پلتفرم و شبکه Biconomy یک زیرساخت انتقال دهنده بلاک چین است؛ بدین معنا که امکان متصل کردن کاربران به یک بلاک چین بدون نیاز به تجهیزات و ابزارهای پیشرفته را فراهم میکند. در این مقاله از ارزتودی قرار است به بررسی جامع این پلتفرم و توکن بومی آن بپردازیم.
مشاهده: قیمت لحظه ای Biconomy
پلتفرم Biconomy چیست؟
به زبان ساده، Biconomy یک شاهراه برای تراکنشهای وب ۳ و شبکه زیرساخت Relay است. این پلتفرم به منظور تسهیل فرایند اتصال بین کاربر و برنامههای بلاک چین ایجاده شده است. در واقع Biconomy به توسعهدهندگان بلاک چین کمک میکند تا فرایند ورود و تراکنشهای وب ۳ کاربران راحتتر انجام شود. هدف اصلی تیم Biconomy تسهیل استفاده از برنامههای غیرمتمرکز برای استفاده از وب ۳ و در نهایت فراگیری گسترده این تکنولوژی است. شبکه Biconomy متشکل از یک کیت توسعه نرمافزار (SDK) و داشبورد است. این دو برای آسانتر کردن فرایند ورود به کیف پول، خرید ارز دیجیتال، نگهداری کلیدهای خصوصی و پرداخت کارمزد گس هستند.
در ماه می، نسخه بتای این وبسایت و پلتفرم منتشر شد. Biconomy به کمک سیستم غیرمتمرکز، امکان تعامل بدون کارمزد گس را ارائه میدهد. علاوه بر این، امکان مدیریت و کنترل کامل برنامه را برای کاربران فراهم میکند. این شبکه تاکنون برای تعامل با پروژههای مبتنی بر اتریوم طراحی شده است، اما ممکن است با هر بلاک چینی استفاده شود.
در حال حاضر زیرساخت Biconomy بر روی بلاک چینهای اتریوم (به عنوان شبکه آزمایشی روپستن، کووان و رینکبای)، شبکه ماتیک (شبکه اصلی و آزمایشی)، زنجیره هوشمند بایننس (شبکه اصلی و آزمایشی)، Xdai (شبکه اصلی)، Arbitrum (شبکه اصلی)، مون بیم(شبکه اصلی) و آزمایشگاه Ava (شبکه آزمایشی) اجرا میشود. حدود ۵.۱ میلیارد سرمایه در دور اولیه جمعآوری سرمایه برای Biconomy جمع شد. همچنین، هشت سرمایهگذار دیگر از جمله Fenbushi Capital، یک شرکت سرمایهگذاری متمرکز بر بلاک چین، صرافی بایننس، و Digital Asset Capital Management Inc) DACM) با این پروتکل همکاری میکنند.
دلایل اهمیت شبکه بیت کونومی
با استفاده از SDK/APIهای گسترده Biconomy، میتوانید یک مسیر تراکنش ساده و قابل تنظیم برای کاربران نهایی خود فراهم کرده و کمک میکنید تا آنها در پیچیدگیهای بلاک چین غرق نشوند. این قسمت از Biconomy تجربه کاربر را بهبود میبخشد و تعامل با پلتفرم را برای آنها دلپذیر میکند؛ در نتیجه، نرخ انصراف کاربر کاهش و نرخ پذیرش آن افزایش مییابد.
در واقع هدف این است که محصولات web3 را به اندازه web2 ساده و بصری ساخته شود. چرا که برای دستیابی به هر سطحی از پذیرش، پروژههای غیرمتمرکز نیاز به سادهسازی این فرآیند معامله دارند. به همین خاطر است که Biconomy نیز به دنبال سادهسازی هر چه بیشتر تجربیات وب ۳ است تا کاربران بیشتری را جذب کند.
