اوکی اکسچنج

۷ تکنولوژی قدرتمند و تقویت کننده متاورس

7 تکنولوژی قدرتمند در متاورس

متاورس مفهومی از دنیای دیجیتال سه بعدی است که شامل فضاهای مجازی می‌شود و با استفاده از آواتارها می‌توانید بخش‌های مختلف این دنیا را کشف کنید. در متاورس، می‌توانید بازی یا خرید کنید و با دوستانتان در یک کافی‌شاپ مجازی وقت بگذرانید، حتی با همکارانتان در یک دفتر مجازی کار کنید! بعضی از بازی‌های ویدیویی و شبکه‌های اجتماعی، عناصر متاورس را در اکوسیستم خود پیاده‌سازی کرده‌اند.

پروژه‌های ارز دیجیتال مانند دیسنترالند و سندباکس در دنیای دیجیتال به خوبی خود را به نمایش گذاشته‌اند. هرچند، مفهوم متاورس نسبتاً جدید است؛ بنابراین بیشتر کارگزاری‌های آن در حال توسعه هستند. شرکت‌هایی مانند فیس بوک (اکنون متا)، مایکروسافت و انویدیا همچنین شروع به ایجاد نسخه‌های اختصاصی از متاورس کرده‌اند.

این شرکت‌‌ها برای ارائه تجربه مجازی متاورس متحد، از تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای برای تقویت توسعه دنیای سه بعدی استفاده می‌کنند؛ این تکنولوژی‌ها شامل بلاک چین، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR)، بازسازی سه بعدی، هوش مصنوعی (AI) و اینترنت اشیا (IoT) هستند.

جالب است بدانید که ایده شکل‌گیری متاورس از نیل استفنسون در سال ۱۹۹۲ سرچشمه گرفته است. کتاب علمی تخیلی او تصادف برفی یک دنیای آنلاینی را تصور می‌کرد که در آن مردم از آواتارهای دیجیتال برای کشف یا کاوش و فرار از دنیای واقعی استفاده کنند. دهه‌ها بعد، شرکت‌های بزرگ تکنولوژی شروع به ساختن نسخه‌هایی از متاورس کردند.

متاورس چیست؟

متاورس مفهومی از دنیای آنلاین دیجیتال سه بعدی با زمین و اشیاء مجازی است. دنیایی را فرض کنید که در آن از راه دور می‌توانید کار کنید، از موزه‌های مجازی دیدن کنید تا آخرین آثار هنری را ببینید، یا در یک کنسرت مجازی به طرفداران گروه راک عضو شوید. آکسی اینفیتیتی، سندباکس و Decentraland در گذشته حالات خاصی از متاورس را متحد کرده‌اند تا چندین عناصر از زندگی ما را وارد دنیای آنلاین کنند. هرچند، متاورس در حال توسعه است و هیچکس نمی‌داند که دنیای متاورس چقدر می‌تواند بزرگ و فراگیر باشد.

همانطور که این ایده همچنان در حال توسعه است، انتظار می‌رود که در سطح‌هایی بالاتر از بازی‌های ویدیویی و شبکه‌های اجتماعی توسعه یابد. کار از راه دور، حکم دادن غیرمتمرکز و شناسایی دیجیتال تنها برخی از ویژگی‌های بالقوه هستند که متاورس ‌توان پشتیبانی از آن‌ها را دارد. همچنین شما می‌توانید از طریق اتصال هدست ‌و عینک‌های واقعیت مجازی دید چند بعدی‌تری را تجربه کنید. بنابراین کاربران هنگام کاوش در فضاهای سه ‌بعدی می‌توانند به صورت فیزیکی قدم بزنند.

آخرین توسعه متاورس

با تغییر نام فیس بوک به متا در اکتبر ۲۰۲۱، متاورس به کلید واژه‌ای محبوب و جدید تبدیل شد. غول شبکه‌های اجتماعی برای تغییر نام تجاری خود، منابعی را در بخش جدیدی به نام Reality Labs واگذار کرد تا حداقل ۱۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ پرداخت کند. با این ایده که محتوای متاورس، نرم‌افزار و همچنین هدست‌‌های واقعیت مجازی را توسعه دهد، مدیرعامل متا، مارک زاکربرگ بر این باور است که متاورس در آینده به اندازه تلفن‌های هوشمند گسترده خواهد شد.

