نماد سایت ارزتودی

ارز دیجیتال الروند (Elrond) چیست؟

ارز دیجیتال الروند (Elrond) چیست؟

الروند (Elrond) پلتفرمی مبتنی بر بلاک چین است که با هدف مقیاس‌پذیری، سرعت و امنیت بالا طراحی شده است. این شبکه با ایجاد یک چرخش هوشمندانه قدرت کافی برای کار کردن در مقیاس اینترنت را ایجاد می‌کند. اگر در حوزه ارز‌های دیجیتال فعالیت می‌کنید، قطعاً در مورد سه‌گانه مقیاس‌پذیری شنیده‌اید.

مشاهده: قیمت لحظه ای Elrond 

مسأله مقیاس‌پذیری با استفاده از فناوری امروزی، به‌ویژه الگوریتم اثبات کار (PoW) و روش اجماع مورد استفاده توسط بیت‌کوین، سه ویژگی کلیدی یک شبکه بلاک‌چین (مقیاس‌پذیری، امنیت و تمرکززدایی) را به سختی به دست می‌آورد. برای مثال، اتریوم که با مشکلات مقیاس‌پذیری دست و پنجه نرم می‌کند، قصد دارد با پیاده‌سازی PoS این مشکل را برطرف کند. اتریوم از زمان راه‌اندازی درگیر این مشکل است و پروژه‌های متعددی را استفاده کرده است. یکی از پروژه‌های اختصاص داده شده برای حل مشکل سه‌گانه مقیاس‌پذیری، الروند است. ما در این مقاله قصد داریم توضیحات جامع و کامل از این بلاک چین و نحوه عملکرد آن را برای شما توضیح دهیم.

الروند (Elrond) چیست؟

طبق اعلامیه وب سایت این پروژه، Elrond یک پلتفرم بلاک چین مقیاس‌پذیر، سریع و ایمن برای برنامه‌های توزیع شده، موارد استفاده سازمانی و اقتصاد جدید اینترنت است. الروند با بهبود ۱۰۰۰ برابری در عملکرد، مقیاس، هزینه و تجربه کاربری بلاک چین ادعا می‌کند که بر سه راه مقیاس‌پذیری غلبه کرده است.

الروند چگونه کار می‌کند؟

هدف الروند (Elrond) افزایش توان عملیاتی (تعداد تراکنش‌ها در هر ثانیه) در کل شبکه با استفاده از تکنیک مقیاس‌بندی به نام Adaptive State Sharding است. این پروژه همچنین یک روش اجماع جدید به نام اثبات امن سهام (SPoS) را معرفی می‌کند. برای درک بهتر این دو فناوری، بهتر است ابتدا اطلاعات زیر را مطالعه کنید.

شاردینگ حالت تطبیقی  (Adaptive State Sharding)

بهترین روش برای درک شاردینگ بلاک چین این است که باید مزایای هر سه نوع شاردینگ را در نظر بگیرید:

شاردینگ وضعیت

“وضعیت” یا تاریخچه کل شبکه به چندین “شارد” یا بخش‌هایی از شبکه در تقسیم‌بندی حالت جدا می‌شود. هر خرده (شارد) تاریخ/دفتر کل خود را دارد و گره‌ها (رایانه‌های متصل به شبکه) فقط باید وضعیت قطعه‌ای را که در آن قرار دارند پیگیری کنند و میزان ظرفیت ذخیره‌سازی پنهان مورد نیاز را به شدت کاهش می‌دهد.

شاردینگ تراکنش

تراکنش شارینگ روشی برای پردازش تراکنش‌ها است که در آن تراکنش‌ها بسته به پارامتر‌هایی مانند آدرس فرستنده به شاردها نگاشت می‌شوند و هر شارد تراکنش‌ها را به موازات سایر پردازش می‌کند. همچنین هر گره رکوردی از وضعیت فعلی شبکه نگهداری می‌کند. 

