دومین شبکه بزرگ جهان از نظر ارزش بازار، اتریوم قرار است به سیستم جدیدی برای مدیریت تراکنشها تبدیل شود. تغییر الگوریتم اثبات کار به اثبات سهام اتریوم، مدتها است که مطرح شده است. اما تغییرات جدول زمانی، برنامههای رها شده و اظهارات متناقض توسعهدهندگان اصلی اتریوم، این بهروزرسانی را دائماً به تعویق انداخت. مرج اتریوم چه اهمیتی دارد؟ آن کارمزدهای شبکه کاهش مییابد؟ آیا ارزش قیمت اتریوم افزایش مییابد؟ در ادامه این مقاله از آکادمی ارزتودی ما به بررسی این سؤالات میپردازیم.
مرج (The Merge) چیست؟
انتقال شبکه اتریوم به اثبات سهام (PoS) یا مکانیسم اجماع جدید آن برای تأیید تراکنشهای ارزهای دیجیتال را مرج The Merge مینامند. در واقع الگوریتم اثبات سهام با الگوریتم اثبات کار که توسط بیتکوین ابداع شد، جایگزین خواهد شد. حال مرج دقیقاً به چه معنا است؟ زنجیره بیکن، یک شبکه اثبات سهام برای اتریوم در سال ۲۰۲۰ راهاندازی شد. با این حال، این شبکه هنوز نمیتواند تراکنشی را پردازش کند.
این زنجیره اساساً به عنوان مکانی برای پروژههای اتریوم عمل میکند تا برای بهروزرسانی اثبات سهام آماده شوند. برای اینکه اتریوم به طور کامل به PoS تبدیل شود، زنجیره بیکن(که به عنوان لایه “توافق” نامیده میشود) و شبکه اصلی PoW اتریوم (که به عنوان لایه اجرایی نامیده میشود)، باید ترکیب یا مرج شوند.
الگوریتم اثبات سهام چه تفاوتی با اثبات کار دارد؟
روشهایی که توسط اثبات سهام (PoS) و اثبات کار (PoW) برای تعیین اینکه چه کسی امتیاز ثبت «بلوک» تراکنشهای شبکه زیر را دارد، متفاوت است. در سیستم اثبات کار فعلی (PoW) اتریوم، مانند بیت کوین، ماینرها برای انتشار بلاکها با حل مسائل رمزنگاری رقابت میکنند.
اما در اثبات سهام، اعتبار سنجهایی که حداقل ۳۲ اتر (حدود ۵۰۰۰۰ دلار) را در شبکه استیک میکنند (قفل میکنند) به طور تصادفی برای ساخت بلاکها انتخاب میشوند. هر چه اتریوم بیشتری مصرف کنند، احتمال انتخاب یکی بیشتر است. ماینر یا اعتبار سنج برنده بلاک در هر دو سیستم با ترکیبی از کارمزد تراکنش و اتریوم تازه ایجاد شده پاداش میگیرد. علاوه بر این، اعتبارسنجیهای PoS برای انجام اقدامات امنیتی اضافی شبکه پاداش دریافت میکنند.
مرج اتریوم چه زمانی اتفاق میافتد؟
چرا تاریخ مشخصی وجود ندارد؟ در شبکه اثبات کار اتریوم، هر بلاک دارای یک عدد دشواری است که نشان میدهد چقدر سخت است که استخراجکنندگان آن را به شبکه اضافه کنند. برنامهریزی شده است که ادغام پس از اینکه «سختی کل ترمینال» یا سختی کل تمام بلوکهای استخراج شده اتریوم به مقدار تعیین شده برسد، به جای تاریخ معین اجرایی شود.
سختی کل ترمینال یا TTD توسط توسعهدهندگان اصلی اتریوم در ماه آگوست، ۵۸، ۷۵۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ تعیین شد. از این رو زمان مرج بین ۱۴ تا ۱۵ سپتامبر خواهد بود. از آنجایی که سختی بلاک و نرخ صدور در طول زمان تغییر میکند، این تاریخ تقریبی است.
آیا اثبات سهام از اثبات کار بهتر است؟
بنیاد اتریوم، یک سازمان غیرانتفاعی که حامی رشد اکوسیستم اتریوم است میگوید، PoS مصرف انرژی اتریوم را تا حدود ۹۹.۹۵ درصد کاهش خواهد داد. علاوه بر این، طرفداران PoS معتقدند که استخراج PoW قدرت را در دست کسانی متمرکز میکند که توانایی سرمایهگذاری در تجهیزات گرانقیمت ماینینگ را دارند. به گفته آنها، PoS، کنترل شبکه را به کاربرانی که ارز دیجیتال را در شبکه سپردهگذاری میکنند، میدهد، و حملات را هم از نظر اقتصادی غیرممکن میکند.
