بیشتر مردم به درستی نمیدانند که بیت کوین چیست و چگونه به وجود آمده است؟ ارز دیجیتال Bitcoin اولین رمزارز دنیای کریپتوکارنسی است که به شکل گستردهای مورد پذیرش قرار گرفت. مردم با استفاده از این ارز میتوانند به شکلی امن و بدون واسطه پول برای یکدیگر ارسال کنند. ارز دیجیتال BTC همانطور که از نامش پیداست ماهیت فیزیکی ندارد و در بستر اینترنت کار میکند. اما در واقعیت بیت کوین چیزی بیشتر از اینهاست.
مشاهده: قیمت لحظهای بیت کوین
ماهیت BTC و فناوری بلاک چین میتواند انقلاب تکنولوژیکی و مالی باشد. همچنین راه حلی برای مشکلات ذاتی سیستمهای مالی متمرکز است. اگر به بیت کوین علاقهمند شدهاید و نمیدانید باید از کجا باید شروع کنید با ما همراه باشید. این مقاله از سایت آکادمی آموزش ارز دیجیتال ارزتودی تمام مفاهیم اساسی درباره BTC مانند چگونگی کار کردن، استخراج یا خرید بیت کوین را که در اول راه به آنها نیاز دارید را به سادهترین شکل ممکن برای شما توضیح میدهد.
بیت کوین (BTC) دقیقا چیست؟
بیت کوین (Bitcoin) به زبان ساده یک پول دیجیتال رمزنگاری شده است که امکان انجام معاملات امن و همتا به همتا (بدون واسطه) را در بستر اینترنت فراهم میکند و برخلاف سرویسهایی مانند PayPal که برای انتقال پول به سیستم مالی سنتی متکی هستند، یک سیستم غیر متمرکز است. یعنی هر دو نفر در هر نقطه از جهان میتوانند BTC را بدون دخالت واسطهای مانند بانک برای یکدیگر ارسال کنند. تمامی معاملات که با این رمز ارز انجام میشود روی شبکهای به نام بلاک چین قابل رهگیری است.
بلاک چین یک پایگاه داده شبیه دفتر کل بانک است که اطلاعات مالی تمام مشتریان روی آن ذخیره میشود. به زبان ساده هر تراکنشی که با استفاده از BTC انجام شود در بلاک چین ذخیره میشود. برخلاف دفتر کل بانک که به شکلی متمرکز و در جایی مشخص ذخیره میشود، بیت کوین غیرمتمرکز است. در واقع اطلاعات بلاک چین بیت کوین در کل شبکه توزیع میشود. هیچ شرکت، کشور یا شخص خاصی کنترل آن را بر عهده ندارد و هرکسی میتواند بخشی از شبکه Bitcoin باشد. اما رمز ارز Bitcoin به هیچ وجه قابل تغییر یا دستکاری نیست و امکان کپی گرفتن از آن وجود ندارد. همچین تعداد کل BTCها محدود است و تنها ۲۱ میلیون از این ارز وجود خواهد داشت.
همه چیز درباره نحوه کار Bitcoin
بیت کوین یک دفتر کل غیرمتمرکز توزیع شده است که تمام تراکنشهای مالی روی آن ثبت میشود. به کامپیوترهایی که درون شبکه بلاک چین قرار دارند، به اصلاح نود (Node) گفته میشود. این نودها با اجرای نرمافزار Bitcoin Core بر روی کامپیوترهای خود، وظیفه تایید تراکنشها را بر عهده دارند. هر نود کامل (Full Node) یک کپی از تمام اطلاعات تراکنشهای گذشته شبکه بلاک چین را در اختیار دارد.
پس از تایید هر تراکنش اطلاعات ثبت شده جدید را در اختیار بقیه قرار میدهد. برای حفظ امنیت و تامین توان محاسباتی لازم در شبکه، نودها باید در ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته کار کنند. ماهیت غیر متمرکز شبکه بیت کوین عملا با گسترش نودها در سراسر جهان امکان پذیر میشود. برای حفظ امنیت شبکه و جلوگیری از دستکاری در اطلاعات، این شبکه به حداقل ۱۰ هزار نود قدرتمند و فعال نیاز دارد.
احراز هویت کاربران
وقتی که به بانک مراجعه میکنید برای انجام تراکنشهای مالی نیاز به تایید هویت خواهید داشت. در واقع سازوکاری وجود دارد تا شما فقط امکان برداشت یا انتقال دارایی خود را داشته باشید. شبکه بیت کوین نیز برای احراز هویت کاربران از سازوکار امضای دیجیتال استفاده میکند. این امضای دیجیتال با استفاده از الگوریتم هشینگ و رمزنگاری نامتقارن ایجاد شده است و دو چیز را تضمین میکند:
- فرستنده تعیین شده تراکنش را ارسال کرده است.
- تراکنش دستکاری نشده است.
ذخیرهسازی اطلاعات
در سیستمهای مالی متمرکز، اطلاعات بر روی سرورهای اختصاصی بانکها یا موسسههای مالی ذخیره میشود. با اینکه برای حفظ امنیت این سرورها هزینه زیادی میشود اما در موارد بسیاری هکرها توانستند به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند. در شبکه Bitcoin این کار را با استفاده از یک شبکه توزیع شده، همتا به همتا (P۲P) انجام میشود. دادهها بین هزاران رایانه متصل به شبکه به نام نود (Node) توزیع میشود. هر نود به دفتر کل (یا بلاک چین) دسترسی دارد و با هر تراکنش جدید به روز میشود.
نحوه انجام معاملات
فرض کنید که میخواهید برای دوست خود یک BTC ارسال کنید. در اولین مرحله، موجودی حساب شما براساس سوابق تراکنشهای قبلی در شبکه بررسی میشود. پس از تایید اینکه به اندازه کافی موجودی دارید، پیام تراکنش به شبکه ارسال میشود. این پیام شامل آدرس فرستنده و گیرنده، مبلغ منتقل شده و امضای دیجیتالی فرستنده است. تراکنش قبل از تایید شدن به ممپول (Mempool) اضافه میشوند. جایی که مجموعهای از تراکنشهای تایید نشده در صف انتظار برای پردازش قرار دارند.
سپس استخراجکنندگان یا ماینرها تراکنشها انتخاب و معاملات را تایید میکنند. پس از تایید تراکنش، اطلاعات درون آن به یک بلاک اضافه میشود. اندازه بلاکها ثابت است و پس انجام چند تراکنش یک بلاک جدید ایجاد میشود. بلاک ایجاد شده به بلاک قبلی متصل شده و بلاک چین را تشکیل میدهد. هر زمان که یک بلاک جدید به شبکه اضافه شود، ماینری که آن را ارسال میکند پاداش میگیرد. این پاداش به صورت بیت کوین پرداخت میشود و مقدار آن با رشد شبکه کاهش مییابد.
اعتبارسنجی تراکنشها
همانطور که گفتیم، استخراجکنندگان یا ماینرها وظیفه تایید اعتبار تراکنشها را بر عهده دارند. این کار از طریق مکانیسم اثبات کار (Proof of Work) انجام میشود. در این مکانیسم معتبرترین نسخه دفتر کل، نسخهای است که بیشترین محاسبات را انجام داده است. در این الگوریتم ایجاد تراکنشهای جدید بسیار سخت و زمان بر است اما تایید اعتبار آنها بسیار سریع و آسان خواهد بود. این فرایند با استفاده از تکنیک هش کردن (Hashing) انجام میشود.
به زبان ساده یک تابع هش دادههای ورودی را هر مقدار که باشند به یک خروجی با مقدار مشخص تبدیل میکند. هش کردن یک فرایند یک طرفه است و امکان به دست آوردن دادههای اولیه بر اساس خروجی آن وجود ندارد. طبق پروتکلهای بیت کوین، کل این فرآیند باید حدود ۱۰ دقیقه طول بکشد. این فرایند اجازه میدهد تا بلاکهای جدید اعتبارسنجی شده و به زنجیره اضافه شوند. همچنین امنیت و یکپارچگی کل شبکه بیت کوین را تضمین میکند.
تاریخچه پیدایش بیت کوین (BTC)
داستان شکل گیری Bitcoin در سال ۲۰۰۸ میلادی با انتشار مقاله از در فضای مجای آغاز شد، در این مقاله نوعی پول الکترونیک به نام Bitcoin توسط فردی ناشناس به ساتوشی ناکاموتو معرفی شد و این بود آغاز تحولی عظیم در دنیا و به دنبال آن فعالیت حرفه ای فناوری بلاک چین شروع گردید؛ در این مقاله بحث برانگیز مشخص شد که بیت کوین اولین ارزی است که در دنیای پسا اینترنت آغازگر جریان غیرمتمرکزسازی بوده و میتواند نوعی پول باشد که با آن خرید کرده یا سفارش آنلاین در سراسر دنیا انجام شود.
شناخت تاریخچه بیت کوین برای درک و پیشبینی روند آینده ارزهای دیجیتال امری ضروی است. شاید تا همین چند سال پیش چیزی در مورد بیت کوین نشنیده باشید اما باید باور کنید که بیشتر از ده سال از عمر بزرگترین رمز ارز جهان میگذرد. اولین نشانهها در تاریخ پیدایش bitcoin به دهههای پایانی قرن بیستم و قبل از عصر دیجیتال باز میگردد. زمانی که برای اولین بار مفهوم پول خصوصی، امن و قابل برنامهریزی در فضای دانشگاهی مطرح شد. در این مقاله شما با تاریخچه رمزنگاری و ظهور یکی از مهمترین داستانهای تاریخ تکنولوژی و پول آشنا میشوید.
