بسیاری از مردم نسبت به ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین به دلیل مصرف انرژی زیادی که دارد، انتقاد میکنند. در حالی که راههای دیگری برای تایید تراکنشهای ارزهای دیجیتال و ایجاد کوینهای جدید وجود دارد، دو ارز دیجیتال محبوب، بیتکوین و اتریوم از الگوریتم اثبات کار که انرژی مصرفی زیادی دارد، استفاده میکنند. با این حال، ما در این مقاله ارزتودی ۵ توکن دوستدار محیط زیست را معرفی میکنیم تا بتوانید با خیال راحتتر بدون نگرانی از ردپای کربن در آنها سرمایهگذاری کنید.
ارز دیجیتال دوستدار محیط زیست به چه معناست؟
در حالی که همه در مورد پایداری و سازگاری با محیط زیست صحبت میکنند، مصرف انرژی ارزهای دیجیتال به یک مشکل بزرگ تبدیل شده است. برخی از افراد بسیار قدرتمند و آینده نگر، مانند ایلان ماسک که به دلیل اثرات منفی زیست محیطی ارزهای دیجیتال، پرداختهای بیت کوین را در تسلا نپذیرفت. او از صنعت کریپتو میخواهد راهحلهایی را برای کاهش ضررهای محیط زیستی ارائه دهند.
از این رو، برخی از پروژهها، با تغییر به سیستمهای اعتبارسنجی کم مصرف یا آزمایش استخراج با استفاده از منابع تجدیدپذیر، سعی در کاهش خطرات زیست محیطی دارند. برای مثال اتریوم قصد دارد با تغییر الگوریتم اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS) تا ۹۹.۹۵ درصد مصرف کلی انرژی خود را کاهش دهد. برخلاف PoW، PoS اعتبارسنجیها را بر اساس تعداد توکنهای بومی پروژه که در یک قرارداد هوشمند ذخیره میکنند انتخاب میکند. هر چه کاربر توکنهای بیشتری را ذخیره کند، احتمال بیشتری وجود دارد که پروتکل آنها را برای ارائه اطلاعات جدید به بلاک چین انتخاب کند.
اعتباردهندههای انتخابشده تعدادی توکن جدید ایجاد شده به عنوان پرداخت برای مشارکتشان داده میشوند. عامل اصلی برتری این روش نسبت به استخراج رمزنگاری، نیازهای سختافزاری است. از آنجایی که آنها بسیار ارزانتر هستند، افراد بیشتری میتوانند به عنوان تأییدکننده کار کنند. در نتیجه، یک پروژه غیرمتمرکزتر میشود و امنیت شبکه بیشتر میشود. علاوه بر این، مقدار انرژی مورد نیاز برای اجرای شبکه را کاهش مییابد.
سیاستهای زیست محیطی تأثیر قابل توجهی بر تصمیمگیری سرمایهگذاران دارد. انگیزههای مالی نیز برای بهبود ردپای کربن ارزهای دیجیتال در حال رشد هستند. بنابراین، تنظیمکنندهها تأکید خود را بر مصرف انرژی ارزهای دیجیتال تشدید میکنند.
به عنوان مثال، طبق مقاله منتشر شده از وبسایت Crypto Climate Accord ارزیابی ۳۲ صفحهای در رابطه با اثرات زیستمحیطی ارزهای دیجیتال با هدف اینکه تا سال ۲۰۲۵ همه بلاکچینها از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده کنند، ایجاد کرد. طبق نظرسنجی اخیر شورای استخراج بیتکوین که شامل ۳۲ درصد از ارزهای دیجیتال است. کاربران آن با ترکیبی از ۶۷ درصد انرژیهای تجدیدپذیر استخراج میکردند.
چرا ارزهای دیجیتال برای محیط زیست ضرر دارد؟
زمانی که کاربران ارزهای دیجیتال را استخراج میکنند، برای دریافت پاداش تأیید تراکنشها از سیستمهای کامپیوتری قدرتمند استفاده میکنند. آنها برای حل مسائل ریاضی پیچیده برق زیادی مصرف میکنند. نکته اینجاست که آنها از منابع انرژی تجدید ناپذیر مانند زغال سنگ که آلودهترین سوخت فسیلی است، استفاده میکنند.