در مقابل، به گفته حامیان اثبات کار، استیک اثبات سهام مشکلات مربوط به تمرکز و امنیت خاص خود را دارد که در را برای بازیگران بد باز میکند تا مستقیماً کنترل شبکه را به دست گیرند. علاوه بر این، آنها خاطرنشان میکنند که PoS یک رویکرد کمتر آزمایش شده و واقعی نسبت به PoW که پایه و اساس دو شبکه بزرگ بلاک چین است را نشان میدهد.
آیا کارمزدهای شبکه، بعد از مرج کاهش مییابد؟
پاسخ کوتاه: خیر. مرج بر کارمزد تراکنش اتریوم تأثیری نخواهد گذاشت. با این حال، کارمزدهای بالای شبکه اتریوم ممکن است با به روزرسانیهای شبکه آتی مانند dankharding و proto-danksharding برطرف شود، اگرچه اجرای این به روزرسانیها حداقل تا سال ۲۰۲۳ طول خواهد کشید.
رولآپها یا شبکههای شخص ثالث مانند آربیتروم و اپتیمیزم که تراکنشها را گروهبندی میکنند و آنها را مستقل از شبکه اصلی اتریوم پردازش میکنند، همچنان راهحل اصلی برای مشکلات کارمزد تراکنشهای اتریوم هستند.
آیا سرعت انجام تراکنش بعد از مرج اتریوم افزایش مییابد؟
در سیستم اثبات کار فعلی، بلاکهای اتریوم به طور متوسط هر ۱۳ یا ۱۴ ثانیه تولید میشوند. مرج منجر به صدور بلوکهای PoS در فواصل منظم ۱۲ ثانیهای میشود. اکثر کاربران متوجه این پیشرفت نخواهند شد و اتریوم همچنان از سایر شبکههای بلاک چین مانند سولانا و آوالانچ عقب است (البته خیلی جلوتر از بیت کوین است که به طور متوسط هر ۱۰ دقیقه یک بلاک جدید استخراج میشود).
با این حال، درست مانند کارمزد تراکنشها، کسانی که به دنبال سرعت بیشتری هستند میتوانند از رولآپها و سایر راهحلهای لایه دوم، استفاده کنند.
آیا قیمت اتریوم بعد از مرج افزایش مییابد؟
پیشبینی اینکه بعد از بهروزرسانی و در آینده اتریوم، چه اتفاقی برای قیمت آن میافتد، دشوار است. ادغام توسط جامعه اتریوم به عنوان یک پیشرفت قابل توجه در فناوری پایه شبکه شناخته شده است. PoS مسائل مربوط به اثرات زیست محیطی شبکه را برطرف میکند و استکینگ را به عنوان یک ابزار جدید برای ارز بومی اتریوم معرفی میکند. علاوه بر این، سرعت صدور اتریوم را کاهش میدهد که میتواند به قیمت آن کمک کند.
با این حال، هیچکس نمیتواند به قطعیت بگوید که مرج ارزش اتریوم را افزایش میدهد. این احتمال وجود دارد که ادغام با مشکلاتی مواجه شود یا در نهایت PoS از امنیت کمتری نسبت به PoW برخوردار باشد.
آیا میتوانم به اعتبارسنج یا سپردهگذار در شبکه اتریوم تبدیل شوم؟
بله، اگر به اندازه کافی اتریوم داشته باشید. برای شرکت به عنوان اعتبار سنج در شبکه اتریوم و همچنین دریافت جوایز در زنجیره بیکن، به ۳۲ واحد اتریوم نیاز دارید. میزان اتریومی که سپردهگذاری میشود، از مزایای شبکه استفاده میکند. اما برداشت آن تا زمانی که به روزرسانی شش تا دوازده ماه پس از ادغام، مجاز نخواهد بود.
با این حال به یاد داشته باشید که سپردهگذاری نیاز به تخصص دارد. اگر اشتباهی مرتکب شوید یا آفلاین شوید، ممکن است سهام شما کاهش یابد. سرمایهگذاری میتواند از طریق پلتفرمهای متمرکز مانند Coinbase (COIN) یا کراکن برای افرادی با دانش کمتر بلاک چین انجام شود. این سرویسها جزئیات فنی را مدیریت میکنند و در ازای بخشی از درآمد کاربران، امکان سپردهگذاری برای افراد با ETH کمتر از ۳۲ را فراهم میکنند.
