اتریوم بخریم یا بیت کوین ، کدام رمزارز بهتر است؟

اتریوم بخریم یا بیت کوین؟

رمزارزها که به عنوان ارزهای دیجیتال نیز شناخته می شوند، در چند سال گذشته بسیار شده‌اند. نرخ معامله بیت کوین (bitcoin) در سال های اخیر به شدت رشد کرده و در پی آن  صرافی های زیادی شروع به کار کرده اند. دو تا از بزرگترین و محبوب ترین کوین ها اتریوم (ETH) و بیت کوین هستند. در این مقاله اتریوم و بیت کوین را با هم مقایسه می‌کنیم تا بتوانید به یک جمع بندی مناسب در جهت خرید اتریوم یا خرید بیت کوین برسید.

بیت کوین یا اتریوم

درباره ارزهای دیجیتال

ارز دیجیتال (digital currency) همانطور که از نامش پیداست یک ارز مجازی ایمن بوده که تقلب و جعل در آنها تقریبا غیرممکن است. این کوین های دیجیتالی بر بستری توزیع شده و غیر متمرکز به نام بلاک چین وجود دارند. ماهیت غیرمتمرکز شبکه ها به این معنی است که دولت ها و سایر مقامات مرکزی نمی توانند آنها را کنترل کنند و همچنین اطلاعات آنها در یک سرور متمرکز ذخیره نمی‌شود.

به طور کلی فناوری بلاک چین که فناوری مبتنی بر پایگاه داده توزیع شده است، زیربنای ارزهای دیجیتال محسوب می‌شود. روش های رمزنگاری و رمزگذاری شبکه را ایمن می کند و از دستکاری جلوگیری می کند. هر تراکنش به عنوان یک بلوک جداگانه در زنجیره ذخیره می شود و آن رکوردها تضمین می شوند که دقیق و تغییرناپذیر باشند.

اما اجازه دهید حال که یک دید کلی از ارزهای دیجیتال پیدا کردیم به طور دقیق به بیت کوین و اتریوم بپردازیم و این رمزارز برتر بازار کریپتوکارنسی ها را با هم مقایسه کنیم.

اتریوم در مقابل بیت کوین

اتریوم و بیت کوین بدون شک محبوب ترین ارزهای رمزنگاری شده در بازار امروز هستند. میزان ارزش بازار آنها در مقایسه با دیگر رمزارزهای موجود گویا همه چیز است. ارزش بازار بیت کوین بیش از ۳۶۳ میلیارد دلار است و ارزش بازار اتریوم حدود ۱۶۱ میلیارد دلار است. (در زمان نگارش این مطلب)

ارز دیجیتال بیت کوین

بیت کوین (bitcoin)

بیت کوین اولین ارز دیجیتالی بود که در سال ۲۰۰۹ توسط یک فرد آشنا با تئوری بلاک چین با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو راه اندازی شد؛ ایده ایجاد این ارز دیجیتال ساده و در عین حال انقلابی بود.

بیت کوین بر روی یک شبکه بلاک چین کار می کند بنابراین همانطور که در ابتدای این مطلب گفتیم این ارز دیجیتال غیرمتمرکز و بدون وابستگی به دولت ها کار می‌کند.

تراکنش‌ها بین کیف پول‌های بیت‌کوین با استفاده از کلیدهای خصوصی انجام شده و اعتبار سنجی می‌شوند.

 

طبق برنامه‌ی ساتوشی، بیت کوین نهایتا ۲۱ میلیون کوین خواهد داشت و بیشتر از آن ضرب نخواهد شد. به همین دلیل است که هرچه به عدد ۲۱ نزدیک می‌شویم استخراج بیت کوین سخت تر و سخت تر می‌شود. البته پس از پایان ماینینگ بیت کوین، باز هم این رمزارز قابل معامله خواهد بود و شما می‌توانید از صرافی های ارز دیجیتال نظیر بایننس، اوکی اکسچنج و کوکوین اقدام به خرید بیت کوین نمایید.

آمار زیر بر اساس وب سایت CoinMarketCap تا ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۲ است:

  • قیمت بیت کوین ۱۸۹۷۳.۱۲ دلار
  • ارزش بازار ۳۶۳.۵۶ میلیارد دلار
  • تسلط بر بازار ۳۹.۱۷٪

ارزش بازار (به انگلیسی: Market Cap) برابر با ضرب قیمت هر توکن در مقدار کل توکن های در گردش همان توکن است.

