نماد سایت ارزتودی

بررسی امنیت ارز دیجیتال یونیک فاینانس (unique finance)

یونیک فاینانس

در فاصله فعالیت دو ساله شرکت یونیک فاینانس، میلیون‌ها دلار از دارایی هموطنان ایرانی به خارج از کشور منتقل شده است. بررسی این پروژه و دنبال مقصر بودن، شبیه به داستان نوش دارو پس از مرگ سهراب است؛ چرا که ماهیت آن برای بسیاری از ایرانیان روشن شده است. هدف از تحلیل و بررسی Unique Finance، شناسایی هر چه بهتر رفتار پروژه‌های کلاهبرداری است تا در دام آن‌ها گرفتار نشویم.

یونیک فاینانس چیست؟

یونیک فاینانس، ادعا می‌کند که یک پروژه با هدف سودآوری از طریق سرمایه‌گذاری در بازار بورس جهانی است. این شرکت در سال های ۹۵ تا ۹۷ شمسی، با مورد هدف قرار دادن ایرانیان فعالیت خود را آغاز کرد که متاسفانه توانست میلیون‌ها دلار از همین راه جمع آوری کند. شرط ورود به این پروژه، پرداخت ۱۰۰۰ دلار بود که طبق ادعا شرکت، در ازای آن، روزانه ۳ دلار به عنوان سود در حساب سرمایه‌گذاران جمع آوری می‌شد و تا ۲ سال حق برداشت آن را نداشتند و در همین مدت می‌توانستند تا ۳ نفر زیرمجموعه مستقیم به شرکت معرفی کنند تا سودشان مضاعف شود.

بعدها مشخص شد که Unique Finance متعلق به شرکت بازاریابی شبکه‌ای بادران است و به دست فردی به نام فرزین که در امارات متحده عربی اقامت دارد مدیریت می‌شود. در حال حاضر تمام لیدرهای این شبکه که در ایران هستند،‌ دستگیر و تحویل مراجع قضایی شده ‌اند. در همین سال‌ها، پروژه کلاهبرداری کینگ مانی نیز حواشی زیادی به همراه داشت که آن هم به بادران مرتبط بود.

پروژه کلاهبرداری یونیک فاینانس چطور موفق شد؟

بعد از گذشت چند سال و رو شدن دست سرمایه‌داران یونیک فاینانس، عده زیادی به نکات منفی این پروژه اشاره و ادعا می‌کنند که از همان اوایل شروع به کار، از ماهیت این شرکت مطلع بودند. معما چون حل شود، آسان شود؛ فارغ از تمام حواشی ایجاد شده، آنچه که امروز برای ما اهمیت دارد، شناخت روش‌های کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال و مخصوصا طرح‌های پانزی، به منظور پیشگیری از به دام افتادن در موارد مشابه در آینده است. مانند سایر پروژه‌های کلاهبرداری، موفقیت Unique Finance فقط یک دلیل داشت و آن هم عدم داشتن اطلاعات کافی کاربران بود.

آنچه که در مورد کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال باید بدانیم!

اگر در مورد یک طرح سرمایه‌گذاری پر سود اطلاعات کافی ندارید و شرایط تحقیق مطمئن برای شما فراهم نیست،‌ وارد آن پروژه نشوید! شاید در بین ۱۰ پروژه، یکی از آن‌ها واقعا سودآور باشد؛ اما آیا حاضر به قبول ریسک از دست دادن تمام دارایی خود هستید؟ این گونه کلاهبرداری‌ها به شدت روانشناسی شده هستند، افرادی که با شما وارد مصاحبه می‌شوند،‌ آموزش دیده و طوری صحبت می‌کنند که حس طمع،‌ قدرت و آسودگی خاطر در شما بیشتر حس شود.

چطور در دام کلاهبرداری یونیک فاینانس نیافتیم؟

شاید پروژه‌های کلاهبرداری، وقت و انرژی زیادی را برای روانشناسی مخاطب صرف کنند اما تمام آن‌ها یک ضعف مشترک دارند؛ نداشتن تخصص و علم کافی در مورد موضوع پروژه! دقیقا به همین دلیل است که کمتر شاهد به دام افتادن افراد با تجربه و مخصوصا متخصص هستیم. برای اینکه در آینده در دام اینگونه کلاهبرداری‌ها نیافتیم، به بررسی نقاط ضعف پروژه Unique Finance می‌رویم. خواهید دید که ضعف‌های این پروژه تا چه میزان واضح است و قطعا تمام مالباختگان، قبل از سرمایه‌گذاری و با کمی دقت می‌توانستند از ماهیت این پروژه مطلع شوند.