شاردینگ شبکه

شبکه شاردینگ نحوه سازماندهی گره‌ها به شاردها را مدیریت می‌کند و می‌تواند ارتباط را با ارسال پیام به زیر مجموعه‌ای از گره‌ها به جای شبکه کامل، بهبود بخشد. بنابراین متوجه شدید که هدف شاردینگ حالت تطبیقی حل مشکل مقیاس‌پذیری با افزایش عملکرد و کارایی شبکه از طریق بهبود ارتباطات درون شاردهاست. این کار را با ادغام هر سه نوع شاردینگ در یک راه حل واحد انجام می‌دهد که امکان پردازش موازی در همه سطوح را فراهم می‌کند.

شبکه الروند به خرده‌هایی (شارد) تقسیم می‌شود که برای مقیاس‌بندی شبکه استفاده می‌شوند. هر شارد مسئولیت بخشی از وضعیت (حساب‌ها، قرارداد‌های هوشمند، بلاک چین) و پردازش تراکنش‌ها را بر عهده دارد و به هر شارد اجازه می‌دهد تا تنها بخشی از تراکنش‌ها را همزمان با سایر انجام دهد.

اثبات ایمن سهام (SPoS)

رویکرد الروند اجماع SPoS نامیده می‌شود. اثبات ایمن سهام ضایعات محاسباتی PoW را با ترکیب واجد شرایط بودن از طریق سهام حذف می‌کند و و رتبه‌بندی، پایه اثبات سهام، با انتخاب تأیید‌کننده تصادفی و یک بعد بهینه برای گروه اجماع ایجاد می‌کند. فرآیند اجماع الروند مانند BFT با نمونه‌برداری تصادفی از گروه اجماع و تغییر گره‌ها به قطعات مختلف برای جلوگیری از تبانی، سطح بالایی از امنیت را حفظ می‌کند. پیشنهاد دهنده بلوک با امضای منبع تصادفی قبلی یک منبع تصادفی غیرقابل پیش‌بینی تولید می‌کند.

ماشین مجازی الروند

ماشین مجازی الروند یک موتور اجرای قرارداد هوشمند مبتنی بر WebAssembly (WASM) است که زبان‌های Rust، C/C++، C# و Typescript را به لیست زبان‌های موجود برای توسعه‌دهندگان قرارداد هوشمند اضافه می‌کند. قرارداد‌های هوشمند را می‌توان به هر زبانی که توسعه‌دهندگان با آن راحت هستند، نوشت، در WASM کامپایل و به راحتی در قالب قابل خواندن توسط انسان WAT اشکال زدایی کرد.

متاچین

بلاک چینی که در یک قطعه ویژه اجرا می‌شود، متاچین (Metachain) نام دارد. وظیفه این بلاک چین تنها ثبت و نهایی کردن هدر‌های بلوک خرده پردازش شده است.

وظایف متاچین Metachain:

گره‌ها

گره یا نود می‌تواند هر دستگاهی باشد که کلاینت الروند را اجرا و پیام‌های همتایان خود را ارسال می‌کند، مانند رایانه، تلفن همراه یا سرور. گره‌ها به طور کلی ۳ نقش را می‌توانند اجرا کنند، اعتبار سنج، مشاهده‌کننده و ماهیگیر. هر کدام از این نوع گره‌ها در سطوح مختلف اجرا می‌شوند و هر کدام پاداش‌های مخصوص به خود را دریافت می‌کنند.

اعتبار سنج‌ها

اعتبار سنج‌ها، گره‌های شبکه الروند هستند که وثیقه (یا “سهام”) را در قالب توکن‌های EGLD به منظور پردازش تراکنش‌ها و مشارکت در مکانیسم اجماع قرار می‌دهند. این گره‌ها از تراکنش‌های و کارمزد‌های پروتکل سود می‌برند، اما اگر نقشه‌ای برای ایجاد اختلال در شبکه اجرا کنند، تمام سرمایه آن‌ها از بین خواهد رفت.

