نماد سایت ارزتودی

ارز دیجیتال هلیوم چیست و چگونه کار می کند؟

ارز دیجیتال هلیوم چیست و چگونه کار می کند؟

اگرچه امروزه هزاران ارز دیجیتال با طیف وسیعی از موارد استفاده وجود دارند، اما هنوز تعداد نسبتا کمی از آن‌ها وارد حوزه‌ی جدید اینترنت اشیا (Internet of Things) شده‌اند. شما احتمالا نام آیوتا (MIOTA) را شنیده باشید. یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های بدون بلاک چین (Blockless) (یک دفتر کل توزیع‌‌ شده که از «گراف جهت‌دار غیرمدور» (DAG) برای ذخیره تراکنش ها استفاده می‌کند) که دستگاه‌ها را با استفاده از اینترنت اشیا به یکدیگر متصل می‌کند.

برخلاف آیوتا، پلتفرم هلیوم یک شبکه بلاک چین برای دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیا (IoT) است که از نودها به عنوان هات‌اسپات برای اتصال دستگاه‌های بی‌سیم به اینترنت استفاده می‌کند. ارز دیجیتال هلیوم (HNT)، توکن بومی این شبکه است که از آن برای پرداخت پاداش به هات‌اسپات‌هایی استفاده می‌شود که داده‌های کاربران را در شبکه منتقل می‌کنند. از آنجایی که نیاز به اینترنت اشیا با توسعه فناوری به طور تصاعدی در حال افزایش است، هلیوم نیز می‌تواند به پروژه‌ای محبوب‌ تبدیل می‌شود.

مشاهده: قیمت لحظه ای HNT

آیا شما به سرمایه‌گذاری بر روی ارز دیجیتال هلیوم (HNT) یا استخراج آن علاقه دارید اما مطمئن نیستید که باید از کجا باید شروع کنید؟ نگران نباشید، این مقاله هر آنچه را که باید در مورد این پروژه بدانید به شما آموزش می‌دهد و شما را آماده می‌کند تا با اطلاعات و دانش کافی وارد سرمایه‌گذاری بر روی رمز ارز هلیوم شوید.

هلیوم (Helium) چیست؟

هلیوم (Helium) یک شبکه مبتنی بر فناوری بلاک چین است که دستگاه‌های مجهز به اینترنت اشیا را به هم متصل می‌کند. در این فناوری در حالی که سیستم، داده‌ها را از طریق شبکه‌ای از نودها ارسال می‌کند، ارتباط بین دستگاه‌های متصل به آن را نیز امکان‌پذیر می‌شود. نودهایی که این شبکه را تشکیل می‌دهند در سیستم هلیوم با نام هات‌اسپات (Hotspot) شناخته می‌شوند. هات‌اسپات‌ها برای فراهم کردن پوشش شبکه اینترنت به پروتکل لورا (LoRaWAN) متکی هستند.

لورا (LoRaWAN) یک پروتکل لایه مک (MAC) و دارای ساختاری ابری (Cloud) است که به پلتفرم‌هایی مانند هلیوم اجازه می‌دهد تا به آن متصل شوند. به زبان ساده، لورا یک پروتکل‌ شبکه‌ی دوربرد با توان پایین است که برای اینترنت اشیا طراحی شده است. این فناوری به سیگنال‌های هات‌اسپات‌ها اجازه می‌دهد تا حتی در سطوح پایین‌تر از نویز نیز منتشر شوند. تجهیزات مبتنی بر پروتکل لورا می‌توانند تا سال‌ها فقط با یک باطری کار کنند.

هلیوم، با بیش از ۲۵٬۰۰۰ هات‌اسپات که هر کدام به عنوان یک نود در شبکه بلاک چین عمل می‌کنند، یکی از بزرگترین شبکه‌های لورا (LoRaWAN) است. این هات‌اسپات‌ها قدرت شبکه لورا و دستگاه‌های ماینینگ مبتنی بر فناوری بلاک چین را با یکدیگر ترکیب می‌کنند. هلیوم که «شبکه مردم» (The People’s Network) نیز نامیده می‌شود، قصد دارد تا با حل تمامی مشکلات و مسائل حاضر یک شبکه اینترنت اشیا کارآمد و کاربردی برای آینده ایجاد کند.

