به گفته ویتالیک بوترین، یکی از بنیانگذاران اتریوم، “بزرگترین چالش” در اتریوم، حریم خصوصی، است. بوترین در یک پست وبلاگی در ۲۰ ژانویه (۳۰ دی ماه) منتشر شد، بر روی نیاز به یک راه حل حفظ حریم خصوصی را تأکید کرد. به طور پیش فرض، هر دادهای که روی یک “بلاک چین عمومی” قرار میگیرد، عمومی است.
بوترین معتقد است در حال حاضر آدرسهای مخفیانه، آدرسهای یکبار مصرف که کلید عمومی فرد را غیرقابلشناسایی میکند، بهترین راه حفظ حریم خصوصی در این بلاک چین هستند. آدرس مخفیانه میتواند تراکنشهای همتا به همتا، انتقالهای توکن غیرقابل تعویض (NFT) و ثبتنامهای سرویس نام اتریوم (ENS) را ناشناس کند و از کاربران محافظت کند.
او در پست وبلاگ خود در مورد نحوه انجام تراکنش درون زنجیرهای را بین دو طرف با ناشناس توضیح داد. به منظور ایجاد یک متا آدرس مخفی، کاربری که به دنبال دریافت دارایی است باید ابتدا یک «spending key» ایجاد و ذخیره کند.
این آدرس- که میتواند در ENS ثبت شود – سپس به فرستنده ارسال میشود که میتواند یک محاسبات رمزنگاری بر روی آدرس متا انجام دهد تا یک آدرس مخفی که متعلق به گیرنده است، ایجاد کند.
بعد از آن، فرستنده میتواند وجوه را به آدرس مخفی گیرنده منتقل کند و یک کلید موقت برای تأیید مالکیت گیرنده بر آدرس مخفی منتشر کند. در نتیجه، هر تراکنش جدید منجر به ایجاد یک آدرس مخفی جدید میشود.
بوترین اشاره کرد که برای جلوگیری از ارتباط بین آدرس مخفیانه و متا آدرس کاربر از مشاهده عمومی، باید یک “تبادل کلید Diffie-Hellman” و همچنین یک “تکنیک کور کردن کلید” ایجاد شود. بوترین در ادامه گفت هزینههای تراکنش ممکن است با استفاده از ZK-SNARKs، یک تکنیک امن رمزنگاری با ویژگیهای داخلی، پرداخت شود.
با این حال بوترین تأکید کرد که این کار مشکلات خاص خود را به همراه دارد.
آدرسهای مخفیانه که از اوایل سال ۲۰۱۴ توسعه یافتهاند، مدتهاست که بهعنوان راهحلی برای مشکلات حفظ حریم خصوصی در زنجیره مورد استقبال قرار گرفتهاند. اما تنها تعداد کمی از راه حلها تا کنون تجاری شدهاند.
شایان ذکر است این اولین باری نیست که بوترین درباره مفهوم آدرسهای مخفیانه در اتریوم صحبت میکند. او آدرسهای مخفیانه را یک «رویکرد با فناوری پایین» در ماه آگوست برای انتقال مخفیانه مالکیت NFTها یا توکنهای NFC-۷۲۱ معرفی کرد.
او میگوید مفهوم آدرس مخفی ارائه شده حریم خصوصی متفاوتی را با آنچه در حال حاضر اداره کنترل داراییهای خارجی ایالات متحده (OFAC) تحت تحریم Tornado Cash قرار میدهد، ارائه میدهد:
تورندو کش (Tornado Cash) میتواند نقل و انتقالات ارزهای محبوب مانند اتریوم یا توکنهای معروف ERC۲۰ را پنهان کند، اما در تأمین حریم خصوصی برای انتقال توکنهای کمتر شناخته شده ERC۲۰ تلاش میکند و قادر به انجام این کار برای انتقال NFT نیست.
بوترین به پروژههای وب ۳ که در حال توسعه راه حل هستند، توصیههایی ارائه کرد:
آدرسهای مخفیانه اکنون میتوانند به سرعت ساخته شوند و ممکن است حریم خصوصی کاربر را در اتریوم به طور قابل توجهی بهبود بخشند.
او ادامه داد: “حمایت از این آدرسها به پشتیبانی از سوی کیف پول نیاز دارد. علیرغم این، من معتقدم که کیف پولها باید برای سایر عوامل مرتبط با حریم خصوصی نیز به یک پارادایم چند آدرسی بومیتر تغییر کنند.”
به گفته بوترین، آدرسهای مخفیانه ممکن است باعث «چالشهای قابلیت استفاده طولانیمدت» مانند مشکلات توانبخشی اجتماعی شوند. او معتقد است که این مسائل در زمان مناسب قابل حل است. او گفت: “هرچند در درازمدت، این مشکلات قابل حل هستند، اما اکوسیستم آدرس مخفیانه در درازمدت شبیه اکوسیستمهایی است که بهشدت به شواهد دانش صفر متکی هستند.”
نکته: این مطلب خبری هیچگونه پیشنهاد خرید، فروش یا سرمایهگذاری نیست و صرفا جهت آشنا شدن شما کاربران عزیز با اخبار ارزهای دیجیتال ارائه شده است و ارزتودی در قبال آن مسئولیتی ندارد.