اوکی اکسچنج

۹ پلتفرم برتر قرارداد هوشمند در سال ۲۰۲۲ (به غیر از اتریوم)

9 پلتفرم برتر قرارداد هوشمند در سال 2022 (به غیر از اتریوم)

پلتفرم‌های قرارداد هوشمند چارچوبی برای ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز هستند. این پلتفرم‎‌ها مانند یک سیستم عامل بوده اما به جای برنامه‌هایی که روی سیستم عامل اجرا می‌شوند، بلاک چین و قراردادهای هوشمند در آن‌ها به عنوان سیستم عامل (OS) و چارچوب زیربنایی عمل می‌کنند. درست همانطور که سیستم عامل به راه اندازی انقلاب دات کام کمک کرد، قراردادهای هوشمند نیز بلاک‌های سازنده‌ای هستند که به ایجاد نسل بعدی با کنترل غیرمتمرکز کمک می‌کنند.

ما در آغاز این سفر هستیم، اما می‌توانیم انتظار انقلاب عظیم در بیشتر صنایع را داشته باشیم. طبق آمار Statista، تقاضا برای توسعه دهندگان بلاک چین هر سال بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ درصد افزایش می‌یابد زیرا کسب و کارهای بیشتری قراردادهای هوشمند را به کار می‌گیرند و برنامه‌های بلاک چینی می‌سازند.

تاریخچه مختصری از قراردادهای هوشمند

اما سوال اینجاست که چرا دنیا در مورد قراردادهای هوشمند هیجان زده است؟ زیرا این فناوری به حذف واسطه‌ها در اکثر معاملات، به حداقل رساندن خطاها و کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند و همه چیز را به خصوص در مورد امور مالی، بازی و حقوق مالکیت کارآمدتر می‌کند. علاوه بر این به کاربران اجازه می‌دهد بخشی از شبکه باشند. در ادامه این مقاله ۹ پلتفرم قراردادهای هوشمند برتر در سال ۲۰۲۲ را که برای ساخت dApp استفاده می‌‌شوند را بدون در نظر گرفتن ترتیب مورد بحث قرار خواهیم داد.

تاریخچه مختصری از قراردادهای هوشمند

۱۹۹۱

هابر و دبلیو اس. استورنتا طرحی برای سیستمی که به سختی دستکاری می‌شود و برای مهر زمانی اسناد الکترونیکی ارائه کردند. این سیستم گواهی با تاریخ ایجاد سند صادر می‌کند. در نتیجه، از این گواه پیوندی ایجاد شده بعداً می‌توانیم برای اثبات تاریخ ایجاد سند استفاده کنیم.

۱۹۹۴

سه سال بعد، در سال ۱۹۹۴، اصطلاح “قراردادهای هوشمند” معرفی شد. در ابتدا این قراردادها برنامه‌های کامپیوتری بودند که اقداماتی را که در قراردادهای کاغذی سنتی بیان شده بود، تکرار می‌کردند. در سال ۱۹۹۶، نیک سابو اهداف زیر را از یک قرارداد هوشمند ایجاد کرد:

  • قابلیت مشاهده
  • تأیید
  • حفظ حریم خصوصی
  • قابلیت اجرا

۲۰۰۸

ساتوشی ناکاموتو بیت کوین را بوجود آورد که یک سیستم پرداخت غیرمتمرکز است که در آن تاریخچه تراکنش‌ها در یک دفتر کل توزیع شده از بلاک‌های ساخته شده، ذخیره می‌شوند. هر بلاک شامل مجموعه‌ای از تراکنش‌ها، هش مربوط به بلاک قبلی و مهر زمانی است. این ویژگی شبیه به رویکرد استفاده شده توسط S.Haber و W.S. استورنتا در سال ۱۹۹۱ است.

۲۰۱۵

در این سال ویتالیک بوترین ۱۹ ساله، قراردادهای هوشمند را با ایجاد یکی از اولین پلتفرم‌های قرارداد هوشمند یعنی اتریوم و با زبان برنامه نویسی Solidity که یک زبان قرارداد هوشمند کاملا تیورینگ است، زنده کرده و امکان توسعه قراردادهای هوشمند مختلف را در یک بلاک چین فراهم می‌کند. هدف او توانمندسازی افراد برای ساخت و استقرار سریع برنامه‌های غیرمتمرکز کارآمد و ایمن بود. Solidity به توسعه‌دهندگان انعطاف زیادی می‌بخشد و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا قراردادهایی بنویسند که می‌تواند تقریباً هر مشکل محاسباتی را حل کند.

