اوکی اکسچنج

همه چیز در مورد پروژه پای نتورک (Pi network)

همه چیز در مورد پروژه پای نتورک (Pi network)

هر از چند گاهی، شاهد ظهور یک ارز دیجیتال جدید هستیم که با لشگری از نیرو‌های تبلیغاتی همراه است، مانند شبکه پای یا همان پای نتورک (Pi Network). این شرکت در سال ۲۰۱۹ فعالیت خود را آغاز کرد و مدعی این بود که ارائه دهنده بیت کوینِ جدید است؛ پای نتورک به کاربران اجازه می‌دهد بدون استفاده از باتری یا صرف انرژی، ارز دیجیتال Pi را مستقیماً از تلفن همراه خود استخراج کنند. مردم بسیاری به دلیل رایگان بودن و سادگی کار با نرم افزار وارد این شبکه شدند. در این مقاله، ما به بررسی معنای واقعی Pi، چارچوب زمانی پروژه، افراد پشت آن و اینکه آیا ارزش سرمایه‌گذاری را دارد یا خیر، می‌پردازیم. 

شبکه Pi چیست؟

شبکه پای ادعا می‌کند که برای استخراج ارز دیجیتال آن‌ها هیچ نیازی به باتری وجود ندارد و تنها با یک تلفن همراه معمولی فرآیند ماینینگ امکان‌پذیر است. این هدف اصلی پروژه است. در نهایت، این شرکت قصد دارد برای هر کسی که می‌خواهد با استفاده از توکن Pi در این شبکه معامله کند، بستری “Go-To” باشد.

شبکه Pi چیست؟آن‌ها همچنین ادعا می‌کنند که تیم شبکه پای متشکل از چند دکتر از دانشگاه استنفورد است. در واقع فارغ التحصیلانی روی پروژه کار می‌کنند که دارای تخصص زیادی هستند. آن‌ها همچنین به نرم‌افزار خود که بیش از ۱۰ میلیون کاربر دارد و در گوگل پلی و اپ استور در دسترس است، می‌بالند. بعد از نصب برنامه باید شماره تلفن و حساب فیس بوک خود را به کیف پول خود وصل کنید. با ورود به برنامه هر ۲۴ ساعت، می‌توانید کوین‌های Pi خود را به راحتی جمع‌آوری کنید. انجام مراحل KYC همچنین ممکن است به افزایش درآمد شما کمک کند. توصیه می‌شود قبل از استفاده از این پلتفرم حتما تحقیقات کافی انجام دهید تا در دام کلاهبرداری در ارزهای دیجیتال نیوفتید.

ویژگی‌های نگران‌کننده شبکه پای (Pi Network)

زمانی که در حال بررسی پروژه بودیم متوجه ویژگی‌های منفی در شبکه پای شدیم که برای راه‌اندازی هر پروژه‌ای شاخص مثبتی نیست. در این قسمت به این ویژگی‌های نگران‌کننده و چرایی آن می‌پردازیم.

نگرانی‌های حریم خصوصی

همه چیز با دانلود برنامه (کیف پول ارز دیجیتال) و الزام احراز هویت شماره تلفن و پیوند دادن حساب فیس بوک شروع می‌شود. در صورت استفاده از کیف پول دیگر، هرگز مجبور نخواهید بود چنین روشی را طی کنید (با باز کردن حساب‌ها با مبادلات اشتباه نگیرید). آن‌ها همچنین یک مرحله KYC دارند که اطلاعات گذرنامه را جمع‌آوری می‌کند که با رشد پلتفرم آن‌ها مخالف است:

سوال اینجاست که چرا کاربران را مجبور به گذراندن KYC و ارائه اطلاعات حساس می‌کند، در حالی که در حال حاضر راهی برای تبدیل Pi به USD یا ارز‌های دیگر وجود ندارد؟

هیچ مرجع نظارتی در جهان وجود ندارد که مشاغل را ملزم به انجام فرآیند‌های KYC در زمان عدم انتقال پول کند. تا به امروز، برای هیچ ارز دیجیتال دیگری نیاز به این کار نبوده است. در واقع، این امر در وهله اول بر خلاف منطق اساسی ارز‌های دیجیتال است که حریم خصوصی است. علاوه بر این، برنامه آن‌ها دارای مجوز‌های زیادی بر روی تلفن شما است (در تصاویر زیر دسترسی هایی که پروژه پای نتورک از تلفن همراه کاربر دریافت می‌کند را مشاهده می‌کنید).

