار کریپتوکارنسی پا به میدان گذاشته است. CMC ماموریت خود را اینطور معرفی میکند که با ارائه اطلاعات صحیح، بیطرفانه، با کیفیت و به روز به بالابردن سطح آگاهی کاربران کمک کند. این وبسایت به بررسی طیف گستردهای از ارزهای دیجیتال مانند؛ لونا، دوج بیبی و ایردراپ میپردازد.
طبق ادعای این وبسایت، حتی دولت آمریکا نیز از این منبع برای تحقیق و گزارش استفاده میکند. تیم کوین مارکت کپ در جهت افزایش رفاه کاربران خود، نرم افزار این سایت را برای گوشی های همراه منتشر کرده است. در ادامه در مورد نحوه کار با CMC و طریقه درآمدزایی از آن صحبت خواهیم کرد.
دانلود نرم افزار CoinMarketCap
تاریخچه CoinMarketCap
قبل از اینکه وارد بحث آموزش کار با سایت CMC شویم، بهتر است کمی راجع به پیشینه آن بدانیم و مسیر این پروژه را از ابتدا تا حال بررسی کنیم. کوین مارکت کپ در سال ۲۰۱۳ توسط Brandon Chez تاسیس شد و به سرعت اعتماد مردم را جلب کرد و به منبعی برای مقایسه هزاران رمزارز تبدیل شد. CoinMarketCap در آوریل ۲۰۲۰، توسط کمپانی بزرگ بایننس خریداری شد.
بایننس یک شرکت جهانی بزرگ است که معتبرترین صرافی ارزدیجیتال جهان، صرافی Binance، یکی از زیرمجموعه های آن است. پس از واگذاری CMC به Binance، کوین مارکت کپ صریحا اعلام کرد که فعالیت خود را کاملا بیطرفانه و مستقل از سیاست های شرکت مادر (بایننس) ادامه خواهد داد. به نظر میرسد که این سایت در پیاده سازی ادعای خود موفق عمل کرده است.
آموزش کار با وب سایت CoinMarketCap
زمانی که وارد سایت میشوید، لیستی از رمزارزها و مشخصاتشان ظاهر میشود؛ هر ستون، شامل اطلاعاتی میباشد یکه در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
- Price: در این ستون میتوانید قیمت لحظهای هر رمزارز را مشاهده کنید. منظور از قیمت لحظهای، میانگین قیمتی است که از صرفیها گزارش شده است. معمولا در صرافی های مختلف، قیمت ها کمی با هم متفاوت است.
- ۲۴%: اعداد نشان داده شده در این ستون، بیانگر درصد تغییراتی است که هر رمزارز نسبت به ۲۴ ساعت قبلی تجربه کرده است. برای مثال؛ اگر ساعت ۱۳ وارد سایت شوید، این عدد، درصد تغییرات قیمت را تا ساعت ۱۳ دیروز نشان میدهد. رنگ سبز نمایانگر افزایش قیمت و رنگ قرمز نمایانگر افت قیمت است.
- ۷d%: در این قسمت میتوانید درصد تغیرات قیمت را در ۷ روز گذشته مشاهده کنید.
- Market Cap: میتوانید ارزش بازار هر رمزارز را مشاهده کنید.
- Volume: به مقدار پولی که به صورت مجزا در معامله یک رمزارز در ۲۴ ساعت گذشته رد و بدل میشود اشاره میکند.
- Circulating Supply: این عبارت، نمایانگر تعداد رمزارزهای فعال در چرخه بازار است.
- last 7 day: در این بخش میتوانید به صورت شماتیک وضعیت بازار را در ۷ روز گذشته بررسی کنید. رنگ سبز نمودار، نمایانگر سیر صعودی و رنگ قرمز، نمایانگر سیر نزولی است.
معرفی ویژگی ها و بخش های مختلف
اگر روی یک رمزارز کلیک کنیم، وارد پنجره مخصوص آن خواهیم شد و جزئیات بیشتری راجع به آن ارزدیجیتال عایدمان خواهد شد. برای نمونه، روی بیت کوین کلیک میکنیم و وارد صفحه BTC میشویم.
شناسنامه رمزارز
داخل کادر آبی، نام رمزارز مورد نظر (Bitcoin) را با لوگوی آن مشاهده میکنید و روبروی آن، داخل مستطیلی کوچک، نماد ارزدیجیتال (BTC) قابل مشاهده است. معمولا برای جستجو یک رمزارز در منابع ارزهای دیجیتال مثل کوین مارکت کپ و Tradingview.com از نماد اختصاری آن استفاده میکنند. در این بخش میتوانید جایگاه یا Rank ارز دیجیتال مد نظر را مشاهده کنید که بر اساس ارزش بازار (Market Cap) مرتب شده است. اگر با کمی دقت به داخل کادر نگاه کنید، عبارت Coin را مشاهده خواهید کرد که بیان میکند، رمزارز مورد نظر ما یک کوین است. اگر از ویژگی های یک Coin و Token بیاطلاع هستید، پیشنهاد میکنیم که مقاله تفاوت کوین و توکن را از دست ندهید.
