اوکی اکسچنج

آموزش مدیریت ریسک در معاملات ارز دیجیتال

مدیریت ریسک چیست؟

۹۵ درصد از تریدر‌های مبتدی ارز‌های دیجیتال ضرر می‌کنند؛ دلیل اصلی این ضرر‌ها هم فقدان مهارت‌های مدیریت ریسک است که می‌تواند منجر به اقدامات عجولانه شود. به همین دلیل مدیریت ریسک یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های تجارت ارز‌های دیجیتال است. داشتن درک درست از چگونگی مدیریت ریسک می‌تواند به شما کمک کند تا کل سرمایه خود را حفظ کنید. ریسک‌های مالی، اشکال و اندازه‌های مختلفی دارند و ممکن است به روش‌های مختلفی طبقه‌بندی شوند. فرآیند مدیریت ریسک در این مقاله توضیح داده شده است. همچنین در این مقاله برخی از استراتژی‌هایی که به کاهش ریسک مالی کمک می‌کند، آورده شده است.

مدیریت ریسک چیست؟

ما دائماً در حال مدیریت ریسک در طول زندگی هستیم؛ چه در حین انجام کار‌های روزمره مانند رانندگی یا در هنگام تهیه بیمه. در واقع مدیریت ریسک اساساً در مورد تجزیه و تحلیل و واکنش به ریسک‌ها است. اکثریت ما در زمان انجام فعالیت‌های روزمره به صورت ناخودآگاه آن‌ها را مدیریت می‌کنیم. با این حال، زمانی که صحبت از بازار‌های مالی و مدیریت آن‌ها می‌شود، ارزیابی ریسک به یک عمل مهم و آگاهانه تبدیل می‌شوند.

مدیریت ریسک

مدیریت ریسک در اقتصاد به عنوان چارچوبی تعریف می‌شود که توضیح می‌دهد چگونه یک شرکت یا سرمایه‌گذار ریسک‌های مالی را که در همه انواع سازمان‌ها وجود دارد، مدیریت می‌کند. برای تریدر‌ها و سرمایه‌گذاران این چارچوب ممکن است به منظور مدیریت چندین طبقه دارایی، مانند ارز‌های دیجیتال، بازار فارکس، بازار سهام، املاک و مستغلات باشد.

مدیریت ریسک چگونه کار می‌کند؟

شناسایی اهداف، شناسایی خطرات، ارزیابی ریسک، ایجاد اقدامات و نظارت، پنج فرآیند برای مدیریت ریسک هستند. با این حال، بسته به موقعیت، این فرآیند‌ها ممکن است بسیار متفاوت باشند.

۱. شناسایی اهداف

مرحله اول شناسایی اهداف اولیه است که اغلب به میزان تحمل ریسک شرکت یا فرد مرتبط می‌شود. به عبارت دیگر، برای رسیدن به اهداف خود آماده پذیرش چه میزان خطر هستند؟

۲. شناسایی ریسک

مرحله دوم شناسایی و تعریف ریسک‌‌‌های احتمالی است. هدف از این مرحله، درک انواع رویداد‌هایی است که ممکن است پیامد‌های زیانباری داشته باشد. این مرحله همچنین ممکن است اطلاعات مفیدی را ارائه دهد که به خطرات مالی در دنیای تجارت مرتبط نیست.

۳. ارزیابی ریسک

مرحله بعدی ارزیابی فراوانی و شدت پیش‌بینی‌شده خطرات آن‌ها است. در این مرحله خطرات به ترتیب اهمیت اولویت‌بندی می‌شوند تا توسعه یا اجرای راه حل مناسب را آسان‌تر شود.

۴. تعریف پاسخ‌ها (واکنش‌ها)

مرحله چهارم، شناسایی پاسخ‌ها برای هر دسته از ریسک بر اساس درجه اهمیت آن‌ها است. این مرحله مشخص می‌کند که در صورت بروز یک حادثه منفی چه اقداماتی باید انجام شود.

۵. مانیتورینگ

مرحله نهایی در اجرای فرایند مدیریت ریسک، ارزیابی میزان مؤثر بودن آن در واکنش به خطرات است. این امر اغلب مستلزم جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل مداوم داده‌ها است.