نگرانی‌های حریم خصوصی نگرانی‌های حریم خصوصی نگرانی‌های حریم خصوصی

زیرساخت‌های سؤال برانگیز- آیا شبکه پی از بلاک چین استفاده می‌کند؟

در حال حاضر هیچگونه استفاده از فناوری بلاک چین در این شبکه قابل مشاهده نیست. معمولاً شرکت‌ها کد خود را به عنوان منبع باز برای اطمینان از صحت آن افشا می‌کنند، اما این موضوع برای پروژه Pi هنوز اتفاق نیفتاده است. “وایت پیپر” آن‌ها فقط یک طرح تجاری است که در حال حاضر به صورت پیش‌نویس نسخه یک در دسترس است و تاریخ نگارش آن به مارس ۲۰۱۹، زمانی که این شرکت تأسیس شد، برمی گردد که همین موضوع برای کاربران این شبکه می‌تواند یک هشدار جدی است.

زیرساخت‌های سؤال برانگیز- آیا شبکه پی از بلاک چین استفاده می‌کند؟

از آنجایی که هیچ کد واقعی وجود ندارد؛ همه چیز برای پروژه Pi در حد یک فرضیه است. طراحی در وب سایت آن‌ها بسیار ابتدایی و توسعه نیافته است. هیچ تأییدی برای انجام کار آن وجود ندارد؛ کاربران فقط وارد سیستم شده و روی دکمه‌ای کلیک کنند، با این گزینه که می‌توانید با دعوات کاربران دیگر درآمد بیشتری کسب کنید. از این رو، احتمالاً شبکه پای تنها از اسم اصطلاحات ارزهای دیجیتال مانند بلاک چین، کیف پول و غیر استفاده می‌کند.

بدون مصرف انرژی؟

در علم شیمی، گفته شده است که “انرژی نه تولید می‌شود و نه نابود می‌گردد، بلکه همواره از حالتی به حالت دیگر تبدیل می‌شود.” پس با این قانون، برای استخراج ارز دیجیتال که اساساً فرآیند تولید کوین‌های جدید است؛ باید از انرژی استفاده شود، در غیر این صورت ساخت کوین‌های جدید و ماینینگ غیر ممکن است. با این سناریو، ما متوجه شدیم تنها چیزی که باعث استخراج می‌شود (از آنجایی که انرژی مصرف نمی‌شود)، معرفی افراد جدید است که استخراج را بی‌معنی می‌کنند و تنها با فشردن یک کلید هر ۲۴ ساعت، استخراج ارز‌های دیجیتال را تقلید می‌کنند.

بدون مصرف انرژی؟

چرا این پروژه کاربران را هر روز مجبور به بازگشت می‌کند؟ زیرا یک کاربر فعال که افراد دیگر را دعوت می‌کند و روزانه وارد برنامه می‌شود، مفیدتر از یک کاربر غیر فعال و منفعل است که مدت‌ها پیش برنامه را نصب کرده و هیچ استفاده‌ای از آن نمی‌کند. درآمدزایی از اطلاعات جدید کاربران فعال، بیشتر از کاربران غیر فعال است.

مبتدیان و کشور‌های جهان سوم

کاربرای که لینک‌های افلیت خود را منتشر می‌کنند در دسته مبتدیان ارز‌های دیجیتال قرار می‌گیرند. آن‌ها نمی‌دانند که استخراج واقعی چگونه است و یا نمی‌دانند که ارز‌های دیجیتال از چه چیزی تشکیل شده‌اند. این دسته از افراد تنها از رسانه‌ها شنیده‌اند که می‌توانند به کسب درآمد از ارزهای دیجیتال بپردازند، ولی اینکه چگونه این کار شدنی است را کسی نمی‌داند. شبکه پای در برخی از کشور‌ها بیشتر مشهور شده است، برای مثال:

  • بوتان
  • نپال
  • ویتنام
  • نیجریه
  • رومانی
  • ایران
  • لبنان
  • مصر
  • عراق
  • پاکستان
  • مالزی

مؤسسان شبکه پای دارای مدرک دکترا هستند؟

زمانی که متوجه می‌شویم پروژه‌ای توسط “متخصصین” مدیریت می‌شود، با خیال راحت از آن استفاده می‌کنیم. از این رو در شبکه پای (Pi Network)، مردم به دلیل اعتبار مؤسسان به این شرکت هجوم می‌آورند. همین کافی است؟ البته داستانی تکراری است. یک پروژه رمزارزی دیگر به نام وان کوین نیز از همین استراتژی برای جذب مردم استفاده کرد. وان کوین مدعی بود که پروژه آن توسط شخصی با مدرک دکترا تجارت و اقتصاد به نام “روجا ایگناتووا” اداره می‌شود. این شرکت نیز به دلیل استفاده از طرح پانزی تعطیل شد.

به یاد داشته باشید که یک شرکت‌ معتبر معمولاً از موفقیت خود صحبت می‌کنند نه از مؤسسین خود.