برای بیشتر مردم شروع تاریخچه بیت کوین به روزی باز میگردد که همه در توییتر دربارهی آن صحبت میکردند، اما واقعیت ماجرا چیز دیگری است. با بررسی دقیقتر تاریخ، اولین رد پای پیدایش ارز دیجیتال را میتوان در حدود ۴۵ سال پیش پیدا کرد. در حقیقت همه ما پیدایش بیت کوین را مدیون متخصصان رمزنگاری و دانشمندان علوم کامپیوتری هستیم که در دوره ظهور کامپیوترهای شخصی زندگی میکردند. افرادی که رویاها و ایدههایشان برای آینده جهان، بسیار از زمان خود جلوتر بود.
۱۹۷۶ – مفهوم جدیدی از رمزنگاری
برای اولین بار دو متخصص رمزنگاری با الهام گرفتن از کارهای یک استاد علوم کامپیوتر به نام رالف مرکل (Ralph C. Merkle) مقاله «مسیرهای جدیدی در رمزنگاری» را منتشر میکنند. در این مقاله آنها درباره مفهوم «رمزنگاری کلید عمومی» صحبت میکنند. درست ۳۰ سال بعد بیت کوین از این مفهوم برای تعیین مالکیت استفاده کرد. در الگوریتم رمزنگاری کلید عمومی (PKC) از دو کلید عمومی و خصوصی برای رمزگذاری کردن اطلاعات استفاده میشود. به طور دقیقتر در فناوری بلاک چین، این الگوریتم به حفظ امینت کیف پولهای ارز دیجیتال کمک میکند.
۱۹۸۳ – اولین تلاش ناکام
دیوید چاوم (David Chaum) دانشمند کامپیوتر، رمز ارز eCash را ایجاد کرد. او از متد رمزنگاری «امضای کور» برای ایجاد تراکنشهای ناشناس و امن استفاده کرد. eCash اولین ارز دیجیتال شناخته شده در جهان است. ایده eCash به وسیله شرکت DigiCash تحقق یافت و در فاصله سالهای ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۸ به به عنوان یک سیستم پرداخت کوچک در یک بانک آمریکایی استفاده شد.
۱۹۹۷ – مکانیسمی برای اثبات کار
یک متخصص رمزنگاری به نام آدام بک (Adam Back) به تکیه بر تجربیات دیوید چام، رمز ارز Hashcash را اختراع میکند. استفاده هَشکَش از الگوریتم «اثبات کار» امکان استخراج بیت کوین را در آینده فراهم میکند. در فرایند استخراج ارزهای دیجیتال از الگوریتم اثبات کار (Pow) برای تایید تراکنشها در شبکه بلاک چین استفاده میشود.
۱۹۹۸ تا ۲۰۰۷ – سالهای قبل از بیت کوین
اگرچه بیت کوین اولین رمز ارز (Cryptocurrency) ساخته شده در جهان است اما قبل از عرضه آن تلاشهای برای ایجاد ارزهای دیجیتال دیگر وجود داشته است. برای مثال B-Money و Bitgold برای ساخت ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده با استفاده از یک دفتر کل امن (Ledger Secured) تلاش کردند. البته این تلاشها هیچگاه به نتیجه نرسید و آنها نتوانستند به طور کامل توسعه پیدا کنند.
۲۰۰۸ – آقای ناکاموتو اسرار آمیز
دامنه bitcoin.org در ۱۸ آگوست سال ۲۰۰۸ ثبت شد. درست چند ماه بعد شخصی ناشناس به نام ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) مقالهای را با نام «بیت کوین – یک سیستم پول الکترونیکی نظیر به نظیر» منتشر کرد. او در این مقاله از حذف نهادهای مالی و غیرمتمرکز کردن فرایند تایید اعتبار پرداختهای آنلاین صحبت میکند.
بیت کوین به عنوان یک ارز دیجیتال که برای تایید اعتبار تراکنش در یک شبکه بلاک چین از الگوریتم گواه اثبات کار (Proof of Work) استفاده میکند، خلق شد. هویت واقعی ساتوشی ناکاموتو تا امروز همچان به صورت یک راز باقی مانده است.
۲۰۰۹ -اولین پیدایش بیت کوین
نرمافزار Bitcoin Core ساخته شده و برای اولین بار در دسترس عموم مردم قرار میگیرد. در این سال فرآیند تولید بیت کوین و تایید و ثبت تراکنشها در بلاک چین، آغاز میشود.
۲۰۱۰ – بیت کوین ارزشگذاری میشود
تا این زمان افراد فقط بیت کوین استخراج میکردند و هنوز کسی به فکر خرید و فروش آن نیوفتاده بود. به همین علت تعیین ارزش پولی آن به عنوان یک رمز ارز، غیرممکن بود. در سال ۲۰۱۰ و برای اولین بار شخصی در ازای خرید دو پیتزا، ۱۰ هزار BTC پرداخت کرد. اگر آن شخص بیت کوینهای خود را نفروخته بود، با قیمتهای امروز (بهمن ۱۴۰۱) حدود ۲۳۰ میلیون دلار ارزش داشت.
۲۰۱۱ – ارزهای دیجیتال رقیب ظهور میکنند
آشنایی افراد بیشتر با بیت کوین و گسترش آن باعث شد تا ایده ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده و غیرمتمرکز به آرامی محبوب شود. در سال ۲۰۱۱ اولین ارزهای دیجیتال جایگزین Bitcoin یا همان آلت کوینها (Altcoins) معرفی شدند. این رقبای جدید تلاش میکردند تا با ارائه سرعت و امنیت بیشتر و ویژگیهای دیگر، طرح اولیه بیت کوین را اصلاح کنند. ارزهای دیجیتال Namecoin و Litecoin از اولین رقبای ارز دیجیتال BTC بودند. امروزه بیش از ۲۰۰۰ ارز دیجیتال در گردش در بازار وجود دارد و هر روز نیز به تعداد آنها افزود میشود.
۲۰۱۳ – قیمت بیت کوین سقوط میکند
درست زمان کوتاهی پس از اینکه برای اولین بار ارزش بیت کوین به ۱۰۰۰ دلار، قیمت آن به سرعت کاهش پیدا میکند. با سقوط قیمت به ۳۰۰ دلار، بسیاری از افرادی که در این سال روی آن سرمایهگذاری کردند متحمل ضرر فراوانی میشوند. بعد از این اتفاق بیشتر از دو سال طول کشید تا قیمت بیت کوین دوباره به ۱۰۰۰ دلار برسد.
۲۰۱۴ – سرقت و کلاهبرداری بزرگ
بیت کوین ثابت کرد پولی که بر اساس ناشناس ماندن هویت و عدم امکان کنترل بر روی آن طراحی شود، یک هدف جذاب و پرسود برای کلاهبرداران است. در ژانویه سال ۲۰۱۴، Mt.Gox بزرگترین صرافی Bitcoin در جهان با ۸۵۰ هزار BTC از دسترس خارج شد و صاحبان آن بیت کوینها دیگر پول خود را ندیدند. در آن زمان ارزش این بیت کوینها حدود ۴۵۰ میلیون دلار بود که توسط یک هکر بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ از صرافی Mt.Gox خارج شده بود. تحقیقات تا امروز در در جریان است اما پس از ردیابی ارز دیجیتالهای به سرقت رفته، تنها نام یک صراف روسی به نام الکساندر وینیک به عنوان مجرم معرفی شد. با قیمتهای امروز ارز دیجیتال، ارزش بیت کوینهای از دست رفته بیش از ۳۲ میلیارد دلار است.
۲۰۱۶ – اتریوم و عرضه اولیه سکه (ICO)
با معرفی و ورود اتریوم در سال ۲۰۱۶ به بازار، اتریوم به یک رقیب جدی برای بیت کوین تبدیل شد. اتریوم یک پلتفرم بلاک چین مبتنی بر قراردادهای هوشمند است که برای ساده کردن معاملات از ارز دیجیتال اتر استفاده میکند. ورود اتریوم به بازار با پیشنهاد عرضه اولیه سکه (ICO) همراه شد. عرضه اولیه سکه در واقع بستری برای جمعآوری کمک مالی به سرمایهگذاران است.
این پلتفرم فرصتی را برای توسعهدهندگان ارزهای دیجیتال فراهم میکند تا بتوانند برای ساخت و توسعه پروژه خود از سراسر جهان سرمایه جذب کنند. کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده، به سرمایهگذاران هشدار داد که به علت نبود نظارت، عرضه اولیه سکه میتواند کلاهبرداری یا یک طرح پانزی (Ponzi) را به یک سرمایهگذاری قانونی تبدیل کند. همچین دولت چین به طور کلی عرضه اولیه سکه را ممنوع و غیر قانونی اعلام کرد.
۲۰۱۷ – قیمت بیت کوین به ۱۰ هزار دلار میسد
در این سالها با افزایش تدریجی تعداد مکانهایی که میتوان در آنها بیت کوین خرج کرد، افزایش داشته و با رشد و توسعه این پلتفرم، مشخص شد که روز به روز پول بیشتری به سمت بین کوین و بازار رمز ارزها میرود. در این دوره ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال به حدود ۱۱ میلیارد دلار رسید. (در حال حاضر ارزش کل بازار ۱.۳۸۱ تریلیون دلار است) بانکهایی مانند Barclays، Citi Bank، Deutsche و BNP Paribas Bank اعلام کردند که روشهای استفاده از بیت کوین را بررسی میکنند. در همین حال توسعه بیت کوین و فناوری بلاک چین در حال ایجاد یک انقلاب در صنعت فین تک بود.
۲۰۲۰ – قدرت همهگیری و بیت کوین
همهگیری کووید ۱۹، بیت کوین را به ستاره بازار تبدیل کرد. تقاضا برای این ارز دیجیتال به لطف داشتن ماهیتی محرمانه، غیرقابل شناسایی و امن در دوره افزایش بیاعتمادی و تردید حاصل از کووید ۱۹ به شدت افزایش پیدا کرد. قیمت بیت کوین در شروع سال ۷۲۰۰ دلار بود و با نزدیک شدن به پایان سال، در ماه دسامبر در حدود ۲۰ هزار دلار معامله شد.
