بنر اوکی اکسچنج

بنر ارزتودی

آموزش صفر تا ۱۰۰ ورود به دنیای ارزهای دیجیتال

آموزش ارز دیجیتال

 کریپتوکارنسی بازاری است که بیشتر مردم به قصد سرمایه گذاری وارد آن می‌شوند؛ اما باید در نظر داشته باشید که دیر یا زود برای بسیاری از معاملات روزمره، نیازمند ارزهای الکترونیکی خواهیم شد. ورود به بازار ارزهای دیجیتال می‌تواند دیدگاه شما را نسبت به پول و سرمایه تغییر دهد. به عنوان شروع، تعاریفی مقدماتی و البته ضروری،‌ مناسب برای نوپیشگان بازار ارزهای دیجیتال گرداوری کرده ایم که مطالعه آن به شدت می‌تواند موثر باشد.

راهنمای ورود به بازار ارزهای دیجیتال برای تازه ‌واردان

 در چند سال اخیر، رشد قیمت برخی از کوین‌ها و توکن‌ها باعث شده است که بسیاری از مردم به سمت این بازار هجوم بیاورند. مشکل اکثریت این است که نمی‌دانند دقیقا از کجا شروع کنند و چگونه بدون ضرر وارد بازار کریپتو شوند. نکته حائز اهمیت این است که این بازار،‌ مخصوصا در ایران، یک فضای نسبتا جدید است که کمتر کسی به صورت دقیق با سازوکار آن آشناست. مهم ترین ویژگی بازار کریپتو، پویایی آن است؛ بنابراین، ممکن است حتی تریدرهای موفق نیز از بسیاری از مطالب بازار ارزهای دیجیتال بی‌‌خبر باشند یا برخی دانش مربوط به آن را ندانند.

سوالات متداول ورود به ارزهای دیجیتال

تنوع مطالب بازار رمز ارزها و وسعت این فضا آنقدر زیاد است که مطمئنا تمام دانش مربوط با آن در یک مقاله نخواهد گنجید؛ اما در این مقاله سعی کرده‌ایم با ساده ترین حالت ممکن، مهم ترین و اساسی ترین مفاهیم لازم برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال را به شما معرفی کنیم.

بازار رمز ارزها
در این مقاله به این سوالات که چگونه باید ارزهای دیجیتال را خریداری کرد؟ از چه راه هایی و چگونه می‌شود از آن ها نگهداری کرد؟ انواع کیف پول‌های دیجیتال چیست و چه کاربردی دارند؟ و سایر اطلاعات مهم را در این مقاله می‌توانید بیابید. در صورتی که دنیای رمز ارزها را به صورت آکادمیک و با حوصله دنبال کنید،‌ مطمئنا با وجود برخی پیچیدگی هایی که دارد، می‌توانید در این بازار به مهارت‌های مفیدی برای سرمایه گذاری دست پیدا کنید.

ورود به بازار رمزارزها برای مبتدیان

ارزهای دیجیتال و کسب درآمد از آن‌ها مدت زیادی نیست که به صورت جدی در بین جوامع باب شده است؛ بنابراین، اکثر ما در این راه دنبال کسب دانش و تجربه هستیم. بنابراین، واژه مبتدی، بار منفی ندارد و بسیار درست است. سوالاتی که در ادامه مطرح شده اند، غالبا پرسش‌هایی هستند که در ابتدای مسیر ورود به بازار ارزهای دیجیتال، ذهن بسیاری از ما را به خودش مشغول کرده است.

 

ورود به بازار کریپتو

چه مقدار ارز دیجیتال بخریم؟

یکی از اولین سوالاتی که اکثر تازه واردها از ما در این بازار می‌پرسند، این است که چه مقدار از سرمایه خود را وارد بازار ارزهای دیجیتال کنیم؟ جواب این سوال می‌تواند متناسب با شرایط هر شخص، متفاوت باشد؛ جوابی که افراد با تجربه در هنگام مواجه با این سوال می‌دهند این است که به صورت کلی، اگر پولی دارید که می‌دانید تا ماه‌ها یا حتی سال‌ها بعد به آن نیازی ندارید، آن را برای شروع وارد بازار کنید.