۵ ارز دیجیتال برتر دوستدار محیط زیست
در ادامه برخی از پروژههای رمزنگاری که با هدف کاهش اثرات زیستمحیطی و در عین حال تقویت یک اقتصاد کاملاً جدید و ساختن آیندهای بهتر تلاش میکنند را معرفی میکنیم.
۱. سولانا (SOL)
توکن شبکه سولانا یکی از پروژههای دوستدار محیط زیست است. این ارز دیجیتال غیرمتمرکز از الگوریتم اثبات سهام استفاده میکند. بنابراین برای تأیید تراکنشهای به مصرف زیادی از انرژی نیاز ندارد. روش اثبات سهام امنیت و پایداری زیست محیطی شبکه سولانا را همزمان به جای استخراج انرژی بر که به محیط زیست آسیب میزند، حفظ میکند.
یک تراکنش سولانا فقط به ۱۸۳۷ ژول یا ۰.۰۰۰۵۱ کیلووات ساعت نیاز دارد. از این رو، میتوان آن را با گوگل که تنها از ۱۰۸۰ ژول برای یک جستجو استفاده میکند، مقایسه کرد. بنیاد سولانا به تلاش خود ادامه میدهد تا ردپای کربن شبکه را بیشتر کاهش دهد.
پردازش موازی و سایر فناوریهای پیشرفته مانند اثبات تاریخچه (PoH) سولانا را واقعاً از نظر انرژی کارآمد و از نظر محیطی بیخطر میسازد. علاوه بر این، آنها قول دادند که انرژی سولانا را تا سال ۲۰۲۲ و پس از آن شفاف و کربن خنثی نگه دارند. گفتنی است بنیاد سولانا در پروژههای مرتبطی شرکت میکند که انتشار کربن جهانی را بیشتر کاهش میدهد.
از آنجایی که مبردهای HFC و CFC تقریباً ۱۰۰۰۰ برابر بیشتر از CO۲ برای محیط زیست مخرب هستند، در حال حاضر از نابودی برگشت ناپذیر آنها پشتیبانی میکنند. به منظور تقویت نبرد علیه تغییرات آب و هوایی، آنها همچنین با Watershed، شرکتی که به سایر مشاغل در اندازهگیری، حذف، کاهش و گزارش وضعیت کربن آنها کمک میکند، همکاری کردند.
۲. استلار (XLM)
این یک شبکه بلاک چین کم مصرف برای پردازش پرداختهای جهانی است. فرآیند اجماع آن، تراکنشها را در شبکهای از نودهای قابل اعتماد سریعتر از اثبات کار (PoW) و اثبات سهام (PoS) احراز هویت میکند. با شبکه Stellar، کاربران ممکن است ارزهای فیات و ارزهای دیجیتال را مبادله کنند و مواردی مانند پرداخت حواله را در سراسر مرزها بدون نیاز به پرداخت هزینههای گزاف یا تراکنشهای طولانی ارسال کنند.
استلار قصد دارد به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی بدون کارمزد برای معاملات داخلی یا خارجی به فعالیت خود ادامه دهد. از آنجایی که تراکنشهای XLM عملاً هیچ هزینهای ندارند، مصرف انرژی شبکه بسیار کم است.
۳. کاردانو (ADA)
یکی از بنیانگذاران اتریوم، چارلز هاسکینسون، کاردانو را به عنوان یک ارز دیجیتال اثبات سهام ایجاد کرد. مردم به جای استخراج ارزهای جدید، واحدهای Cardano را برای پیوستن به شبکه خریداری میکنند.
از این رو، انرژی بسیار کمتری نسبت به بیت کوین مصرف میکند. کاردانو به لطف ساختاری که قبلاً مورد بحث قرار گرفت، بدون افزایش شدید مصرف برق، میتواند برای رفع نیازهای بیشتر، رشد کند.
۴. سولارکوین (SLR)
سولارکوین (solarcoin) همانطور که از نامش پیداست، انرژی کمتری نسبت به استخراج بیت کوین معمولی مصرف میکند و مشتریانی که ازسولارکوینها برای تولید برق خورشیدی استفاده میکنند با آن پاداش میگیرند.
به ازای هر کیلووات ساعت تولید شده توسط انرژی خورشیدی، آنها یک پنی دریافت میکنند. مانند سایر ارزهای دیجیتال، SolarCoins ممکن است مبادله و خرج شود. هدف اصلی این پلتفرم افزایش تولید انرژی خورشیدی به منظور ارائه بازخورد محیطی خوب است.