۲۰۲۱ – رشد، رشد و باز هم رشد
قیمت BTC در شروع سال از ۳۰ هزار دلار گذشت، یک ماه بعد ۵۰ هزار دلار را رد کرد و ماه مارس به ۶۰ هزار دلار رسید. از ماه آوریل بعضی از شناخته شده و بزرگترین شرکتهای جهان، بیت کوین را به عنوان شیوهای از پرداخت پذیرفتند. حالا با پذیرش بیت کوین توسط شرکتهایی مانند ویزا، مسترکارت، مایکروسافت، AT&T، کینگ برگر، کی اف سی، ساب وی و چند برند ورزشی معروف شما میتوانید تقریبا همه چیز را با این ارز دیجیتال بخرید. شما میتوانید با یک خودرو تسلا سفارش دهید و یا آن را در حساب پی پل خود پس انداز کنید. با شروع دهه سوم قرن بیست یکم، بیت کوین به جریانی اصلی و بخشی جدا ناپذیر از زندگی ما بدل شده است.
۲۰۲۲ – سقوط بیت کوین از ۶۸۰۰۰ دلار به زیر ۲۰۰۰۰ دلار
بیت کوین در سال ۲۰۲۱ از رشد خوبی برخوردار بود و رکورد قیمتی خود را در حدود ۶۹۰۰۰ دلار به ثبت رساند؛ در نهایت بیت کوین سال ۲۰۲۱ میلادی را با قیمت ۴۷۳۰۰ دلار به پایان رساند. با شروع سال جدید میلادی بیت کوین نتوانست ۷۰۰۰۰ دلار را بشکند و از اواخر ۲۰۲۱ روند نزولی خود را پیش گرفت.
ارز دیجیتال BTC از نوامبر ۲۰۲۱ وارد بازار نزولی شد و یکی از بزرگترین سقوطهای تاریخی خود را در سال ۲۰۲۲ به ثبت رساند. در ماه ژوئن، بیت کوین برای اولین بار از سال ۲۰۲۰ به زیر ۲۰۰۰۰ دلار سقوط کرد و به ترس شدید در بازار دامن زد.
البته نکته قابل توجه در این بازار، بحران استیبل کوینهای الگوریتمی (استیبل کوین ترا) بود که این کاهش قیمتها و روند نزولی تا حدی به آن مربوط میشود. USTC یک استیبل کوین الگوریتمی اصلی بود که در ماه می ارزش دلاری خود را از دست داد؛ در نهایت باعث وحشت گسترده در بازار شد.
فروپاشی Terra به دلیل نقدینگیهای گسترده و عدم اطمینان که به بحران در وامدهی ارزهای دیجیتال دامن زد، تأثیر دومینویی بر بقیه بازار کریپتوها ایجاد کرد. تعدادی از وامدهندگان کریپتو مانند سلسیوس به دلیل ناتوانی در حفظ نقدینگی در میان شرایط آشفته بازار مجبور به توقف برداشت شدند. در میان این بازار نزولی و آشفته هنوز مشخص نیست که آیا بیت کوین میتواند به اوج قیمت قبل و حتی ارزش بالاتر و جدید باز گردد یا خیر؟!
مهمترین ویژگی ارز Bitcoin
هدف بیت کوین حل مشکلات مربوط به ارزهای فیات و سیستمهای مالی موجود است. با استفاده از ارز دیجیتال، میتوانید هر مقدار سرمایه را در زمانی کوتاه و با حداقل هزینه تراکنش به هر کسی در هر جای دنیا منتقل کنید. غیر متمرکز بودن ساختار شبکه باعث شده است که همچین امکانی را برای همه افراد فراهم میکند.
بیت کوین یک دفتر کل غیر متمرکز توزیع شده (Distributed Decentralized Ledger) است که تمام تراکنشهای مالی روی آن ثبت میشود. این دفتر کل از طریق فناوری بلاک چین اجرا میشود. اطلاعات هر تراکنش در یک بلاک روی شبکه بلاک چین ذخیره میشود. پس از انجام معاملات و بسته شدن بلاک، امکان تغییر اطلاعات ثبت شده وجود ندارد. هدف از ویژگیهای بیت کوین و استفاده از یک دفتر کل غیر متمرکز حل مشکلات زیر است:
تمرکز زدایی
مهمترین ویژگی بیت کوین غیر متمرکز بودن آن است. به این معنی که هیچ شخص، گروه یا دولتی نمیتواند آن را کنترل کند. بلاک چین BTC روی شبکهای عمومی از کامپیوترها در سراسر جهان اجرا میشود.
ناشناس ماندن
برخلاف سیستمهای مالی متمرکز، نرمافزار Bitcoin Core نیازی به دانستن هویت شما ندارد. هویت شما در واقع همان آدرس بیت کوین شماست. توانایی شما برای انجام تراکنشها تنها به این بستگی دارد که آیا مقدار کافی رمز ارز در حساب خود دارید یا نه.
تغییر ناپذیری
بیت کوین و شبکه بلاک چین تغییر ناپذیر هستند. به زبان ساده پس از انجام یک تراکنش امکان برگشت دادن آن وجود ندارد. این تغییر ناپذیری به افراد اطمینان میدهد تا تراکنش به شکل کامل انجام میشود.
عرضه محدود
ارزهای رایج سنتی نامحدود هستند زیرا بانکها میتوانند هر چقدر که میخواهند پول چاپ کنند. نتیجه این کار در بیشتر مواقع کاهش ارزش آن واحد پول است. اما تعداد بیت کوین قابل تولید تنها ۲۱ میلیون BTC است که ارزش آن بر اساس عرضه و تقاضا و درک مردم از ارزش آن مشخص میشود.
چرا بیت کوین با ارزش است؟
بیت کوین جدا از حل مشکلات سیستمهای مالی متمرکز، ویژگیهای دیگری دارد که باعث ارزش بیشتر آن میشود. محدود بودن تعداد کل BTC به ۲۱ میلیون BTC یکی از این ویژگی هاست. این محدودیت عرضه در تضاد کامل با پولهای فیات است که چاپ آنها هیچ محدودیتی ندارد. عرضه یکنواخت از دیگر ویژگیهای جالب Bitcoin است که باعث حفظ ارزش آن در طول زمان میشود. این کار باعث میشود تا Bitcoin مانند طلا ارزش خودش را در طول زمان حفظ کند.
برخلاف طلا، بیت کوین میتواند به ۱۰۰ میلیون واحد کوچکتر تقسیم شود. این ویژگی BTC را برای انجام طیف وسیعی از تراکنشها، کارآمدتر میکند. محبوبیت BTC روز به روز بیشتر میشود و کسب و کارهای بیشتری بیت کوین را به عنوان یک واحد پولی قبول میکنند , در نهایت با پذیرش بیشتر این ارز به عنوان یک دارایی، ارزش آن نیز بیشتر میشود.
خالق مرموز بیت کوین کیست؟
به نظر شما خالق مرموز بیت کوین، پادشاه ارزهای دیجیتال، چه کسی است؟ همه ما ساتوشی ناکاموتو را به عنوان یک نام مستعار شخص یا گروهی از افراد میشناسیم که بیت کوین را طراحی و توسعه دادند. شخصیت یا چهرههای نامرئی و مرموزی که خلق فناوری آنها در جهان تاثیر بزرگی گذاشته است.
ساتوشی ناکاموتو سه سال پس از انتشار وایت پیپر بیت کوین و استخراج اولین بلاک آن، از صحنه ارزهای دیجیتال محو شد! او در ۲۳ آوریل ۲۰۱۱ ایمیل به یکی از توسعهدهندگان بیت کوین ارسال کرد و در آن گفت
“به سراغ چیزهای دیگری رفته و آینده ارزهای دیجیتال در دستان خوبی است.”
پس از این پیام دیگر هیچ ارتباط و مکاتبهای از آدرسهای ایمیل شناخته شده ناکاموتو پیدا نشد.
در طول تاریخ بیت کوین، هیچ چیز بحث برانگیزتر از هویت بنیانگذار آن نبوده است؛ حدس و گمانهای متعدد هویت ناکاموتو را احاطه کرده است. برخی ادعا دارند که ساتوشی ناکاموتو نام مستعار گروهی از فعالین حوزه رمزنگاری است، نه فقط یک نفر!
طی سالهای گذشته چند نفر مظنون شدند که پشت این نام مستعار قرار دارند و برخی نیز خودشان ادعا داشتند که ساتوشی ناکاموتو هستند! اما حقیقت چیست و مظنونین این قضیه چه کسانی هستند؟
دوریان ناکاموتو: اولین مظنون
در سال ۲۰۱۴، روزنامهنگاری به نام گودمن، مقالهای با عنوان «چهرهی پشت بیت کوین» منتشر کرد. او در یکی از برجستهترین تلاشهایش برای افشای هویت ساتوشی ناکاموتو، فردی به نام دوریان ناکاموتو را خالق مرموز بیت کوین معرفی کرد.
گودمن در مقاله خود به شباهتهای دو ناکاموتو اشاره کرد، از جمله مهارتهای ریاضی، خلق و خو، ژاپنی بودن هر دو و نیز تمایلات سیاسی. اما دوریان پرنتیس ساتوشی ناکاموتو که در آن زمان ۶۴ سال سن داشت و به گفته گودمن، در گذشته روی مهندسی کامپیوتر و پروژههای دفاع طبقهبندی شده کار کرده بود، هر گونه دخالت و رد پایی در فناوری بیت کوین را رد کرد.
