اوکی اکسچنج

جان مکافی (John McAfee) کیست؟

«پول درآوردن آسان است؛ اما نگه داشتن آن سخت است!» صاحب این نقل قول جان مکافی است که در زندگی خود بیزینس‌های زیادی را مدیریت کرد؛ او تا سن ۶۵ سالگی دست از تجربه‌های جدید نکشید و زندگی پرفراز و نشیبی داشت.

بسیاری مکافی را به واسطه آنتی‌ویروس “MCAfee” می‌شناسند که در سال ۱۹۸۷ میلادی و در شرکت چند میلیون دلاری به نام McAfee Associates توسعه یافت. همانطور که گفتیم او عاشق تجربه کردن بود، از آنتی‌ویروس تا تبلیغ بیت کوین و ارزهای دیجیتال، از تولید آنتی‌بیوتیک گیاهی تا نامزدی ریاست جمهوری آمریکا را یکی پس از دیگری تجربه کرد و در نهایت در سن ۶۵ سالگی خود را بازنشسته اعلام کرد. البته بازنشستگی او باعث نشد یکجا بنشیند و کاری نکند! 

او در زندگی کاری فردی موفق و بی‌پروا بود؛ البته نه همیشه! اما زندگی شخصی او اوضاعی نابسامان داشت؛ به همین دلیل از افرادی که درباره زندگی شخصی او می‌نوشتند شاکی بود. او در یکی از مصاحبه‌هایش گفته:« من یک کارآفرین موفق هستم و کسب‌وکارهای زیادی را راه‌اندازی کردم؛ چرا این‌ها نمی‌بینید و به سراغ زندگی شخصی من می‌آیید؟»

در ادامه می خواهیم با این شخصیت معروف و جالب بیشتر آشنا شویم؛ البته در این مقاله به سراغ کسب‌وکارها و کارآفرینی‌های او می‌رویم.

جان مکافی کیست؟

مکافی به عنوان یک چهره‌ی محبوب یا شاید چهره‌ای جنجالی و منفور در بین مردم شناخته می‌شود! اما چطور می‌شود هم محبوب بود هم جنجالی؟ اینکه یک نفر را هم در دنیای مواد مخدر و قاچاق بشناسند و هم در دنیای تکنولوژی و فناوری، می‌تواند از اون چهره‌ای محبوب و جنجالی بسازد!

مکافی سال ۱۹۴۵ در اوج جنگ جهانی دوم زندگی خود را آغاز کرد؛ در همان دوران خانواده او به علت جنگ، به ویرجینیا مهاجرت کردند تا کودک خردسالشان “جان مکافی” در آرامش بزرگ شود. اما طولی نکشید تا زندگی آن روی دیگر خود را به جان نشان داد!

جان مکافی کیست؟

کمی پس از مهاجرت پدر جان به الکل اعتیاد پیدا کرد و در نهایت در سن ۱۵ سالگی و جلوی چشمان او به خود شلیک کرد و زندگی‌اش را به پایان رساند! او در صحبت‌هایش به این موضوع اشاره کرده و گفته بود:« بعد از خودکشی پدرم، هر روز با ترس اینکه شاید این اتفاق دوباره رخ دهد بیدار می‌شدم!»

البته که این موضوع می‌تواند یک ترومای وحشتناک باشد، اما جان مکافی تسلیم زندگی نشد و شاید می‌توان گفت همین موضوع باعث شد تا زندگی بی‌پرواتری را شروع کند. او به حوزه‌های بسیاری وارد شد و متاسفانه تقریبا در تصمیم‌گیری‌ها و زندگی‌اش تعادل خوبی نداشت؛ همین موضوع باعث شد رسانه‌ها به دنبال شناخت شخصیت عجیب او باشند.

اولین کارآفرینی در دوران دانشجویی

جان مکافی سال ۱۹۶۷ در رشته ریاضیات وارد کالج روانوک در ویرجینیا شد؛ او دوران دانشجویی خود را با فروش اشتراک مجله می‌گذراند؛ برای فروش مجله به در خانه‌ها می‌رفت و به آن‌ها می‌گفت که برنده اشتراک رایگان مجله شدید و فقط باید مبلغ ناچیزی بابت بسته‌بندی و ارسال مجله پرداخت کنید.