واکنش‌های مثبت از تازه کار‌ها

اپلیکیشن شبکه پای در هر دو فروشگاه اپل استور و گوگل پلی، دارای ۵ ستاره است که بسیاری از نظرات مثبت به نحوه “عدم تخلیه شارژ باتری” برنامه اشاره می‌کنند. در مورد این مسأله کمی قبلتر توضیح دادیم که چگونه این خبر تأثیرات منفی دارد، چرا که نشان می‌دهد برنامه عملاً هیچ کاری انجام نمی‌دهد. برای مثال تمام این واکنش‌های مثبت به یک دعوت کاربر دیگر ختم می‌شود. کاربران نظرات خود را اینگونه به اشتراک می‌گذارند: “شما چیزی را دست نمی‌دهید، پس چرا آن را امتحان نمی‌کنید؟ راستی می‌توانید از لینک من هم استفاده کنید!

شبکه پای هیچ پیشرفتی نداشته است!

با وجود اینکه این شرکت (minepi) در سال ۲۰۱۹ راه‌اندازی شده، اما تاکنون هیچ پیشرفت خاصی از آن در وبسایت ساده، اپلیکیشن ساده و لینک های افیلیت برای دیگران به گوش نرسیده است. حتی کاربران خودشان نیز اذعان دارند که برنامه زمان‌بندی به نقطه اشباع رسیده است.

با این حال، تنها ارزش واقعی شرکت، تعداد کاربران زیاد آن است که سازندگان به وضوح از آن‌ها درآمدزایی می‌کنند. تقریباً غیر معمول است که کلاهبرداری‌های MLM (نتورک مارکتینگ) به سرعت در این اندازه رشد کنند، که این چیز بدی نیست. اما وقتی یک شرکت مشکوک (نتورک مارکتینگ ) MLM را برای گسترش سریع به کار می‌گیرد، خطرناک می‌شود.

چرا شبکه پای را امتحان نکنیم؟

زمانی که شما برای محصولی پولی پرداخت نکنید خودتان محصول می‌شوید. داد‌های امروزه اهمیت بسیار زیادی دارند که می‌توانند با مبلغ زیادی فروخته شوند. آیا شما رسوایی فیس بوک را به یاد دارید؟ زمانی که بسیاری از بستر‌ها برای استفاده از اطلاعات کاربران آماده شده بودند؟ این تنها یک مورد آشکار از نحوه درآمدزایی صاحبان شرکت‌های تقلبی از اطلاعات کاربران است.

چرا شبکه پای را امتحان نکنیم؟

همچنین ذکر شده است که کاربران را در ابتدا در معرض تبلیغات ویدئویی قرار می‌دهند تا از میزان بازدید تبلیغات کاربران فعال خود نیز درآمدزایی کنند. مؤسسان در هر صورت از اپلیکیشن خود سود می‌کنند. آن‌ها برای کسب درآمد از پایگاه کاربر فعال، تبلیغات ویدئویی اختیاری را هنگام راه‌اندازی ارائه کردند. این برنامه همچنین شامل ویژگی Know Your Customer (KYC) است که اطلاعات گذرنامه را جمع‌آوری می‌کند. امکان پیوند دادن این به‌شناسه‌های تلفن همراه ممکن است برای مؤسسان واقعاً اطلاعات مفیدی باشد.

نتیجه پایانی، آیا شبکه پای قانون است؟

رک بگویم، شبکه پای (Pi Network) قرار نیست جایگزین بیت کوین باشد. وقتی بیت کوین در ابتدا منتشر شد، کد منبع آن عمومی شد و نحوه عملکرد بلاک چین را نشان داد. استخراج یک فرایند عقلانی بود که هرگز افراد را ملزم به جذب یکدیگر نمی‌کرد. تنها جنبه مثبت شبکه Pi که می‌توان به آن اشاره کرد این است که پروژه کاربر فعال زیادی دارد که تنها برای مؤسس آن مفید است.

سوالات متدوال

سوالات متداول

پای نتورک چیست؟

پای نتورک یک پروژه ماینینگ با تلفن همراه با شعار استخراج بدون صرف انرژی است که از سال ۲۰۱۹ فعالیت خود را شروع کرده است.

آیا می‌شود به پروژه PI اعتماد کرد؟

با توجه به اینکه پس از ۳ سال تجربه حضور در بازار ارزهای دیجیتال، همچنان هیچ اطلاعات دقیقی در منابع معتبر مثل سایت کوین مارکت کپ و کوین گکو ثبت نشده و همچنین هیچ پیشرفتی در روند پروژه دیده نشده است، نمی‌توان به سادگی به این پروژه اعتماد کرد.

نکته: توجه داشته باشید این مقاله صرفا با هدف راهنمایی و آشنایی شما با پروژه پای نتورک نوشته شده است و آکادمی ارز دیجیتال ارزتودی مسئولیتی در مقابل تصمیمات یا عواقب مالی آن برای افراد ندارد.

۴.۷/۵ - (۱۰۵ امتیاز)
نظرات
۳ دیدگاه

۳ دیدگاه. نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

برای دریافت هفتگی بهترین مقالات و جدیدترین اخبار به خبرنامه ارزتودی بپیوندید.

فهرست