ناظران

این نوع از گره‌ها، سهمی از شبکه ندارند. آن‌ها اعضای شبکه هستند که ممکن است به عنوان رابط خواندن و نوشتن استفاده شوند. دو نوع ناظر وجود دارد، full که کل تاریخچه بلاک چین را حفظ می‌کنند و light که فقط دو دوره از تاریخ را حفظ می‌کنند. آن‌ها هیچ پاداشی در مقابل کار‌های خود نمی‌گیرند.

ماهیگیر

ماهیگیر یا Fisherman گره‌ای است که صحت بلوک‌های پیشنهادی را تأیید می‌کند. آن‌ها در صورت به چالش کشیدن بلوک‌های نامعتبر توکن EGLD را دریافت می‌کنند. ماهیگیران می‌توانند به عنوان تأیید‌کننده یا ناظر در دور اجماع فعلی عمل کنند.

آشنایی با توکن EGLD

ارز بومی الروند توکن EGLD (“طلای الکترونیک”) است؛ این توکن به عنوان راهی برای ارتباط بین کاربران و توسعه‌دهندگان را فراهم می‌کند و کاربران از آن برای پرداخت کارمزد شبکه و توسعه‌دهندگان برای پرداخت خدمات استفاده می‌کنند. همچنین الروند پلتفرمی است که امکان استقرار قرارداد‌های هوشمند، برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) و پروتکل‌های بلاک چین را فراهم می‌کند، از سوی دیگر توکن EGLD واحد پولی است که این فعالیت‌ها را ممکن می‌کند. برای مثال، جوایز استیکینگ، اعتبار سنجی و همچنین پرداخت تراکنش‌ها و قرارداد‌های هوشمند همگی از طریق توکن الروند کنترل می‌شوند.

تفاوت الروند و الگوراند

مهم‌ترین تفاوت بین این دو، عدم استفاده از شاردینگ است. بلاک چین الگوراند Algorand از فرآیند اجماع خالص اثبات سهام (PPoS) استفاده کرده و از هیچ فناوری شاردینگی استفاده نمی‌کند. مورد دیگر این است که تراکنش‌های الگورند به صورت تصادفی توسط گروهی از نود‌ها انتخاب و تأیید می‌شوند. یعنی از یک مکانیسم تأیید سفارشی (VRF) استفاده می‌کند. این مکانیسم به گونه‌ایی عمل می‌کند که فرآیند انتخاب را به طور تصادفی برای پیشنهاد یک بلوک و اعضای گروه نود‌ها برای رای دادن انجام می‌دهد.

پیام‌های اجماع باید در سراسر شبکه ارسال شود تا به هر اعتبارسنجی منتخب در مورد اعتبارسنجی‌های دیگری که با آن‌ها توافق دارند، اطلاع داده شود. از این رو، انتخاب اعتبار سنجی در الگورند، ۱۲ ثانیه طول می‌کشد. اما از سوی دیگر، در الروند، یک قطعه معین در کمتر از ۴ ثانیه به انتخاب و اجماع خواهد رسید. بالاترین توان عملیاتی الگورند ۹۲۶ TPS است در صورتی که الروند ۲۶۳۰۰۰ TPS است. دلیل این تفاوت، تنها استفاده الروند از سیستم شاردینگ است. بدون فناوری‌های شاردینگ، گره‌ها به مشکل ذخیره‌سازی بر می‌خورند و کند می‌شوند.

تفاوت الروند و اتریوم ۲

آپدیت اتریوم ۲ که با نام Serenity شناخته می‌شود، اکنون در مرحله آزمایش فاز ۱ قرار دارد. هدف آن بهبود توان عملیاتی با معرفی روش اجماع PoS و فناوری شاردینگ است. تعداد تراکنش‌ها در ثانیه (TPS)، شاردینگ، قابلیت مقیاس‌پذیری و امنیت تفاوت‌های اصلی بین این دو شبکه است.