مردم از شنیدن اشتراک رایگان خوشحال می‌شدند؛ مکافی می‌گفت:« من تلاش کردم به آن‌ها بفهمانم هیچ چیز رایگانی وجود ندارد اما آن‌ها از اینکه اشتراک رایگان برده‌اند خوشحال بودند!»

جان مکافی در اواخر دهه‌ی ۶۰ و در کنار فروش مجله در شرکتی مشغول به کار بود که سیستم‌های پانچ کارت را کدنویسی می‌کرد. او در این شرکت تجربیات برنامه‌نویسی و پردازش کامپیوتر را یاد گرفت و یادگیری این اصول باعث شد تا شغل جدیدی در شرکت راه‌آهن Missouri Pacific پیدا کند.

کامپیوترهای IBM و برنامه‌ریزی قطار

مکافی در سال ۱۹۶۹ در راه‌آهن Missouri Pacific سنت لوییس مشغول به‌کار شد؛ در آنجا با استفاده از کامپیوترهای IBM سیستم زمان‌بندی حرکت قطار را کدنویسی کرد. در همین دوران بود که مصرف الکل او بیش از پیش شده بود و مواد مخدر جدید را امتحان می‌کرد.

یکی از روزهای شرجی مشغول کار بود و بسته‌ای روان‌گردان نیز همراهش بود؛ او قصد داشت آن را بفروشد اما پیش از فروختن بسته، کمی از آن را امتحان کرد! مدت کوتاهی گذشت و زمانی که تاثیری احساس نکرد، تصمیم گرفت کل بسته را استنشاق کند.

جان تعریف می‌کند:« پس از کشیدن آن بسته، حس کردم مغزم هزار تکه شد و دیگر چیزی متوجه نمی‌شدم و نمی‌توانستم کار کنم.» حال او به حدی بد بود که مسیر چندین قطار را به اشتباه جابه‌جا کرد. 

پس از این اتفاق از محل کارش خارج شد و صبح روز بعد خودش را پشت یک سطل‌زباله پیدا کرد و آرزو می‌کرد که کسی او را در این وضعیت ندیده باشد. جان مکافی بعد از این اتفاقات دیگر به راه‌آهن Missouri Pacific بازنگشت.

کار در سیلیکون ولی 

جان پس از اتفاقات گذشته در محل کار سابقش در سال ۱۹۷۰ به سانفرانسیسکو مهاجرت کرد؛ اعتماد به نفس زیاد جان مکافی به او اجازه داد تا رزومه‌ای اغراق‌آمیز به کارفرما تحویل دهد. در آنجا شغل‌ها مختلفی را در شرکت‌های متفاوتی تجربه کرد؛ از کار در ناسا تا شرکت امکس (Omex) را امتحان کرد.

کار در سیلیکون ولی

درست است که به علت خرابکاری و مصرف بیش از حد مواد از محل کار قبلی خود بیرون آمد، اما متاسفانه در این دوران نیز همچنان در مواد مخدر و الکل غرق بود! آنقدر غرق که همیشه روی میزش مواد مصرف می‌کرد و بطری الکل نیز کنارش بود.

مکافی در بین صحبت‌هایش می‌گفت:« آن زمان احساس ترس و تنهایی می‌کردم.» و همین موضوع باعث شد تا با کمک دیگران به زندگی‌اش سروسامانی دهد.

اولین ویروس و اولین آنتی‌ویروس جهان

سال ۱۹۸۰ میلادی، جان مکافی در لاکهید (Lockheed) مشغول به‌کار شد. آن روزها کامپیوترهای رومیزی پدیده‌ای نوظهور بود و این شغل جدید، یکی از بزرگ‌ترین فرصت‌های زندگی شغلی او بود. چرا؟

دقیقا در همین سال‌ها حدودا سال ۱۹۸۶ بود که دو برادر پاکستانی که یک مغازه کامپیوتر در لاهور داشتند، اولین ویروس جهان به نام Brain را نوشتند. جالب است بدانید اسم مغازه خود را روی ویروس گذاشتند! آن‌ها برای ساخت این ویروس هدف خرابکاری نداشتند و فقط می‌خواستند بدانند این ویروس تا کجا می‌تواند پخش شود.