فرآیند مدیریت ریسک

مدیریت ریسک مالی

یک استراتژی یا راه‌اندازی تجارت ممکن است به دلایل مختلفی شکست بخورد. برای مثال، اگر بازار خلاف موقعیت قرارداد آتی یک تریدر حرکت کند یا اگر احساسی شود و در جو فروش قرار گیرد، ممکن است ضرر کند. تریدر‌ها معمولاً استراتژی‌های اولیه خود را دلیل احساسات عاطفی نادیده می‌گیرند و یا کنار می‌گذارند. این امر به ویژه در زمان رکود بازار‌ها و لحظات تسلیم اتفاق می‌افتد.

اکثر افراد در بازار‌های مالی معتقدند داشتن یک برنامه مدیریت ریسک خوب برای موفقیت آن‌ها حیاتی است. در عمل، این برنامه‌های می‌تواند شامل قرار دادن حد ضرر (Stop-Loss) یا برداشت سود (Take-Profit) باشد.

یک استراتژی معاملاتی مستحکم باید مجموعه روشنی از گزینه‌ها را ارائه دهد که به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا برای مقابله با سناریو‌های مختلف آمادگی بیشتری داشته باشند. با این حال، همانطور که قبلاً گفته شد، راه‌های مختلفی برای مدیریت ریسک در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد. استراتژی‌ها باید به طور‌ایده‌آل تغییر کرده و به طور منظم تطبیق داده شوند. در ادامه چند نمونه از ریسک‌های مالی، همراه با توضیح کوتاهی در مورد چگونگی کاهش آن‌ها آورده شده است.

انواع مختلف ریسک‌های مالی چیست؟

انواع مختلف ریسک‌های مالی چیست؟

۱. ریسک بازار

این نوع ریسک را می‌توان با استفاده از سفارشات حد ضرر در هر معامله کاهش داد تا به طور خودکار پوزیشن‌ها قبل از اینکه بیش از حد سقوط کنند، خاتمه یابد.

۲. ریسک نقدینگی

تجارت در بازار‌های با حجم بالا می‌تواند به کاهش ریسک نقدینگی کمک کند. دارایی‌هایی که ارزش بازار بالایی دارند معمولاً نقدشوندگی بیشتری دارند.

۳. ریسک اعتباری

این ریسک را می‌توان با معامله از طریق یک صرافی معتبر، که نیاز وام گیرندگان و وام‌دهندگان (یا خریداران و فروشندگان) را برای اعتماد به یکدیگر از بین می‌برد، کاهش داد.

۴. ریسک عملیاتی

سرمایه‌گذاران با تنوع بخشیدن به پرتفوی خود و اجتناب از قرار گرفتن در معرض یک پروژه یا شرکت واحد، می‌توانند ریسک عملیاتی را کاهش دهند. آن‌ها همچنین ممکن است برای شناسایی سازمان‌هایی که احتمال کمتری مشکلات عملیاتی دارند، تحقیق کنند.

۵. ریسک سیستمیک

تنوع پرتفوی همچنین می‌تواند به کاهش ریسک سیستمیک کمک کند. با این حال، تنوع در این سناریو باید شامل ابتکاراتی با مفاهیم منحصر به فرد یا شرکت‌هایی از صنایع مختلف باشد. ترجیحاً آن‌هایی که کم‌ترین همبستگی را دارند.

رمزارز‌ها نوعی دارایی دیجیتال هستند که با استفاده از سیستم رمزنگاری قوی به عنوان وسیله مبادله، محافظت از تراکنش‌های مالی، محدود کردن ایجاد واحد‌های جدید و تأیید انتقال دارایی‌ها در نظر گرفته می‌شوند. در نتیجه ظهور ارز‌های رمزنگاری شده، ما در حال تغییر نحوه تفکر خود در مورد پول و دارایی‌های دیجیتال هستیم. اما این فناوری‌های جدید خطرات و ریسک‌های جدیدی را به خصوص از نظر امنیتی نیز به همراه دارد.

معرفی ریسک ارز‌های دیجیتال

یکی از رایج‌ترین خطرات استفاده از ارز‌های دیجیتال احتمال سرقت و هک دارایی‌ها است. رمزارز‌ها در معرض حملات سایبری هستند زیرا اغلب در کیف پول‌های دیجیتال نگهداری می‌شوند. اگر هکری کلید خصوصی کاربر را به دست آورد، پولی که در کیف پول کاربر نگهداری می‌شود، قابل برداشت است. علاوه بر این، از آنجایی که ارز‌های دیجیتال غیرمتمرکز و غیرقابل تنظیم هستند، بازیابی پول‌هایی که به سرقت رفته‌اند یا خنثی کردن تراکنش‌های تقلبی غیرممکن است.