۵. پاورلجر (POWER)
یک کوین اتریوم به نام POWR در سال ۲۰۱۶ برای سوخترسانی به پلتفرم پاورلجر معرفی شد. در نوامبر ۲۰۲۱، در حالی که قیمت این توکن در حال افزایش بود، اکثر ارزهای رمزپایه شاهد یک رکود در سراسر بازار بودند. POWR علاوه بر ایمنسازی سایر محصولات خود، مانند تجارت انرژی، کالاهای زیست محیطی، ردیابی انرژی پاک و تأیید، برای مشارکت در شبکه پاورلجر استفاده میشود.
پلتفرم پاورلجر که فروش انرژی و خدمات انعطافپذیری را ثبت میکند، از تجارت انرژی همتا به همتا (P۲P) استفاده میکند. با کمک Powerledger، تولیدکنندگان میتوانند انرژی را در زمان واقعی ردیابی، ردیابی و مبادله کنند و در نتیجه سیستمهای انرژی پایدارتر و سازگارتر را ایجاد کنند. به منظور تسهیل تجارت گواهینامههای انرژی تجدیدپذیر (REC) در سراسر آمریکای شمالی، پاورلجر با سیستم ردیابی انرژیهای تجدیدپذیر غرب میانه (M-RETS) کار میکند.
توکن POWR در ژوئن ۲۰۲۱ به یک بلاک چین تخصصی مبتنی بر سولانا تغییر کرد. هدف اصلی این تغییر، بهرهمندی از مقیاسپذیری پایه کد سولانا بود. برای کاهش حجم تراکنشهای اداری که بلاک چین باید آن را پردازش کند و امنیت و کارایی انرژی پلتفرم را حفظ کند، پاورلجر اجماع زیر مجموعه رایدهندگان سیفکوین را نیز پذیرفت.
نتیجه گیری
اگر واقعاً نگران وضعیت محیطی هستید، سرمایهگذاری در استارتآپهای بلاک چین با اهداف انرژی پاک به شما کمک میکند اثرات مخرب زیستمحیطی را کاهش دهید. شما همچنین میتوانید به روی ارزهای دیجیتالی سرمایهگذاری کنید که از الگوریتمهای اثبات سهام استفاده میکنند و برای تأیید تراکنش به رایانههایی با قدرت کمتر نیاز دارند. در نتیجه انرژی کمتری مصرف میشود و آلودگیهای الکترونیکی کمتری تولید میشود.
سرمایهگذاری در به اصطلاح توکنهای کربن افست گزینه دیگری برای کاهش ردپای کربن شماست. برای تأمین مالی طرحهای بازپسگیری کربن، میتوانید اعتبار کربن را از شرکتهای مختلف خریداری کنید. چنین جبرانهای ارزهای دیجیتال ممکن است هم تقاضا و هم قیمتگذاری را افزایش دهد که باعث افزایش مقدار پول در دسترس هم برای سرمایهگذاران و هم برای طرحهای کاهش کربن میشود.
سوالات متداول
ارز دیجیتال دوستدار محیط زیست به چه معناست؟
از آنجا که مصرف انرژی ارزهای دیجیتال به یک مشکل بزرگ تبدیل شده است، برخی پروژهها با تغییر به سیستمهای اعتبارسنجی کم مصرف یا آزمایش استخراج با استفاده از منابع تجدیدپذیر، سعی در کاهش خطرات زیست محیطی دارند که به آنها ارزهای دیجیتال دوستدار محیط زیست میگویند.
اتریوم برای کاهش مصرف انرژی چه کاری انجام میدهد؟
اتریوم به تازگی با تغییر الگوریتم اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS) تا ۹۹.۹۵ درصد مصرف کلی انرژی خود را کاهش داد که قدمی بزرگ برای محیط زیست است.
کدام ارزهای دیجیتال دوستدار محیط زیست هستند؟
سولانا، استلار، کاردانو، سولارین کوین، پاورلجر
نکته: توجه داشته باشید این مقاله صرفا با هدف راهنمایی و آشنایی نوشته شده و آکادمی ارز دیجیتال ارزتودی مسئولیتی در مقابل تصمیمات افراد یا عواقب مالی آن ندارد.