یکی از بزرگترین مشکلات در حوزه اینترنت اشیا، حفظ حریم خصوصی کاربران در هاب‌های مشهور اینترنت اشیا مانند گوگل یا آمازون است. به لطف تمرکززدایی فناوری بلاک چین که شبکه هلیوم از آن استفاده می‌کند، به‌زودی حفظ حریم خصوصی در مورد اتصال دستگاه‌ها به اینترنت اشیا دیگر یک مسئله نگران‌کننده نخواهد بود.

شبکه هلیوم چگونه کار می‌کند؟

هدف هلیوم (Helium) ایجاد یک شبکه قابل اعتماد، غیر متمرکز و جهانی برای دستگاه‌های مبتنی بر اینترنت اشیا (IoT) است که با استفاده از جامعه هولدرهای توکن HNT انجام می‌شود. این شبکه با استفاده از نودها، هات‌اسپات‌هایی که اپراتورهای آن‌ها در واقع همان دارندگان توکن HNT هستند، اجرا می‌شوند. با میزبانی هات‌اسپات‌ها و مدیریت نودها، کاربران برای مشارکت در عملکرد شبکه تشویق می‌شوند. در حال حاضر دستگاه‌های اینترنت اشیا از وای‌فای پشتیبانی می‌کنند.

با این حال، پشتیبانی از دستگاه‌های مختلف تا حد امکان، نگرانی‌های درباره‌ی حفظ حریم خصوصی را به همراه دارد. شبکه هلیوم، مشکل حفظ حریم خصوصی را با استفاده از یک معماری غیرمتمرکز و پروتکل اجماع حل می‌کند که در مقایسه با اتصال وای‌فای و اینترنت اشیا، پوشش شبکه را ۲۰۰ برابر بیشتر می‌کند. مکانیزم اجماع که شبکه بر روی آن اجرا می‌شود، با نام اثبات پوشش (Proof of Coverage) شناخته می‌شود و همچنین مسئول توزیع پاداش به دارندگان HNT و نود‌ها است.

کاربران برای راه اندازی هات‌اسپات‌ها باید یک دستگاه استخراج هلیوم (Helium Miner) خریداری کنند. ماینرها با اتصال به شبکه، فرکانس‌های رادیویی تولید کرده و مکانیسم اثبات پوشش، مکان‌ هات اسپات را تأیید می‌کند. شرکت کنندگان در شبکه می‌توانند یکی از سه نقش حیاتی برای عملکرد شبکه را داشته باشند: چالشگر (Challenger)، انتقال دهنده (Transmitter) و شاهد (Witness). پاداش‌های توزیع شده از طریق سیستم به نقش در شبکه هات اسپات‌ بستگی هم دارد.

بنیان‌گذاران هلیوم چه کسانی هستند؟

هلیوم در سال ۲۰۱۳، تنها چند سال پس از آغاز به کار بیت کوین (BTC) تأسیس شد. هلیوم تحت نظر شرکت هلیوم (.Helium Inc) راه‌اندازی شد تا اولین شبکه بی سیم همتا‌به‌همتا (P2P) با ظرفیت اتصال دستگاه‌های مختلف و تشکیل شبکه‌ای از اینترنت اشیا باشد که هر کسی می‌تواند در سطح جهانی از آن استفاده کند. هلیوم توسط امیر حلیم (Amir Haleem)، شان کری (Sean Carey) و شاون فانینگ (Shawn Fanning) تأسیس شد. این پروژه از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ طی چهار مرحله بیش از ۵۳ میلیون دلار بودجه‌ی جداگانه جمع‌آوری کرد. این شبکه در نهایت در سال ۲۰۱۹ راه اندازی شد و قصد داشت مشکلات رایج در بخش اینترنت اشیا مانند حریم خصوصی را حل کند.

