تایرون راس میگوید: “هیچ پلتفرم خرید و فروش ارز دیجیتالی وجود ندارد که برای همه کاربران بهترین باشد! سرمایهگذاران باید با توجه به علاقه، شرایط و اهدافشان از خرید و فروش در سایتهای ارز دیجیتال، بهترین گزینه مناسب را برای خود انتخاب کنند.”
به عنوان مثال شاید به دنبال ارزهای خاصی هستید یا گستردگی پشتیبانی از ارزهای دیجیتال و سرعت بالای معاملات برای شما مهم باشد؛ در نتیجه بر اساس این اهداف و شرایط باید به دنبال بهترین صرافی ارز دیجیتال باشید. در ادامه مقاله لیستی از صرافیهای خارجی و ایرانی را به شما معرفی میکنیم تا برای شروع معاملات خود تصمیمگیری بهتری داشته باشید.
سایت خرید و فروش ارز دیجیتال
اگر میخواهید سفر سرمایهگذاری در دنیای پر تلاطم ارزهای دیجیتال را شروع کنید، در ابتدای امر نیاز به یک پلتفرم خرید و فروش کریپتوکارنسی دارید. این پلتفرمها واسطهای بین خریدار و فروشنده هستند که به آنها اجازه میدهند تا با استفاده از پول فیات یا آلت کوینها، ارز دیجیتال معامله کنند.
انواع پلتفرمهای خرید و فروش رمز ارز
به طور کلی سه نوع پلتفرم خرید و فروش ارز دیجیتال داریم:
۱. صرافی متمرکز (Centralized)
اولین نوع پلتفرم خرید و فروش ارز دیجیتال، پلتفرمهای متمرکز هستند که بین خریدار و فروشنده به عنوان شخص ثالث عمل میکنند. از آنجایی که توسط یک شرکت یا شخص اداره میشوند، قابل اطمینانتر هستند. بیش از ۹۰ درصد تراکنشهای بازار ارزهای دیجیتال در این پلتفرمهای خرید و فروش انجام میشوند. بایننس، کوینبیس و جمینی از معروفترین صرافیهای متمرکز هستند.
۲. صرافی غیر متمرکز (Decentralized)
در پلتفرمهای خرید و فروش و صرافی غیرمتمرکز، معاملات بین کاربران بدون دخالت شخص ثالث یا واسطه انجام میشوند. پلتفرمهای غیر متمرکز منبع باز هستند و معاملات به صورت نظیر به نظیر (peer to peer) صورت میگیرند.
افراد برای خرید و فروش ارز دیجیتال در صرافیهای غیر متمرکز نیاز به احراز هویت و ثبت نام ندارند که باعث میشود امنیت و حریم خصوصی به دلیل ناشناس بودن در این صرافیها بیشتر از پلتفرمهای متمرکز باشد. از آنجا که رابط کاربری پیچیدهتری نسبت به پلتفرمهای متمرکز دارند، از نقدینگی و حجم معاملات کمتری برخوردار هستند. شما میتوانید اطلاعات بیشتر در رابطه با مقایسه صرافی متمرکز و غیرمتمرکز را در سایت ارزتودی مطالعه کنید.
۳. صرافی هیبرید (Hybrid)
پلتفرمهای هیبریدی نسل آینده بازار ارزهای دیجیتال شناخته میشوند. هدف این نوع صرافیها ادغام پلتفرمهای متمرکز و غیر متمرکز است. هیبریدیها به دنبال ارائه عملکرد و نقدینگی پلتفرمهای متمرکز با حفظ حریم خصوصی و امنیت پلتفرمهای غیر متمرکز هستند.
معرفی بهترین سایت خرید و فروش ارز دیجیتال
برای انتخاب بهترین سایت خرید و فروش ارز دیجیتال، باید فاکتورهای مهمی مانند امنیت، کارمزد معاملات، تعداد کوینهای ارائه شده، نقدینگی، دسترسی و… را در نظر گرفت. در ادامه لیستی از بهترین سایتهای خرید و فروش ارز دیجیتال خارجی را معرفی و بر اساس فاکتورهای گفته شده بررسی میکنیم.
پلتفرم خرید و فروش OKX
صرافی OKX در سال ۲۰۱۷ تاسیس شد که یک دفتر مرکزی در سیشل و دفاتر دیگری در سراسر جهان دارد. بر اساس آمار CoinMarketCap در رده هجدهم پلتفرمهای خرید و فروش جهان است و ادعای بیش از ۲۰ میلیون کاربر در بیش از ۱۰۰ کشور را دارد.
سایت خرید و فروش و صرافی اوکیایکس، دو محیط مبتدی و پیشرفته برای معاملات سرمایهگذاران تازهکار و حرفهای دارد؛ همچنین حدود ۳۰۰ ارز دیجیتال از جمله بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH)، ترون (TRX)، سولانا (SOL)، ریپل (XRP) و دوج کوین (DOGE) را به معاملهگران ارائه میدهد.