هنگامی که Serenity راه‌اندازی می‌شود، مجموعه ثابتی از ۱۰۲۴ قطعه را اجرا خواهد کرد که مشکلات امنیتی ایجاد می‌کند. هر شارد باید تنها تعدادی گره داشته باشد؛ تا در خطر نیفتد. اگر گره‌ها از شبکه اتریوم ۲. ۰ خارج شوند، برخی شاردها مجبور می‌شوند که از حداقل تعداد گره‌های مورد نیاز برای حفظ تعداد ۱۰۲۴ شارد کاهش پیدا کنند. در عوض، شاردینگ حالت تطبیقی  در الروند به خرده‌ها اجازه می‌دهد تا ادغام یا تقسیم شوند و مقدار بهینه گره‌ها را در یک خرده نگه دارند. در نتیجه، تعداد خرده‌های شبکه با خروج شاردها کاهش و یا با پیوستن گره‌های اضافی افزایش می‌یابد.

تفاوت بعدی این دو شبکه در سرعت تراکنش‌ها است. اتریوم اکنون دارای سرعت تراکنش ۲۰ TPS است، اما در صورت اجرای ارتقای Serenity، می‌تواند تا ۱۰۰۰۰ تراکنش در ثانیه را پردازش کند. اما شبکه اصلی الروند با توان عملیاتی ۱۵۰۰۰ TPS راه‌اندازی شد. سرعت الروند ده برابر سریع‌تر از Visa که می‌تواند تا ۲۵۰۰۰ تراکنش در ثانیه را انجام دهد و ۱۰۰۰۰ برابر نسبت به ۲۰TPS اتریوم ۱. ۰ بیشتر است. با این حال، شبکه الروند قصد دارد با افزایش خرده‌ها، توان عملیاتی خود را بالاتر ببرد و امکان پردازش موازی بیشتری را فراهم کند.

موجودی و پایداری EGLD

توکن الروند تعداد محدودی دارد و تنها ۲۰ میلیون EGLD موجود است. با وجود اینکه توکن‌های جدید برای پاداش مورد استفاده قرار می‌گیرند، با این حال حداکثر عرضه ارز هرگز نمی‌تواند از ۳۱، ۴۱۵، ۹۲۶ EGLD فراتر رود. با انجام معاملات بیشتر، این رقم احتمالاً کاهش می‌یابد.

برخلاف بیت کوین که نگرانی‌های زیست محیطی زیادی را ایجاد می‌کند، الروند با روش SPoS و شاردینگ حالت تطبیقی  برای ارائه مقیاس‌پذیری در عین پایداری استفاده می‌کند. پردازش تراکنش در شبکه الروند فقط ۸۸ میلی وات ساعت طول می‌کشد که ۶۲۴ میلیون برابر کارآمدتر از ۵۵۰ کیلووات ساعت بیت کوین در هر تراکنش است.

تاریخچه تریدینگ EGLD

طبق آمار Cointelegraph Markets و سایت تریدینگ ویو، قیمت EGLD بیش از ۱۱۰ درصد از پایین‌ترین سطح ۱۱۵ دلار در ۲۵ مارس به بالاترین رکورد جدید تاریخ ۲۴۵. ۸۰ دلار در ۱۲‌آوریل افزایش یافته است. این افزایش قیمت تحت تأثیر اتفاقاتی در دانشگاه لوسیان بلاگا افتاد. الروند اعلام کرده بود که دانشگاه قصد دارد روش‌های پرداخت رمزنگاری را برای ۱۱۰۰۰ دانشجوی خود بکار گیرد و به افرادی که علاقه‌مند به پرداخت هزینه ورودی خود با استفاده از EGLD هستند، اجازه می‌دهد.

در ۱۰‌ آوریل نیز خبر مثبت دیگری منجر به رشد قیمت این توکن شد. الروند با Shopping.io همکاری خود را آغاز کرد. برای خرید با توکن EGLD، مشتریان ممکن است پاداش‌هایی از برخی از تجار بزرگ کشور دریافت کنند. اخیراً نیز پولکامون اعلام کرد که قصد دارد با الروند جهت افزایش سرعت و کیفیت به تجربه کاربری، همکاری کند.