چه چیزی هلیوم را منحصر به فرد می‌کند؟

شبکه هلیوم در کنار آیوتا (MIOTA) که از فناوری‌ای «بدون بلاک چین» (Blockless) و شبکه تنگل (Tangle) برای اتصال دستگاه‌ها به اینترنت اشیا استفاده می‌کند، یکی از معدود پروژه‌های بلاک چین است که با حوزه‌ی اینترنت اشیا سروکار دارد. هلیوم به صورت پروژه‌ای منحصربه‌فرد بر بهبود اینترنت اشیا با استفاده از مکانیسم اثبات پوشش (PoC) متمرکز است. پروتکل اثبات پوشش یا Proof of Coverage، مکانیزم اجماع منحصربه‌فردی است که ب شکل اختصاصی برای شبکه هلیوم طراحی شده است.

این مکانسیم اجماع که براساس پروتکل تحمل خطای بیزانس (Byzantine Fault Tolerance) ایجاد شده است و به نود‌های شبکه اجازه می‌دهد حتی زمانی که سرعت‌‌های اتصال متفاوت است بتوانند با یکدیگر به توافق برسند. در کنار ارز دیجیتال هلیوم (HNT)، این شبکه از توکن دیگری به نام دیتا کردیت (Data Credit) استفاده می‌کند که قابل معاوضه نیست و کاربران می‌توانند از آن برای پرداخت هزینه‌های تراکنش‌‌‌های خود استفاده کنند.

ارز دیجیتال هلیوم (HNT)

در حال حاضر، حدود ۱۰۰ میلیون توکن از مجموع ۲۲۳,۰۰۰,۰۰۰ توکن هلیوم (HNT) در گردش است. با اینکه هیچ یک از توکن‌های هلیوم از قبل استخراج نشده‌اند، این ارز دیجیتال دارای حداکثر عرضه‌ی محدود است. اگرچه توکن‌های هلیوم جدید برای پرداخت پاداش به هات‌اسپات‌ها استخراج می‌شود، اما برای متعادل نگه‌داشتن ارزش و ایجاد توکن‌های دیتا کردیت (Data Credit) از یک مدل سوزاندن و ایجاد (Burn-and-Mint) استفاده می‌شود.

نرخ تورم در طول زمان کاهش می‌یابد و تضمین می‌کند که کل عرضه هرگز از ۲۲۳ میلیون تجاوز نکند. تعداد سکه های هلیوم (HNT) ضرب‌شده در قیمت فعلی هلیوم در بازار برابر با ارزش بازار است. ارزش بازار رتبه‌ی HNT را در مقایسه با سایر ارزهای دیجیتال موجود در بازار مشخص می‌کند و همچنین سهم بازار و تسلط آن را تعیین می‌کند.

چرا ارز دیجیتال هلیوم (HNT) با ارزش است؟

ارزش توکن هلیوم (HNT) با کاربرد، ظرفیت فنی، مرتبط بودن پروژه و فناوری آن تعیین می‌شود. ارزش ذاتی ارز دیجیتال هلیوم را می‌تواند از دریچه کاربرد و فناوری آن در حوزه اینترنت اشیا مشاهده می‌شود. با این حال، ارزش ذاتی و ارزش بازار توکن HNT اغلب با هم مطابقت ندارند که دلیل آن بیشتر به دلیل نوسانات در بازار ارزهای دیجیتال است. ارزش بازار هلیوم بسته به عوامل مختلف می‌تواند از لحظه‌ای به لحظه دیگر بسیار متفاوت باشد. ارزش بازار هلیوم نیز در معرض نوسانات در بازار و در مواقعی تغییر روند غیرقابل پیش بینی است. به همین دلیل است که اغلب  ارزش واقعی پروژه هلیوم با قیمت رمز ارز HNT در بازار متفاوت است.