شیوع کووید-۱۹ توسعه متاورس‌ را نیز تسریع کرده است. افراد بیشتری کار از راه دور را آغاز کرده اند، بنابراین خواستار راه‌های بیشتر برای ارتباط با دیگران هستند که در آن‌ها فضاهای مجازی سه بعدی به همکاران اجازه می‌دهد در جلسات عضو شوند، با هم صحبت و همکاری کنند. مایکروسافت Mesh که در نوامبر ۲۰۲۱ رونمایی شد یک نمونه از این موارد است که دارای فضاهای همه جانبه برای کاربران خود می‌باشد تا با استفاده از آواتارها با هم ترکیب شوند و همکاری کنند و جلسات تیم از راه دور را سرگرم کننده‌تر پیش ببرند.

بعضی از بازی‌های آنلاین نیز با استفاده از متاورس کار خود را پیش می‌برند، برای مثال بازی واقعیت افزوده Pokémon Go یکی از اولین بازی‌هایی بود که به بازیکنان اجازه داد تا Pokémonهای مجازی را در دنیای واقعی با استفاده از یک اپلیکیشن تلفن هوشمند شکار کنند. Fortnite، یکی دیگر از بازی‌های محبوب است که امکان استفاده از محصولات خود را در فعالیت‌های مختلف در دنیای دیجیتال، از جمله میزبانی رویدادها و کنسرت‌های برند، فراهم کرده است.

جدا از شبکه‌های اجتماعی و بسترهای بازی، شرکت‌های تکنولوژی مانند انویدیا فرصت‌های جدیدی را در دنیای مجازی باز کرده‌اند. Nvidia Omniverse یک بستر باز طراحی شده برای اتصال فضاهای سه بعدی به یک جهان مشترک برای آسان کردن همکاری مجازی بین مهندسان، طراحان و سازندگان است و در حال حاضر در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، گروه BMW از Omniverse برای کاهش زمان تولید و بهبود کیفیت محصول و تولید هوشمند استفاده می‌کند.

آشنایی با تکنولوژی های تقویت کننده متاورس

برای تجربه کردن متاورس، شرکت‌ها از تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای مانند بلاک چین، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR)، بازسازی سه‌بعدی، هوش مصنوعی (AI) و اینترنت اشیا (IoT) استفاده می‌کنند.

بلاک چین و ارز دیجیتال

تکنولوژی بلاک چین یک راه حل غیر متمرکز و شفاف برای اثبات مالکیت دیجیتال، جمع آوری دیجیتال، انتقال ارزش، حاکمیت، قابلیت دسترسی و قابلیت همکاری فراهم می‌کند. ارزهای رمزنگاری شده به کاربران این امکان را می‌دهند که ارزش خود را در زمان کار و تخصیص دادن در دنیای دیجیتال سه بعدی انتقال دهند.

به عنوان مثال، رمزارز را می توان برای خرید زمین‌ در متاورس مانند Decentraland استفاده کرد. بازیکنان می‌توانند قطعه‌های زمینی ۱۶×۱۶ متری را در بخش توکن‌های غیرقابل تعویض (NFT) با ارز رمزنگاری شده بازی MANA خریداری کنند. با پشتیبانی از تکنولوژی بلاک چین می‌توان مالکیت این مناطق مجازی را ایجاد و حفظ کرد. در آینده، با استفاده از ارز دیجیتال مردم واقعا می‌توانند در متاورس کار کنند. از آنجایی که شرکت‌‌های بسیاری دفترهای خود را به صورت آنلاین برای کار از راه دور راه‌اندازی کرده‌اند، ممکن است ارائه مشاغل مرتبط با متاورس را هم ببینیم.

واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR)

واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) می‌توانند یک تجربه سه بعدی فراگیر را به ما ارائه دهند. این‌ها نقاط ورود ما به دنیای مجازی هستند. اما تفاوت بین AR و VR چیست؟ AR از عناصر و شخصیت‌های دیجیتال برای تغییر شکل دنیای واقعی استفاده می‌کند. دسترسی بیشتر از VR قابل استفاده در هر تلفن هوشمند یا دستگاه دیجیتالی با دوربین است. با برنامه‌های AR، کاربران می توانند محیط اطراف خود را با تصاویر دیجیتال تعاملی، شبیه آنچه در بازی موبایل Pokémon GO داریم ببینند. وقتی بازیکنان دوربین خود را باز می‌کنند، می‌توانند Pokémons را در محیط واقعی ببینند.