بیت کونومی به دنبال حل چه مشکلاتی است؟
مشکل اینجاست که کاربران به دلیل تجربههای ضعیفی که در برنامههای وب ۳ وجود دارد، حاضر به پذیرش آن نیستند. برنامههای غیرمتمرکز فناوری جدیدی هستند بنابراین کار کردن با آنها پیچیده است. کاربران وب ۳ را با وب ۲ مقایسه میکنند و از آنجایی که به وب۲ عادت دارند، آن را برای استفاده انتخاب میکنند.
الزام به پرداخت کارمزد گس
کاربر در هر بار ورود به برنامه باید هزینهایی بپردازد. چرا Dapps باید برای هر ورودی که دارید از شما کارمزد گس بگیرد؟ نتفلیکس هر بار که ویدیویی را تماشا میکنید، هزینه AWS از شما دریافت نمیکند، پس چرا Dapps باید این کار را انجام دهد؟
پرداخت با اتریوم
کاربران فقط میتوانند پرداختهای خود را با اتریوم انجام دهند که ممکن است در آن زمان اتریوم نداشته باشند. از طرف دیگر، ممکن است کاربر تمایلی به خرج کردن ETH خود نداشته باشد.
فرایند ورود پیچیده
فرآیند نصب برای کاربران جدید طولانی و دشوار است. کاربران جدیدی که به ارزهای دیجیتال علاقه دارند باید KYC را تکمیل کنند، ETH را در صرافی بخرند، کیف پولی را دانلود کنند و سپس کیف پول خود را وصل کنند، که ممکن است چند روز طول بکشد! هیچ کس علاقهایی به منتظر ماندن برای امتحان کردن یک برنامه جدید ندارد! همچنین تکنیکهای پیچیده بلاک چین، مانند استفاده از MetaMask، امضای تراکنشها و درک گس، ضروری است. اگر پروژه در لایه ۲ قرار دارد، آنها باید معنی آن را بفهمند و بتوانند به صورت دستی RPC را به روز کنند.
تجربه کاربری ضعیف
مواردی مانند کارمزدهای فرار و بیش از حد گس منجر به کاهش علاقه کاربران میشود.
سرعت پایین اجرای تراکنشها
تراکنشهای معلق ممکن است باعث شود که کاربران مجبور شوند برای ادامه تعامل با سرویس شما، چند دقیقه حتی چند ساعت منتظر بمانند. گاهی اوقات حتی تراکنش به طور کامل با شکست مواجه میشود. بنابراین، توسعهدهندگانی که به دنبال حل مشکلات بالا هستند، باید یک زیر ساخت Relay ایجاد کنند. مدیریت و نگهداری این زیرساخت اهمیت زیادی دارد که شامل وظایفی مانند موارد زیر است:
- کارمزد گس به طور مداوم بر اساس ازدحام شبکه و ممپول (mempool) نظارت شود.
- مدیریت صف تراکنشها و ردیابی نونسها؛ این اهمیت زیادی دارد زیرا اگر یک تراکنش متوقف شود، تراکنشهای بعدی تا زمانی که تراکنش قبلی با شکست مواجه شود یا کامل نشود، قابل اجرا نیست.
- تراکنشهای مورد انتظار و خودکار کردن فرآیند بازنشر تراکنشهای کم کارمزد با هزینه بالاتر در صورت تغییر شرایط شبکه باید مدیریت شود.
- اطمینان از اینکه Relay میتواند با رشد تراکنشها مقیاس شود و تأمین مالی خودکار Relay امکانپذیر باشد.
- کلید خصوصی و امنیت مرتبط به آدرس دهی Relay مدیریت شود.
برای مدیریت پرداختهای ERC ۲۰، توسعهدهندگان باید خزانهداری داشته باشند و از مدیریت ریسک استفاده کنند تا کاربران بتوانند کارمزدهای گس را با استفاده از توکنهای ERC ۲۰ بپردازند. همچنین برای کارآمد کردن تمام این گس، رویههایی مانند مدیریت و استقرار توکن گس و همچنین دستهبندی تراکنشها باید اجرا شوند.