سیستم سرمایهگذاری دیجیتال نیز نگرانیهای امنیتی خاص خود را دارد؛ بهتر است برای امنیت حسابهای مالی از رمزهای عبور قوی، احراز هویت چند عاملی و… استفاده کنید. سایت خرید و فروش OKX نیز از شیوههای امنیتی استاندارد صنعتی از جمله ذخیره سازی سرد برای اکثر کاربران خود استفاده میکند؛ همچنین ویژگیهای بیشتر مانند امکان تنظیم رمز برداشت و کدهای ضد فیشینگ را دارد.
مزایا
- پشتیبانی از بیش از ۳۰۰ ارز دیجیتال
- کارمزد معاملاتی کم
- خرید آسان از طریق کیف پول دیجیتال یا حساب بانکی
- دارای منابع آموزشی
- ویژگیهای امنیتی پیشرفته
- خدمات کیف پول بومی
معایب
- نقدینگی کم برای برخی ارزهای دیجیتال
- نظرات منفی متفاوت از مشتریان گذشته
- ساختار هزینه چند لایه و پیچیده
سایت خرید و فروش ارز دیجیتال Kucoin
در سال ۲۰۱۷ پلتفرم خرید و فروش کوکوین راهاندازی شد و از همان زمان به یکی از بزرگترین صرافیهای جهانی از نظر حجم معاملات تبدیل شد؛ این پلتفرم اکنون حدود ۱۰ میلیون کاربر در بیش از ۲۰۰ کشور را دارد.
کاربران سایت خرید و فروش Kucoin از طریق وبسایت و اپلیکیشن موبایل (در دسترس برای اندروید و iOS) به ویژگیها و ابزارهای معاملاتی دسترسی دارند؛ همچنین اگر به دنبال تنوع و پشتیبانی از رمزارزهای زیاد هستند، کوکوین با ارائه بیش از ۶۰۰ ارز دیجیتال میتواند گزینه خوبی برای شروع سرمایهگذاری باشد.
در سال سپتامبر ۲۰۲۰ این پلتفرم خرید و فروش مورد حمله هکرها قرار گرفت و حدود ۲۸۰ میلیون دلار ارز دیجیتال به سرقت رفت؛ خوشبختانه از آنجا که داراییها تحت پوشش بیمه قرار گرفته بودند، بازیابی شدند، اما این اتفاق و نقص امنیتی نگرانکننده است.
مزایا
- انتخاب گستردهای از ارزهای دیجیتال
- کارمزدهای کم
معایب
- نظرات منفی کاربران درباره پشتیبانی
- عدم انجام معاملات فیات
پلتفرم خرید و فروش رمز ارزی Coinex
سایت خرید و فروش ارز دیجیتال CoinEx که در دسامبر ۲۰۱۷ راه اندازی شد، دفتر مرکزی آن در هنگ کنگ قرار دارد. هدف آنها ایجاد یک پلتفرم ارز دیجیتال بسیار ایمن، کاربرپسند، کم هزینه و با سرعت بالا برای معاملات گسترده ارزهای دیجیتال با استفاده از سیستم تطبیق معاملات اختصاصی خود است. از چندین زبان پشتیبانی میکند و کاربران بیش از ۱۰۰ کشور را میپذیرد.
صرافی CoinEx اعلام کرده است که از دارایی معاملهگران خود در هیچ جای دیگری استفاده نخواهد کرد و آنها ۱۰۰٪ محفوظ هستند؛ به همین دلیل، برداشتها به سرعت پردازش میشوند و کاربران در عرض چند دقیقه وجوه خود را دریافت میکنند.
برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز، CoinEx حفاظت ۲FA (احراز هویت دو مرحلهای) را از طریق پیامک یا Google Authenticator ارائه داده است تا تراکنشها بدون وارد کردن رمز عبور یکبار مصرف مبتنی بر زمان TOTP انجام نشوند.
از آنجا که پشتیبانی پیامک در ایران در دسترس نیست، باید از برنامه Google Authenticator برای دریافت کدهای احراز هویت استفاده کنید. علاوه بر ۲FA، صرافی تمام داده ها و اطلاعات را از طریق یک شبکه امن HTTPS منتقل میکند.
مزایا
- کارمزد معاملاتی پایین
- برداشت با سرعت بالا
- ناشناس بودن معاملات
- چندزبانه بودن
معایب
- عدم پذیرش ارزهای فیات
- عدم پشتیبانی چت آنلاین
سایت خرید و فروش HotBit
پلتفرم هاتبیت که در سال ۲۰۱۸ تاسیس شده است، با برخی از شرکای محبوب صنعت فناوری بلاک چین مانند Spark Pool، Mytoken، F2pool، HashQuark و Slow Mist همکاری کرده تا یک محیط تجاری امن، پایدار و با ویژگیهای غنی را برای معاملهگران و سرمایهگذاران ارائه دهد. از ابتدای فعالیت این سایت معاملاتی ارزهای دیجیتال بیش از ۷ میلیون کاربر فعال در بیش از ۱۷۰ کشور ثبت شده است.
در این پلتفرم خرید و فروش حجم معاملات بیش از ۱۰۰ میلیون دلار است و به طور منظم کوینهای جدید را در کنار دیگر ارزهای دیجیتال لیست میکند. همچنین در حال حاضر HotBit از ۶ زبان زنده دنیا مانند انگلیسی، چینی، کرهای، ترکی، تایلندی و روسی پشتیبانی میکند.