کسانی که اتریوم کمتری دارند، استفاده از استخرهای نقدینگی لیدو یا راکت پول میتواند برای آنها مناسب باشد. کاربرانی که با استفاده از این خدمات سپردهگذاری میکنند، توکنهای سهامدار ETH را دریافت میکنند که با قیمت کمی کمتر از اتریوم استاندارد معامله میشود.
بعد از مرج، برای اتریومهای استیک شده چه اتفاقی میافتد؟
اتریومهای استیک شده از شش تا دوازده ماه پس از ادغام از قفل، شبکه خارج نمیشود. سپس، کسانی که اتریوم خود را به استیک کردهاند، میتوانند آن را همراه با هر سود، خارج کنند. در صورت سپردهگذاری با استفاده از ارائهدهندگان یا استخرهای متمرکز سهامداری، مراقب اطلاعیههایی در مورد نحوه انجام برداشتها منتشر میشود، باشید.
آیا کاربران اتریوم یا دارندگان اتریوم پس از ادغام باید اقدامی انجام دهند؟
اگر در حال حاضر اتریوم دارید، نیازی به مطالبه توکنهای جدید «PoS ETH» یا «ETH۲» نیست. پس از ادغام، موجودی شما دقیقاً ثابت میماند و میتوانید طبق معمول به استفاده از شبکه ادامه دهید. کاربران اتریوم پس از مرج نیازی به انجام کاری نخواهند داشت، اما فروشندگان نرمافزار اتریوم و اپراتورهای نود (افرادی که ماشینهایی را که شبکه اتریوم را اجرا میکنند) باید نرمافزار خود را ارتقا دهند تا مطمئن شوند که از آخرین نسخه استفاده میکنند.
داستان فورک شبکه اثبات کار چیست؟ اگر ETH داشته باشم کوینهای رایگان دریافت خواهم کرد؟
برخی از ماینرهای اتریوم اعلام کردهاند که قصد دارند از زنجیره PoW فورک یا ایجاد یک شبکه تقسیمبندی کنند، زیرا در کنار گذاشتن مکانیسم سنتی اجماع شبکه مردد هستند. تا آنجایی که میتوانیم بگوییم، این ماینرها قصد دارند فقط بلاک چین اصلی را کپی کنند، همراه با موجودیها، و پس از ادغام، به اجرای کپیهای PoW خود از اتریوم ادامه دهند.
اگر قبل از ادغام ETH داشته باشید، ممکن است به طور خودکار موجودی توکنها را در این فورکهای PoW جدید دریافت کنید. بسته به زنجیره، رویه متفاوتی برای ادعای این توکنها وجود خواهد داشت. کاملاً مشخص نیست که آیا یک صرافی متمرکز، مانند کوینبیس، توکنهای فورکی را ارائه میکند، بنابراین اگر در آنجا مالک اتریوم هستید، نمیتوانید سهم خود را مطالبه کنید.
اما خریداران باید احتیاط کنند. پس از ادغام، برخی از توکنهای اتر فورک شده ممکن است ارزشمند باشند، اما رهبران انجمن اتریوم هشدار میدهند که فورکهای PoW فقط به صورت پول نقد خواهند بود.
آیا مرج ممکن است شکست بخورد؟
تغییر اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام اولین تجربه در صنعت ارزهای دیجیتال است. اگر ادغام موفقیتآمیز باشد، یک دستاورد قابل توجه مهندسی و همکاری بین مردم خواهد بود. از آنجایی که بسیاری از توکنهای ارزشمند در بالای شبکه ساخته میشوند و اتریوم ارزش بازاری نزدیک به ۲۰۰ میلیارد دلار دارد، در صورت شکست، خطر از بین رفتن صدها میلیارد دلار ارزش را به دنبال دارد.
از آنجا که توسعهدهندگان اصلی و سایر سهامداران آن بیش از دوازده آزمایش پربار و شبیهسازی Merge را انجام دادهاند، مرج اکنون در حال حرکت به جلو است. ادغام همچنان ممکن است شکست بخورد، اما بعید است که این اتفاق بیفتد.
آیا شبکه اتریوم در نتیجه ادغام متوقف خواهد شد؟
خیر، پس از استخراج آخرین بلوک PoW، ادغام بلافاصله انجام میشود. با صدور اولین بلوک PoS، شبکه به کار خود ادامه خواهد داد. کاربران اتریوم برای ارتقا به زنجیره PoS نیازی به انجام کاری نخواهند داشت.
