اوکی اکسچنج

چگونه از NFT خود محافظت کنیم؟

چگونه از NFT خود محافظت کنیم؟

رشد روزافزون ارزش و در معرض دید قرار گرفتن NFTها، باعث جلب توجه افرادی شده است که می‌خواهند به هر وسیله ممکن دارایی‌های شما را به‌دست آورند. خوشبختانه دارایی‌های دیجیتالی که در بلاک چین وجود دارند، فوق‌العاده ایمن هستند. این بدان معناست که بعید است که کسی دارایی‌های خود را به دلیل هک یا حمله در سطح بلاک چین از دست بدهد. در مقابل، رشد روزافزون پروژه‌های کلاه‌برداری یا ناتوانی کاربران در تأمین امنیت دارایی‌ها، مهم‌ترین دلیلی است که قربانیان دارایی‌های خود را از دست می‌دهند. اگر از طرفدار جمع‌آوری کلکسیون‌های دیجیتالی هستید یا به NFTها علاقه‌مند دارید، توصیه می‌کنیم که حتما شیو‌ه‌های نگه‌داری و محافظت از NFT، این دارایی‌های به سرعت در حال ظهور را یاد بگیرید.

از کیف پول سخت افزاری استفاده کنید

بهتر است ان‌اف‌تی‌های خود را در یک کیف پول نرم‌افزاری ذخیره نکنید. این پلتفرم‌های متمرکز ممکن است در بعضی مواقع هک شوند. در عوض، یکی از کیف پول‌های سخت‌افزاری متعددی را که اکنون در بازار هستند، خریداری کنید. کیف پول‌های سخت افزاری، دستگاه‌های کوچکی هستند که ارزهای دیجیتال و سایر دارایی‌های رمزنگاری‌شده شما را خارج از اینترنت نگه‌داری می‌کنند تا در معرض خطرهای احتمالی قرار نگیرند.

این دستگاه‌ها از شما می‌خواهند که هر تراکنش را به صورت دستی امضا کنید تا به این وسیله از سرقت دارایی‌های‌تان از راه دور جلوگیری کنید. آن‌ها از شما می‌خواهند که کنترل کامل امنیت خود را به دست بگیرید که به طور کلی شامل بک‌آپ و ذخیره عبارت بازیابی یا کلیدهای خصوصی شما در مکانی امن است. در حال حاضر طیف وسیعی از کیف پول‌های سخت‌افزاری برای بودجه‌های متفاوت در بازار وجود دارد که عموماً به عنوان لوازم جانبی ضروری برای سرمایه‌گذاران باهوش در نظر گرفته می‌شوند.

از کیف پول سخت افزاری استفاده کنید

کیف پول‌های سخت‌افزاری می‌توانند به‌طور چشمگیری از نظر شکل و عملکرد و همچنین امنیت کلی متفاوت باشند اما به طور کلی، حتی ابتدایی‌ترین گزینه‌ها نیز عموما امنیت بسیار بهتری را نسبت به اکثر ارائه‌دهندگان کیف پول متمرکز نرم‌افزاری ارائه می‌کنند. با این اوصاف، باید اطمینان حاصل کنید کیف پولی که انتخاب می‌کنید از بلاک‌چین(هایی) که قصد دارید NFT‌های خود را روی آن‌ها ذخیره کنید و همچنین از استانداردهای خاص توکن NFT شما پشتیبانی می‌کند.

از یک بازار متفاوت استفاده کنید

اگر باگ اخیر صرافی اوپن سی (OpenSea) و بعد از آن تحریم کاربران ایرانی چیزی به ما آموخته باشد، این است که برای از دست دادن NFTهای خود لازم نیست حتما سرقتی اتفاق بیافتد. به جای آن ممکن است، ناخواسته آن‌ها را با قیمتی ناامیدکننده و پایین بفروشید یا حساب کاربری شما تعلیق شود. بسته به مارکت‌پلیسی که انتخاب می‌کنید، ممکن است که به کنترل‌های لازم برای محافظت از NFT های خود در زمان حمله هکری یا دیگر اشکالات پیش آمده در پلتفرم دسترسی نداشته باشید.

بیشتر بازارهای NFT پلتفرم‌هایی غیرحضانتی هستند؛ به این معنی که شما همیشه کنترل دارایی‌های خود را بر عهده دارید، حتی زمانی که آن‌ها را در بازار برای فروش لیست کرده‌اید و یا صرفا در پورتفولیوی قرار دارند. با این حال، این پلتفرم‌های فروش NFT از کاربران می‌خواهند که قراردادهای هوشمندی را برای برعهده گرفتن مسؤلیت کنترل دارایی‌هایشان امضا کنند. اگر این قراردادهای هوشمند دارای اشکال باشند، می‌تواند NFTهای شما را در برابر حملات هکری آسیب‌پذیر کند.

از یک بازار متفاوت استفاده کنید

 

به همین دلیل، مهم است که مطمئن شوید بازاری که استفاده می‌کنید از نظر بیشتر کاربران مورد قبول و امن است. یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای اطمینان از این موضوع، بررسی حسابرسی‌های عمومی پلتفرم‌ها است. در این حسابرسی‌ها باید بررسی کنید که قراردادهای هوشمند حاوی هیچگونه باگ یا آسیب‌پذیری نباشد و به طور کلی برای استفاده عموم ایمن باشد.