دلایل متمایز بودنِ شبکه BICONOMY
در نظر داشته باشید که DApps یا برنامههای Web ۳. ۰ در شبکههای غیرمتمرکز همتا به همتا (P۲P) مانند اتریوم ایجاد شدهاند. همانطور که میدانید، بسیاری از DAppها مراحل ثبت نام پیچیدهای دارند. در نتیجه، فرآیند ورود آنها کند و سخت است، که میتواند کاربر را از امتحان کردن برنامه پشیمان کند. در این بین، نوسانات کارمزد و ازدحام شبکه نیز وجود دارد که هر دو منجر به شکست DApp میشود.
ازاین رو، پروتکل Biconomy از قابلیت plug-and-play استفاده میکند. این قابلیت بدین معناست که یک سیستم به طور خودکار اجرا میشود و نیاز به نصب یا اجرای برنامهی خاصی وجود ندارد. این کار کاربران را از فرایندهای پیچیده نجات میدهد. کاربران میتوانند با بلاک چین ارتباط برقرار کنند و با اطمینان از اینکه تراکنشها به طور قابل اعتماد انجام میشوند، از آن استفاده کنند. شبکههایی مانند ماتیک، دیسنترال گیمز، کرو فایننس و Idle فایننس همگی از سال ۲۰۲۰ از با این شبکه کار میکنند.
هدف Biconomy کاهش میزان پیچیدگی بین تراکنشهای رمزنگاری است. این اقدام منجر به نتایج مثبتی مانند گسترش بازار و فعالیت بیشتر میشود. البته همه این ویژگیها ممکن است به دلیل APIها و SDKهای پیچیدهای که از متا تراکنشها برای صرفهجویی در زمان و تلاش توسعهدهندگان استفاده میکنند هم باشد.
معرفی توکن BICO
توکن BICO برای زیرساخت و حاکمیت Biconomy استفاده میشود. این توکن با هدف کارمزدهای شبکه، ایجاد انگیزه در تمامی ذینفعان برای حفاظت و نگهداری و مشارکت در حاکمیت شبکه، نقش بسزایی در تمرکززدایی ایفا میکند. در مجموع ۱ میلیارد توکن BICO وجود دارد. در حال حاضر (۲۵ مرداد ۱۴۰۱) قیمت این توکن حدود ۰.۵ دلار است.
بنیانگذار | تیم بیکونومی |
حداکثر عرضه | ۱ میلیارد توکن |
صرافیها | هوبی، بای بیت، OKEX، FTX |
کاربردهای توکن | پرداخت کارمزد شبکه، پاداش دهی به نودهای شبکه، پاداشدهی به نمایندگان، استفاده به عنوان توکن حاکمیتی، پاداشدهی به استک کنندگان |
سایت رسمی | biconomy.io |
چگونه و از کجا میتوان توکن BICO خرید؟
توکن BICO در چندین صرافی ارزهای دیجیتال لیست شده است، اما بر خلاف سایر ارزهای دیجیتال اصلی، نمیتوان آن را با استفاده از ارز فیات خریداری کرد. در عوض میتوانید ارزهای دیجیتال اصلی مانند بیت کوین، اتریوم، USDT یا BNB از هر صرافی که دوست دارید بخرید و سپس آن را به صرافی که از این توکن BICO پشتیبانی میکند، انتقال دهید.
آموزش خرید توکن BICO
- در ابتدا باید ارزهای که در بخش بالا گفته شد را بخرید.
- بعد از انجام مراحل KYC، شما باید روش پرداخت خود را انتخاب کنید. میتواند از کارت اعتباری، بدهی یا انتقال بانکی استفاده کنید. سپس یکی از ارزهای بیت کوین، اتریوم، بایننس، تتر را خریداری کنید.
- توکن BICO آلت کوین است، بنابراین باید برای خرید کوینهای که خریداری کردید را به صرافی مورد نظر انتقال دهید.