دومین خطری که ارز‌های دیجیتال را تهدید می‌کند، خطای انسانی است. اگر کاربران کلید‌های خصوصی یا رمز عبور خود را فراموش کنند، خطر از دست دادن دسترسی به کیف پول دیجیتال و پولی که در داخل آن گذاشته‌اند را از دست می‌دهند. بسیاری از سرمایه‌گذاران ارز‌های دیجیتال تا به حال به این سرنوشت دچار شدند.

در نهایت ریسک نوسانات بازار وجود دارد. قیمت ارز‌های دیجیتال بسیار نامشخص و دائماً در حال تغییر است. بنابراین، آن‌ها برای افرادی که برای تحمل احتمال ضرر و زیان مجهز نیستند، سرمایه‌گذاری پرخطری هستند.

مدیریت ریسک

چگونه از بروز این خطرات جلوگیری کنیم؟

با وجود خطرات ارز‌های دیجیتال، چند روش توصیه شده وجود دارد که کاربران ممکن است برای کاهش احتمال از دست دادن یا سرقت از آن‌ها پیروی کنند.

۱. از کیف پول امن استفاده کنید

استفاده از کیف پول ایمن اولین گام برای محافظت از دارایی‌های ارز دیجیتال شماست. کیف پول‌ها انواع مختلفی دارند: کیف پول سخت‌افزاری، کیف پول نرم‌افزاری و کیف پول کاغذی. کلید‌های خصوصی شما توسط کیف پول‌های سخت‌افزاری آفلاین نگه داشته می‌شوند، که آن‌ها را کمتر در معرض حملات سایبری قرار می‌دهد. کیف پول‌های کاغذی کپی‌های فیزیکی آفلاین از کلید‌های خصوصی شما هستند و کیف پول‌های نرم‌افزاری کیف پول‌های دیجیتالی هستند که در رایانه یا دستگاه تلفن همراه شما نگهداری می‌شوند.

۲. از احراز هویت دو مرحله‌ای استفاده کنید.

بهتر است برای محافظت از حساب‌های خود به عنوان یکی دیگر از اقدامات امنیتی مهم از احراز هویت دو مرحله‌ای (۲FA) استفاده کنید. ۲FA دسترسی غیرمجاز را برای هکر‌ها سخت‌تر می‌کند و از کاربران می‌خواهد قبل از دسترسی به حساب‌های خود دو شکل شناسایی ارائه دهند.

۳. کلید‌های خصوصی خود را در مکانی ایمن نگه‌دارید

مهم‌ترین اطلاعات برای محافظت از دارایی‌هایتان، کلید‌های خصوصی شماست. هرگز آن‌ها را با کسی به اشتراک نگذارید و مطمئن شوید که ایمن هستند. همچنین استفاده از یک مدیر رمز عبور را برای ایجاد رمز‌های عبور ایمن و بی‌نظیر برای حساب‌های خود در نظر بگیرید.

۴. نرم‌افزار کیف‌پول را به روز نگه دارید

یکی دیگر از راه‌های مهم دیگر در محافظت از ارز دیجیتال، به روز نگه داشتن نرم‌افزار است. سیستم عامل شما و هر نرم‌افزار متصل به کیف پول دیجیتال شما در این دسته قرار می‌گیرند. وصله‌های امنیتی که نقص‌های نرم‌افزار را برطرف می‌کنند، اغلب در به‌روزرسانی‌های نرم‌افزار گنجانده می‌شوند.

۵. قبل از سرمایه‌گذاری تحقیق کنید

تحقیق در مورد ارز‌های دیجیتال قبل از سرمایه‌گذاری بسیار مهم است. فقط پس از درک خطرات مربوط به ارز دیجیتالی که به آن فکر می‌کنید، آنچه را که می‌توانید از دست بدهید، سرمایه‌گذاری کنید.

۶. پورتفولیو متنوعی بسازید

تنوع سرمایه‌گذاری یکی دیگر از تاکتیک‌های حیاتی برای کاهش نوسانات است. شما ممکن است ریسک خود را بر روی تعدادی از دارایی‌ها تقسیم کنید و با سرمایه‌گذاری در انواع ارز‌های دیجیتال، تأثیر نوسانات هر دارایی را کاهش دهید.