این کار ممکن است در ارتباط با پلتفرم‌های جدیدتری مانند LooksRare که هنوز حسابرسی عمومی ارائه نکرده‌اند چالش برانگیز باشد. با این اوصاف، ایجاد تعادل بین فرصت‌‎ها و ریسک‌ها مهم است، زیرا می‌تواند در صورت وجود فرصت‌های قابل توجه، به پلتفرم‌های جدیدتر ارزش امتحان کردن بدهند. به یاد داشته باشید که همه‌ی بازارهای NFT یکسان ساخته نمی‌شوند. قبل از انتخاب یک پلتفرم، حتما تحقیقات لازم را انجام دهید.

دفاع در برابر ویروس ها

ویروس‌های رایانه‌ای، اگرچه نسبتاً نادر هستند اما می‌توانند برای کلکسیون‌دارهای NFT ویرانگر باشند،‌ زیرا می‌توانند به مهاجم اجازه دهند داده‌ها (از جمله کلیدهای خصوصی شما) را به روش‌های مختلف از رایانه خارج کند یا به طور بالقوه حتی کیف پول ارز دیجیتال را از راه دور کنترل کند. محافظت از خود در برابر ویروس‌ها معمولاً یک کار نسبتا ساده است که با دانستن نحوه جلوگیری از مکان‌هایی که ممکن است به دنبال نصب کدهای آلوده به ویروس بر روی دستگاه شما باشند، شروع می‌شود. برخی از موارد که باید به آن‌ها توجه کنید، عبارت‌اند از وب سایت‌های کپی‌شده، سایت‌هایی که محتوای مشکوک یا غیرقانونی دارند، تورنت‌ها و سایر وب‌سایت‌هایی که اشتراک‌گذاری فایل P2P و چت‌روم را ارائه می‌دهند.

دفاع در برابر ویروس ها

برای محافظت از NFTهای خود، هرگز برنامه‌ای را که نمی‌شناسید نصب نکنید یا لینکی را که توسط منابع مشکوک برای شما ارسال شده است باز نکنید. اکثریت قریب به اتفاق ویروس‌ها از شما می‌خواهند که قبل از نصب، یک فایل را به صورت دستی باز کنید. فراتر از این، رایانه خود را با نرم افزار آنتی ویروس قوی تجهیز کنید و مطمئن شوید که فایروال شما روشن است. این به جلوگیری از سوء استفاده‌ها و کلاه برداری در ارزهای دیجیتال کمک می‌کند و ممکن است به شما در مورد فایل‌های مشکوکی که ممکن است از قبل در دستگاه شما وجود داشته باشند، هشدار دهد. مک‌بوک‌ها معمولاً به دلیل محافظت داخلی در زمان اجرا، کمتر در برابر ویروس‌ها آسیب‌پذیر هستند، اما بازهم نمی‌توان آن‌ها را نیز کاملا مصون دانست.

از کلاهبرداران دوری کنید

متأسفانه، صنعت ارزهای دیجیتال مملو از شیادان و کلاهبردارانی است که می‌خواهند NFT و سایر دارایی‌های دیجیتال شما را از شما بگیرند. اجتناب از این کلاهبرداری‌ها می‌تواند چالش‌برانگیز باشد؛ به خصوص اگر تجربه کم‌تری دارید، زیرا آن‌ها تقریباً همیشه کم تجربه‌ترین کاربران را هدف قرار می‌دهند. به طور کلی، می‌توان با پایبندی به چند قانون ساده از اکثریت قریب به اتفاق کلاهبرداری‌ها جلوگیری کرد.

  • همیشه دوبار بررسی کنید:

هنگام خرید NFT یا انتقال آن، استفاده از یک بازار NFT یا انجام هر کار دیگری که نیاز به ورود به وب سایت یا سرویسی دارد که می‌تواند به NFTهای شما دسترسی داشته باشد، همیشه دوبار بررسی کنید که URL صحیح را داشته باشید.

  • مراقب وب‌سایت‌های کپی‌‌شده باشید:

یکی از متداول‌ترین راه‌هایی که از دارندگان NFT کلاهبرداری می‌شود استفاده از یک هویت جعلی است. یعنی شخصی هویت یک فرد، نهاد، و سازمان معتبر یا حتی یک سایت را جعل می‌کند. فقط هنگام معامله یا انتقال NFT از خطوط ارتباطی رسمی استفاده کنید و همیشه مطمئن شوید که شخصی که با او معامله می‌کنید همان کسی است که انتظار دارید باشد.

  • ایمیل‌ها و پیام‌های ناخواسته:

تلگرام، دیسکورد، توییتر و حتی صندوق ورودی ایمیل شما می‌توانند مستعد هرزنامه، کلاهبرداری و انواع مختلف کلاهبرداری باشند. اگر پیام‌های ناخواسته‌ای را از کسی در هر یک از این پلتفرم‌ها دریافت می‌کنید، احتمال دارد که کلاهبرداری باشد. هرگز کلیدهای خصوصی یا عبارت بازیابی خود را بدون توجه به دلایل یا وضعیت آنها به کسی تحویل ندهید و مطلقا قراردادهای هوشمندی که با آن‌ها آشنایی ندارید را تأیید نکنید.

نکته: توجه داشته باشید این مقاله صرفا با هدف راهنمایی و آشنایی نوشته شده و آکادمی ارز دیجیتال ارزتودی مسئولیتی در مقابل تصمیمات افراد یا عواقب مالی آن ندارد.

۵/۵ - (۴ امتیاز)
نظرات
۱ دیدگاه

۱ دیدگاه. نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.

  • امیرمحمد سپاهی
    ۱۱مهر ۱۴۰۱ ۴:۲۳ ب٫ظ

    مراقب باشید که با قیمت کمتر نفروشید من تو دامشون افتادم متاسفانه و اون لحظه اصلا متوجه نشدم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

برای دریافت هفتگی بهترین مقالات و جدیدترین اخبار به خبرنامه ارزتودی بپیوندید.

فهرست