اوکی اکسچنج

بهترین پروژه‌ها و زنجیره‌های جانبی لایه دوم اتریوم

بهترین پروژه‌های لایه دوم اتریوم

از آنجایی که اتریوم در حال حاضر آینده امور مالی غیرمتمرکز جهانی را تأمین می‌کند، بلاک‌چین آن باید بتواند میلیون‌ها برنامه و کاربر را مدیریت کرده و آن‌ها را در خود جای دهد. محدودیت‌های سرعت و هزینه‌های بالای شبکه اتریوم، منجر به ظهور پروژه های لایه ۲ اتریوم شده است. این پروژه‌ها به رفع مشکلات شبکه کمک کرده و امکان گسترش مداوم اکوسیستم دیفای را نیز فراهم می‌کنند.

اتریوم لایه ۲ چیست؟

شبکه لایه ۲ اتریوم به پروژه‌هایی گفته می‌شود که اصطلاحاً در بالای شبکه اصلی بلا‌ک‌چین اتریوم ( لایه ۱) اجرا می‌شوند. پروژه‌های لایه ۲ (همچنین به عنوان سایدچین شناخته می‌شوند)، برنامه‌های غیرمتمرکز (Dapps) را به ویژگی‌های بلاک چین لایه ۱ متصل می‌کنند تا به طور چشمگیری سرعت تراکنش‌ها را افزایش دهند و در عین حال حریم خصوصی و زیرساخت غیرمتمرکز لایه پایه را حفظ کنند.

ساید‌چین

چرا باید از پروژه های لایه ۲ اتریوم استفاده کنیم؟

بلاک‌چین اصلی اتریوم ۱.۰ در حال حاضر تراکنش‌ها را با سرعت بسیار پایین تقریباً ۷-۱۵ تراکنش در ثانیه (TPS) اجرا می‌کند. در حالی که، راه‌حل‌های لایه ۲ می‌توانند با استفاده از پردازش‌های سخت خارج از زنجیره روی زنجیره‌های جانبی خود، کارایی را افزایش دهند و امکان اجرای تراکنش‌ها با سرعت بالا تا ۹ هزار تراکنش در ثانیه را فراهم کنند.

تعداد زیادی از پروژه‌ها و زنجیره‌های جانبی لایه ۲، با هدف ارتقای تجربه کاربر در ترید کوین‌ها و توکن‌ها، مینت کردن NFT، کاهش هزینه‌های GAS و همچنین سرعت بخشیدن به تراکنش‌ها در حال استفاده هستند. در ادامه این مقاله، ما لیستی از بهترین پروژه‌ها و زنجیره‌های جانبی پروژه‌های لایه ۲ اتریوم را برای شما آورده‌ایم.

برترین پروژه‌ های لایه ۲ اتریوم 

۱. پالیگان (Polygon)

پروتکل پالیگان پروژه‌های مختلف را به شبکه‌ۀای سازگار با اتریوم متصل می‌کند تا راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری را برای یک اکوسیستم چند زنجیره‌ای فعال کند. پالیگان که خود را «برای توسعه‌دهندگان، توسط توسعه‌دهندگان» نام‌گذاری کرده است، مشکلات بلاک چین اتریوم را تشخیص داده و راه‌حل‌های خود را از جمله تراکنش‌های سریع و «بدون گس» از طریق شبکه اثبات سهام (PoS) را ارائه کرده است.

پالیگان یک پروزه لایه ۲ اتریوم است

پالیگان برای محافظت، ایمن‌سازی شبکه و همچنین پرداخت هزگونه کارمزد تراکنش از توکن بومی خود، MATIC استفاده می‌کند. این پروتکل که در ابتدا با نام MATIC شناخته می‌شد، به عنوان رقیب اصلی اتریوم در نظر گرفته می‌شد. با این حال، در سال ۲۰۲۱، به پالیگان تغییر نام داد و اکنون به جای رقابت با اتریوم، مکمل آن و یک پروژه لایه ۲ است.