طرز کار شبکه هلیوم

شبکه هلیوم بر اساس یک مکانیسم اجماع منحصربه‌فرد کار می‌کند که به‌صورت ویژه برای پروتکل هلیوم توسعه یافته است. برای ایجاد کارکرد و تمرکززدایی در زیرساخت شبکه، مکانیسم اجماع اثبات پوشش از سه نوع مختلف هات اسپات پشتیبانی می‌کند که عبارتند از: چالشگر یا چلنجر (Challenger)، انتقال دهنده (Transmitter) و شاهد (Witness). چالشگران برای اعتبارسنجیِ فرکانس‌های رادیویی، پالش‌هایی را در شبکه ایجاد می‌کنند که هر ۲۴۰ بلاک یک بار اتفاق می‌افتد. سپس چالش را به نودهای انتقال دهنده می‌فرستند که به نود‌های شاهد نزدیک به نود انتقال دهنده نیاز دارند تا اعتبار چالش را تأیید کنند. شرکت‌کنندگان در شبکه همچنین می‌توانند با ساخت هات اسپات و استخراج، HNT کسب کنند.امنیت شبکه هلیوم چگونه تامین می‌شود؟

امنیت شبکه هلیوم با استفاده از پروتکل اثبات پوشش (PoC) که برای اطمینان از پایداری شبکه از طریق ماینینگ به مشارکت‌کنندگان شبکه متکی است، تامین می‌شود. مکانیسم اثبات پوشش (PoC) شکل پیشرفته‌ای از الگوریتم اثبات کار (PoW) است؛ به همین دلیل است که شبکه برای حفظ امنیت خود به ماینرهای هلیوم متکی است. این پروتکل به طور خاص برای اطمینان از اتصال حتی با توان کم ایجاد شده است. بنابراین استخراج توکن HTN با دستگاه ساده‌ای با توان ۵ وات که می‌توانید از فروشگاه هلیوم خریداری کنید نیز ممکن می‌شود. به این ترتیب هلیوم کارایی خود را عملی کرده و اتصال بین دستگاه‌های موجود در شبکه اینترنت اشیا را تسهیل می‌کند.

کسب درآمد از شبکه هلیوم

هلیوم برای اتصال آسان دستگاه‌ها در اینترنت اشیا، با استفاده از توان کم با کارایی و کارآمدی استفاده می‌شود. هلیوم، استخراج HNT و همچنین استیکینگ را امکان‌پذیر می‌کند. بنابراین کاربران می‌توانند بر اساس مشارکت شبکه خود سود ببرند. برای شروع استفاده از هلیوم به عنوان ارائه‌دهنده نود هات اسپات، کاربران می‌توانند دستگاه‌های استخراج ویژه‌ای را که در وب‌سایت رسمی هلیوم موجود است خریداری کنند و بر اساس مشارکت خود جوایزی دریافت کنند.

جوایز بصورت HNT توزیع می‌شوند. HNT را می‌توان در بازار ارزهای دیجیتال فروخت و از آن برای بدست آوردن Data Credit استفاده کرد. Data Credit یکی از توکن‌های کاربردی شبکه هلیوم است که برای پرداخت کارمزد شبکه، استفاده می‌شود. هلیوم یک زیرساخت منحصربه‌فرد برای اقتصاد بی‌سیم نوین ایجاد می‌کند که با تمرکززدایی توانمند شده است. از این رو «شبکه مردمی» نامیده می‌شود.

چگونه کیف پول هلیوم خود را انتخاب کنیم؟

تیم توسعه‌دهنده، کیف پول ارز دیجیتال هلیوم (Helium) را توصیه می‌کند؛ این اپلیکیشن یک کیف پول دیجیتال برای توکن HNT است که از سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS پشتیبانی کرده و تنظیمات مربوط به هات‌ اسپات را ارائه می‌دهد. کیف پول کامند لاین اینترفیس (Command Line Interface Wallet) یکی دیگر از راه‌حل‌های ذخیره‌سازی ارز دیجیتال HTN است.

کیف پول کامند لاین برای کاربرانی است که بیشتر با این فناوری آشنا هستند؛ بنابراین توصیه می‌شود افراد مبتدی از برنامه Helium استفاده کنند. همچنین فضا‌های زیادی وجود دارد که می‌توانید HNT خود را با استفاده از آن ذخیره کنید. کیف پولی که انتخاب می‌کنید احتمالاً به این بستگی دارد که می‌خواهید از آن برای چه چیزی استفاده کنید و چقدر دارایی ذخیره کنید.