پیشنهاد مطالعه: آشنایی با صرافی والکس

حداقل سرمایه برای ورود و سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال

در همین ابتدا لازم است بدانید که حداقلی برای ورود به بازار ارز دیجیتال وجود ندارد. برای ورود به این فضا، نیاز است مقداری از پول خود را سرمایه گذاری کنید که می‌دانید تا مدت زمان زیادی به آن نیاز نخواهید داشت. این مقدار برای یک نفر می‌تواند ۲۰ دلار باشد و برای دیگری ۱۰۰۰ دلار. اهمیت وارد کردن سرمایه کم در شروع کار به این دلیل است که هرچقدر اطلاعات و دانش بالایی داشته باشید، در نهایت اگر به صورت عملی معامله نکنید، راه کارهای ترید کردن را فرا نخواهید گرفت. مبلغ کمی وارد کنید که نگران از دست دادن آن نباشد؛ در ادامه نحوه ورود به بازار را توضیح خواهیم داد.

هولد کردن (Holding)

هولد کردن اصطلاحی برای سرمایه گذاری در بلند مدت است. توصیه با تجربه تر ها در این زمینه این است: زمانی که پس از تحقیق و بررسی در مورد یک توکن یا کوین، مقداری سرمایه با هدف هولد کردن وارد بازار می‌کنید، فرض کنید آن پول را از دست داده‌اید و امیدوار باشید که ماه ها یا سال ها بعد، از سرمایه گذاری اندک شما، سود زیادی نصیبتان شود.

هولد کردن بیت کوین
این فرایند تا حدودی شبیه به بیمه است. اگر شانس با شما یار باشد و از همه مهمتر، اگر روی یک ارز به اصطلاح تریدرها،‌ پدر-مادر دار سرمایه گذاری کنید، به احتمال زیاد سرمایه گذاری شما جواب می‌دهد. توجه داشته باشید که در حال حاضر حدود ۶۰۰۰ رمز ارز موجود است که تا ۵ سال دیگر (بیشتر یا کمتر)، بسیاری از آن ها از بین خواهد رفت؛ بنابراین در هولد کردن، حواستان به این داستان باشد.

چه ارزهایی بخریم؟

اگر دقت کرده باشید، بیشتر تریدرها (معامله گران) فعال در بازار، هیچ ارزی را به صورت جدی به شخصی دیگر پیشنهاد نمی‌کنند. دلیل این کار، غیر قابل پیشبینی بودن بازار است. ممکن است برخی به صورت حدودی، پیش‌بینی خوبی از آینده یک ارز در کوتاه مدت داشته باشند اما به صورت قطعی، هیچکس از آینده مطلع نیست.

کدام ارز دیجیتال بهتر است؟
حالا سوال اینجاست که چه ارزی را برای شروع انتخاب کنیم؟ برای رسیدن به این سوال، باید اول تکلیفتان را با خودتان مشخص کنید؛ اینکه می‌خواهید سرمایه گذاری بلند، میان مدت یا کوتاه مدت داشته باشید. متناسب با درخواستی که دارید، شرایط هر ارز با دیگری متفاوت است. ممکن است یک ارز برای سرمایه گذاری بلند مدت خوب باشد و دیگری برای سرمایه گذاری میان مدت یا کوتاه مدت.

چگونه در مورد یک ارز دیجیتال تحقیق کنیم؟

دو راه برای تحقیق در مورد ارزهای دیجیتال توصیه می‌شود که هر دو راه، مکمل یکدیگر هستند. راه اول؛ تحقیق و جستجو از آشنایانی است که تجربه بیشتری نسبت به شما در این زمینه دارند. مشورت با این افراد می‌تواند برای شما موثر باشد.

بررسی ارز دیجیتال

راه دوم، تحقیق و مطالعه مطالب، کتب تخصصی در مورد بازار کریپتو کارنسی و سایت های اطلاع رسانی معتبر است. یکی از مهمترین ویژگی‌های یک تریدر موفق در بازار ارز دیجیتال، فعال بودن او در زمینه تحقیق، جستجو اطلاعات، مطالعه اخبار و فکر کردن به تحلیل های روز دنیا در مورد ارزهای مد نظرش است. در این بین، تسلط بر زبان انگلیسی نیز می‌تواند به شما کمک کند. در ادامه به معرفی دو سایت از بهترین منابع بازار کریپتو می‌پردازیم.