او مدعی بود نقل قول منتشر شده یک تفسیر نادرست از جانب خبرنگار بود و در زمان مصاحبه به جای بیت کوین درباره مهندسی صحبت کرده است. بعدها ساتوشی ناکاموتو در انجمن آنلاین بیت کوین تایید کرد که دوریان ناکاموتو، پشت پرده این چهره مرموز نیست و به شایعات پایان داد.
کریگ رایت: مرد پرحاشیه دنیای ارزهای دیجیتال
پس از اینکه آقای دوریان ناکاموتو، ادعای ساتوشی ناکاموتو بودن را رد کرد، شخصی به نام کریگ رایت، دانشمند کامپیوتر استرالیایی، ادعا کرد که او پشت نقاب هویت مرموز خالق بیت کوین است. در سال ۲۰۱۶ مجله Wired بر اساس اسنادی که آن زمان فاش شده و به دست این مجله رسیده بود، تصویری از کریگ رایت منتشر کرد و تیتر نوشت “آیا خالق بیت کوین این نابغه ناشناخته استرالیایی است؟”
چه شواهدی باعث شد این شایعات در مورد کریگ رایت منتشر شود؟ ظاهرا چند ماه قبل از اینکه ساتوشی ناکاموتو وایت پیپر بیت کوین را منتشر کند، کریگ رایت در وبلاگ خود مقالهای در مورد ارزهای دیجیتال نوشته بود که یکی از شواهد موجود است.
ایمیلهای فاش شده و مکاتبات مربوط به «دفتر کل توزیعشده P2P» و همچنین رونوشتهایی از مقامات مالیاتی و وکلا حاوی اظهارات رایت در رابطه با مشارکت او در ایجاد بیتکوین نیز پس از آن منتشر شدند. در نهایت شواهدی به دست آمد که خلاف این ادعا را ثابت میکرد؛ ورودیهای وبلاگ و کلیدهای رمزگذاری عمومی فرضی نامرتبط با ساتوشی ناکاموتو، تاریخهای متفاوتی با ادعای رایت داشتند و این موضوع باعث مشکوکتر شدن ادعاهای کریگ رایت شد.
پس از رو شدن این شواهد، مجله Wired ادعای خود را پس گرفت و مقاله قبلی خود را با عنوان “آیا خالق بیت کوین این نابغه ناشناخته استرالیایی است؟ احتمالا نه!” به همراه شواهدی که جعلی بودن ادعای رایت را نشان میداد بروزرسانی کرد. در نهایت به دنبال سوء ظنها از سوی جامعه ارزهای دیجیتال، آقای کریگ رایت از ادعای خود عقب نشینی کرد.
نیک سابو: فرد مشکوک با شباهت زیاد به ساتوشی
نیک سابو یکی از متخصصین حوزه ارزهای دیجیتال است که به عنوان یک ساتوشی ناکاموتو مشکوک در رسانهها شناخته میشد. در سال ۲۰۱۵ مجله نیویورک تایمز مقالهای با عنوان “رمزگشایی معمای ساتوشی ناکاموتو و تولد بیت کوین” منتشر کرد. اما چرا انگشتها به سمت او رفت و نیک سابو را ساتوشی ناکاموتو خواندند؟ دلایلی همچون شباهت نوشتن، مشغلههای فکری و همچنین سابقه سابو در توسعه بیت کوین باعث شد تا مظنون بعدی چهره مرموز خالق بیت کوین باشد.
همانطور که گفتیم نیک سابو در حوزه رمزنگاری و ارزهای دیجیتال متخصص است؛ آثاری که او در این حوزه منتظر کرده با مشغلههای فکری ساتوشی ناکاموتو در زمانهای خاصی مرتبط بودند. او در مقالهای با عنوان “قراردادهای هوشمند: بلاکهای سازنده برای بازارهای دیجیتال” را در سال ۱۹۹۶ منتشر کرد و در سال ۲۰۰۸ مفهوم “BitGold” را مطرح کرد که شکل غیرمتمرکز ارز را نشان میداد. سابو و ساتوشی ناکاموتو هر دو به یک اقتصاددان به نام کارل منگر در ارتباطات خود اشاره کرده بودند. در نهایت آقای سابو مانند دو مظنون قبلی اتهامات مربوط به هویت مخفی خود را رد کرد و چهره ساتوشی ناکاموتو همچنان برای ما مخفی ماند.
هال فینی: ارواح نویس یا ساتوشی ناکاموتو واقعی؟
هال فینی پیش از اینکه فناوری بیت کوینی وجود داشته باشد، یک دانشمند کامپیوتر و علاقهمند به حوزه رمزنگاری بود. او در سال ۲۰۱۴ پس از مبارزه با بیماری سخت ALS در سن ۵۸ سالگی درگذشت. نکات جالبیی در مورد فینی و ناکاموتو وجود دارد که باعث میشود چهره مخفی ساتوشی را به او نسبت داد.
به غیر از ساتوشی ناکاموتو، فینی اولین فردی بود که برای بهبود کدهای بیت کوین تلاش میکرد؛ همچنین اولین تراکنش بیت کوین در سال ۲۰۰۹ را از ساتوشی دریافت کرد! یکی از نکات جالب و مشکوک در مورد او، همسایه بودن هال فینی با مهندس دوریان ساتوشی ناکاموتو (اولین مظنون چهره مخفی) در لج آنجلس بود.
گرینبرگ یک روزنامهنگار در مجله فوربس نمونههای نوشتاری هال فینی و ساتوشی ناکاموتو را به مشاوران تحلیل نوشتاری برد؛ به دلیل شباهتهایی که در سبک نوشتن آنها وجود داشت، گرینبرگ ابتدا حدس زد فینی ممکن است به جای ناکاموتو مینویسید یا به اصطلاح ارواح نویس او است.
پس از این موضوع این ایده را مطرح کرد که ممکن است فینی از دوریان ناکاموتو برای پوشش و پنهان کردن هویت خود استفاده کرده باشد. با این حال، فینی این ادعاها را رد کرد و شواهدی را ارائه داد که ثابت کند او ساتوشی ناکاموتو نیست.
فینی پس از ملاقات با گرینبرگ، ایمیلهای رد و بدل شده بین او و ناکاموتو و نیز تاریخچه کیف پول بیت کوین خود را نشان داد؛ مشاور تحلیل نوشتاری پس از بررسی مدارک، به این نتیجه رسید که ایمیلها و مدارک ارائه شده توسط فینی با سایر نوشتههای منتشر شده از ساتوشی ناکاموتو مطابقت دارد و ادعای فینی مبنی بر اینکه او خالق مرموز بیت کوین نیست را تقویت کرد.
چرا ساتوشی ناکاموتو هویت خود را مخفی نگه داشت؟
اگر ساتوشی ناکاموتو هویت خود را مخفی نگه داشته است، احتمالا دلایل خوب و محکمی برای کار خود دارد. یکی از دلایل را میتوان در خطر بودن جان ناکاموتو به دلیل توسعه و راهاندازی بیت کوین دانست.
از آنجا که این فناوری جدید، به عنوان یک نوآوری اقتصادی میتواند یک رقیب جدی و سرسخت برای بانکها و موسسات مالی باشد، احتمالا دشمنان زیادی میتواند داشته باشد. اگر هویت او مشخص بود، ممکن بود دستگیر شود و یا خطرات جانی او را تهدید کند!
دلیل مهم دیگری که باید به آن بپردازیم، غیرمتمرکز بودن بیت کوین است. همانطور که گفتیم بیت کوین تحت کنترل هیچ شخص یا سازمانی نیست؛ ساتوشی ناکاموتو در یکی از ایمیلهای خود ذکر کرده بود:
“غیرمتمرکز بودن بیت کوین تنها زمانی امکانپذیر است که من پنهان بمانم.”
اگر هویت خالق بیت کوین پنهان نمیماند، امکان داشت عقاید و نظرات او در طی این سالها روی توسعه شبکه تاثیر زیادی بگذارد که این موضوع باعث خارج شدن از حالت غیرمتمرکز را به وجود میآورد.
کنترلکنندگان Bitcoin
عرضه و توزیع ارزهای فیات مانند دلار، یورو و… در اختیار دولتها است و آنها تصمیم گیرنده و کنترلکننده اصلی هستند؛ اما سوال ما اینجاست که چه کسی بیت کوین را کنترل میکند؟ پاسخ به آن ساده است، با توجه به ماهیت غیرمتمرکز آن، بیت کوین توسط هیچ فرد، گروه و یا سازمانی خاصی کنترل نمیشود.
غیرمتمرکز بودن و تمرکززدایی در یک سازمان یا دولت به این صورت است که بتوانیم کنترل آن سازمان یا دولت را از یک مکان واحد به چندین مکان کوچکتر انتقال دهیم. این امر در مورد شبکه بیت کوین نیز صدق میکند، به جز بخش «چندین مکان کوچکتر»، زیرا در شبکه بیت کوین کنترل سیستم به هزاران نود واگذار میشود. هیچ مرکز و نهاد واحدی در رابطه با شبکه بیت کوین تصمیم نمیگیرد و هیچ شخصی مالک فناوری بیت کوین نیست؛ این کاربران سراسر جهان هستند که برای توسعه و بهبود بیت کوین تلاش میکنند.
اکثریت آرا
حال با تمام تعاریف گفته شده پاسخ به اینکه چه کسی بیت کوین را کنترل میکند ساده است: رای اکثریت. از آنجا که در شبکه بیت کوین همه نودها (توسعهدهندگان، ماینرها و سایر نودها) برابر هستند، اگر اکثریت تصمیمی بگیرند، آن اتفاق خواهد افتاد.