اولین ویروس و آنتی ویروس جهان

مکافی گفت:« من خبر پخش این ویروس را در روزنامه خواندم و تصمیم گرفتم برنامه‌ای بنویسم تا جلوی این ویروس گرفته شود.» حدودا ۲ روز زمان برد تا این برنامه نوشته شود و پس از آن مجانی و به صورت رایگان این را در اختیار شرکت‌ها و مردم قرار داد.

پس از اینکه احساس نیاز بیشتری را حس کرد، شروع کرد به تاسیس شرکت خود و کم کم از این بیزینس کسب درآمد کرد. او گفت:« پس از یک ماه ۴ میلیون نفر از این برنامه آنتی‌ویروس استفاده کردند.» همچنین مکافی در اواخر دهه ۸۰ توانست ارزش شرکت خود را به حدود ۵ میلیون دلار برساند.

سرانجام شرکت مکافی

دقیقا زمانی که مکافی توانست شرکت و محصولات امنیتی خود را به اوج قدرت برساند، یک تصمیم عجیب گرفت! سال ۱۹۹۴ سازمان خود را با شرکت کامپیوتری Delaware ادغام کرد و در نهایت از مقام خود استعفا داد.

شرکت اینتل در سال ۲۰۱۰ شرکت مکافی را خریداری کرد و مدت کوتاهی با همان نام مکافی محصولات رو به فروش می‌رساند؛ اما در سال ۲۰۱۴ اعلام کرد که محصولات با نام اینتل سکوریتی تولید و عرضه خواهند شد.

جان نسبت به این موضوع ابراز خوشحالی کرد که دیگر نام او درگیر این نرم‌افزارها نیست.

فعالیت‌های ناموفق جان مکافی

جان پس از فروش سهام و جدایی از شرکت، در پروژه‌های مختلفی سرمایه‌گذاری کرد و تجربه‌های ناموفق زیادی داشت. از پروژه شبکه‌ی اجتماعی و یک پیام رسان فوری گرفته تا تکنولوژی ضد حریق که تقریبا تمام این پروژه‌ها سرانجامی نداشتند.

این تصمیمات گاها اشتباه مکافی دقیقا مصادف با اوج گرفتن بحران مالی در آمریکا بود؛ سرمایه‌گذاری های او باعث شد تا ثروت او تا ۴ میلیون دلار کاهش پیدا کند.

مهاجرت به بلیز

مکافی به دنبال تجربیات جدید در دنیای جدیدتر به بلیز مهاجرت کرد؛ پس از مهاجرت به بلیز تصمیم گرفت در زمینه باکتری‌شناسی و تولید آنتی‌بیوتیک‌ها فعالیت کند که در همین حین شرکت QuorumEx را نیز تاسیس کرد.

به نظر بسیاری از مردم زندگی جان مکافی در بلیز چندان خوب نبود و تقریبا رسوایی محسوب می‌شد؛ چرا که در آن زمان درگیر فعالیت‌های مجرمانه‌ای مانند فروش مواد مخدر، فروش اسلحه و تجهیزات گرم و… شد.

در نهایت همین موضوعات گریبان گیر او شدند؛ در سال ۲۰۱۲ پلیس به جرم فروش اسلحه و مهمات و… به خانه‌ی او در بلیز حمله کرد. همچنین ۶ ماه بعد همسایه او به قتل رسید که پلیس به مکافی مشکوک شد.

جان مکافی از پاسخ دادن به سوالات پلیس طفره می‌رفت و با وجود بازجویی‌ها توانست از بلیز فرار کند؛ یک ماه بعد خبرنگاران مکافی را در گواتمالا پیدا کردند و پلیس به جرم ورود غیرقانونی او را دستگیر کرد!

جان مدتی را در بازداشتگاه به سر برد و در دسامبر به گفته خبرنگاران دچار حمله قلبی شد؛ هر چند بعدها اعتراف کرد که هیچ حمله قلبی صورت نگرفته و او خود را بیماری زده بود تا بتواند برای وکیل خود زمان بخر و جان را به آمریکا بازگرداند. همین طور شد! وکیل مکافی توانست جان را از گواتمالا آزاد کند و به آمریکا بازگرداند.