نقشه راه اتریوم پس از مرج چیست؟
پس از ادغام، توسعهدهندگان اصلی اتریوم مانند گذشته به کار خود روی شبکه منبع باز ادامه خواهند داد و برنامههای آتی برای افزایش هزینهها، سرعت و امنیت شبکه خواهند داشت. Shading که با هدف افزایش توان تراکنشهای اتریوم و کاهش هزینههای آن با توزیع فعالیتهای شبکه بر روی «شارد»های متعدد (درست مانند خطوط در بزرگراه) انجام میشود، یکی از نقشههای مورد توجه توسعهدهندگان پس از ادغام خواهد بود. (این بهروزرسانیها در ابتدا برای همراهی با Merge که با نام «اتریوم ۲. ۰» یا «ETH۲» نیز شناخته میشد، برنامهریزی شده بود، اما به دلیل موفقیت مجموعههای شخص ثالث در پرداختن به برخی از مشکلات مشابه، از اولویت برخوردار شدند. )
جداسازی سازنده پیشنهاددهنده (PBS)، که «سازندگان» را که تراکنشها را به بلوکها اضافه میکنند از «پیشنهادکنندگان» که آنها را برای تأیید در سراسر شبکه ارسال میکنند، جدا میکند، همچنین در نقشه راه گنجانده شده است. PBS به عنوان راه حلی برای مشکل حداکثر مقدار قابل استخراج (MEV) پیش روی اتریوم ارائه شده است.
پس از ادغام برای ماینرهای اثبات کار چه اتفاقی میافتد؟
اکثر ماینرهای اتریوم که روی کامپیوترهای گران قیمتی که فقط برای استخراج طراحی شدهاند سرمایهگذاری کردهاند، پس از مرج قادر به تولید بلاکهای جدید نخواهند بود. به منظور دریافت پاداش در شبکه PoS، بسیاری از ماینرها استخراج را متوقف میکنند و در عوض اتر را سپرده گذاری میکنند. البته، کسانی که میخواهند به استفاده از تجهیزات ماینینگ خود ادامه دهند باید از شبکه اثبات کار دیگری مانند اتریوم کلاسیک استفاده کنند.
پس از مرج اتریوم، برخی از ماینرها همچنین قصد دارند یک بلاک چین اثبات کار فورک شده تولید کنند که در اصل یک کپی از بلاک چین است که با استفاده از پروتکل قبلی ماینر پسند به کار خود ادامه میدهد. با این حال، مشخص نیست که آیا این زنجیرهها به اندازهای موفقیت میشوند که در نهایت به ماینرها چیز پرداخت کنند.
سؤالات متدوال
مرج اتریوم (The Merge) چیست؟
انتقال شبکه اتریوم از اثبات کار به اثبات سهام (PoS) یا مکانیسم اجماع جدید آن برای تأیید تراکنشهای ارزهای دیجیتال را مرج The Merge مینامند.
الگوریتم اثبات سهام چه تفاوتی با اثبات کار دارد؟
در سیستم اثبات کار فعلی (PoW) اتریوم، مانند بیت کوین، ماینرها برای انتشار بلاکها با حل مسائل رمزنگاری رقابت میکنند. اما در اثبات سهام، اعتبار سنجهایی که حداقل ۳۲ اتر (حدود ۵۰۰۰۰ دلار) را در شبکه استیک میکنند (قفل میکنند) به طور تصادفی برای ساخت بلاکها انتخاب میشوند.
آیا کارمزدهای شبکه، بعد از مرج کاهش مییابد؟
خیر – مرج بر کارمزد تراکنش اتریوم تأثیری نخواهد گذاشت.
آیا سرعت انجام تراکنش بعد از مرج اتریوم افزایش مییابد؟
بلاکهای اتریوم در سیستم اثبات کار هر ۱۳ یا ۱۴ ثانیه تولید میشوند؛ پس از مرج بلاکها در فواصل منظم ۱۲ ثانیهای تولید میشود که اکثر کاربران متوجه این پیشرفت نمیشوند.
نکته: این مطلب هیچگونه پیشنهاد خرید، فروش یا سرمایهگذاری نیست و صرفا جهت آشنا شدن شما کاربران عزیز با ارزهای دیجیتال ارائه شده است و آکادمی ارز دیجیتال ارزتودی در قبال آن مسئولیتی ندارد.
۱ دیدگاه. نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
ممنون بابت اطلاعات مفیدتون درباره مرج اتریوم