نماد سایت ارزتودی

اندیکاتور لوکس (LUX)، شناسایی حمایت و مقاومت

کاور شاخص

تا حالا دقت کردید که تحلیل‌گرهای بازارمالی چگونه با نگاه کردن به نمودار و چارت‌ها روند آینده قیمت را پیش‌بینی می‌کنند؟! در تحلیل تکنیکال مفاهیم متعددی وجود دارد که به معامله‌گر این اجازه را می‌دهد که از زوایای مختلف به نمودارها نگاه کند، و بتواند با استفاده از ابزار و مفاهیم تحلیل تکنیکال آینده قیمت را پیش‌بینی کند. یکی از متداول‌ترین و کاربردی ترین مفاهیم تحلیل تکنیکال، حمایت و مقاومت است.

در دنیای کریپتو و معامله‌گری مدل‌های مختلفی از اندیکاتور (Indicator) وجود دارد. ماهیت اصلی اندیکاتورها ریاضیات است. افرادی که در زمینه ریاضی، برنامه نویسی و تحلیل‌گری مهارت دارند. اقدام به طراحی اندیکاتورها می‌کنند. کاربرد اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال این است که به معامله‌گرها کمک می‌کند تا با محیط گرافیکی و راحت به قاب نمودارها نگاه کنند و با استفاده از علم تحلیل تکنیکال خود آینده قیمت را پیش‌بینی کنند. در این مقاله از ارزتودی به معرفی یکی از عجیب‌ترین و کاربردی ترین اندیکاتورهای لوکس (LUX) می‌پردازیم، که شناسایی نقاط حمایت و مقاومت در نمودارها را برای تحلیل‌گرها و معامله‌گرهای بازارمالی آسان‌تر می‌کند. همچنین در ادامه به چند نکته طلایی در معامله‌گری که باعث کسب سود بیشتر شما می‌شود، اشاره خواهیم کرد.

معرفی اندیکاتور لوکس (LUX)، شناسایی حمایت و مقاومت 

این اندیکاتور فوق العاده جذاب به خصوص برای افراد تازه‌کار بسیار مفید و کاربردی است. شما با استفاده از این اندیکاتور می‌توانید به راحتی سطوح حمایت و مقاومت نمودارها را شناسایی کنید. و با نکاتی طلایی که در ادامه این مقاله به آن می‌پردازیم؛ می‌توانید جهت و روند قیمتی را در هر رمزارز بررسی کنید. این اندیکاتور فقط در تریدینگ‌ ویو قابل استفاده است. لوکس یک نوع اندیکاتور برای حالت‌های زیگ زاگی (Zig Zag) در نمودار است. اما انواع و اقسام مختلفی دارد. اسم اختصاری این اندیکاتور در تریدینگ ویو Support and Resistance Levels with Breaks LUX است. که در ادامه به آموزش اضافه کردن آن در سایت تریدینگ ویو می‌پردازیم.

آموزش اضافه کردن اندیکاتور لوکس (LUX)، شناسایی حمایت و مقاومت

ابتدا وارد سایت تریدینگ ویو شوید و بر روی چارت (Chart) کلیک کنید.

پس از اینکه وارد صفحه فعلی شده‌اید قسمت Indicators عبارت Lux s را جستجو کنید و بر روی اولین گزینه کلیک کنید.

پس از انتخاب اندیکاتور اول در گوشه سمت چپ صفحه شما فعال می‌شود. و بر روی نمودار نمایان می‌شود.

کاربرد این اندیکاتور این است که سطوح حمایت و مقاومت بر روی نمودار نشان می‌دهد. زمانی که یک خطوط حمایت شکسته می‌شود و قیمت به سمت پایین ریزش می‌کند. و این سطح حمایت به مقاومت تبدیل می‌شود. میزان معامله در منطقه حمایت یا مقاومت از سه طریق می‌تواند تعیین شود.

تعیین درجه اعتبار سطوح حمایت و مقاومت

۱. طول مدتی که قیمت در آن سطح باقی مانده است.

هر چه زمان باقی ماندن قیمت در یک سطح حمایت یا مقاومت طولانی‌تر باشد (طول خطوط بیشتر باشد)، اعتبار بیشتری برای آن سطح ایجاد می‌شود. به عنوان مثال اگر به مدت سه هفته در یک روند مستقیم و خنثی معاملات انجام شود و سپس قیمت شروع به رشد کند آن ناحیه به عنوان حمایت اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. نسبت به اینکه فقط سه روز در آنجا معامله انجام شده باشد.

۲. حجم معاملات 

حجم معاملات راه دیگری برای تعیین اعتبار خطوط حمایت و مقاومت است. اگر سطح حمایت با حجم معاملات بالا همراه باشد نشان دهنده تعداد بیشتری از خریداران است. و اهمیت آن سطح حمایت را نسبت به زمانی که حجم معامله کمتری اتفاق افتاده باشد بیشتر می‌کند.