ارز دیجیتال اتریوم

اتریوم (ethereum)

وایت پیپر اتریوم (Ethereum) در سال ۲۰۱۳ منتشر و سپس این پروژه به طور رسمی در سال ۲۰۱۵ راه اندازی شد. اتریوم یک پروژه منبع باز و جامعه محور است و از زمان شروع به کارش به واسطه همین ویژگی تا حد زیادی تکامل یافته است.

مانند بیت کوین، اتریوم یک شبکه غیرمتمرکز و همتا به همتا دارد که سانسور و نظارت یک مرجع قانونی بر آن غیرممکن است. هدف این پروژه ایجاد امکان دسترسی به خدمات مالی و تجارت برای همه است. CoinMarketCap توضیح داد که این کار را با امکان توسعه سایر رمزارزها و همچنین اجرای قراردادهای هوشمند در پلتفرم خود انجام می دهد.

همچنین IBM قراردادهای هوشمند را به‌عنوان برنامه‌هایی توصیف می‌کند که روی یک بلاک چین ذخیره می‌شوند و در صورت برآورده شدن شرایط از پیش تعیین‌شده، به‌طور خودکار اجرا می‌شوند. این قابلیت‌ها، اتریوم را به پلتفرم همه‌کاره‌تری نسبت به بیت‌کوین تبدیل می‌کند.

بر خلاف بیت کوین، اتریوم تعداد توکن هایش نامحدود است که این موضوع بر قیمت خرید اتریوم می‌تواند تاثیر گذار باشد.

تفاوت اصلی اتریوم و بیت کوین در Smart Contracts یا همان قراردادهای هوشمند اتریوم است. این ویژگی دامنه استفاده از اتریوم را گسترش داده و آن را به چیزی فراتر از یک ارز دیجیتال تبدیل کرده است و آن را به بازاری برای خدمات مالی، بازی ها و اپلیکیشن ها بدل کرده است.

آمار زیر بر اساس وب سایت CoinMarketCap تا ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۲ است:

  • قیمت اتریوم ۱,۳۱۶.۲۱ دلار
  • ارزش بازار ۱۶۱.۳۰ میلیارد دلار
  • تسلط بر بازار ۱۷.۳۹%

در یک تقسیم بندی کلی اتریوم را رهبر آلتکوین های می‌دانند؛ آلتکوین (Altcoin) به معنای رمزارزی به جز بیت کوین است. بیایید تا مزایا و معایب این دو رمزارز را با هم بررسی کنیم.

مقایسه بیت کوین و اتریوم

بیت کوین و اتریوم هر دو بلاک چین هستند، اما اهداف متفاوتی دارند و هر کدام مزایا و معایب ویژه خود را دارند.

بیت کوین اهدافش گسترده نیست: ارائه جایگزینی غیرمتمرکز برای ارزهای فیات (دلار، یورو، یوآن  و…) و سیستمی برای پردازش تراکنش ها.

مزایای ارز دیجیتال بیت کوین

مزایا بیت کوین:

  • بیت کوین اولین ارز دیجیتال و رهبر بازار است.
  • این کوین در حال حاضر بیشترین نقدینگی را دارد که آن را به محبوب ترین ارز دیجیتال تبدیل کرده است.
  • هنوز بسیاری از کارشناسان رشد بالقوه عظیمی را برای بیت کوین متصور هستند.
  • بیت کوین از فناوری بلاک چین استفاده می کند که برای محافظت در برابر کلاهبرداری یا سرقت هویت طراحی شده است.
  • ارزش آن بر اساس عرضه و تقاضا است، نه دخالت سیاسی و پشتوانه فیزیکی ندارد.
  • بیت کوین سرعت تراکنش سریع تری نسبت به ارزهای فیات دارد.
  • سقف ۲۱ میلیون بیت کوین می تواند با کمیاب تر کردن سکه قیمت ها را افزایش دهد.

معایب بیت کوین:

  • قیمت بیت کوین نوسان  بالا است.
  • کاربردهای بیت کوین محدود است.
  • ماینینگ بیت کوین مقدار زیادی انرژی مصرف می کند که برای تغییرات آب و هوایی مضر است.
  • بیت کوین ۱۰۰٪ ناشناس نیست.