اکنون بیش از ۳ هزار برنامه غیرمتمرکز مانند کیف پول‌ها، اوراکل‌ها، دیفای، DAO و توکن‌های غیرقابل تعویض B۲B و همچنین پروژه‌های بازی روی این شبکه تحت عنوان پروژه‌های پالی‌گان اجرا می‌شوند.

۲. آپتیمیزم (Optimism)

آپتیمیزم Optimism یک فریم ورک لایه ۲ مبتنی بر جامعه است که پروژه‌ها را با انتقال سریع داده‌ها و هزینه کمتر به بلاک چین‌های لایه ۱ ارائه می‌دهد. به زبان دیگر، Optimism، یک زنجیره جمع‌آوری خوش‌بینانه است، به این معنی که دسته بزرگی از تراکنش‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند و سپس در لایه ۱ فشرده و پردازش می‌شوند.

آپتیمیزم پروتکل لایه ۲ و مبتنی بر جامعه است

اکوسیستم Optimism صد‌ها برنامه و پروژه دیفای، پل‌ها، NFT‌ها و همچنین ردیاب پورتفولیو را ارتقا داده است. این اکوسیستم هیچ توکن بومی ندارد. تمام درآمد‌های حاصل از این اکوسیستم در حال حاضر برای افزایش رشد و پایداری کالا‌های عمومی استفاده می‌شوند.

۳. آربیتروم (Arbitrum)

آربیتروم Arbitrum یک پروژه لایه ۲ توسعه یافته شده توسط Offchain Labs است. این پروژه به برنامه‌های اتریوم اجازه می‌دهد تا با هزینه‌ای ارزان توسعه یابند و همچنین به توسعه‌دهندگان نرم‌افزار اجازه می‌دهد تا ویژگی‌های قرارداد هوشمند را آسان‌تر اجرا کنند. آربیتروم مدعی است که یک برنامه اتریوم را می‌توان تنها در پنج دقیقه ساخت.

روژه لایه ۲ توسعه یافته شده توسط Offchain Labs

مانند پروژه Optimism، آربیتروم نیز توکن بومی ندارد. با این وجود، اکوسیستم در حال گسترش است و صد‌ها برنامه فعال از ابزار‌های توسعه دهنده شروع سریع، از جمله بازار‌های NFT، کیف پول‌ها، پل‌ها و On-Ramps استفاده می‌کنند.

۴. استارک وار (Starkware)

استارک‌وار یا Starkware یک پروژه لایه ۲ اتریوم است که راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری را برای برنامه‌هایی با هدف پایین نگه داشتن هزینه تراکنش‌ها و انجام سریع تراکنش‌ها، ارائه می‌دهد.

Starkware یک پروژه لایه ۲ اتریوم

اکوسیستم Starkware شامل تعدادی پروژه فرعی است که با هم کار می‌کنند تا ZK-Rollup‌های غیرمتمرکز بدون مجوز تولید کنند، زیرا ZK-Rollup‌ها به AMM، معاملات نقطه‌ای، استخراج NFT و تراکنش‌های معاملاتی کریپتو کمک می‌کنند. برای تسهیل در استخراج NFT‌های مبتنی بر اتریوم، پروژه‌های بزرگی مانند Sorare Starkware را در زیرساخت خود ادغام کرده‌اند. گفتنی است این اکوسیستم توکن بومی ندارد.

۵. یونی سواپ (UniSwap)

یونی‌سواپ یک صرافی ارز دیجیتال غیرمتمرکز است که صد‌ها برنامه DeFi مانند تبادل توکن، سهام، رای‌گیری، ارائه‌دهندگان نقدینگی و… را امکان‌پذیر می‌کند. شما می‌توانید با استفاده از ارائه‌دهندگان کیف پول محبوب DeFi در شبکه‌های اتریوم، پالیگان، آربیتروم و همچنین Optimism توکن‌های DeFi را به صورت درون زنجیره‌ای مبادله کنید.