اگر شما مخالف تصمیم اکثریت هستید، میتوانید به سیستمهای دیگر بپیوندید؛ دلیل اینکه فورکهای زیادی از بیت کوین وجود دارد همین موضوع است. فعال، امن و سالم نگه داشتن یک شبکه به نفع همه است؛ بنابراین افراد سعی میکنند به این توافق احترام بگذارند.
نفوذ بر شبکه بیت کوین
کدام یک از گروههای توسعهدهندگان، ماینرها و نودها میتونند بیت کوین را کنترل کنند؟ شاید بتوان گفت که توسعهدهندگان در مورد چگونگی توسعه و بهبود سیستم بحث می کنند، البته برخی دیگر میگویند این ماینرها هستند که انتخاب میکنند میخواهند کدام نسخه از نرم افزار را اجرا کنند؛ اما باز هم اکثریت آرا میتواند در مورد آینده بیت کوین تصمیم گیرد، زیرا هیچ نود یا شرکت کنندهای وجود ندارد که از رفتار ویژه یا برتری خاصی برخوردار باشد. این همان ماهیت سازمانهای غیرمتمرکز واقعی است.
استفاده از کیف پول ارز دیجیتال برای ذخیره سازی بیت کوین
بیت کوین را باید مانند پول نقد در یک کیف پول نگهداری کنید. این کیف پولهای میتوانند سختافزاری یا نرمافزاری باشند. کیف پول BTC مانند یک حساب بانکی، ارز دیجیتال شما را ذخیره میکند و توانایی انجام معاملات با حسابهای دیگر را در شبکه همتا به همتا فراهم میکند. هر کیف پول دارای یک آدرس عمومی (Public Address) و یک آدرس اختصاصی (Private Address) است. آدرس عمومی شبیه به شماره کارت بانکی شما و آدرس اختصاصی شبیه رمز عبور آن است. در واقع آدرس عمومی کیف پول به شما امکان میدهند تا این ارز دیجیتال را از یک کیف پول به کیف دیگر ارسال کنید.
فراموش نکنید که برای انتقال یا خرید و فروش BTC و یا دیگر ارزهای دیجیتال تنها به آدرس عمومی نیاز خواهید داشت. هیچگاه آدرس خصوصی کیف پول خود را در اختیار دیگران قرار ندهید. در فرایند ارسال و دریافت BTC، تراکنش پس از تایید اولیه (Verify) به اتاق انتظار یا Mempool میرود و منتظر تایید نهایی (Confirm) میماند. در شبکه بیت کوین به طور متوسط هر ۱۰ دقیقه یک تراکنش تایید میشود و بلاک جدید ایجاد شده به بقیه بلاکهای شبکه اضافه میشود.
کسب درآمد از بیت کوین
بیت کوین و بلاک چین فناوری جدیدی هستند و فرصتهای زیادی برای کسب درآمد از آنها وجود دارد. اساسا به چند روش کلی میتوانید از این ارز دیجیتال کسب درآمد کنید که در ادامه به شما معرفی میکنیم.
استخراج بیت کوین
استخراج ارزهای دیجیتال یا ماینینگ یک روش پر هزینه اما مطمئن برای کسب درآمد از بیت کوین یا دیگر ارزهای دیجیتال است. ماینرها افرادی هستند که در ازای تایید تراکنشها در شبکه بلاک چین، پاداش دریافت میکنند. در شبکه بیت کوین این پاداشها به دو شکل به استخراجکنندگان پرداخت میشوند. یک پاداش در ازای ساخت بلاکهای جدید و پاداش دیگر در ازای تایید و انجام تراکنشها، پرداخت میشود.
تمام این فرآیندها با استفاده از قدرت محاسباتی کامپیوترهایی انجام میشود که با نام دستگاه ماینر شناخته میشوند. استفاده از این دستگاهها برای انجام محاسبات به انرژی زیادی نیاز دارد. پس هزینه برق مصرفی در محاسبه درآمد شما از استخراج Bitcoin، تاثیر بسیاری دارد. مثلا پس از غیرقانونی شدن استخراج این ارز دیجیتال در کشور چین، بسیاری از ماینرهای چینی به کشورهایی مهاجرت کردند که هزینه برق پایینی دارند! البته عوامل دیگری مانند قدرت هش و قیمت BTC بر درآمد شما از استخراج بیت کوین تاثیر گذارند.
برای استخراج بیت کوین به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟
استخراجکنندگان برای موفقیت به سه چیز نیاز دارند: دسترسی به برق ارزان، سختافزار ماینینگ معروف به ASIC و نرمافزاری که ماینرها را به شبکه Bitcoin متصل میکند. در حقیقت سختافزار تخصصی با نرخ هش بالا شانس شما را برای ساخت بلاکهای جدید و دریافت پاداش استخراج بیشتر میکند.
ماینرها برای استخراج بیت کوین از دستگاههایی به نام اسیک ماینر (ASIC) استفاده میکنند. فراموش نکنید به دلیل سختی بالای شبکه (سختی استخراج) عملا استخراج بیت کوین با لپ تاپ یا کامپیوترهای خانگی غیرممکن است. برای استخراج BTC علاوه دستگاههای ماینر به اتاقی خنگ با دستگاههای تهویه قدرتمند نیازمند هستند.
سرمایهگذاری در بیت کوین
سرمایهگذاری راهی سریع و با ریسک بیشتر برای کسب درآمد از بیت کوین است. اگر زمان یا منابع لازم برای استخراج را ندارید، میتوانید با خرید ارز دیجیتال از یک صرافی آن را هولد کنید. Bitcoin در چند سال گذشته بازدهی شگفت انگیزی داشته است و توجه سرمایهگذاران مختلف را به خود جلب کرده است. با وجود همه داستانهای جذاب مبنی بر افزایش چشمگیر ارزش BTC، فراموش نکنید نوسان زیاد از ویژگیهای بازار ارزهای دیجیتال است. به طور کلی قیمت بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال بسیار ناپایدار است.
به بیان دیگر افزایش چشمگیر قیمت این ارز دیجیتال در گذشته، تضمینی برای ارائه روند صعودی آن در آینده نیست. توصیه ما این است که همیشه به اندازه توان مالی خود، سرمایهگذاری کنید. هیچوقت بهامید کسب سودهای شگفت انگیز، تمام دارایی خود را در معرض ریسک قرار ندهید. البته ممکن است خوش شانس باشید اما اگر قیمت بیت کوین افت قابل توجهی داشته باشد، احتمالا بخش زیادی از سرمایه خود را از دست میدهید. تلاش کنید تا قبل از سرمایهگذاری در بیت کوین یا دیگر ارزهای دیجیتال با اصول سرمایهگذاری در بازار، انواع تحلیل ارزهای دیجیتال و مدیریت ریسک آشنا شوید.
آیا بیت کوین میتواند هک شود؟
شبکه BTC تقریبا غیر قابل هک شدن است. زیرا بلاک چین دائما توسط کل نودهای شبکه مورد بررسی قرار میگیرد. بنابراین، احتمال حمله و هک شدن بلاک چین بسیار بعید است. فرایند استخراج Bitcoin در کنار تولید بلاکهای جدید با تایید تراکنشها به حفظ امنیت شبکه کمک میکند. هر استخراجکننده با حل مسائل پیچیده ریاضی یک بلاک جدید به شبکه اضافه میکند و سپس اطلاعات دفتر کل را به روزرسانی میکند. برای اضافه شدن یک بلاک جدید باید حداقل ۵۱ درصد نودهای شبکه به توافق یا اجماع برسند. بنابراین تلاش برای هک و دستکاری شبکه ارزهای دیجیتال بسیار دشوار خواهد بود.
یک هکر برای هک کردن شبکه بیت کوین یا هر شبکه بلاک چین دیگر به بیش از ۵۱ درصد توان محاسباتی شبکه نیاز دارد و این پروژه هیچ وقت مورد یک حمله ۵۱ درصدی قرار نگرفته است و شبکه آن در ۱۰ سال گذشته حتی برای لحظهای قطع نشده است. ارز دیجیتال BTC در تمام این مدت امنیت شبکه خود را حفظ کرده است و به احتمال زیاد ارزش و امنیت خود را در آینده نیز حفظ خواهد کرد.
آیا بیت کوین قانونی است؟
با افزایش محبوبیت بیت کوین، ارزهای دیجیتال مورد توجه دولتها و نهادهای مالی قرار گرفتند. برخلاف بیشتر ارزهای فیات تقلبی خرید و فروش BTC در بیشتر کشورها قانونی است. وجود ویژگیهایی مانند عدم دسترسی به هویت افرادی که تراکنشها را انجام میدهند باعث شده تا بسیاری از دولتها محدودیتهایی برای استفاده از آن تعیین کنند. در واقع برخی نگران هستند که بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال، باعث از دست دادن کنترل مالی دولت شود. بیشتر کشورها قوانین مشخصی در مورد استفاده از رمز ارزها ندارند. بنابراین مردم اغلب در مورد قانونی بودن استفاده از آنها دچار سردرگمی میشوند. پس بهتر است قوانین کشور خود را در مورد قانونی بودن این ارز دیجیتال بررسی کنید و به خاطر داشته باشید که این قوانین ممکن است تغییر کنند. در ادامه میتوانید لیست کشورهایی که بیت کوین قانونی را تصویب کردهاند در وبسایت ارزتودی مطالعه کنید.
نگهداری ارز دیجیتال در الجزایر، کلمبیا، نپال، بنگلادش و چند کشور دیگر کاملاً غیرقانونی است. در مقابل در ایالات متحده نه تنها غیرقانونی نیست، بلکه توسط CFTC (کمیسیون معاملات آتی کالا) ارز دیجیتال یک کالا محسوب میشود. در بسیاری از کشورها مانند هند، بیت کوین در منطقهای خاکستری قرار میگیرد. جایی که دولت آن را غیرقانونی اعلام نکرده است اما تلاش میکند تا مردم را از خرید و فروش آن منصرف کند. نکتهی مهم این است که نباید از این رمزارز برای خرید یا فروش اقلام یا خدمات غیرقانونی استفاده کنید. اگر انجام یک معامله به شکل کلی غیرقانونی باشد، استفاده از BTC یا هر رمز ارز دیگری برای انجام آن نیز غیرقانونی است.