- پس از آن، بر اساس جفتهای بازار موجود، باید BTC/ETH/USDT/BNB را از بایننس به صرافی واریز کنید. پس از تأیید سپرده شما، میتوانید BICO را در صرافی خریداری کنید.
توکن BICO در صرافیهایی مانند هوبی، OKEx، بای بیت و FTX موجود است.
به چه صورت میتوان توکن BICO دریافت کرد؟
اپراتورهای نودها برای شروع مشارکت در شبکه، اعتبار سنجیها و مجریان BICO را استیک (سپردهگذاری) میکنند. آنها مطابق با سهم BICO، پاداش دریافت میکنند. در صورت شناسایی رفتار منفی، شبکه به طور بالقوه میتواند مالکیت آنها را کاهش دهد. Validator تراکنشهای مهم در زنجیرههای دیگر را برای زنجیره Biconomy نظارت و ثبت میکند. این تراکنشها توسط مجریان مشاهده میشود که اقدامی انجام میدهند.
هولدرهای BICO، برای کمک به محافظت شبکه توکنهای خود را در استخرهای نقدینگی سپردهگذاری (Stake) میکنند. افراد هولدر با توجه به میزان سرمایهگذاری خود، هم کارمزد شبکه را دریافت میکنند و هم علاوه بر کارمزد، متناسب با سهمی که سپردهگذاری کردهاند، BICO دریافت میکنند.
حاکمیت
هولدرهای توکن BICO میتوانند جهت بهبود شبکه، پیشنهاد و رای دهند. تغییرات در کد شبکه، ارائه خدمات جدید و تصمیمگیری در مورد پرداخت وجوه نقد خزانه آن نمونههایی از این تصمیمات است. هر دارنده BICO میتواند پیشنهادی را برای بررسی جامعه Biconomy ارسال کند و از آنجایی که Biconomy به سمت رشد جامعه محور و خود پایداری حرکت میکند، هدف آنها برای تمرکززدایی را تقویت میکند.
نتیجهگیری
از آنجا که شبکههای بلاک چینی و برنامههای غیرمتمرکز روز به روز در حال گسترش هستند و نیاز به یک سیستم واحد برای راحتی دسترسی به آنها بیش از پیش احساس میشود، تیم بیکونومی تلاش کردند تا پلتفرم BICONOMI را به عنوان یک سیستم جامع برای تمامی شبکهها پروژههای بلاک چینی توسعه دهند. این سیستم زیرساختهای لازم برای گسترش برنامهها در حوزه بلاک چین و همچنین جابجایی توکنهای مختلف بین انواع شبکهها را فراهم کرده است. در این مقاله در مورد پلتفرم BICONOMI و نیز توکن بومی آن به نام BICO صحبت کردیم و گفتیم چگونه کار میکند، از کجا میتوانیم توکن را خریداری کنیم،BICONOMI چه مزایایی دارد و…. به نظر این پلتفرم میتواند یک بستر جامع و واحد برای کاربران حوزه بلاک چین باشد؟
سوالات متداول
شبکه BICONOMI چیست؟
این پلتفرم به منظور تسهیل فرایند اتصال بین کاربر و برنامههای بلاک چین ایجاده شده است و به توسعهدهندگان بلاک چین کمک میکند تا فرایند ورود و تراکنشهای وب ۳ کاربران راحتتر انجام دهند.
پلتفرم بیکونومی چه مشکلاتی را حل میکند؟
پلتفرم بیکونومی مشکلاتی مانند ۱. الزام به پرداخت کارمزد گس ۲. پرداخت با اتریوم ۳. فرایند ورود پیچیده ۴. تجربه کاربری ضعیف ۵. سرعت پایین اجرای تراکنشها را حل میکند.
نکته: توجه داشته باشید این مقاله صرفا با هدف راهنمایی و آشنایی نوشته شده و آکادمی ارز دیجیتال ارزتودی مسئولیتی در مقابل تصمیمات افراد یا عواقب مالی آن ندارد.