صرافی غیرمتمرکز یونی سواپ

توکن بومی یونی‌سواپ، UNI است. شما می‌توانید از آن برای صرفه‌جویی در هزینه‌های معاملات و ایجاد بازده با سرمایه‌گذاری در استخر‌های استخراج نقدینگی استفاده کنید. کوین UNI برای مدیریت غیرمتمرکز پروژه نیز استفاده می‌شود.

۶. لوپرینگ (Loopring )

لوپرینگ Loopring یک پروژه لایه ۲ اتریوم zkRollup است که کارمزد‌های کم و تراکنش‌های سریع را برای ترید و پرداخت اتریوم، ارائه می‌دهد. این پروژه با ارائه یک مکانیسم اجرای خودکار به کاربران امکان معامله در صرافی‌ها و همچنین شرکت در نقدینگی بلاک‌چین را می‌دهد.

لوپرینگ Loopring یک پروژه لایه ۲ اتریوم zkRollup است

لوپرینگ یک پلتفرم «آگنوستیک بلاک چین» است که از قرارداد‌های هوشمند برای ارتباط با هر پلتفرمی استفاده می‌کند. با استفاده از این پلتفرم می‌توانید یک کیف پول لایه ۲ بسازید و توکن‌های DeFi را با جفت‌های معاملاتی ETH و USDT در بازار Loopring BETA معامله کنید. توکن بومی این پروژه، LRC است که به اجرای تراکنش‌ها کمک می‌کند.

۷. شبکه OMG

شبکه OMG (به عنوان بنیاد OMG شناخته می‌شود) یک پروژه لایه ۲ اتریوم است که هزینه گس را کاهش می‌دهد و معاملات قرارداد‌های هوشمند را سرعت می‌بخشد. Boba پروژه جدیدی از اومیسگو OMG است که قابلیت‌های قرارداد هوشمند ماشین مجازی اتریوم (EVM) را عمدتاً برای پروژه‌های DeFi و NFTs با استفاده از سرور‌های خارجی مانند AWS گسترش می‌دهد تا بتواند الگوریتم‌های پیشرفته‌ای را که برای اجرای زنجیره‌ای قابل اجرا نیستند، اجرا کند.

کاهش هزینه گس با پروژه لایه ۲ اتریوم OMG

۸. زد‌کی‌اسپیس (ZKSpace )

زد‌کی‌اسپیس ZKSpace یک پروتکل ZK-Rollup و پروژه لایه ۲ اتریوم است که امکان تراکنش‌های تقریباً فوری را بدون نیاز به منتظر ماندن برای تأیید بلوک فراهم می‌کند. این پروژه با ارائه یک پروتکل NFT لایه ۲، به پروژه‌های NFT اجازه می‌دهد تا NFT‌ها را با هزینه کمتر صادر، مینت و ایردراپ کنند و سپس آن‌ها را بفروشند. سال ۲۰۲۲ احتمالاً سال جذابی برای ZKSpace خواهد بود. یکی از این جذابیت‌ها راه‌اندازی ZKSea، یک بازار NFT Layer-۲ است.

زد‌کی‌اسپیس (پروتکل ZK-Rollup و پروژه لایه ۲ اتریوم)

توکن بومی ZKS برای پرداخت هزینه مینت NFT در بازار L۲ و صرفه‌جویی در هزینه‌ها در کیف پول L۲ صرافی DeFi استفاده می‌شود.

۹. اسکیل (Skale)

اسکیل Skale یک شبکه بلاک چین با کارایی بالا است که تا ۱۰۰۰ برابر سرعت تراکنش سریع‌تری را برای اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز اتریوم شما فراهم می‌کند. این شبکه به پروژه‌های رمزنگاری اجازه می‌دهد تا با استفاده از نود‌های اعتبارسنجی اتریوم ۲.۰ و فناوری شاردینگ، یک زنجیره جانبی اجاره کنند تا توان عملیاتی تراکنش را افزایش دهند.