کاندیدای ریاست جمهوری

این مرد زیرک و نابغه در سال ۲۰۱۵ نامزدی خود را برای انتخابات آمریکا اعلام کرد و حزب جدید به نام حزب سایبری (Cyber Party) تشکیل داد. چندی نگذشت که تغییر استراتژی داد و گفت از حزب لیبرال حمایت می‌کند.

مکافی در نهایت به گری جانسون باخت اما در سال ۲۰۲۰ مجدد نامزد ریاست جمهوری شد! این بار او شانس خود را به عنوان یک نماینده از جامعه کریپتو امتحان کرد.

او در یکی از توییت‌های خود نوشته بود:« من علاقه‌ای به ریاست جمهوری ندارم. در سال ۲۰۱۶ که در مرحله ورود به انتخابات نهایی بودم، معتقدم چهره امنیت سایبری را نشان دادم و در سال ۲۰۲۰ امیدوارم بتوانم چهره بلاک چین و کریپتو را تغییر دهم.»

جان مکافی و ارزهای دیجیتال

یکی از اقدامات او در حوزه بلاک چین و کریپتو توسعه صرافی مکافی‌دکس (McAfeeDEX) و توکن حریم خصوصی Ghost بود. مکافی همیشه از اینکه خبرنگاران، سازمان‌ها و… به دنبال نظارت بر زندگی شخصی او بودند، شاکی بود؛ بنابراین تصمیم گرفت صرافی مکافی دکس را با هدف حفظ حریم خصوصی و امنیت توسعه دهد.

صرافی McafeeDex

توسعه توکن Ghost نیز به همین دلیل بود که بعدها گفت به دلیل اینکه مدیر پروژه نمی‌تواند آن را به درستی توسعه دهد، این پروژه را رها می‌کند.

جان مکافی و پیش‌بینی بیت کوین ۱ میلیون دلاری!

یکی از ترفندهای مورد علاقه مکافی، استفاده از اعتبار شخصیت کاری و تاثیرگذاری سخنانش برای جلب توجه افکار عمومی است. به عنوان مثال جان در سال ۲۰۱۷ گفته بود، در سال ۲۰۲۰ میلادی قیمت بیت کوین به ۵۰۰ هزار دلار می‌رسد!

جان مکافی و بیت کوین ۱ میلیون دلاری!

زمانی که این اتفاق رخ نداد، مجدد گفت تا سال ۲۰۲۱ قیمت آن باید به ۱ میلیون دلار برسد! او در مصاحبه‌ای به خبرنگاران گفت:« در جهان فقط ۲۱ میلیون بیت کوین وجود دارد و حدود ۷ میلیون آن‌ها برای همیشه از دست رفته‌اند! در ضمن اگر ساتوشی ناکاموتو مرده باشد، باید چند میلیون دلار دیگر به این معادله و پیش‌بینی اضافه کنیم.»

پایان زندگی‌نامه شخصیت عجیب داستان

جان مکافی به فرار مالیاتی و کلاه‌برداری از طریق ارزهای دیجیتال متهم شد؛ او از ترس محاکمه و دستگیر شدن توسط پلیس، از آمریکا فرار کرد. هنگامی که با پاسپورت بریتانیایی در حال سفر به استانبول بود، توسط پلیس اسپانیا دستگیر شد.

پس از ۹ ماه حبس و رای مثبت برای انتقال او به آمریکا، در سلول زندان خودکشی کرد و در نهایت به زندگی خود پایان داد. این کار او باعث شد تا نام مکافی مجدد بر سر زبان‌ها بی‌افتد و از یادها نرود.

کلام آخر

جان مکافی یک نابغه، اسطوره و یک فرد عجیب و جنجالی شناخته می‌شد! او در حوزه تکنولوژی تا سالیان سال مثال زدنی بود؛ کسب‌وکارهای موفقی را بنیان‌گذاری کرد. همچنین در حوزه ارزهای دیجیتال و بلاک چین نیز، به علت صحبت‌های جنجالی بین افراد شناخته شد.

مکافی تا پیش از مرگ دست از تلاش برای جنگیدن برنداشت و با وجود اتفاقات ناگوار زندگی‌اش توانست فردی موفق، مشهور و ثروتمندی شود.

۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)
نظرات
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

برای دریافت هفتگی بهترین مقالات و جدیدترین اخبار به خبرنامه ارزتودی بپیوندید.

فهرست