اوکی اکسچنج

بهترین استراتژی‌ و راه خروج از معامله

استراتژی خروج چیست؟

هدف شما از حضور در بازار ارزهای دیجیتال چیست؟ چه چیزی باعث شده تا به دنبال یادگیری و فهمیدن این بازار باشید؟ احتمالا اگر در حوزه کریپتو فعال هستید، به این دلیل است که می‌خواهید با سرمایه‌گذاری در زمان مناسب، حاشیه سود بالاتری کسب کنید.

کسب سود زیاد از بازار ارزهای دیجیتال نیازمند استراتژی ورود به بازار، مدیریت سرمایه و در نهایت استراتژی خروج مناسب است. باید بتوانید با استفاده از روش‌های خروج از معامله، زمان مناسب پایان معاملات خود را انتخاب کنید. گاهی سرمایه‌گذار به صورت تصادفی موقعیت‌هایی را انتخاب می‌کند و وارد معامله می‌شود؛ در این صورت، اگر یک استراتژی خروج مناسب وجود نداشته باشد، ممکن است تمام سرمایه از دست برود!

در این مقاله می‌خواهیم درباره بهترین راه برای خروج از معامله یا همان استراتژی خروج (exit strategy) صحبت کنیم و به بررسی این بپردازیم که چگونه یک استراتژی خروج مناسب می‌تواند به شما در کسب سود کمک کند. پیش از هر چیز بهتر است با مفهوم استراتژی خروج آشنا شویم.

استراتژی خروج از معامله (exit strategy) چیست؟

بازار ارزهای دیجیتال همیشه در حال نوسان هستند؛ شما به عنوان یک معامله‌گر برای دریافت سود از نوسانات بازار، باید یک استراتژی خروج مناسب داشته باشید. اما استراتژی خروج از معامله چیست؟

استراتژی خروج به معنی داشتن یک برنامه و زمان‌بندی برای فروش دارایی است؛ به عبارتی ساده‌تر، هنگامی که یک تریدر یا سرمایه‌گذار به هدف تعیین شده و یا شرایط مشخص مورد نظر برسد، معاملات خود را می‌بندد و در نهایت از معامله خارج می‌شود.

استراتژی خروج چیست؟

راه‌های خروج از یک معامله ممکن است دلایلی همچون تغییرات قیمت، سرمایه‌گذاری ناکارآمد و بستن ضررهای بیشتر، معرفی قوانین و مقررات جدید درباره ارزهای دیجیتال، رویدادهای مهم در بازار و… داشته باشد؛ علاوه بر این، اگر سرمایه‌گذار یا معامله‌گر به هدف معاملاتی خود رسیده باشد، باید از بهترین راه برای خروج از معامله استفاده کند.

اهمیت استراتژی خروج

اگر تصور می‌کنید خروج از معامله می‌تواند هر زمانی به راحتی انجام شود، سخت در اشتباه هستید! 

گاهی نگه‌داری یک ارز دیجیتال خاص در بلند مدت (هولد کردن)، صرفا برای طمع کسب سود بیشتر، می‌تواند به ضررهای جبران‌ناپذیر ختم شود. ممکن است دارایی خریداری شده شما، از قیمت اولیه آن بسیار فراتر رود و به سود هنگفتی دست یابید، اما پس از مدت کوتاهی با افت شدید مواجه شود!

اگر دارایی خود را به موقع نفروشید، متاسفانه باید بار ضرر را تحمل کنید؛ در نتیجه، باید بهترین راه برای خروج از معامله را انتخاب و عملی کنید تا از ضررهای پیش‌رو جلوگیری کنید؛ البته قابل ذکر است که استراتژی خروج تنها برای جلوگیری از ضرر نیست و شما با داشتن بهترین راه برای خروج از معامله می‌توانید سود حداکثری داشته باشید.

اهمیت استراتژی خروج از معامله

بیایید با مثالی این موضوع را ساده‌تر کنیم. شما و دوستانتان در فروردین ماه پس از تحلیل و بررسی یک ارز دیجیتال تصمیم به خرید گرفتید، پس از مدتی کوتاه ارزش این دارایی ۲۰ درصد افزایش می‌یابد؛ در این نقطه بهترین راهی که به ذهن شما می‌رسد فروش دارایی است تا هم سرمایه خود را حفظ کنید و هم سودتان را برداشت کنید.