سایت کوین مارکت کپ (CoinMarketCap)

یکی از مهم ترین منابع برای دسترسی به اطلاعات دقیق؛ اعم از قیمت، ارزش کل بازار، حجم معاملات و بسیاری از مطالب دیگر در مورد کوین‌ها و توکن‌ها را می‌توانید در این سایت بیابید. یکی از مهمترین ویژگی‌هایی که CoinMarketCap دارد، راحتی کار کردن با آن است. طراحی به صورتی است که یک فرد تازه وارد می‌تواند با آن به راحتی کار کند.

کوین مارکت کپ

سایت تریدینگ ویو (Tradingview)

یکی از معتبرترین و کاملترین پایگاه‌های اطلاع رسانی، سایت تریدینگ ویو است. زمانی که وارد بازار ارز دیجیتال می‌شوید، برای این که بتوانید سود کنید؛ باید از به روزترین اطلاعات مطلع باشید. برخی اوقات، یک خبر می‌تواند قیمت یک ارز را بسیار دچار نوسان کند. تمامی تریدرهای موفق، اطلاعات به روز شده دارند؛ برای مطلع شدن از موثق ترین اخبار و مطالعه جداول می‌توانید این سایت www.tradingview.com را دنبال کنید. علاوه بر این، قسمتی جذاب در این سایت وجود دارد که می‌توانید در آن قسمت، تحلیل‌های معامله گران موفق و باتجربه را در مورد بخش‌های متفاوت بازار کریپتو مطالعه کنید.

تریدینگ ویو
نکته حائز اهمیت این است که این سایت، علاوه بر بازار کریپتو، سایر بازارهای نوین از جمله بازار سهام و بورس را پوشش می‌دهد. به علت کامل بودن این سایت و پوشش دادن اطلاعات و بازارهای متنوع نوین، کار کردن با آن ممکن است برای مبتدیان کمی چالش برانگیز باشد.

صرافی ارز دیجیتال

ارز دیجیتال مانند اسکناس یا سکه، کالبد فیزیکی ندارد، اینطور نیست که با مراجعه به یک مغازه فیزیکی از آن‌ها ارز دیجیتال خریداری کنید. به همین علت به احتمال زیاد، تمام شما می‌دانید که برای خرید یک رمز ارز باید از صرافی آنلاین خرید کنید.

صرافی دیجیتال
خرید ارز دیجیتال برای آن دسته از هموطنانی که خارج از کشور هستند مقداری آسان‌تر است. این افراد می‌توانند با مراجعه به صرافی‌های معتبر خارجی، ارز مورد نظرشان را به صورت مستقیم خریداری کنند. متاسفانه، برای ایرانیان داخل کشور، داستان کمی متفاوت تر است؛ این افراد، به دلیل وجود تحریم‌ها،‌ نمی‌توانند به راحتی دیگران ارز دلخواهشان را خریداری کنند؛ اما خوشبختانه صرافی های داخلی ایرانی خوب و معتبری در ایران موجود است که می‌توانید با مراجعه به آن‌ها، از طریق ریال، خریدتان را انجام دهید.

مزایا و معایب خرید از صرافی داخلی

متاسفانه، برای خرید آلت کوین هایی (آلت کوین به ارزهای دیجیتال منهای بیت کوین می‌گویند) که تازه درخشیده اند و زیاد معروف نیستند، مجبور هستید که از صرافی‌های خارجی خرید کنید، چرا که به احتمال زیاد، در صرافی‌های داخلی آن‌ها را نخواهید یافت.

مهم‌ترین مزایای خرید از صرافی داخلی، خرید با ریال است و یکی دیگر از مزایای آن، عدم مسدود کردن اشخاص ایرانی در صرافی‌ها است. اغلب صرافی‌های خارجی معتبر، که بزرگ ترین آن‌ها صرافی بایننس (Binance) است، اجازه دسترسی به ایرانیان داخل را نمی‌دهد. برای معامله در این صرافی، باید با وی پی اس، آی پی خود را تغییر دهید.