توضیح کامل‌تر قراردادهای هوشمند

 

۲۰۲۱

امروزه بیش از ده پلتفرم قرارداد هوشمند داریم که بر روی شبکه‌های بلاک چین مختلف اجرا می‌شوند و از زبان‌های مختلف قراردادهای هوشمند و مکانیسم‌های اجماع متفاوت استفاده می‌کنند. این قراردادهای هوشمند به بسیاری از مشاغل و برنامه‌ها، از امور مالی و بیمه سنتی گرفته تا سرمایه‌گذاری‌های رمزنگاری و مبادلات ارزهای دیجیتال، نیرو می‌دهند.

توضیح کامل‌تر قراردادهای هوشمند

بیایید از یک قیاس با اتوماسیون بازاریابی استفاده کنیم. به عنوان مثال، فرض کنید با استفاده از یکی از پلتفرم‌های محبوب، یک کمپین ایمیل راه‌اندازی کرده‌اید و شرایطی را برای اجرای وظایف خاص پس از انجام اقدامات خاص تنظیم کرده‌اید. این می‌تواند چیزی شبیه به “اگر گیرنده اولیه‌ی دنباله ایمیل را باز کند، ایمیل بعدی ارسال شود.” یا اگر شخصی آدرس ایمیل خود را در فرم تماس شما وارد کند، یک ایمیل خوش آمد دریافت کند. این منطق IFTT (If This Then That  – اگر این پس آن ) نامیده می‌شود.

IFTT

به طور خلاصه، یک قرارداد هوشمند از منطق If This then That پیروی می‌کند. بنابراین، اگر کدی را روی بلاک چین ایجاد کنیم که بیان می‌کند: “اگر شخص A پولی را در قرارداد X بگذارد، عمل Y اجرا می‌شود و یک قرارداد دیجیتال برای شخص B ارسال می‌شود. سپس یک عمل Z اتفاق می‌افتد.” قراردادهای هوشمند یک اثر دومینویی را ایجاد می‌کنند، جایی که برای شروع هر عمل به یک رویداد پیش از آن نیاز است.

ماشینی را تصور کنید که در آن یک دلار می‌گذارید، یک کد را تایپ می‌کنید و بسته به عملکردتان، یک قوطی نوشابه یا یک کیسه چیپس دریافت می‌کنید. کدی که تایپ کردید فرمانی را اجرا کرد که باعث افتادن نوشابه از دستگاه فروش خودکار شد. این یک توضیح ساده از قراردادهای هوشمند است.

قراردادهای هوشمند چگونه کار می‌کنند؟

به طور خلاصه، یک قرارداد هوشمند، منطق If This then That است که بر روی بلاک چین برنامه ریزی شده و توسط تمام نودهای شبکه اجرا می‌شود و به طور خودکار به یک دفتر کل شفاف منتقل می‌شود که همه می‌توانند ببینند.

قراردادهای هوشمند چگونه کار می‌کنند؟

وقتی یک قرارداد هوشمند را برقرار می‌کنید، قرارداد یک آدرس دریافت می‌کند. به عنوان مثال، می‌توانید به Songbird explorer مراجعه کنید و آدرس هر قرارداد هوشمند را در آنجا ببینید. این آدرس برای تعامل با قرارداد و انجام آن استفاده می‌شود.

قراردادهای هوشمند بسته به منطقی که توسعه دهنده پیاده کرده است، می‌توانند مقادیر مختلفی را ذخیره کنند. به عنوان مثال، می‌توانید قرارداد هوشمند خود را طوری برنامه ریزی کنید که نام یک شخص را ذخیره کند. معمولاً اینگونه نمایش داده می‌شود:

نام رشته = الکساندرا

هنگامی که قرارداد هوشمند بر روی بلاک چین مستقر شد، شما و سایر افراد می‌توانید با آن تعامل داشته باشید. به عنوان مثال، EOSIO به آپلود یک کد بایت جدید اجازه‌ی اصلاح قراردادهای هوشمند را می‌دهد، در حالی که اتریوم تغییرات را غیرممکن می‌کند.

مجموعه‌ای از نودها توابع قرارداد هوشمند مشخص شده در تراکنش را در مرحله‌ی اجرایی عملی می‌کنند. سپس این نودها نتایج خود را باهم مقایسه می‌کنند و بر اساس مکانیسم اجماع مورد استفاده در شبکه بلاک چین، در مورد حفظ این نتایج تصمیم می‌گیرند.

اجماع‌های مبتنی بر اثبات (Proof-of-Work، Proof-of-Stake) به این معنی است که هر نود باید ثابت کند که یک عملیات خاص را اجرا کرده یا دارای یک مقدار خاص است. اولین نودی که مدرک معتبر را ارائه می‌کند به عنوان رهبر انتخاب می‌شود. در نتیجه، این نود مجاز است نتایج اجرای خود را به بلاک چین اضافه کند. همچنین پروتکل‌های اجماع ترکیبی، مانند پروتکل‌هایی که توسط شبکه سولانا استفاده می‌شود، بر اساس پروتکل‌های تحمل خطای بیزانسی و پروتکل‌های اجماع مبتنی بر اثبات وجود دارد.

