حسابهای اجارهای در ارز دیجیتال چیست و آیا انتخاب این روش به عنوان راه درآمدزایی، بیخطر است؟ هر کجا که در گفتگو خود با دیگران به شما پیشنهاد اجاره دادن حساب بانکی یا حساب صرافی شد، بدون تامل، گفتمان را ترک کنید! چرا؟ کلاهبرداران برای اینکه ردپایی از خود به جای نگذارند، افرادی را با عنوان شراکت در بیزینس شخصی در دام میاندازند و حساب آنها را اجاره میکنند. شخصی که به عنوان طعمه انتخاب شده است، گمان میکند که در یک فرصت شغلی خوب همکاری میکند، غافل از این که ندانسته، شریک مجرم و مجرمان شده است.
چرا مجرمان به حسابهای اجارهای ارز دیجیتال روی آوردهاند؟
همه چیز به پیگیری تراکنش مربوط میشود! بر خلاف ساز و کار سیستماتیک سنتی مانند بانکها، برای انجام تراکنش در بازار ارزهای دیجیتال، نیاز به وارد کردن اطلاعات هویتی مانند نام و آدرس و… ندارید و به همین دلیل، پیگیری تراکنشهای ارز دیجیتال برای دستگاه قضایی دشوار است. کلاهبرداران با علم بر این نکته، بازار ارزهای دیجیتال را به عنوان یکی از اهداف خود انتخاب میکنند.
حتما میدانید که بلاک چین شفاف است؛ اما برای پیگیری تراکنشهایی که بر بستر آن صورت میگیرد، کار سختی خواهید داشت. هر کسی میتواند تمامی تراکنشهای انجام شده بیت کوین را ببیند؛ اما برای این که متوجه هویت اشخاص معاملهکننده شویم، کار دشواری داریم.
فیشینگ چیست؟
فیشینگ به معنی خالی کردن حسابهای بانکی افراد در فضای سایبری است. یکی از راههای تخلیه حساب بانکی، هدایت قربانیان به درگاه پرداخت غیر معتبر و ناامن است. افراد سودجو برای پولشویی نباید رد پایی از خودشان به جای بگذارند و بهترین راه حل برای آنها، استفاده نام و نشان دیگران است. سوالی که مطرح میشود این است که چطور پولهایی که به حساب قربانیان واریز شده را به حساب خود منتقل میکنند؟
پس از اینکه پروسه پولشویی شروع شد و مرحله جمع آوری سرمایه به حساب قربانیان تکمیل شد، به راحتی با تبدیل این سرمایه به ارز دیجیتال و انتقال رمز ارزها به والت ارز دیجیتال خود، عملیات پولشویی را تکمیل میکنند.
اجاره کارتهای بانکی چه عواقبی دارد؟
بعد از تکمیل تمام مراحل، زمانی که قوه قضاییه و پلیس فتا متوجه موضوع میشوند، هیچ ردپایی از شخص اصلی پروژه اسکم نیست و تنها اطلاعات مفید که به صورت مستقیم در عملیات کلاهبرداری تاثیرگذار بوده است، نام و نشان صاحب شماره کارت یا صاحب حساب صرافی ارز دیجیتال است. شخص قربانی بدون اینکه متوجه چیزی باشد، ناخواسته به عنوان شریک جرم در عملیات پولشویی شناخته میشود و باید در دادگاهها بابت این همکاری توضیح دهد. به همین راحتی، حسابهای اجارهای ارز دیجیتال میتواند برای افراد ناآکاه دردسر ساز شوند.
کلاهبرداران چگونه اعتماد قربانیان را جلب میکنند؟
کافیست نگاهی به لیست آگهیهای ثبت شده در پلتفرمهای مختلف بیاندازید. استخدام با حقوق نجومی، بدون نیاز به حضور شما و به صورت دورکاری در منزل! حقوق و مزایا خوب بدون نیاز به داشتن مدرک تحصیلی، سابقه کاری، تخصص و دهها عنوان دیگر که برای هر انسان جویای کار میتواند وسوسه کننده باشد. به صورت کلی باید به پیشنهادهای وسوسه انگیز و غیرمنطقی شک کرد. بهترین کار هنگام روبرو شدن با این پیشنهادات، شک کردن و تحقیق کردن است.
کدام کارفرمای واقعی حاضر به استخدام فردی با حقوق و مزایای خوب میشود، در حالیکه فرد مذکور، تجربه کافی و تخصص مورد نیاز با کار مورد نظر را نداشته باشد؟ کلاهبرداران برای دریافت حساب اجارهای در ارز دیجیتال به قربانیان اعلام میکنند که صاحب کسب و کار بزرگی هستند و برای فرار از مالیات سنگین مجبور به اجاره و استفاده از حساب دیگران هستند و در ازای آن، به صاحبان اصلی حسابها به صورت ماهانه پورسانتی اعطا میکنند.