اما VR متفاوت کار می‌کند. درست شبیه مفهوم متاورس، یک محیط مجازی کاملا کامپیوتری تولید کرده که کاربران می‌توانند با استفاده از هدست‌های VR، دستکش‌ها و حسگرها آن را کاوش یا کشف کنند.

راهکار AR و VR مدل اولیه متاورس را نشان می‌دهند. VR در حال ایجاد دنیای دیجیتالی است که محتوای تخیلی را در خود داشته باشد. همانطور که تکنولوژی آن کامل تر می‌شود، VR می‌تواند تجربه متاورس را برای شبیه‌‌سازی فیزیکی با تجهیزات VR گسترش دهد؛ به زودی کاربران قادر خواهند بود احساس کنند، بشنوند و با مردم دیگر نقاط جهان تعامل داشته باشند. تبلیغات پیرامون متاورس، انتظار دارند که شرکت‌‌های متاورس بیشتری در آینده نزدیک در توسعه تجهیزات AR و VR سرمایه‌گذاری کنند.

هوش مصنوعی (AI)

هوش مصنوعی (AI) به طور گسترده‌ای در زندگی ما طی سال‌های اخیر استفاده شده است: برنامه ریزی استراتژی کسب و کار، تصمیم گیری، تشخیص چهره و محاسبات سریع‌تر. اخیرا، متخصصان هوش مصنوعی در حال بررسی امکان به کارگیری هوش مصنوعی برای ایجاد متاورس هستند. هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد که داده‌های زیادی را با سرعت نور پردازش کند. در ترکیب با تکنیک‌های یادگیری ماشین، الگوریتم‌های هوش مصنوعی می‌توانند از تکرارهای سابق، با داشتن داده‌های تاریخی برای رسیدن به خروجی‌ها و درون بینی‌های یکتا مواردی را یاد بگیرند.

در متاورس، هوش مصنوعی را می‌توان برای شخصیت‌های غیر بازیکن (NPC) در سناریوهای مختلف اجرا کرد. NPC حدودا در هر بازی وجود دارد. آن‌ها قسمتی از محیط بازی هستند که برای واکنش و پاسخ به فعالیت بازیکنان طراحی شده است. با توانایی های پردازشی هوش مصنوعی، NPCها را می توان در فضاهای سه بعدی قرار داد تا مکالمات واقعی با کاربران را آسان کند یا کارهای خاص دیگری را انجام دهد. برخلاف یک کاربر انسانی، یک NPC AI می تواند اجرا شود و میلیون‌ها بازیکن همزمان از آن استفاده کنند؛ همچنین می‌تواند به چندین زبان مختلف کار کند.

از کاربردهای بالقوه هوش مصنوعی در ساخت آواتارهای متاورس است. موتورهای هوش مصنوعی می توانند برای آنالیز تصاویر دو بعدی یا اسکن‌های سه بعدی برای تولید آواتارهایی که واقعی‌تر و دقیق‌تر هستند استفاده شوند. برای پویایی بیشتر پردازش، هوش مصنوعی می‌تواند برای ایجاد حالات چهره، مدل مو، لباس‌‌ها و ویژگی‌های مختلف برای افزایش انسان‌های دیجیتالی استفاده شود.

بازسازی سه بعدی

این تکنولوژی جدید نیست، استفاده از بازسازی سه بعدی در طول شیوع کرونا، مخصوصا در صنعت املاک افزایش یافته است، چون قفل‌ها مانع از بازدید خریداران بالقوه شخص از املاک می‌شود. بنابراین، بعضی از آژانس‌ها از تکنولوژی بازسازی سه بعدی برای ایجاد تورهای مجازی استفاده کردند. شبیه به متاورسی که ما تصور می‌کردیم، خریداران می‌توانند خانه‌های جدید را از هر کجا نگاه کنند و حتی بدون اینکه قدمی به داخل آن بگذارند، خرید خود را انجام دهند.

یکی از چالش‌های متاورس ساخت یک محیط دیجیتالی است که به دنیای واقعی ما نزدیک‌تر باشد و با کمک بازسازی سه بعدی می‌تواند فضاهای واقعی و طبیعی بسازد. با دوربین‌های سه ‌بعدی مخصوص، می‌توانیم با ارائه مدل‌ های واقعی سه ‌بعدی از ساختمان‌‌ها، مکان‌های فیزیکی و اشیا، دنیای خود را آنلاین کنیم. داده‌های فضایی سه ‌بعدی و عکاسی ۴K HD به کامپیوترها منتقل می‌شوند تا یک نسخه مجازی در متاورس پردازش و تولید کنند تا کاربران تجربه کنند. این کپی‌های مجازی از اشیاء دنیای فیزیکی را می‌توان به عنوان دوقلوهای دیجیتال اشاره کرد.