نام (نماد) Elrond (EGLD)
وبسایت Elrond.com
شبکه میزبان بایننس اسمارت چین BSC
مارکت بایننس، OKX، بیت فینکس، Gate.io  و هیوبی
تعداد عرضه نهایی ۲۳,۰۱۶,۲۹۸ توکن  EGLD

نحوه خرید توکن EGLD

اکنون که اطلاعات کافی را در مورد این شبکه گرفتید، شاید برای شما سؤال باشد که چگونه می‌تواند توکن الروند را خریداری کرد، در این قسمت به چند روش برای خرید توکن اشاره شده است.

صرافی کوین بیس

صرافی محبوب کوین بیس با استفاده از ساده‌ترین رابط کاربری، مناسب برای تریدر‌های مبتدی است. شما می‌تواند توکن ELGD به راحتی از این صرافی خریدرای کنید. 

صرافی بایننس

بایننس یک صرافی ارز دیجیتال است که در سراسر جهان شناخته شده است. با خرید EGLD در اینجا پول پس انداز می‌کنید زیرا هزینه‌های مبادله ارزان‌تر از سایر صرافی‌ها است. به دلیل نقدینگی بهبود یافته، به سرعت می‌توانید توکن‌هایی خود را خرید و فروش کنید.

صرافی جمینای

جمینای به لطف خدمات سریع و کاربرپسند خود، در تلاش برای پاسخگویی به درخواست‌های کمک مشتری است. بر خلاف سایر صرافی‌ها، صرافی جمینای به شما اجازه می‌دهد بلافاصله پس از‌واریز حواله بانکی، معامله را شروع کنید.

کجا می‌توانید EGLD خود را ذخیره کنید؟

در اینجا تعدادی از بهترین کیف پول‌های EGLD آورده شده است.

کیف پول وب الروند

کیف پول وب الروند کیف پول رسمی جامعه الروند است. این به کاربران امکان می‌دهد با استفاده از توکن‌های EGLD ذخیره، انتقال، دریافت و در غیر این صورت تراکنش کنند و ساخت آن ساده، ایمن و ساده است.

نمودار شمعی Elrond

کیف پول Maiar

شبکه بلاک چین الروند کیف پول Maiar، یک کیف پول دیجیتال رسمی EGLD را پشتیبانی می‌کند. برای ایجاد این کیف پول نیازی به رمز عبور، کلید‌های خصوصی یا رمز‌های بازیابی نیست. EGLD، اتریوم، بایننس، ERD ERC۲۰، ERD BEP۲ و بیت کوین همگی توسط کیف پول پشتیبانی می‌شوند.

تراست ولت

کیف پول رسمی بایننس، Trust Wallet، توسط بیش از ۵ میلیون نفر در سراسر جهان استفاده می‌شود. کاربران قدیمی یا جدید تراست ولت اکنون می‌توانند از این کیف پول برای نگهداری توکن‌های الروند خود استفاده کنند.

نتیجه پایانی

الروند (elrond) رویکرد جدیدی را برای مقیاس‌پذیری بلاک چین ارائه می‌کند که به لطف پروتکل‌های شاردینگ حالت تطبیقی  و اثبات ایمن سهام، از سرعت تراکنش‌ها و اعداد خروجی استثنایی برخوردار است. به نظر می‌رسد الروند به عنوان یک «بلاک چین عمومی نوآورانه با مقیاس‌پذیری» به هدف خود در حفظ امنیت و سرعت دست یافته و در عین حال به مقیاس‌پذیری و دوام طولانی مدت نیز دست یافته است.

سوالات متداول

معایب الروند چیست؟

مهم‌‌ترین عیب شبکه الروند، عدم امکان مشارکت و شبکه سازی است.

هدف Elrond چیست؟

هدف Elrond افزایش توان عملیاتی (تعداد تراکنش‌ها در هر ثانیه) در کل شبکه با استفاده از تکنیک مقیاس‌بندی به نام شاردینگ حالت انطباقی یا Adaptive State Sharding است.

نکته: توجه داشته باشید این مقاله صرفا با هدف راهنمایی و آشنایی شما با الروند نوشته شده است و ارزتودی مسئولیتی در مقابل تصمیمات یا عواقب مالی آن برای افراد ندارد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
خروج از نسخه موبایل