مزایا
- ارائه جفت ارزهای BTC، ETH، USDT و…
- عدم نیاز به KYC (احراز هویت مشتری) برای ثبت نام
- چندزبانه بودن
- دارای اپلیکیشن موبایل
معایب
- عدم پشتیبانی از معاملات مارجین (Margin)
- برنامهای برای سیستم همکاری در فروش ندارد.
پلتفرم خرید و فروش Binance
بایننس بزرگترین و معروفترین سایت خرید و فروش ارزهای دیجیتال است که در سال ۲۰۱۷ توسط Chang Peng Zhao معروف به CZ، راهاندازی شد و در بیش از ۱۸۰ کشور جهان در دسترس است؛ با این حال در برخی کشورها ممنوع و در برخی دیگر دارای مشکلات نظارتی است!
پلتفرم خرید و فروش بایننس کار خود را ابتدا در چین شروع کرد و پس از ممنوع شدن ارزهای دیجیتال در چین، به ژاپن نقل مکان کرد! این صرافی بیش از ۴۰۰ ارز دیجیتال را به همراه رمزارزهای محبوب مانند بیت کوین، بایننس کوین، کاردانو، اتریوم و… پشتیبانی میکند.
ویژگیهای امنیتی Binance شامل احراز هویت دو مرحلهای (۲FA) از طریق برنامه Google Authenticator یا سرویس پیام کوتاه (SMS)، فهرست سفید آدرس، مدیریت دستگاه و امکان محدود کردن دسترسی به دستگاه است. در حالی که این ویژگیها میتوانند به حفظ امنیت حسابهای کاربر کمک کنند، اما شهرت Binance میتواند دلیلی برای نگرانی معاملهگران باشد. در گذشته کاربران ایرانی با تغییر IP میتوانستند از این پلتفرم خرید و فروش استفاده کنند، اما اکنون صرافی بایننس دسترسی کاربران ایرانی را مسدود کرده است.
مزایا
- کارمزد پایین
- نقدینگی بالا
- تعداد توکنهای پشتیبانی شده زیاد
- امکان خرید و فروش ارزهای فیات
معایب
- تحریم کاربران ایرانی
- پشتیبانی محدود برای کاربران
معرفی سایتهای خرید و فروش ارز دیجیتال ایرانی
از آنجا که سیستم بانکداری ایران طوری است که نمیتوان به سیستمهایی بانکی جهانی متصل شد، کاربران ایرانی برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال و تبدیل دارایی و سرمایه خود به ریال باید از صرافیهای ایرانی استفاده کنند. در ادامه برخی از پلتفرمهای خرید و فروش و لیستی از صرافیهای ارز دیجیتال ایرانی را معرفی خواهیم کرد:
- اوکی اکسچنج
- نوبیتکس
- اکسیر
- رمزینکس
- والکس
- بیتستان
- بیت پین
سخن پایانی
انتخاب بهترین صرافی ارز دیجیتال کار آسانی است؛ ابتدا باید اهداف، علایق و شرایط موجود را بررسی کنید. هر یک از اینها، موارد زیادی را در برمیگیرند که باید حتما بررسی شوند. به عنوان مثال ممکن است هدف شما از انتخاب یک سایت خرید و فروش ارز دیجیتال، نقدشوندگی بالا باشد، و هدف دوست شما انجام معاملات مارجین باشد. در نتیجه هر شخص برای اینکه بتواند بهترین صرافی مورد نظر خود را انتخاب کند، پیش از هر چیزی بررسیهای لازم را انجام دهد.
سوالات متداول
سایت خرید و فروش ارز دیجیتال چیست؟
این پلتفرمها واسطهای بین خریدار و فروشنده هستند که اجازه میدهند تا با استفاده از پول فیات یا آلت کوینها، ارز دیجیتال معامله کنند.
تفاوت بین صرافی متمرکز و غیرمتمرکز چیست؟
صرافی مترمکز توسط یک سازمان یا شخص اداره میشود و آن سازمان به عنوان شخص ثالث شناخته میشود، مانند صرافی بایننس. اما صرافی غیرمتمرکز، توسط هیچ نهاد واحدی اداره نمیشود و معاملات به صورت peer to peer انجام میشوند، مانند صرافی یونی سواپ.
نکته: توجه داشته باشید این مقاله صرفا با هدف راهنمایی و آشنایی نوشته شده و آکادمی ارز دیجیتال ارزتودی مسئولیتی در مقابل تصمیمات افراد یا عواقب مالی آن ندارد.
۱ دیدگاه. نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
سلام لطفا از سایت ارزفی هم مطلب بذارید هم تعداد ارزهایی بالایی دارد و هم مارکت حرفه ای با بیش از ۳۳۰ ارز دارد مارکت حرفه ای و تبدیل هم نیازی به احراز هویت ندارد و فقط در صورت خرید با ریال یا فروش و دریافت ریال نیازمند احراز هویت میباشد با تشکر