در همین زمان دوستان شما تصمیم گرفتند این ارز دیجیتال را تا ۲ ماه دیگر هولد کنند؛ حال شما با توجه به دانستن این موضوع، می‌ترسید که نکند دیگران بیشتر سود کنند و من به سود بیشتر نرسم؟!

این پدیده که به نام FOMO یا ترس از دست دادن شناخته می‌شود، اشتباهی است که بسیاری از سرمایه‌گذاران در معاملات خود مرتکب می‌شوند. در نتیجه شما هم با با توجه به تصمیم دوستانتان، دارایی خود را نمی‌فروشید و ارز دیجیتال را تا ۲ ماه آینده نگه‌داری می‌کنید.

طی گذشت این ۲ ماه، قیمت این ارز دیجیتال نزولی می‌شود و حدود ۵۰ درصد کاهش می‌یابد! یعنی ارزش دارایی شما در حال حاضر از ابتدای آن کمتر است. اکنون چه می‌کنید؟ می‌فروشید و ضرر می‌کنید؟ یا همچنان هولد می‌کنید و منتظر افزایش قیمت می‌مانید؟ چه کسی می‌داند؟ ممکن است قیمت ارز دیجیتال هرگز به بالاترین حد خود بازنگردد!

همانطور که در این مثال متوجه شدید، اگر در ابتدا یک استراتژی خروج مناسب داشتید و به آن پایبند بودید، از چنین اتفاقاتی جلوگیری می‌کردید. تصمیم‌گیری در زمان مناسب برای فروش دارایی‌ها یا بخشی از آن باعث کسب سود قابل توجه و کاهش ضرر میشد.

با توجه به توضیحات بالا، یک استراتژی خروج از معامله به شما در کسب سود، جلوگیری از ضرر و خروج در زمان مناسب راهنمایی می‌کند؛ پس باید یک استراتژی خروج برای خود طراحی کنید.

بهترین راه برای خروج از معامله

خروج از معامله در زمان مناسب به شما کمک می‌کند تا از ضرر پیشگیری کنید و در نتیجه کسب سود خوبی داشته باشید؛ در ادامه برخی از مواردی که به شما در طراحی بهترین راه برای خروج از معامله کمک می کنند، می‌پردازیم.

۱. سفارش‌های شرطی

یکی از راه‌های شناخته شده برای محدود کردن ضرر و کسب سود در محدوده قیمتی مشخص استفاده از «سفارش‌های شرطی» است؛ یعنی شما می‌توانید از قبل تصمیم بگیرید که دارایی شما به طور خودکار در یک قیمت مشخص خریداری یا فروخته شود.

این سفارش‌ها با نام‌های اُردر لیمیت (Limit Order) یا استاپ لیمیت (Limit Stop) شناخته می‌شوند و به شما این امکان را می‌دهند تا پیش از اینکه دیر شود برای خرید و فروش دارایی خود تصمیم بگیرید.

به عنوان مثال، شما ۱۰۰ دلار بیت کوین را به قیمت ۲۵,۰۰۰ دلار خریداری کرده‌اید و می‌خواهید هنگامی که به ۲۰,۰۰۰ دلار رسید دارایی خود را کامل بفروشید؛ یکی از راه‌هایی که می‌توانید از آن استفاده کنید، تعیین سفارش شرطی است.

در اینجا شما با استفاده از استاپ لیمیت (فروش دارایی) تعیین می‌کنید اگر قیمت بیت کوین به ۲۰,۰۰۰ دلار رسید، دستور فروش دارایی در آن قیمت خاص به دفتر سفارش‌ها اضافه شود؛ در نهایت سفارش شما تا زمانی باز خواهد ماند که به محدوده قیمت مشخص شده نرسیده باشد یا تصمیم لغو آن را نداشته باشید.

موضوعی که تعیین سفارش‌های شرطی را برای ما راحت و کاربردی می‌کند، انجام شدن خودکار آن‌ها است؛ بنابراین، می‌توانید مطمئن باشید که اگر زمانی که شما به اینترنت دسترسی ندارید و یا خواب هستید، سفارش‌های شما به طور خودکار انجام می‌شوند.

قابل ذکر است که این در این روش، با توجه به ریسک نوسان‌های شدید بازار، ممکن است سفارش‌ها به موقع انجام نشوند؛ با این حال، تنظیم سفارشات limit/stop می‌تواند یکی از راه‌های محدود کردن ضرر یا کسب سود باشد.