مزایا و معایب خرید از صرافی خارجی

مهمترین مزایا صرافی‌های خارجی،‌ تنوع بالا این سایت‌ها است. برخی از این بسترهای معاملاتی تا ۸۰۰ نوع توکن و کوین را پشتیبانی می‌کنند. برای مثال، صرافی هیت بی تی سی (Hit BTC) از بیش از ۸۴۰ نوع رمز ارز پشتیبانی می‌کند. مهم ترین عیب صرافی خارجی برای ایرانیان داخل کشور این است که ممکن است حساب آن‌ها مسدود شود. در لیست بهترین صرافی های خارجی،‌ معتبرترین صرافی بایننس است که بیشترین حجم معامله روزانه را دارد. برای معامله در این بستر معاملاتی، از داخل ایران، باید آی پی خود را تغییر دهید.

کیف پول ارز دیجیتال

پس از اینکه ارز مورد نظرتان را از صرافی خریداری کردید، نوبت به ذخیره کردن آن می‌رسد. برای ذخیره سازی ارزها به کیف پول (والت) احتیاج دارید. به کیف پول ارزهای دیجیتال، کیف پول دیجیتال می‌گویند. دو نوع والت در بازار کریپتو موجود است که در ادامه توضیح خواهیم داد.

کیف پول دیجیتال آنلاین

والت‌های دیجیتال، عموما در تمام پلتفرم‌ها موجود هستند. از مهم‌ترین مشخصه‌های یک کیف پول،‌ می‌توان به تعداد و انواع کوین‌ها و توکن‌هایی که پشتیبانی می‌کند اشاره کرد. یکی دیگر از این ویژگی‌ها، سقف تراکنش هاست؛ یعنی برای معامله کردن و واریز کردن پول ممکن است سقف مبلغ داشته باشید.

کیف پول دییجیتال
از مهم‌ترین کیف پول‌های آنلاین می‌توان به کیف پول تراست والت اشاره کرد. کیف پول Trust، والت اختصاصی شرکت بایننس است. این کیف پول روی سیستم عامل iOS و اندروید نرم افزار مخصوص دارد اما برای دسکتاپ،‌نرم افزاری منتشر نکرده است.

کیف پول دیجیتال فیزیکی

نوع دیگری از والت‌ها وجود دارد که در انواع برندها در جهان و ایران موجود است. استفاده از این کیف پول‌ها برای تریدرهایی توصیه می‌شود که معاملات نسبتا سنگینی دارند. یکی از مهمترین دلایل استفاده از والت‌های فیزیکی‌، امنیت بیشتر آن‌ها نسبت به کیف پول‌های مجازی است.
ظاهر این والت‌ها، شباهت زیادی با هاردهای SSD و حتی فلش مموری‌ها دارد. پیشنهاد میکنیم که پس از خرید ارز دیجیتال مورد نظرتان، از نگهداری آن در صرافی بپرهیزید و فورا آن را به کیف پولتان منتقل کنید.

نحوه خرید ارزهای دیجیتال

گاهی اوقات برخی از توکن‌ها و کوین‌های کم فروغ تر مانند شت کوین ها را نمی‌توانید در صرافی‌های داخلی بیابید. بسیاری از رمز ارزهای جدید را فقط در بعضی از صرافی‌های خارجی می‌توانید خریداری کنید. سوال اینجاست که تکلیف ایرانیان داخل کشور چیست؟
برای خرید ارزهای دیجیتالی که در صرافی‌های داخلی نمی‌توانید بیابید، می‌توانید از راه‌های متنوع، اقدام به خرید آن ها کنید که در ادامه به توضیح آسانترین و مطمئن ترین راه می‌پردازیم. استفاده از مستر کارت و راه‌های پرداختی دیگر نیز، از راه‌های خرید در این شرایط است؛ اما طبق تجربه، مخاطبان داخل ایران استفاده از کارت‌های بانکی و خرید با ریال را ترجیح می‌دهند.