نیمه تاریک Bitcoin
این ارز دیجیتال فاقد قانونگذاری شفاف بوده و بسیار پر نوسان است. ویژگیهای ذاتی بیتکوین استفاده از آن را برای بسیاری از کلاهبرداران اینترنتی جذاب میکند. برای مثال بسیاری از افراد با راهاندازی طرحهای پانزی سعی در جذب سرمایههای مردم دارند. در این طرحها تنها پس از ناپدید شدن پول، مردم متوجه میشوند که فریب خوردهاند. همچنین نیاز زیاد بیت کوین به انرژی برق، استخراج و استفاده از آن را دچار چالش است.
به همین علت استخراج بیت کوین در بعضی کشورها مانند چین، غیر قانونی شده است. همچنین طبق تحقیقات دانشگاه آکسفورد، دی اکسید کربن تولید شده به واسطه BTC معادل با کشور آرژانتین است. این معضلات ابهاماتی را در خصوص پایداری بلندمدت این پدیده ایجاد کرده است. به ویژه هنگامی که اقتصاد جهانی در تلاش است تا انتشار گازهای گلخانهای را مطابق با توافق نامههای بینالمللی زیست محیطی کاهش دهد.
دامیننس بیت کوین چیست؟
با وجود هزاران آلت کوین با ارزش بازارهای متفاوت، بیت کوین با بیشترین ارزش بازار (Market Cap) در صدر جدول دنیای کریپتوکارنسی قرار گرفته است. مارکت کپ یا ارزش بازار به ارزش یک دارایی خاص در گردش گفته میشود؛ به عنوان مثال اگر بخواهیم ارزش بازار بیت کوین را بدست آوریم باید قیمت فعلی BTC را در تعداد بیت کوینهایی که تاکنون استخراج شده ضرب کنیم تا ارزش بازار بیت کوین را محاسبه کنیم.
حال میخواهیم بدانیم دامیننس بیت کوین چیست؟ دامیننس بیت کوین از نسبت ارزش بازار یا همان مارکت کپ بیت کوین بر کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال بدست میآید به عبارتی:
دامیننس بیت کوین = ارزش بازار بیت کوین / کل ارزش بازار ارزهای دیجیتال
دامیننس بیت کوین میتواند به شما در درک روند BTC و آلت کوینها کمک کند؛ مهمترین نکتهای درباره دامیننس بیت کوین این است که به شما کمک میکند که متوجه روند صعودی یا نزولی آلت کوینها در برابر بیت کوین شوید.
- هنگامی که دامیننس بیت کوین افزایش یابد، آلت کوینها ارزش خود را در برابر BTC از دست میدهند.
- زمانی که دامیننس بیت کوین کاهش یابد، ارزش آلت کوینها در مقابل BTC افزایش مییابد.
این نکات به این معنی است که هنگام افزایش دامیننس بیت کوین، میتوانید روی BTC سرمایهگذاری کنید و هنگامی که با کاهش دامیننس بیت کوین روبهرو بودید، میتوانید روی آلت کوینها معامله کنید.
در نهایت باید بگوییم، یادگیری نحوه خواندن نمودار دامیننس بیت کوین بسیار مهم است؛ برای مشاهده دامیننس بیت کوین میتوانید با یک کلیک در Trading View به آن دسترسی داشته باشید.
مشاهده قیمت ارز دیجیتال بیت کوین
بیت کوین در طی سالهای گذشته تا کنون نوسانات زیادی را تجربه کرده است؛ بالاترین قیمت BTC در تاریخ ۱۹ آبان ۱۴۰۰ (۱۰ نوامبر ۲۰۲۱) برابر با ۶۸,۶۶۴.۱۶ دلار بوده که رکورد قیمتی بیت کوین محسوب میشود. در حال حاضر قیمت بیت کوین را میتوانید از طریق سایت ارزتودی مشاهده کنید.
عوامل تاثیرگذار بر قیمت بیت کوین
از سال ۲۰۰۹ که بیت کوین ساخته شد تاکنون این ارز دیجیتال نوسانات زیادی را تجربه کرده است؛ البته همین نوسانات هستند که بیت کوین را به فرصتی برای سرمایهگذاری و معامله تبدیل کرده است.
اگر شما هم به عنوان یک فرد علاقهمند به دنیای ارزهای دیجیتال و سرمایهگذار میخواهید وارد حوزه جذاب کریپتوکارنسی شوید، خوب است بدانید چه عواملی میتواند روی قیمت بیت کوین و در کل ارزهای دیجیتال تاثیر بگذارد.
بیت کوین چگونه قیمتگذاری می شود؟
همانطور که قیمت و ارزش طلا در بازار جهانی بر اساس معیار عرضه و تقاضا مشخص میشود، ارزش و قیمت بیت کوین نیز در صرافیهای ارز دیجیتال بر اساس عرضه و تقاضای کاربران تعیین میگردد؛ به عبارت سادهتر قیمت و ارزش بیت کوین توسط هیچ فرد یا گروه خاصی تعیین نمیشود. اگر در بازار ارزهای دیجیتال مقدار عرضه بیشتر از تقاضا باشد، قیمتها روندی نزولی پیش خواهند گرفت تا زمانی که مجدد میزان عرضه و تقاضا برابر شوند.
۱. عرضه و تقاضا
مهمترین و اصلیترین عاملی که روی قیمت بیت کوین اثر میگذارد، عرضه و تقاضای آن است. بطور کلی در مورد یک کالا، هر چه تقاضا افزایش یابد و عرضه کمی از آن وجود داشته باشد، قیمت نیز افزایش پیدا میکند و هر چه عرضه افزایش داشته باشد و تقاضا کاهش، قیمت آن نیز کاهش پیدا میکند.
رویه بیت کوین نیز به همین صورت است، از آنجا که در کل عرضه بیت کوین مقدار ثابتی است (افزایش عرضه نداریم)، هر چه تقاضا برای بیت کوین بیشتر شود قیمت آن افزایش پیدا میکند.
۲. هاوینگ بیت کوین
همانطور که گفتیم ساتوشی ناکاموتو خالق بیت کوین برای کنترل ارزش بیت کوین سیستمی به نام هاوینگ طراحی کرد تا ارزش پادشاه ارزهای دیجیتال و قیمت آن کاهش پیدا نکند. در سیستم هاوینگ، هر ۴ سال یک بار پاداش پاداش استخراج بیت کوین نصف میگردد که باعث کنترل عرضه و تقاضای بیت کوین میشود.
۳. رسانهها و فعالیتهای اجتماعی
یکی دیگر از عواملی که بر روی قیمت بیت کوین تاثیرگذار است، فعالیتهای اجتماعی و رسانهها هستند. اگر در حوزه کریپتو کارنسی فعالیت داشته باشید احتمالا نام افراد مشهوری مانند ایلان ماسک، CZ، بوترین ویتالیک و… شنیدهاید. گاها با یک توییت ایلان ماسک ممکن است سرمایهگذاران و معاملهگران بر اساس احساسات تصمیمگیری کنند که نشاندهنده تاثیر بالای فعالیتهای افراد در رسانههای اجتماعی است.
۴. قانونگذاری و محدودیتها
قانونگذاری دولتها میتواند روی روند قیمتی بیت کوین بسیار تاثیرگذار باشد؛ به عنوان مثال اگر دولتی برای ارزهای دیجیتال از قوانین دارایی و مالیات سختگیرانه استفاده کند، مخفی کردن دارایی بیت کوین امری طبیعی میشود و این موضوع باعث افزایش تقاضا و در ادامه افزایش قیمت بیت کوین خواهد شد.
به طور کلی میتوان گفت اقدامات مثبت برای ارزهای دیجیتال اثرات مثبتی در پیش دارد و بالعکس اقدامات منفی میتواند باعث کاهش قیمت بیت کوین و ارزهای دیجیتال گردد؛ به عنوان مثال زمانی که کشور السالوادور بیت کوین را پول رسمی اعلام کرد، قیمت آن با افزایش قابل توجهی مواجه شد و برعکس این موضوع زمانی که چین در سال ۲۰۱۷ ممنوعیت خود را برای معامله ارزهای دیجیتال و بیت کوین اعلام کرد، باعث کاهش ۴۰ درصدی قیمت BTC شد.
۵. نهنگها و نوسانات بازار
نهنگ افرادی هستند که مقدار زیادی بیت کوین در دست دارند. آنها را میتوان بزرگترین بازیگران دنیای کریپتو معرفی کرد؛ زیرا از آنجا که مقدار بیت کوین در ولت آنها زیاد است، با یک حرکت کوچک مانند فروش بیت کوینهای خود، میتوانند بازار را جابجا کنند. از نهنگهای معروف میتوانیم به ساتوشی ناکاموتو، دوقلوهای وینکلوس و راجر ور اشاره کنیم که حجم زیادی از بیت کوینها را در دست دارند.
بیت کوین رایگان، واقعیت یا سراب؟
بدست آوردن بیت کوین، آن هم به صورت رایگان میتواند بسیار جذاب و لذتبخش باشد؛ اما آیا بیت کوین رایگان وجود دارد یا سرابی بیش نیست؟ این روزها تبلیغات زیادی مبنی بر دریافت رایگان بیت کوین در فضای اینترنت پر شده است که از شما میخواهد شیوههای مختلفی را برای رسیدن به BTC رایگان امتحان کنید.