۲. تعیین تارگت‌های قیمتی

یکی از موارد مهم که برای فروش دارایی باید به آن توجه کنید، قیمت یک دارایی زمان خروج از بازار و نسبت آن در هنگام خرید دارایی است. پیش از سرمایه‌گذاری در بازار و تعیین تارگت‌های قیمتی، باید اهداف کلی خود را بررسی و مشخص کنید.

تعیین تارگت‌های قیمتی

باید به این موضوعات فکر کنید که با سرمایه‌گذاری خود به چه چیزی می‌خواهید برسید و آیا قصد سرمایه‌گذاری بلند مدت یا کوتاه دارید. دانستن اینکه چرا سرمایه گذاری می‌کنید، تصمیم‌گیری‌های شما را بسیار سریع‌تر و آسان‌تر می‌کند. در نهایت، باید مشخص کنید که دارایی خود را با چه تارگت قیمتی می‌خواهید به فروش برسانید؛ داشتن این اهداف، به شما برای جلوگیری از ضررهای بزرگ کمک می‌کند.

به عنوان مثال، فرض کنید روی اتریوم سرمایه‌گذاری کرده‌اید و فکر می‌کنید این ارز دیجیتال تا ۵,۰۰۰ دلار رشد خواهد کرد. در این صورت، تارگت قیمتی مشخص می‌کنید و با توجه به اهداف خود، می‌توانید بخشی از دارایی ارز دیجیتال را در قیمت ۳,۰۰۰ دلار و بخشی دیگر را در ۴,۰۰۰ دلار بفروشید.

با تعیین تارگت‌های قیمتی از کسب سود خود مطمئن خواهید شد و اگر قیمت اتریوم به شدت کاهش یابد، شما بخشی از سرمایه خود را کنار گذاشته‌اید و می‌توانید مجدد سرمایه‌گذاری کنید.

۳. روش گام به گام

یکی دیگر از روش ‌های پر کاربرد برای خروج از معامله، روش گام به گام (Step-by-Step-Method) یا میانگین‌سازی هزینه دلاری (Dollar-Cost-Averaging-Out) است. این روش معمولا به عنوان یک استراتژی برای خرید دارایی به صورت دوره‌ای با یک مقدار ثابت استفاده می‌شود.

به این ترتیب، نیاز نیست نگران نوسان بازار که باعث کاهش و افزایش ناگهانی قیمت می‌شوند، باشید؛ زیرا به صورت دوره‌ای در مقاطع مختلف و با قیمت‌های متفاوت ارز دیجیتال خریداری کرده‌اید.

همانطور که از استراتژی گام به گام برای خرید استفاده کردید، می‌توانید برای فروش نیز استفاده کنید؛ در این حالت شما درصدی از دارایی خود را که پیش تعیین کرده‌اید، به صورت منظم می‌فروشید و اینگونه با توجه به بالا و پایین شدن بازار، شما سود خود را کسب می‌کنید.

هرگز نمی‌توان گفت برای تمام معامله‌گران یک قانون طلایی وجود دارد تا به موفقیت قطعی برسند! با این حال، استراتژی گام به گام می‌تواند از طمع زیاد و فروش دیرهنگام جلوگیری کند، در حالی که در اکثر مواقع سرمایه‌گذاران سود کسب می‌کنند.

ممکن است این استراتژی ساده به نظر برسد، اما در نهایت نتایج خوبی را برای شما رقم می‌زند. در جدول زیر نمونه‌ای از روش گام به گام را مشاهده می‌کنید:

نقطه فروش درصد فروش (از کل دارایی)
۲۵,۰۰۰ دلار ۱۰درصد
۳۵,۰۰۰ دلار ۱۰درصد
۴۹,۰۰۰ دلار ۲۰درصد
۷۹,۰۰۰ دلار ۲۰درصد
۱۰۴,۰۰۰ دلار ۲۰درصد
۱۵۵,۰۰۰ دلار ۱۰درصد

۴. بازگشت سرمایه اولیه

یکی از نکات مهمی که معامله‌گران برای طراحی استراتژی خروج از معامله در نظر می‌گیرند، اطمینان از کسب سود مشابه مبلغ سرمایه‌گذاری شده است. به عنوان مثال اگر شما ۵۰۰ دلار سرمایه‌گذاری کرده‌اید، کسب سود به مقدار تقریبا مساوی، به شما کمک می‌کند تا در آینده ریسک از دست دادن سرمایه اصلی خود را کاهش دهید.

در نتیجه قطعا از این موضوع مطمئن می‌شوید که هر اتفاقی در بازار رخ دهد، هرگز پول بیشتری در مقایسه با مبلغ سرمایه‌گذاری اولیه خو از دست نمی‌دهید.