اینترنت اشیا (IoT)

مفهوم اینترنت اشیا (IoT) برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ مطرح شد. IoT سیستمی است که همه چیز را در دنیای فیزیکی ما می‌گیرد و آن‌ها را از طریق سنسورها و دستگاه‌ها به اینترنت متصل می‌کند. این دستگاه‌ها بعد از اتصال به اینترنت دارای شناسه یکتا و قابلیت ارسال یا دریافت خودکار اطلاعات خواهند بود. امروزه اینترنت اشیاء ترموستات‌ها، بلندگو های فعال شده با صدا، دستگاه‌های پزشکی و موارد دیگر را به طیف گستره ای از داده ها متصل می‌کند.

یکی از کاربردهای اینترنت اشیا در متاورس جمع‌آوری و ارائه داده‌ها از دنیای فیزیکی است. این باعث افزایش دقت نمایش‌های دیجیتال می‌شود. به عنوان مثال، فید داده‌‌های اینترنت اشیا می‌توانند راهکار کارکرد بعضی از اجسام متاورس را بر اساس آب و هوای فعلی یا سایر شرایط تغییر دهند.

پیاده‌سازی اینترنت اشیا می‌تواند به صورت یکپارچه دنیای سه بعدی را به تعداد زیادی از دستگاه های واقعی متصل کند. این امکان ساخت شبیه‌سازی بلادرنگ در متاورس را فراهم می‌کند. برای بهینه کردن بیشتر محیط متاورس، اینترنت اشیا همچنین می‌تواند از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین برای مدیریت داده‌هایی که جمع آوری کرده استفاده کند.

چالش‌های متاورس

متاورس در مراحل اولیه توسعه خود است و هنوز چالش‌هایی مانند احراز هویت و کنترل حریم خصوصی را دارد. در دنیای واقعی، اغلب شناسایی یک فرد دشوار نیست، اما همانطور که مردم با آواتارهای خود دنیای دیجیتال را طی می‌کنند، اثبات اینکه طرف مقابل چه کسی است دشوار خواهد بود. به عنوان مثال، بازیگران مخرب یا ربات‌ها می‌توانند با تظاهر به شخص دیگری وارد متاورس شوند. آن‌ها می‌توانند از این مسئله برای آسیب رساندن به اعتبار خود یا کلاهبرداری از سایر کاربران استفاده کنند.

چالش دیگر حریم خصوصی است. متاورس برای ارائه تجربه‌ای فراگیر به دستگاه‌های AR و VR اعتماد کرده است. این تکنولوژی‌ها با قابلیت‌های دوربین و شناسه‌های یکتا می‌توانند منجر به فاش کردن نامطلوب اطلاعات شخصی شوند.

نتیجه گیری

متاورس هنوز در حال توسعه است و بسیاری از شرکت ها در حال بررسی پتانسیل آن هستند. در فضای ارز دیجیتال، Decentraland و The Sandbox پروژه‌های قابل توجهی هستند، اما شرکت‌های بزرگی مانند مایکروسافت، انویدیا و فیس بوک درگیر این موضوع هستند. با پیشرفت تکنولوژی‌‌های AR، VR و AI، ویژگی‌‌های جدید و هیجان ‌انگیزی در این جهان‌های مجازی و بدون مرز خواهیم دید.

سوالات متدوال

سوالات متداول


متاورس چیست؟

متاورس مفهومی از دنیای آنلاین دیجیتال سه بعدی با زمین و اشیاء مجازی است.

چه تکنولوژی‌هایی تقویت‌کننده متاورس هستند؟

۱. بلاک چین و ارزهای دیجیتال ۲. واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) ۳. هوش مصنوعی (AI) ۴. بازسازی سه بعدی ۵. اینترنت اشیا (IoT)

نکته: توجه داشته باشید این مقاله صرفا با هدف راهنمایی و آشنایی نوشته شده و آکادمی ارز دیجیتال ارزتودی مسئولیتی در مقابل تصمیمات افراد یا عواقب مالی آن ندارد.

۵/۵ - (۴ امتیاز)
نظرات
۱ دیدگاه

۱ دیدگاه. نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

برای دریافت هفتگی بهترین مقالات و جدیدترین اخبار به خبرنامه ارزتودی بپیوندید.

فهرست