نکات مهم برای افزایش امنیت در معاملات ارز‌های دیجیتال:

  • از کیف پول سخت‌افزاری استفاده کنید: کیف پول‌های سخت‌افزاری یکی از امن‌ترین راه‌ها برای ذخیره دارایی‌های شما هستند. به لطف این ابزار‌های کوچک که کلید‌های خصوصی شما را در یک مکان آفلاین ذخیره می‌کنند، برای هکر‌ها غیرممکن است که‌اشیاء با ارزش شما را ببرند.
  • کلمه‌های عبور دشوار ایجاد کنید: با ترکیب حروف بزرگ و کوچک، اعداد و کاراکتر‌های خاص، رمز‌های عبور امن ایجاد کنید. از رمز‌های عبور ساده برای حدس زدن مانند نام، تاریخ تولد یا اصطلاحات روزمره استفاده نکنید.
  • مراقب کلاهبرداری‌های فیشینگ باشید: در حوزه ارز‌های دیجیتال، هکر‌ها اغلب وب‌سایت‌ها یا‌ایمیل‌های جعلی ایجاد می‌کنند تا کاربران را فریب دهند تا کلید‌های خصوصی یا اعتبار ورود به سیستم خود را فاش کنند. هرگز روی لینک‌های مشکوک کلیک نکنید و همیشه آدرس وب سایت را بررسی کنید.
  • از صرافی‌های معتبر استفاده کنید: تحقیقات خود را در مورد اعتبار و اقدامات امنیتی هر صرافی قبل از معامله در آنجا انجام دهید. صرافی‌هایی را با سابقه ثابت و الزامات امنیتی دقیق انتخاب کنید.
  • کلید خصوصی خود را به کسی ندهید: کلید‌های خصوصی شما تنها راه دسترسی به دارایی‌های رمزنگاری شما هستند. هرگز آن‌ها را در اختیار کسی قرار ندهید و آن‌ها را ایمن نگه دارید.

رمزنگاری

امنیت برای ارز‌های دیجیتال یک حوزه چالش برانگیز است که دائماً در حال تغییر است. شما می‌توانید خطرات مرتبط با ارز‌های دیجیتال را کاهش دهید و با رعایت بهترین شیوه‌ها، مانند استفاده از کیف پول ایمن، استفاده از احراز هویت دو مرحله‌ای، ایمن نگه داشتن کلید‌های خصوصی، به روز نگه داشتن نرم‌افزار خود، از این فناوری نوآورانه جدید بهره ببرید. قبل از سرمایه‌گذاری تحقیق کنید و سرمایه‌گذاری‌های خود را متنوع کنید.

کلام آخر

تریدر‌ها و سرمایه‌گذاران باید قبل شروع یک موقعیت معاملاتی یا تخصیص وجوه به یک سبد، یک برنامه مدیریت ریسک را در نظر بگیرند. با این حال، یادآوری این نکته که خطرات مالی هم ممکن است اجتناب ناپذیر باشند، ضروری است.

به طور کلی، مدیریت ریسک نحوه برخورد با خطرات را توصیف می‌کند، اما تنها در مورد اجتناب از آن‌ها نیست. همچنین مستلزم تفکر استراتژیک به منظور پذیرفتن خطرات اجتناب ناپذیر به مؤثرترین روش ممکن است. به بیان دیگر، شناخت، تجزیه و تحلیل و نظارت بر خطرات در پرتو موقعیت و برنامه است. هدف مدیریت ریسک ارزیابی نسبت ریسک/پاداش است تا بتوان بهترین موقعیت را انتخاب کرد.

سوالات متداول

سوالات متداول


مدیریت ریسک چیست؟

مدیریت ریسک اساساً در مورد تجزیه و تحلیل و واکنش به ریسک‌ها است.

فرایند مدیریت ریسک چگونه است؟

شناسایی اهداف، شناسایی خطرات، ارزیابی ریسک، ایجاد اقدامات و نظارت، پنج فرآیند مدیریت ریسک هستند.

استراتژی معاملاتی چیست؟

یک استراتژی معاملاتی مستحکم باید مجموعه روشنی از گزینه‌ها را ارائه دهد که به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا برای مقابله با سناریو‌های مختلف آمادگی بیشتری داشته باشند.

انواع ریسک‌های مالی چیست؟

۱. ریسک بازار ۲. ریسک نقدینگی ۳. ریسک اعتباری ۴. ریسک عملیاتی ۵. ریسک سیستمیک

نکته: توجه داشته باشید این مقاله صرفا با هدف راهنمایی و آشنایی نوشته شده و آکادمی ارز دیجیتال ارزتودی مسئولیتی در مقابل تصمیمات افراد یا عواقب مالی آن ندارد.

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)
نظرات
۱ دیدگاه

۱ دیدگاه. نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

برای دریافت هفتگی بهترین مقالات و جدیدترین اخبار به خبرنامه ارزتودی بپیوندید.

فهرست