  • مرحله اول: خرید بیت کوین یا تتر
    تمام صرافی‌های داخلی، بیت کوین و تتر دارند. این ارزها، به عنوان ارز واسط کاربرد دارند. شما می‌توانید از یک صرافی داخلی توسط کارت بانکی، این رمز ارزها را تهیه کنید.
  • مرحله دوم: تبدیل کردن بیت کوین یا تتر به رمز ارز دلخواه
    پس از آنکه تتر یا بیت کوین تان را خریداری کردید،‌ می‌توانید با مراجعه به یک صرافی معتبر خارجی، در ازای تتر یا بیت کوین، آن ارز دیجیتال مورد نظرتان را تهیه کنید.
  • مرحله سوم: انتقال پول الکتریکی به کیف پول شخصی
    به علت اینکه ریسک مسدود شدن حسابتان را کاهش دهید، پیشنهاد می‌کنیم که پس از پایان تراکنش، تمام ارزهای خریداری شده را به کیف پول خود منتقل کنید.
جمع بندی

سال‌ها قبل، آشنایی با زبان انگلیسی و رایانه،‌ یک مهارت و یک مزیت به حساب می‌آمد؛ در حالی که امروزه، این ویژگی‌ها جزوی از الزامات برای زندگی به حساب می‌آیند (در کشورهای تراز اول). آشنایی با ارزهای دیجیتال و توانایی ترید کردن در بازار کریپتو نیز مانند همین داستان است.

در مطلب پیش رویتان بدون استفاده از اصطلاحات تخصصی، به آموزش صفر تا صد ورود به ارزهای دیجیتال و همچنبن پاسخ به سوالات چالش برانگیز مبتدیان پرداخته شده است. این اطلاعات، مانند الفبای رمز ارزهاست؛ مانند یک جرقه برای ورود به دنیای مهیج و بی انتهای آن.

سوالات متدوال

سوالات متداول

ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال، یک دارایی الکترونیکی غیرمتمرکز رمزنگاری شده است.

تفاوت هولد با ترید چیست؟

اگر ارز دیجیتال خریداری کنید و در بلند مدت از آن نگه داری کنید (در کیف پول یا صرافی)، به اصطلاح هولد کرده‌اید. اگر رمز ارزی را با هدف خرید و فروش در کوتاه مدت خریداری کنید، به اصطلاح ترید کرده‌اید.

۴.۸/۵ - (۱۷ امتیاز)
نظرات
۸ دیدگاه

۸ دیدگاه. نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

  • کدام صرافی ایرانی را از لحاظ اعتبار و رتبه برتری پیشنهاد می دهید؟

    پاسخ
  • اصطلاح هولد کردن یعنی چی؟ مگه بعد از خرید کردن به پورتفویمان اضافه نمیشه؟پس اضافه کردن به کیف پول به چه معناست؟مبتدی هستم .راهنمائی لازم دارم.

    پاسخ
    • تحریریه ارزتودی | ArzToday
      ۱۸دی ۱۴۰۰ ۳:۳۱ ب٫ظ

      دوست عزیز، هولد کردن به معنای نگهداری رمز ارز برای بلند مدت هست.
      پورتفوی شما داخل صرافی هست، اما کیف پول جداست و دسترسی کامل بهش رو فقط خودتون دارید.

      پاسخ
  • دنیاعه عجیبیه…

    راجبش زیاد نمیدونم اما حسم میگه این تکنولوژی و فناوری های وابستش یعنی آینده!

    پاسخ
  • عالی بود میخام بیام تو کار ارز دیجیتال راهنمایی کنید

    پاسخ
  • مجیب الرحمان
    ۳بهمن ۱۴۰۱ ۷:۱۶ ب٫ظ

    میخوام وارد شم ولی اصلا از ارز چیزی سر در نمیبرم نیازبه اموزش دارم عحب تکلونوژی عجیبیه

    پاسخ
    • معصومه قانع
      ۴بهمن ۱۴۰۱ ۹:۵۷ ق٫ظ

      سلام و وفت به خیر
      با مطالعه مقالات آموزشی ارزتودی می‌توانید دانش خود را در زمینه ارزهای دیجیتال و ترید و معامله گری افزایش دهید و همچنین به صورت روزانه اخبار حوزه ارزهای دیجیتال در این وبسایت منتشر می شود.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

برای دریافت هفتگی بهترین مقالات و جدیدترین اخبار به خبرنامه ارزتودی بپیوندید.

فهرست