حساب اجاره ای یا هویت اجارهای؟!
نکتهای که قربانیان هیچوقت به آن توجه نمیکنند، این است که با اجاره دادن حساب بانکی یا صرافی خود، در واقع هویت خودشان را اجاره دادهاند. مشکل اینجاست که به فضای سایبری، برچسب مجازی بودن خورده است و از آن به عنوان دنیای مجازی یاد میشود؛ فارغ از اینکه دنیای دیجیتال نیز دقیقا مانند دنیای واقعیست.
با این تفاسیر، زمانی که دادههای حیاتی خود مانند اطلاعات حساب بانکی را در اختیار دیگران قرار میدهیم، در واقعیت مانند این است که نقابی از صورت و هویت خود کپی کردهایم و یک نسخه از آن را به دیگران دادهایم. هر کاری که آن افراد با نقاب ما انجام دهند به پای ما ثبت خواهد شد و همه اینطور گمان می کنند که آن امور را شخص خود ما انجام دادهایم.
هشدار پلیس فتا در مورد حسابهای اجارهای در ارز دیجیتال
پلیس فتا، بارها و بارها از عواقب حسابهای اجارهای در ارز دیجیتال هشدار داده است و به وضوح اعلام کرده است که اجارهدهندگان حساب بانکی و حساب صرافی را به عنوان شریک جرم میشناسد و ذات اجاره دادن حسابهای شخصی جرم است. این ارگان همیشه از مردم خواسته است که آگهیهای مشکوک و وسوسه انگیز را به پلیس گزارش دهند تا از وقوع این جرایم جلوگیری شود. اگر به مورد مشکوکی برخورد کردید، حتما در قدم اول، مشکل را با پلیس در میان بگذارید و پس از اطمینان از صحت و سلامت یک پروژه، وارد آن شوید.
چطور در دام کلاهبردارها نیافتیم؟
ناآگاهی، مهمترین خوراک برای تغذیه کلاهبرداران است. نداشتن اطلاعات کافی در مورد پروژه پیشنهاد شده و البته که بلد نبودن قانون، این بستر را برای افراد سودجو فراهم میکند که بتوانند به راحتی هر چه تمامتر، پول و سرمایه قربانیان را چپاول کنند یا از آنها برای رسیدن به اهداف شوم خود سوء استفاده کنند.
در بیشتر مواقع، نیاز مبرم مالی و ناآگاه بودن باعث میشود تا در دامهای عریض و عمیق کلاهبرداران ارز دیجیتال بیافتیم و برای جلو گیری از این اتفاق بهترین راه، وارسی دقیق پروژه و مطالعه و تحقیق در مورد آن، قبل از وردو به پروژه مذکور است. پیشنهاد میکنیم که قبل از قبول هر کاری از قانونی بودن یا نبودن آن مطمئن شوید و در صورت مشاهده موارد مشکوک، حتما با پلیس فتا یا افراد آگاه مشورت کنید.
سخن آخر
تمامی مواردی که در وبسایت ارزتودی منتشر میشود در راستای روشن سازی و شفاف سازی دنیای ناشناخته ارزهای دیجیتال است. امیدواریم که با تحقیق و بررسی بیشتر، هیچگاه در دام افراد سودجو گرفتار نشوید و به زودی شاهد محو شدن پروژههای اسکم و طرح پانزی در کشور عزیزمان، ایران، باشیم.
سوالات متداول
حسابهای اجارهای در ارز دیجیتال چیست؟
برخی از افراد اقدام به اجاره دادن حسابهای بانکی یا صرافی ارز دیجیتال خود به دیگران میکنند که این اقدام نوعی جرم محسوب میشود.
چه عواقبی در انتظار اجاره دهندگان حسابهای شخصی خواهد بود؟
با اعلام پلیس فتا، در صورت ارتکاب جرم، اجارهدهندگان حسابهای مالی به عنوان شریک جرم شناخته خواهند شد.
نکته: توجه داشته باشید این مقاله صرفا با هدف راهنمایی و آشنایی نوشته شده و آکادمی ارز دیجیتال ارزتودی مسئولیتی در مقابل تصمیمات افراد یا عواقب مالی آن ندارد.
۲ دیدگاه. نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
سلام سایت دیوار و شیپور پر از این موارد اجاره کارت بانکی برای خرید ارز دیجیتال هست پس چرا کسی اقدام نمیکند به خود سایت هم گزارش میدهیم هیچ عکس العملی نشان نمیدهند
سلام سایت دیوار پر هست از این موارد حتی چندین بار گزارش دادم به جای حذف اگهی ها حساب من از طرف دیوار مسدود شد و حتی دیگر اجازه فعالیت در سایت هم به من داده نشد