۳. چگونگی انجام شدن معاملات اخیر

سومین راه تعیین درجه اعتبار حمایت و مقاومت بررسی چگونگی اتفاق افتادن معاملات اخیر است. از آنجا که همواره با عکس العمل معامله‌گرها نسبت به حرکت بازار و موضعی که آن‌ها نسبت به بازار دارند (خرید یا فروش) سرکار داریم، تحرکات بیشتر آن‌ها پتانسیل و قدرت بیشتری به سطح حمایت یا مقاومت می‌دهد.

مزایای اندیکاتور لوکس (LUX)، شناسایی حمایت و مقاومت

معامله‌گری با اندیکاتور لوکس (LUX)

۱. خطوط حمایت مقاومت رسم شده بر روی نمودار مانند یک شکست ساختار (BOS) نیز عمل می‌کند. شکست ساختار (BOS) زمانی رخ می‌دهد که آخرین سقف یا کف (پیوت) را با بدنه کندل می‌شکند. اولین دایره آبی در سمت چپ تصویر، خط رسم شده به قسمت سایه (شدو) کندل برخورد کرده است که در این صورت BOS رخ نداده است. اما دایره دوم در سمت چپ تصویر نمونه بارز یک شکست ساختار (BOS) است.

۲. کاربرد شکست ساختار (BOS) این است که اگر در روند صعودی رخ دهد، کفی که تشکیل می‌شود احتمالا شکسته نمی‌شود. در واقع به این کف، کف قوی (Strong) می‌گویند. اما اگر در روند نزولی رخ دهد، سقفی که تشکیل می‌شود احتمالا شکسته نمی‌شود. در واقع به این سقف، سقف قوی می‌گویند. از این نکته طلایی می‌توانید در بهبود استراتژی‌های معاملاتی خود بهره ببرید.

۳. سعی کنید در جهت روند معامله کنید. زمانی که کف‌های بالاتری (LH) را در نمودار مشاهده کرده‌اید، بیشتر به فکر باز کردن پوزیشن خرید (BUY) باشید تا فروش (SELL). همچنین زمانی که شاهد سقف‌های پایین‌تری بودید، باز کردن پوزیشن فروش (SELL) منطقی‌تر است.

۴. یک عبارت مشهور انگلیسی در بازارمالی با عنوان “Trend is Your Friend” وجود دارد، روند تغییرات دوست شما است. اکثر معامله‌گرهای موفق در بازارمالی معاملات خود را در جهت روند انجام می‌دهند. نکته مهم این است که اگر می‌خواهید با برد بیشتر در معاملات خود رو‌به‌رو شوید و احتمال برد بالاتری داشته باشید، باید از قابلیت مولتی تایم فریم استفاده کنید. مولتی تایم فریم بدین معنی است که برای شناسایی و اطمینان از جهت روند قیمت به تایم فریم بالاتر بروید. و در جهت تایم فریم بالاتر اقدام به باز کردن معامله کنید.

به عنوان مثال تریدری معاملات خود را با نوسانات کوچک مدیریت می‌کند که معاملات نوسانی یا سویینگ خوانده می‌شوند، اصطلاحا معامله‌گر نوسانی است. این معامله‌گر همیشه باید نگاهی به تایم فریم روزانه و چهار ساعته داشته باشد. اگر جهت روند تایم فریم بالاتر صعودی باشد، می‌تواند در تایم فریم ۱۵ دقیقه، ۵ دقیقه و حتی یک دقیقه دنبال تریگر ورود (نقطه ورود مناسب) در جهت خرید (BUY) بگردد. هم جهت بودن تمام تایم فریم‌ها و اقدام به باز کردن معامله در جهت روند قیمت، باعث موفقیت بیشتر در معاملات شما می‌شود. 

در ادامه به عنوان هدیه به شما کاربران محترم سایت ارزتودی پلن‌های معاملاتی ارائه می‌دهیم که درصد برد کمتری نسبت به نکات فوق دارد؛ اما قطعا بدون برنامه ترید کردن، در بازارهای مالی مخصوصا در بازار ارزدیجیتال می‌تواند بسیار ریسک پذیر باشد. 

 

نتیجه گیری

لازم است یک‌بار تامل کنیم تا دریابیم که چرا حمایت و مقاومت ها که توسط تحلیل‌گرها و معامله‌گرها استفاده می‌شوند، واقعا تا این اندازه کاربرد دارند. قطعا کاربرد آن‌ها به دلیل جادوی نمودارها و یا خطوطی که روی آن‌ها رسم می‌شود نیست. علت آن ارائه تصویری است که از نحوه فعالیت معامله‌گرها به دست می‌آید و می‌تواند برای تشخیص واکنش آن‌ها نسبت به بازار به کار بروند.   

۵/۵ - (۲ امتیاز)
خروج از نسخه موبایل