قیمت
کادر سبز رنگ، اطلاعات مفیدی مانند قیمت رمزارز، پایین ترین و بالاترین قیمت در ۲۴ ساعت گذشته، ارزش آن بر پایه BTC و ETH و البته میزان سود یا ضرر را نسبت به ۲۴ ساعت گذشته بررسی میکند.
جزئیات فنی و مفید
در کادر زرد، اطلاعاتی مانند: وبسایت رسمی، مرورگرهای بلاک چین رمزارز مورد نظر، جامعه (Community)، منبع کد (Source Code) و وایت پیپر قابل مشاهده است که از هرکدام از آن ها میتوانید اطلاعات مفیدی کسب کنید. پایین این کادر زرد، اطلاعات فنی راجع به رمزارز مورد نظر داده است که برای بیت کوین، این داده ها شامل؛ قابلیت ماین کردن، پیروی از قواعد مکانیزم اجماع کار، سازوکار SHA-256 و سایر اطلاعات کاربردی است.
اطلاعات تکمیلی در سایت CoinMarketCap
با اسکرول کردن صفحه به سمت پایین، با ۱۱ کاربرگ مواجه خواهید شد که هر یک از آنها، اطلاعات جالبی را به مخاطب میدهد؛ در ادامه به بررسی هر یک از این قسمت ها میپردازیم.
Overview
در این قسمت میتوانید نمودار قیمت ارز دیجیتال مدنظر را در بازههای زمانی یک روزه، هفتگی، ماهانه، سه ماه، سالانه و تمام مدت (از ابتدا تا حال) در پلتفرم های متفاوت برررسی کنید. یکی از گزینه ها، بررسی قیمت در بستر تریدینگ ویو است که برای بیشتر کاربران، محبوب ترین پلتفرم برای تحلیل قیمت است. اگر با این سایت آشنایی ندارید، پیشنهاد میکنیم که مقاله آموزش کار با سایت تریدینگ ویو را از دست ندهید.
Market
در بخش مارکت میتوانید تمام فعالیت های رمزارز موردنظر را در بازارهای مختلف (Spot، Perpetual و Futures) بررسی کنید.
Historical data
در این قسمت میتوانید گزارش قیمت روزانه، اعم از قیمت باز شدن و بسته شدن و همچنین حجم معاملات را مشاهده کنید.
Wallet
این قسمت، والت هایی را که با این رمزارز مرتبط هستند نشان میدهد. همانطور که میدانید، یک کیف پول ارز دیجیتال در حالت عادی، از تمام شبکه های بلاک چین پشتیبانی نمیکند.
News
از سایر امکانات این سایت میتوان به بخش اخبار اشاره کرد. اگر مثل تصویر بالا، بیت کوین را انتخاب کنید و روی کاربرگ اخبار کلیک کنید، میتوانید تمامی وقایع مهم مربوط به BTC را مشاهده کنید. متاسفانه در مورد سایر آلت کوین ها، مخصوصا شت کوین ها، اخبار خاصی در این بخش یافت نخواهید کرد و باید از سایر منابع کریپتوکارنسی استفاده کنید.
Social
کاربرگ Social، فعالان شبکه های اجتماعی که مرتبط با موضوع رمزارز مدنظر شما فعالیت میکنند را به شما معرفی میکند.
Rating
کوین مارکت کپ بر اساس معیارهای مخصوصی که در این بخش توضیح داده است به بررسی صحت و سلامت پروژهها میپردازد. امتیازدهی این سایت به دو صورت انجام میشود؛ تمامی رمزارزها از سطح D تا AAA رده بندی میشوند و علاوه بر این، برای هر رمزارز، امتیازی بین ۰ تا ۱۰۰ درصد در نظر گرفته شده است. در این سایت BTC با ۹۹/۸۳ درصد، بیشترین امتیاز را دارد و با AA نشان داده شده است.
Analysis
در این بخش، برخی از ابزار تحلیلی برای کاربران در نظر گرفته شده است که با آن میتوانند درک بهتری از شرایط موجود داشته باشند؛ از این ابزار میتوان به شاخص ترس و طمع اشاره کرد.
Price Estimates
یکی از قسمت های جالبی که سایت CoinMarketCap برای کاربران تعبیه شده است، بخش پیشبینی قیمت است. در این ناحیه میتوانید قیمت مد نظرتان را پیشبینی کنید و آن را با سایر کاربران به اشتراک بگذارید. در ادامه تمام سربرگهایی که در این لاین وجود دارد را به صورت خلاصه مرور خواهیم کرد.