بررسی وبسایت Unique.Finance

در صفحه اول (Home Page) سایت رسمی این پروژه، یعنی Unique.Finance، اولین چیزی که نظر مخاطب را جلب می‌کند، شعارهای همیشگی اعضای بازاریابی شبکه‌ای با محتوای انگیزشی است (داخل کادر سبز) و در تصویر سمت راست، نمای کلی از سایت را مشاهده می‌کنید.

درباره ما

وقتی روی «About» کلیک کنید، به صفحه‌ درباره ما در سایت Unique Finance منتقل می‌شوید. کاربرد این صفحه در معرفی تاریخچه، بنیانگذاران و معرفی پروژه است؛ اما در صفحه‌ای که مشاهده می‌کنید، جز شعارهای انگیزشی،‌ چیزی مشاهده نمی‌کنید. این Page،‌ اولین مورد مشکوک است که می‌توانست نظر سرمایه‌گذاران را به خودش جلب کند.

اطلاعات گردانندگان

نکته بسیار جالبی که در مورد سایت رسمی یونیک فاینانس به چشم می‌خورد، بخش «Directors Information» است. گروه یونیک فاینانس در این قسمت،‌ اطلاعاتی از گردانندگان پروژه در اختیار مخاطبان قرار داده است؛‌ برای مثال،‌ از شخصی به نام «Harry Oliver» به عنوان یک مدیر مالی با سابقه یاد می‌کند که در دوران پسا بازنشستگی در تیم Unique Finance نقش مهمی را ایفا می‌کند.

زمانی که نام Harry Oliver را در گوگل جستجو می‌کنیم، انتظار داریم که حداقل اطلاعاتی از این مدیر با سابقه باشد؛‌ اما نتیجه حیرت انگیز است. هیچ اثری از فرد مورد نظر این سایت یافت نمی‌شود؛ به جز یک وکیل طلاق و یک هنرمندی که با همین نام در سال ۱۹۷۳ میلادی فوت شده است. تمامی اسامی که در این بخش به آن‌ها اشاره شده است، وجود خارجی ندارند.

آنالیز

سرتاسر این سایت، پر از ابهامات جالب و گاها طنز است و جالب تر از آن،‌ عدم دقت مخاطبان است. در بخش «Analysis» یا تحلیل، مقالاتی قرارداده شده که عینا از سایت های دیگر و بدون ارجاع لینک سایت اصلی آپلود شده است. در تصویر زیر، آخرین پست یونیک فاینانس را مشاهده می‌کنید که دقیقا بعد از چند روز از انتشار همان پست توسط سایت Forbes در سایت Unique Finance منتشر شده است. این اتفاق در بخش «NEWS» و «Trainings» نیز تکرار شده و تمام محتوای بکار رفته در این بخش ها، همگی کپی برداری از سایت‌های مختلف است.

 

ارتباط با یونیک فاینانس

اگر در پایین صفحه روی قسمت ارتباط با ما یا «Contact Us» کلیک کنید، به بخشی منتقل می‌شوید که می‌توانید پیام خود را به مسئولین شرکت برسانید. طبق ادعایی که کرده‌اند، تا ۷۲ ساعت بعد، پاسخ پیام شما را خواهند داد. نکته مهم در این بخش، نبود شماره تلفن و آدرس است. توجه داشته باشید که بیشتر شرکت های بزرگی که در سطح بین المللی کار می‌کنند، نشانی خود را در سایت‌ها درج می‌کنند؛ اما در سایت یونیک فاینانس،‌ هیچ آدرسی از این سایت نیست و بر روی نقشه شهر زوریخ، هیچ مرکزی به نام Unique Finance نام‌گذاری نشده است.

در انتهای صفحه اصلی یا همان «Home Page»، یک نکته بسیار مهم درج شده است که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید. رنگ متن این پیام بسیار مهم، طوری انتخاب شده است که مخاطب در نگاه اول، متوجه آن نخواهد شد و این ترفند،‌ یکی دیگر از راهکارهای فریب دادن مشتری است. معمولا زمانی که کارکنان یونیک فاینانس و سایر پروژه‌های پانزی، شما را معرفی به کار می‌کنند،‌ کمتر از ریسک های احتمالی صحبت می‌شود تا مخاطب به آینده آن پروژه امیدوار باشد و با خوش خیالی، سرمایه خود را به کلاهبرداران بسپارد. گفتنی است که متن فارسی بالا، ترجمه دقیق متن انگلیسی نیست و فقط تعبیری از آن است.