در حالی که هدف بلاک چین بیت کوین پردازش تراکنش ها و ذخیره ارزش است، اتریوم پلتفرمی است که علاوه بر پردازش تراکنش ها از توسعه پروژه های دیگر نیز پشتیبانی می کند.

مزایای ارز دیجیتال اتریوم

مزایا اتریوم:

  • اتریوم از فناوری بلاک چین برای سیستم غیرمتمرکز و شفاف خود استفاده می کند.
  • این فناوری عملکردی فراتر از ارز دیجیتال دارد مانند برنامه های DApp و قراردادهای هوشمند.
  • جامعه توسعه دهندگان آن یکی از بزرگترین جامعه ها است.
  • پلتفرم اتریوم تراکنش ها را سریعتر از بیت کوین پردازش می کند.
  • اتریوم اخیراً ارتقایی را انجام داده است (اتریوم ۲.۰) که تولید گاز های مضر را برای محیط زیست تا ۹۹.۹۵ درصد کاهش داده است.

معایب اتریوم:

  • مانند بیت کوین محبوب ترین ارز رمزنگاری شده در جهان نیست.
  • کارمزد تراکنش هایش به طور بالقوه بالاتر از پلتفرم بیت کوین است.
  • اتریوم در مقایسه با پلتفرم‌های جایگزین که از آنها به عنوان «قاتل اتریوم» یاد می‌شود، مانند سولانا کند است، اگرچه ارتقای اخیر می‌تواند سرعت اتریوم را به طور تصاعدی بهبود بخشد.
  • عرضه نامحدودش می تواند تقاضا برای توکن های اتریوم را کاهش دهد.

در ادامه به دو مورد از ریسک های مهم خرید و فروش ارزهای دیجیتال می‌پردازیم با کنترل کردن این خطرات قطعا نتایجی بهتر خواهید گرفت.

خطرات هایپ و FOMO

ترس از دست دادن که به اصطلاح به آن فومو نیز می‌گوییم، یک محرک قدرتمند برای مردم جهت خرید ارز دیجیتال است. با افزایش ارزش بیت کوین در چند سال گذشته، گیر افتادن در تله خرید آسان است. هیچ‌کس نمی‌خواهد شانس ثروتمند شدن از طریق ارزهای دیجیتال را از دست بدهد، به‌ویژه آنکه بسیاری از افراد را به‌شدت این رمزارز ثروتمند کرده است.

با این حال، برخی از کارشناسان همچنان به مردم هشدار می دهند که ممکن است تمام پول خود را در معاملات احساسی رمزارزها از دست بدهند. به عنوان مثال، قیمت بیت کوین از ابتدای سال حدود ۶۰ درصد کاهش یافته و قیمت اتریوم نیز همچنین به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

اما در مقابل اگر با تحلیل و منطق معامله کنید سودهای خوبی را به دست خواهید آورد.

خطرات امنیتی

خطرات امنیتی

از آنجایی که ارزهای دیجیتال دارایی دیجیتالی هستند، به طور بالقوه اگر در مباحث امنیتی مانند حفظ دوازده کلمه بازیابی کیف پول ارز دیجیتال کوتاهی کنید؛ در برابر هکرها آسیب پذیر هستید. ماه اول سال ۲۰۲۲ شاهد چندین هک قابل توجه بودیم. به عنوان نمونه هکرها ۸۰ میلیون دلار رمزارز را از Quibit، یک پلتفرم غیرمتمرکز سرقت کردند.

ما توصیه می‌کنیم تا بیشتر از صرافی های معتبر و متمرکز مانند اوکی اکسچنج استفاده کنید. زیرا این صرافی هم ایرانی است و هم با داشتن کیف پول ارز دیجیتال پشتیبان از دارایی های کاربرانش به خوبی محافظت می‌کند.

مطلب فوق رپورتاژ آگهی بوده بنابراین مسئولیت حقوقی، صحت و یا عدم صحت آن هیچ ارتباطی با آکادمی ارزتودی ندارد.

برای دریافت هفتگی بهترین مقالات و جدیدترین اخبار به خبرنامه ارزتودی بپیوندید.

فهرست