Overview | نمودار قیمتی |
Market | لیست صرافیها برای خرید |
Historical Data | اتفاقات مهم ثبت شده |
Holders | بررسی آدرسها و درصد سهم سرمایهداران کلان |
Project info | معرفی افراد تیم و افراد تاثیر گذار |
Wallets | کیف پولهای رمز ارز |
Social | شبکههای اجتماعی (کامیونیتیها) |
News | آخرین اخبار |
Analysis | آخرین و معتبرترین تحلیلها |
Price Estimates | امتیاز تیم مارکت کپ از سطح D (کمترین امتیاز) تا سطح AAA (بیشترین امتیاز) |
جستجوگر بلاک چین کوین مارکت کپ
در صفحه اصلی سایت کوین مارکت کپ، در انتهای صفحه، قسمتی به نام «اProducts» وجود دارد که محصولات این کمپانی را به نمایش گذاشته است. در این بخش، با لمس عبارت Blockchain Explorer به جستجوگر کوین مارکت کپ متصل میشوید.
این مرورگر از شبکه های بیت کوین، اتریوم، لایت کوین و بایننس پشتیبانی میکند. مرورگر بلاک چین، ابزاری است که با آن میتوانید با استفاده از TXID، تمامی تراکنشات خود را پیگیری کنید. برای مطالعه بیشتر در این زمینه، پیشنهاد میکنیم مقاله آموزش پیگیری تراکنش ارز دیجیتال را مطالعه کنید.
درآمدزایی از سایت کوین مارکت کپ
بسیاری از کاربران CoinMarketCap نمیدانند که از طریق این سایت میتوانند به پول برسند. درآمدزایی از طریق سایت کوین مارکت کپ از دو روش امکان پذیر است؛ ایردراپ و الماس های کوین مارکت کپ.
ایردراپ در کوین مارکت کپ
برای شرکت در ایردراپ های کوین مارکت کپ میتوانید با لمس این لینک به صفحه Airdrop این سایت متصل شوید. گاهی اوقات تیم های توسعه دهنده، برای معرفی رمزارز خود، تعدادی ارز دیجیتال و NFT به صورت رایگان به کاربران هدیه میکنند که البته بسیاری از آنها نفیس و ارزشمند است.
برای بدست آوردن این جوایز، معمولا باید کمی فعالیت داشته باشید. این فعالیت ها میتواند شامل لایک و دنبال کردن صفحه آن رمزارز و معرفی آن به دوستانتان باشد. معمولا برای شرکت در یک ایردراپ باید صفحات مجازی فعال مثل تلگرام، اینستاگرام، فیبس بوک و توییتر داشته باشید.
الماس (Diamond)
سایت کوین مارکت کپ برای قدردانی از کاربران و تشویق آنها به استفاده از سایت، سیاستی جالب طراحی و اجرا کرده است. این تیم با طراحی یک استراتژی جالب به کاربران خود Diamond یا الماس پاداش میدهد. این الماس ها را میتوانید در بخش Reward به هدایای ارزشمند تبدیل کنید. جوایز این بخش از NFT های ارزشمند است که میتوانید آن ها را بصورت کالکشن نگه دارید یا حتی بفروشید و از آن کسب درآمد کنید.
سوالات متداول
سایت کوین مارکت کپ چیست؟
کوین مارکت کپ یک مرکز ردیابی قیمت و منبع اطلاعات است که از سال ۲۰۱۳ فعالیت خود را در حوزه رمزارزها شروع کرده است و اکنون زیر نظر کمپانی بزرگ بایننس، به صورت مستقل در حال اطلاع رسانی به کاربران بازار کریپتوکارنسی است.
کوین مارکت کپ چگونه قیمت ها را ردیابی میکند و این قیمت ها چقدر قابل اعتماد هستند؟
وبسایت کوین مارکت کپ، قیمت ارزهای دیجیتال را از تمام صرافی های معتبر دنیا دریافت میکند و میانگین قیمت را اعلام میکند.
آیا تمام رمزارزهایی که در CoinMarketCap لیست میشوند، معتبر هستند؟
خیر! قطعا تمام این پروژه ها معتبر نیستند و باید قبل از هر سرمایه گذاری، در مورد ارز دیجیتال مورد نظر تحقیق کنید.
نکته: توجه داشته باشید این مقاله صرفا با هدف راهنمایی و آشنایی شما با کوین مارکت کپ نوشته شده است و آکادمی ارز دیجیتال ارزتودی مسئولیتی در مقابل تصمیمات یا عواقب مالی آن برای افراد ندارد.