بررسی یونیک فاینانس در سایت های تحلیلی

یکی از مهم‌ترین کارهایی که قبل از سرمایه‌گذاری باید انجام دهید، بررسی وبسایت مورد نظر در مراکز تحلیل و ارزش‌گذاری است. همانطور که برای خرید یک خانه یا خودرو، نظر کارشناسان را در مورد ارزش واقعی آن کالا جویا می‌شویم، برای سرمایه‌گذاری نیز باید ارزش واقعی سایت مورد نظر را در پایگاه‌های معتبر مربوط به این حوزه بررسی کنیم.

تصور کنید که یک انسان سودجو یا بی‌اطلاع به شما پیشنهاد سرمایه‌گذاری در یک پروژه کلاهبرداری، مثل یونیک فاینانس را می‌دهد. این شرکت متقلب که در واقع وجود خارجی ندارد، خود را یک تیم باتجربه و بین‌المللی در سوییس معرفی می‌کند. جالب اینجاست که اگر نام سایت آن‌ها را در Alexa.com جستجو کنید، کلمات کلیدی و ورودی بالای این سایت به زبان فارسی است. اگر این شرکت یک تیم بین المللی و سوییسی است، چرا باید برای بهتر دیده شدن از کلمات فارسی استفاده کند؟ پس تمام مخاطبان این پروژه، ایرانیان هستند!

از آن جالب تر، ارزش واقعی سایت Unique finance است. وبسایت SitePrice.Org که وظیفه آن، ارزش‌گذاری سایت‌ها بر اساس موقعیت مکانی و تعداد بازدیدکنندگان است، قیمت سایت Unique Finance را چیزی حدود ۱۰۰۰ دلار تخمین زده است، که برای سایت‌هایی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، رقم بسیار کمی است! ارزش یک سایت سرمایه‌گذاری بین‌المللی مثل Alpari.com حدود ۲۵۰ هزار دلار تخمین زده شده است.

بررسی Unique Finance در Finma

سایت Finma که مربوط به سازمان بررسی و نظارت بر امور بانکی سوییس (Swiss Financial Market Supervisory Authority) است، در سال ۲۰۱۸،‌ شرکت یونیک فاینانس را در لیست هشدار خود قرار داده است و توصیه کرده که این سازمان به هیچ عنوان رسمی نیست و جزو مراکز پر ریسک برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.

جمع بندی

همانطور که در طول این مطلب مشاهده کردید، تمام مالباختگان این پروژه می‌توانستند با کمی دقت و جستجو،‌ از گزند افراد سودجو در امان باشند؛ اما متاسفانه این اتفاق نیافتاد تا مقدار قابل توجهی از سرمایه هموطنانمان در این کلاهبرداری غارت شود. ارزهای دیجیتال، بستری کاربردی برای تکنولوژی‌های روز و البته سرمایه‌گذاری برای آینده است؛ اما متاسفانه به علت وجود برخی از افراد سودجو، برای سرمایه‌گذاری در دنیای کریپتوکارنسی باید کمی محتاط تر عمل کرد. برای اطلاعات بیشتر،‌ پیشنهاد می‌کنیم که مقاله کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال را از دست ندهید.

سوالات متداول

یونیک فاینانس چیست؟

پروژه Unique Finance، یک طرح پانزی متعلق به شرکت بازاریابی شبکه ای بادران است که در سال‌های ۹۵ تا ۹۷ در ایران فعالیت داشت و متاسفانه مقدار قابل توجهی از سرمایه برخی از هموطنانمان را به غارت برد.

سرانجام Unique Finance چه شد؟

در حال حاضر، مدیر اصلی این تیم در خارج از کشور است و سایر لیدرهایی که در داخل کشور بودند، دستگیر و در انتظار حکم دادگاه هستند و همچنان تکلیف سرمایه مالباختگان معلوم نیست.

نکته: توجه داشته باشید این مقاله صرفا با هدف راهنمایی و آشنایی شما با یونیک فایننس نوشته شده است و آکادمی ارز دیجیتال ارزتودی مسئولیتی در مقابل تصمیمات یا عواقب مالی آن برای افراد ندارد.

۴.۷/۵ - (۹ امتیاز)
خروج از نسخه موبایل