۵. چرخه‌های بازار

حواستان باشد که از چرخه بازار غافل نشوید! چرخه بازار از دیگر عوامل مهم در تعیین استراتژی خروج است. مانند سایر بازارهای مالی، بازار ارز دیجیتال، چرخه‌های مشخصی را طی می‌کند؛ یک چرخه در بازار کریپتو از دو بخش بازار گاوی و بازار خرسی تشکیل می‌شود.

در بازار گاوی یا صعودی، افزایش هزاران درصدی ارزش یک ارز دیجیتال زیاد دور از تصور نیست؛ همچنین در بازار خرسی یا نزولی قیمت اکثر ارزهای دیجیتال به سرعت کاهش می‌یابد. در برخی موارد تا بیش از ۹۹درصد کاهش قیمت امکان‌پذیر است.

چرخه بازار چیست؟

چرخه‌های بازار ۴ سال طول می‌کشند و تقریبا پیش‌بینی شروع یا پایان آن دشوار است؛ معمولا سرمایه‌گذاران پس از شروع یک چرخه متوجه آن می‌شوند. اگرچه بسیاری از انتخاب‌ها بر اساس چرخه‌های گذشته هستند، اما هرگز نمی‌توان تضمین کرد که چرخه فعلی با چرخه قبلی یکسان است.

در نهایت، اگر از نمای کلی بازار اطلاعات بیشتری داشته باشید، راحت‌تر می‌توانید آینده را پیش‌بینی کنید و موفقیت بیشتری کسب کنید؛ اما فراموش نکنید که یک استراتژی خروج با استفاده از چرخه‌های بازار، زمانی کارآمد است که بدانید دقیقا چه می‌کنید؛ بنابراین، اگر با این اصطلاح و مفهوم آشنایی کاملی ندارید بهتر از است از آن به عنوان ابزار استفاده کنید نه یک استراتژی خروج از بازار.

۶. سرمایه‌گذاری مجدد

اگر یادتان باشد، گفتیم که سعی کنید به اندازه مبلغی که سرمایه‌گذاری می‌کنید سود کسب کنید؛ سودی که در بازگشت سرمایه اولیه به‌دست می‌آورید را می‌توانید مجدد بر روی پروژه‌های دیگر سرمایه گذاری کنید.

سرمایه‌گذاری با سود به دست آمده روی پروژه‌های متعدد، باعث می‌شود پیش از اینکه دیر شود، معاملات خود را روی دارایی‌های جدید و یا حوزه‌های دیگر بازار انجام دهید و سود بیشتر کسب کنید.

۷. استیبل‌کوین (درآمد غیر فعال)

این استراتژی عمدتا زمانی کاربردی است که در چرخه نزولی بازار قرار گرفته باشید؛ به این صورت که شما می‌توانید سود به‌دست آمده از دارایی خود را به استیبل‌کوین‌ها تبدیل کنید و یک درآمد غیر فعال داشته باشید. پس از سرمایه‌گذاری روی استیبل‌کوین‌ها، نیاز نیست نگران کم شدن ارزش دارایی خود باشید؛ زیرا این نوع از ارزهای دیجیتال پایدار هستند و ارزش آن‌ها کاهش یا افزایش بسیار زیاد نخواهد داشت.

درآمد غیرفعال با استیبل کوین‌ها

در پلتفرم‌هایی مانند شبکه بلاک‌فای و… می‌توانید تا ۱۰درصد در استیبل‌کوین‌های مختلف از جمله USDT، سود کسب کنید. با توجه به مبلغ و مدت زمان سرمایه‌گذاری، نرخ بهره تعیین می‌شود. به طور معمول، هر چه مدت زمان طولانی‌تر باشد، بهره بیشتر می‌شود.

سخن پایانی

پیش از هرگونه سرمایه‌گذاری، به شما توصیه می‌کنیم که حتما درباره پروژه مورد نظر خود تحقیق کنید! بازار کریپتوکارنسی می‌تواند بسیار پرنوسان باشد که متاسفانه این موضوع منجر به زیان‌های مالی می‌شود. با این حال، با استراتژی‌های سرمایه‌گذاری ایمن مانند مواردی که ذکر کردیم، ریسک از دست دادن سرمایه خود را به حداقل می‌رسانید.

۴.۹/۵ - (۸ امتیاز)
نظرات
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

برای دریافت هفتگی بهترین مقالات و جدیدترین اخبار به خبرنامه ارزتودی بپیوندید.

فهرست