پروژه‌های رمزنگاری می‌توانند قرارداد‌های هوشمند با زبان Solidity را بر روی بلاک چین‌های مبتنی بر Skale برای بهبود DeFi، بازی، NFT‌ها و سرویس‌های پخش محتوا اجرا کنند. توکن بومی این شبکه SKL، به پاکسازی اکوسیستم، رشد و نگهداری شبکه کمک می‌کند؛ همچنین به گره‌های اعتبارسنجی برای حفظ امنیت شبکه پاداش داده می‌شود.

‍۱۰. زنجیره Gnosis

زنجیره Gnosis Chain (که قبلاً با نام xDai شناخته می‌شد) یک پلتفرم بازار پیش‌بینی مبتنی بر اتریوم است. از طریق ساخت یک لایه زیرساخت منحصر به فرد، زنجیره Gnosis به مشتریان خود اجازه می‌دهد تا پلتفرم پیش‌بینی خود را ایجاد کنند.

Gnosis Chain همچنین مسابقات رایگانی را بر اساس نتایج سیستم‌های پیش‌بینی خود اجرا می‌کند و در صورت برنده شدن در آن‌ها می‌توانید GNO، کوین اصلی زنجیره Gnosis را دریافت کنید.

۱۱. شبکه رایدن (Raiden Network)

شبکه رایدن یک پروژه متن باز است که قصد دارد با انتقال توکن‌های ERC۲۰ به خارج از زنجیره، امکان گسترش پرداخت‌های اتریوم را فراهم کند. در حالی که این شبکه هنوز در حال توسعه است، Raiden‌ امیدوار است بتواند بر استاندارد اجماع بلاک چین غلبه کند تا به همان روشی که شبکه لایتنینگ BTC انجام می‌دهد، امکان پرداخت خرد ETH را فراهم کند. در حال حاضر، توکن اصلی پروژه RDN است.

کلام پایانی

پروژه های لایه ۲ اتریوم تاثیر قابل توجهی بر پذیرش سریع پروژه‌های مبتنی بر اتریوم و همچنین ماندگاری طولانی مدت اتریوم به عنوان یک پلتفرم تسویه حساب جهانی خواهند داشت.

آپگرید مورد انتظار اتریوم ۲.۰ که بسیاری معتقدند شبکه‌های لایه ۲ را منسوخ نمی‌کند، بلکه آن‌ها را بهبود می‌بخشد و پذیرش اکوسیستم اتریوم را افزایش می‌دهد، در سال ۲۰۲۲ ارائه خواهد شد. پروژه‌های لایه ۲ می‌توانند از ارتقا‌هایی مانند شاردینگ برای بهبود پیشنهادات خود به برنامه‌های Dapps و لایه ۳ استفاده کنند.

سوالات متدوال

سوالات متداول


اتریوم لایه ۲ چیست؟

شبکه لایه ۲ اتریوم به پروژه‌هایی گفته می‌شود که اصطلاحاً در بالای شبکه اصلی بلا‌ک‌چین اتریوم ( لایه ۱) اجرا می‌شوند.

چرا باید از پروژه های لایه ۲ اتریوم استفاده کنیم؟

زیرا بلاک چین اصلی اتریوم ۱.۰ تراکنش ها را با سرعت بسیار پایین (۱۵-۷ تراکنش در ثانیه) اجرا می‌کند، اما با استفاده از راه‌حل‌های لایه ۲ سرعت تراکنش ها تا ۹ هزار تراکنش در ثنیه افزایش می‌یابد.

هدف از توسعه پروژه های لایه ۲ اتریوم چیست؟

ارتقای تجربه کاربری در معاملات ارزهای دیجیتال، مینت NFT، کاهش هزینه‌های گس و سرعت بخشیدن به تراکنش‌ها

نکته: توجه داشته باشید این مقاله صرفا با هدف راهنمایی و آشنایی نوشته شده و آکادمی ارز دیجیتال ارزتودی مسئولیتی در مقابل تصمیمات افراد یا عواقب مالی آن ندارد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
نظرات
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

برای دریافت هفتگی بهترین مقالات و جدیدترین اخبار به خبرنامه ارزتودی بپیوندید.

فهرست