استخراج ابری، نصب مرورگر جدید برای دریافت بیت کوین، مشاهده تبلیغات برای دریافت پاداش و… راه و روشهایی هستند که جز تلف شدن زمان و انرژی، سودی برای شما نخواهند داشت؛ اکثر اوقات این نوع تبلیغات از طریق سایتها و افراد ناشناس شما ره به سمت دامهای کلاهبرداری هدایت میکنند و در نهایت ممکن است قربانی این داستان شما باشید.
بدست آوردن و کسب درآمد بیت کوین از طریق استخراج و یا خرید و فروش از پلتفرمهای آنلاین امکانپذیر است و موارد دیگری که به شما بیت کوین رایگان را پیشنهاد میکنند به احتمال زیاد تقلبی هستند.
خرید و فروش ارز دیجیتال بیت کوین
برای خرید و فروش ارز دیجیتال بیت کوین از چه طریقی باید اقدام کنیم؟ در حالت کلی برای خرید و فروش بیت کوین میتوانید فرایند زیر را انجام دهید:
۱. انتخاب کیف پول مناسب
قبل از خرید هر ارز دیجیتالی، بهتر است بدانید برای نگهداری آنها نیاز به یک کیف پول ارز دیجیتال دارید؛ کیف پول بیت کوین به عنوان یک حساب بانکی برای شما عمل میکند و شما میتوانید با استفاده از آن به دریافت، ارسال بیت کوین بپردازید و همچنین BTCهای خود را ذخیره و نگهداری کنید.
کیف پولهای ارزهای دیجیتال مختلفی وجود دارند که شما با تحقیق و با توجه به نیازهای خود یکی از آنها را انتخاب میکنید. کیف پولهای نرمافزاری ارز دیجیتال، نرمافزارهایی رایگان هستند که روی پلتفرمها و سیستم عاملهای مختلف مانند اندروید، ویندوز و iOS قابل نصب و استفاده هستند؛ نوع دیگر آنها که کیف پول سختافزاری هستند، از امنیت بسیار بالاتری برخوردارند و همچنین برای داشتن آنها باید هزینه پرداخت کنید.
۲. یافتن یک پلتفرم خرید و فروش معتبر ارزهای دیجیتال
پس از انتخاب کیف پول مناسب، نوبت به پیدا کردن یک پلتفرم خرید و فروش معتبر بیت کوین میرسد. انتخاب یک صرافی ارز دیجیتال با توجه به هدف و شرایط هر معاملهگر متفاوت است و ما نمیتوانیم بهترین گزینه را به شما معرفی کنیم؛ بنابراین بایستی بر اساس نیازهای خود عواملی مانند امنیت قابل قبول، حجم معاملات بالا، رابط کاربری ساده و راحت، کارمزد، کوینهای ارائه شده و داشتن پلتفرمهای مختلف (اندروید، ویندوز و…) را بررسی کنید و بهترین گزینه ممکن را انتخاب کنید.
۳. احراز هویت و ارائه مدارک شناسایی
برای استفاده از صرافیهای متمرکز ارز دیجیتال، به خصوص صرافیهای ایرانی، پس از ثبت نام باید احراز هویت خود را تکمیل کنید؛ احراز هویت در صرافیها صرفا به این علت است که سایت مورد نظر مطمئن شود شما همان کسی هستید که معاملات بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال را انجام میدهید تا از کلاهبرداریها و موارد این چنینی جلوگیری کنند.
۴. شروع معامله و خرید یا فروش BTC
پس از گذراندن مراحل قبل دیگر میتوانید خرید و فروش ارز دیجیتال را شروع کنید. اگر صرافی ایرانی انتخاب کردید، کافی است از طریق کارت بانکی خود و با ریال خرید خود را انجام دهید؛ اما اگر صرافیهای خارجی انتخاب کردید، میتوانید با استفاده از پلتفرمهای ایرانی تتر یا هر ارز دیجیتال دیگری خریداری کنید و سپس به صرافی خارجی انتقال دهید و در آنجا بیت کوین خریداری کنید.
استخر استخراج چیست؟
استخر استخراج (Mining Pool) محلی مجازی است که در آن ماینرها قدرت سختافزاری و پردازشی خود را با یکدیگر ادغام میکنند تا شانس خود را در دریافت پاداش بلاک افزایش دهند. رقابت در عملیات ماینینگ برای حل معادلات و مسائل ریاضی بسیار زیاد شده است و میتوان گفت سیستمهای خانگی و ماینرهای با توان پردازشی ضعیف عملا شانسی برای رسیدن به پاداش بلاک ندارند!
راه حل موجود برای این قشر از اهالی دنیای ارزهای دیجیتال، شرکت در استخر استخراج است تا با در اختیار گذاشتن توان پردازشی خود در استخرهای استخراج ارز دیجیتال، تلاش کنند تا معادلات را سریعتر حل کنند و زودتر از سایر ماینرها به پاداش بلاک دست یابند.
چه استخرهایی از بیت کوین پشتیبانی میکنند؟
در ادامه استخرهای استخراجی که از بیت کوین پشتیبانی میکنند را معرفی خواهیم کرد:
۱. MineDollars
این پلتفرم در سال ۲۰۲۰ راهاندازی شد و به هر شخصی چه حرفهای چه مبتدی، اجازه میدهد تا با ماینینگ ابری به استخراج ارزهای دیجیتال بپردازند. MineDollars ادعا میکند تاکنون ۳۲۰ هزار کاربر و بیش از ۱ میلیون تراکنش دارد.
۲. Slush Pool
استخر اسلاش به عنوان یکی از قدیمیترین استخرهای استخراج زیکش و همچنین بزرگترین استخرهای ماینینگ BTC شناخته میشود که بیش از ۱۵۰۰۰ نفر بیت کوین و ۷۶۰ نفر زی کش روی آن استخراج میکنند.؛ این استخر برای ماینرهای ASIC با نرخ هش بالا و استخراج بدون هزینه مناسب است.
۳. F۲Pool
به عنوان یکی از اولین استخرهای استخراج بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال میتوانیم F2Pool را نام ببریم که در سال ۲۰۱۳ راهاندازی شد. استخر ماینینگ F2Pool برای استخراج یکپارچه چندین کوین در بلاک چینهای مختلف استفاده میشود.
استخراج بیت کوین سودآور و به صرفه، در حال حاضر با استخر ماینینگ امکانپذیر است و F۲Pool با سهم ۱۸.۲۶ درصدی از کل نرخ هش استخراج بیت کوین، بزرگترین استخر در این حوزه محسوب میشود.
۴. Antpool
پلتفرم Antpool با سهم ۱۴.۳ درصدی از کل نرخ هش، به عنوان دومین استخر استخراج بیت کوین شناخته میشود. با استفاده از این استخر علاوه بر بیت کوین میتونید ارزهای DASH، ZEC، ETC LTC، BCH و… استخراج کنید.
۵. BTC.com
بهترین استخر استخراج برای بیت کوین و بیت کوین کش BTC.com است. مدیریت این استخر بر عهده Bitmain، شرکت سازنده AntmIner ASICS است؛ این موضوع نشان میدهد که هر کاربر چه توکنی استخراج میکند، مصرف انرژی آنها چه میزان است؛ همچنین نرخ هش، قیمت برق، نسبت کارمزدها، سودهای روزانه و بازدهی۲۴ ساعته را در قالب رتبهبندی نمایش میدهد.
چه صرافی هایی از ارز دیجیتال بیت کوین پشتیبانی میکنند؟
اگر میخواهید به خرید و فروش ارز دیجیتال بیت کوین بپردازید، پیش از هر چیزی باید یک صرافی ارز دیجیتال انتخاب کنید. انتخاب یک پلتفرم خرید و فروش ارز دیجیتال، با توجه هدف و نوع فعالیت شما متفاوت خواهد بود؛ حال اگر میخواهید بیت کوین معامله کنید، چه صرافی را میتوانید انتخاب کنید؟
از بزرگترین صرافی جهان تا کوچکترین صرافی ارزهای دیجیتال، بدون شک از بیت کوین که اولین و محبوبترین رمز ارز است، پشتیبانی میکنند. در ادامه لیستی از صرافیهای ارز دیجیتال را باهم مرور میکنیم.
صرافیهای خارجی
- کوکوین
- افتیایکس
- کوینکس
- هاتبیت
- بایننس
صرافیهای ایرانی
- نوبیتکس
- اوکی اکسچنج
- والکس
- رمزینکس
- بیت پین
با بیت کوین چه چیزهایی می توانیم بخریم؟
از سال ۲۰۰۹ تا کنون پذیرش و استفاده از بیت کوین و ارزهای دیجیتال به طرز چشمگیری افزایش یافته است. به عنوان یکی از مزیتهای آن می توانیم به فراهم کردن امکان خرید برای کشورهایی که تحت تحریمهای مالی هستند اشاره کنیم.
به عنوان مثال ایران در بسیاری از سیستمهای مالی تحریم است و کاربران نمی توانند از طریق پیپال و کارتهای اعتباری خرید خود را انجام دهند که این مشکل با بیت کوین حل شده است؛ کاربران ایرانی با استفاده از بیت کوین میتوانند دامنههای اینترنتی از سایت namecheap.com خریداری کنند، گیفت کارت و سرویسهای دیگری که برای استفاده نیاز به خرید اشتراک دارند را با بیت کوین استفاده کنند.
سطح پذیرش بیت کوین به حدی رسیده است که در برخی رستورانها و فروشگاههای جهان نیز میتوانید به راحتی خرید کنید و با بیت کوین پرداخت کنید! در ایران تعداد این کسبوکارها انگشتشمار است اما باز هم جای امیدواری دارد.