کیف پول‌های غیرحضانتی از عناصر امن در دستگاه شما برای ذخیره کلیدهای خصوصی استفاده می‌کنند. اگرچه مسیر استفاده راحت‌تری دارند، اما امنیت کمتری نسبت به کیف پول‌های سخت‌افزاری دارند و ممکن است برای تعداد کمتری از HNT و یا کاربران تازه‌کار بیشتر مناسب‌ باشند. کیف پول‌های آنلاین یا کیف پول‌های تحت وب نیز رایگان بوده و استفاده‌ی آسانی دارند و از چندین دستگاه با استفاده از یک مرورگر وب قابل دسترسی هستند. با این حال، کیف پول‌های داغ محسوب می‌شوند و نسبت به جایگزین‌های سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری از امنیت کمتری برخورداند.

استخراج ارز دیجیتال هلیوم (HNT)

شبکه هلیوم از مکانیسم اثبات کار (PoW) استفاده نمی‌کند، بلکه برای تثبیت و ایمن‌سازی شبکه به ماینرها وابسته است. هلیوم از نسخه پیشرفته‌ی اثبات کار (Proof of Work) بر اساس تحمل خطای بیزانس (BFT) استفاده می‌کند که ماینرها را ملزم می‌کند تا پوشش بی‌سیم تولید شده توسط هات‌اسپات (نود) را تأیید کنند. اگرچه هلیوم به ماینینگ متکی است، اما سیستم آن با پلتفرم‌های سنتی که به ماینرها وابسته هستند، مانند بیت کوین، متفاوت است. سیستم استخراج هلیوم به گروه‌هایی از ماینرها که به طور مستقل کار می‌کنند این امکان را می‌دهد که در مجاورت یکدیگر سریع‌تر کار کنند. دستگاه های ماینینگ دیگر هنوز باید حداقل ۳۰۰ متر از هم فاصله داشته باشند تا بتوان ماینینگ را عملی کرد.

سخن آخر

هلیوم انقلابی در نحوه استفاده از بلاک چین برای تسهیل اتصال دستگاه‌های موجود روی اینترنت اشیا ایجاد می‌کند و در عین حال مشارکت‌کنندگان شبکه را نیز تشویق می‌کند. به لطف دستگاه‌های ماینینگ طراحی‌شده ویژه که به کاربران اجازه می‌دهد با قدرت کمتری استخراج کنند، کاربران می‌توانند برای پشتیبانی و ایمن کردن شبکه پاداش‌هایی در قالب HNT دریافت کنند.

از آنجایی که روزبه‌روز نیاز به اتصال دستگاه‌ها از طریق اینترنت اشیا اهمیت بیشتری پیدا می‌کند، هلیوم ممکن است جایگاه مهمی در شبکه جهانی دستگاه‌های اینترنت اشیا پیدا کند. هلیوم با فناوری ارزشمندی که به کاربران امکان می‌دهد به راحتی فرکانس رادیویی را برای دستگاه های بی سیم (وایرلس) تولید و توزیع کنند، نام «شبکه مردمی» را توجیه می کند.

 

سوالات متداول

هلیوم (Helium) چیست؟

هلیوم یک شبکه مبتنی بر فناوری بلاک چین است که دستگاه‌های مجهز به اینترنت اشیا را به هم متصل می‌کند.

توکن Data Credit در شبکه هلیوم چیست؟

این‌ها توکن‌های غیرقابل انتقال و تنها ارز مورد قبول برای پرداخت عملیات‌های شبکه هستند.

برای اعتبار سنجی در شبکه هلیوم چه چیزی لازم است؟

حداقل ۱۰۰ نود اعتبار سنجی برای ایمن سازی شبکه مورد نیاز است و هر کدام باید ۱۰.۰۰۰ توکن HNT سهام داشته باشند. در مقابل،اعتبارسنج‌ها باید ۶ درصد از پاداش کلی خود را برای کار گروهی اجماع دریافت می کنند.

نکته: توجه داشته باشید این مقاله صرفا با هدف راهنمایی و آشنایی نوشته شده و آکادمی ارز دیجیتال ارزتودی مسئولیتی در مقابل تصمیمات افراد یا عواقب مالی آن ندارد.

۴.۵/۵ - (۶ امتیاز)
خروج از نسخه موبایل