البته یکی از موانعی که پذیرش بیت کوین را سخت می کند، کند بودن تایید تراکنشهای آن است که کاربران مدت زمان زیادی را صبر کنند! شبکه لایتنینگ یکی از راهکارهای ارائه شده است که زمان تایید تراکنشها را تسریع بخشیده است.
کارمزد تراکنشها چگونه تعیین میشوند؟
در پشت صحنه تراکنشهای بیت کوین، از مکانیسمی به اسم UTXO استفاده میشود؛ اما جلوی صحنه و چیزی که ما میبینیم بسیار ساده است. برای انجام یک تراکنش از طریق کیف پول، شما بایستی مبلغ و آدرس گیرنده تراکنش را در کیف پول خود وارد کنید.
کیف پولهای امروزی بر اساس میانگین کارمزدهای شبکه، ورودی مناسب را به طور خودکار برای تراکنش شما تعیین میکنند. نرخ کارمزد یک تراکنش با توجه به ترافیک شبکه میتواند متغیر باشد؛ از طریق سایت bitcoinfees.earn.com میتوانید بهترین نرخ کارمزد را بررسی و انتخاب کنید
کارمزد تراکنشهای بیت کوین
کارمزد تراکنش بیت کوین که گاهی به آن کارمزد استخراج هم میگویند، هزینهای است که یک کاربر هنگام انجام یک تراکنش به ماینر پرداخت میکند تا انتقال تراکنش او مورد تایید قرار گیرد؛ این کارمزد همان پاداشی است که به ماینرها یا استخرهای استخراج بیت کوین تعلق میگیرد.
نکته مهم درباره کارمزد تراکنشهای بیت کوین به صورت رقابتی و کاملا آزاد تعیین میشود؛ یعنی میزان مبلغ تراکنش به میزان کارمزد ارتباطی ندارد. تعیین کارمزد تراکنشها به کاربران این امکان را میدهد تا بتوانند تایید تراکنشهای خود را در اولویت ماینرها قرار دهند.
ماینرها برای تایید تراکنش به کارمزد آنها توجه میکنند و بر اساس مبلغ کارمزد تراکنشها را انتخاب می کنند؛ تراکنشی که بیشترین کارمزد را دارد، اولویت بالاتری نسبت به سایر تراکنشها پیدا میکند و اگر مقدار کارمزد کمتر باشد ممکن است مدت زمان طولانی یک تراکنش در انتظار تایید باشد.
آیا بیت کوین پشتوانه دارد؟
تا به حال به این فکر کردهاید که بیت کوین چه پشتوانهای دارد؟ به چه نتیجهای رسیدید؟ هیچ چیز! درست است بیت کوین هیچ پشتوانهای ندارد. اجازه دهید اینگونه توضیح دهیم: بیت کوین مانند ارزهای امروزی توسط فلزات گرانبها، نفت و… پشتوانهای ندارد.
اعتماد کاربران فضای ارزهای دیجیتال باعث شده تا ارزش بنیادین پروژه بیت کوین و سایر رمز ارزها افزایش یابد؛ همانطور که شما باور دارید میتوانید در ازای اسکناسهای خود از مغازهدار خرید کنید و به همین ترتیب مغازهدار در ازای آنها اجناس مورد نیاز خود را بخرد، در نهایت این اسکناسها در جامعه دست به دست میچرخند.
از سوی دیگر با توجه به کاربرد بیت کوین در دنیای امروز، درمییابیم که بیشتر کاربران برای سرمایهگذاری بیت کوین خریداری میکنند؛ این موضوع یعنی بیت کوین علاوه بر اینکه به عنوان یک پول میتواند مورد استفاده قرار گیرد، به عنوان یک دارایی نیز استفاده میشود. این دارایی میتواند ارزش خود را در طول زمان حفظ کند؛ اما بیت کوین چگونه ارزشگذاری میشود و چه کسی قیمت آن را تعیین میکند؟
پیشبینی آینده بیت کوین
فراموش نکنید ” آنان که از تاریخ چیزی نمیآموزند محکوم به تکرار اشتباهات گذشته هستند. ” بیت کوین و ارزهای دیجیتال برای ماندن آمدهاند و فرقی نمیکند که نظر شما در این باره چه باشد. با اینکه بعضی از افراد همچنان معتقداند که این بیت کوین یک کلاهبرداری بزرگ است، بسیاری از تحلیلگران آن را آینده پول میدانند. آیا بیت کوین در محقق کردن هدف خود که جایگزین شدن به جای پول متمرکز دولتی است، موفق خواهد شد؟ آیا غیر از نیروهای بازار افراد یا گروههایی میتوانند کنترل آن را به دست بگیرند؟
نمودار کندل استیک BTC
این رمز ارز با تمام مزایا و ویژگیهای خوبی که دارد، دارای محدودیتهایی است که میتواند در آینده این رمز ارز دیجیتالی را دچار مشکل کند؛ جالب است بدانید بوجود آمد کامپیوترهای کوانتومی یکی از بزرگترین تهدیدات برای دنیای کریپتوکارنسی و همچنین آینده بیت کوین است؛ رمزنگاری این پروژه به گونهای است که امکان به دست آوردن کلید خصوصی (همان رمز عبور حساب کیف پول ) را از طریق حدس زدن غیر ممکن کرده است؛ اما این کامپیوترها با داشتن قدرت پردازش بالا قادر هستند معاملات بسیار پیچیدهای را حل میکنند و برای بازار کریپتو میتواند یک تهدید محسوب شوند.
شاید با بررسی چیستی بیت کوین تاریخچه پیدایش آن به سرنخهایی برای پاسخ به این سوالات برسیم اما هنوز تا پیدا کردن جواب این سوالات زمان زیادی باقی مانده است. به طور کلی پیشبینیهای مختلفی از آینده بیت کوین میتوان داشت ولی اینکه کدام یک محتملتر است را هیچکس نمیتواند بیان کند؛ در صورت قانونی شدن این در دنیا، به سختی میتوان این رمزارز را از دنیای پولهای دیجیتالی حذف کرد.
پس از پایان تمام بیت کوینها چه اتفاقی خواهد افتاد؟
همانطور که گفتیم هاوینگ بیت کوین ۴ سال یک بار رخ میدهد، تمام بیت کوینها در سال۲۱۴۰ استخراج میشوند و در نهایت دیگر بیت کوینی برای استخراج باقی نخواهد ماند! اگر بیت کوینی برای عملیات ماینینگ باقی نماند، انگیزه ماینرها برای فعالیت در شبکه چیست و چرا باید به استخراج ادامه دهند؟
ماینرها علاوه بر پاداش استخراج، کارمزد تراکنشها را نیز دریافت میکنند؛ یعنی جز پاداش استخراج منبع درآمد دیگری نیز دارند. پس از گذشت ۲۰ الی ۳۰ سال آینده پاداش استخراج بسیار کاهش مییابد، طوری که ارزش آن در مقابل کارمز تراکنشهای شبکه ناچیز خواهد بود. اگر این چنین حساب کنیم، سودآوری ماینرها تا قبل از تمام شدن استخراج بیت کوینها از طریق کارمزد شبکه خواهد بود و پس از آن نیز ماینرها میتوانند با تایید تراکنش به فعالیت خود در شبکه ادامه دهند.
نکته مهمی که برخی منتقدین در اینجا مطرح کردند کاهش امنیت شبکه در صورت کاهش پاداش ماینرها است؛ زیرا ممکن است در آینده کارمزدها به عنوان یک منبع درآمد کافی برای ماینرها محسوب نشوند که این باعث کاهش انگیزه ماینرها خواهد شد و در نهایت خیل عظیمی از استخراجکنندگان از شبکه خارج میشوند.
سوالات متدوال
بیت کوین به زبان ساده چیست؟
به زبان ساده، بیت کوین یک ارز دیجیتال رمزنگاری شده است که با حذف واسطه، امکان انتقال پول به صورت مستقیم یا همتا به همتا را فراهم میکند.
از کجا بیت کوین بخریم؟
برای خرید ارز دیجیتال BTC، لازم است به صرافی های ارز دیجیتال ایرانی مراجعه کنید.
هدف بیت کوین چیست؟
هدف این ارز دیجیتال حذف قدرت سیستمهای مالی متمرکز سنتی در کنترل جریان پول و دموکراتیک کردن فرایند ساز و کارهای پولی و مالی است.
مزرعه استخراج بیت کوین چیست؟
زمانی که معدنچیها برای استخراج بیت کوین تعداد قابل توجهی دستگاه را در یک سوله آن هم خارج شهر دور هم جمع میکنند، اصطلاحاً به آن فضا مزرعه استخراج رمز ارز Bitcoin گفته میشود.
نکته: توجه داشته باشید این مقاله صرفا با هدف راهنمایی و آشنایی شما با بیت کوین نوشته شده است و آکادمی ارز دیجیتال ارزتودی مسئولیتی در مقابل تصمیمات یا عواقب مالی آن برای افراد ندارد.
۱۰ دیدگاه. نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
چه خوب توضیح دادین
خوشحالیم که مقاله ما رو دوست داشتید
خرید بیت کوین بهترین سرمایه گذاری عمرم بود
Salam
آخرش مشخص شد که بیت کوین رو کی خلق کرده یا نه؟
سلام دوست عزیز شایعاتی مبنی بر اینکه کریگ رایت، خالق بیت کوین هست، مطرح میباشد اما خبر موثقی هنوز هم در دسترس نیست.
ممنون از تیم خوب ارزتودی بابت این مطلب، امیدواریم بیت کوین هم دوباره رشد کنه و برسه به مااااااه
بیتکوین چه آینده در انتظار داره؟
سلام و درود
برای درک بهتر وضعیت این رمز ارز، پیشنهاد میکنیم، مقاله آینده بیت کوین را مطالعه کنید.
عالی بود