نتیجه معتبر در یک بلاک درج می‌شود و سپس این بلاک به بلاک چین اضافه می‌شود. اگر یک تراکنش معتبر متغیرهای داخلی را اصلاح کند، این مقادیر جدید اکنون به مقادیر اولیه برای معاملات آتی تبدیل می‌شوند.

در حالی که اتریوم از نظر اعداد و ارقام، محبوب‌ترین پلتفرم قراردادهای هوشمند برای توسعه dApp است، چند مسئله وجود دارد که باید در مورد آن‌ها بدانید زیرا توسعه قراردادهای هوشمند هنوز در مراحل اولیه است و هزینه‌های گس اتریوم اخیراً موضوعی داغ بوده است. بنابراین بیایید در مورد بهترین شبکه‌های قرارداد هوشمند در سال ۲۰۲۲ بحث کنیم تا به شما کمک کند یکی را برای dApp بعدی خود انتخاب کنید. در ادامه ما آن‌ها را بدون ترتیب خاصی فهرست کردیم.

 بهترین پلتفرم‌های قرارداد هوشمند در سال ۲۰۲۲

۱. بلاک چین کازماس (Cosmos Blockchain)

کازماس Cosmos یک بلاک چین لایه ۰ با اعتبار ۱۴۰ ± و یک پروتکل ارتباطی بین بلاک چینی است. هدف این بلاک چین ایجاد یک شبکه یا یک اکوسیستم از بلاک چین‌ها است که با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند که به اصطلاح به آن اینترنت بلاک چین‌ها می‌گویند. بیشتر بلاک چین‌های موجود در کازماس تعداد محدودی اعتباردهنده دارند.

بلاک چین کازمس(Cosmos Blockchain)

کازماس به زودی ویژگی‌های جدید نقشه راهش را معرفی می‌کند که در حال برنامه‌ریزی شدن هستند تا ابزار بسیار بیشتری را برای توکن ATOM به ارمغان بیاورند. به عنوان مثال، برای استیک کردن بین شبکه‌ای و استیک کردن مشتقات قرار است آپدیتی ارائه شود. می‌توانید از Cosmos به‌عنوان پلتفرمی برای قراردادهای هوشمند مقیاس‌پذیر و به‌عنوان رسانه‌ای برای تبادلات غیرمتمرکز استفاده کنید.

در نظر داشته باشید که Tendermint، الگوریتم اجماع کازماس، بسیار سریع است و می‌تواند جریان اطلاعات بین بلاک چین‌های مختلف را با استفاده از اثبات سهام (PoS) مدیریت کند. Tendermint مقیاس‌پذیری را به سطح جدیدی می‌برد و می‌تواند به بیش از ۱۰.۰۰۰ تراکنش در ثانیه برسد که این مسئله کازماس را به یکی از کارآمدترین پلتفرم‌های قراردادهای هوشمند تبدیل می‌کند.

۲. پروتکل نیِر (Near Protocol)

یکی دیگر از پلتفرم‌های برتر قرارداد هوشمند، پروتکل نیِر است. این پروتکل توسط توسعه دهندگان سابق نرم افزار گوگل و مایکروسافت تاسیس شده است. آن‌ها در چهار ماه اول بدون اینکه چیزی ساخته باشند تنها با ارائه راه‌حل‌های نوآورانه خود برای فناوری بلاک چین۵۰ میلیون دلار جمع‌آوری کردند. پروتکل Near تقریباً ۶۰ اعتبارسنج دارد.

پروتکل نیِر(Near Protocol)

نیر Near بر روی یک لایه جدید بلاک چین ساخته و خرد شده است و از اجماع اثبات سهام واگذار شده استفاده می‌کند که امکان مقیاس پذیری و امنیت را فراهم می‌کند. طبق اطلاعات منتشر شده وب سایت، این پروژه در حال ایجاد زیرساختی برای وب ۳.۰ است تا غول‌های فناوری نتوانند اطلاعات شخصی شما را به سرقت ببرند و دولت‌ها نیز نتوانند اینترنت را قطع کنند.

پروتکل خاص اثبات سهام این پروژه DoomSlug نام دارد. DoomSlug به نیِر اجازه می‌دهد تنها پس از برقراری اولین ارتباط، عملی شود. این بدان معناست که به جای انتظار برای ۳۵ بلاک اضافی در اتریوم، در Near، فقط باید منتظر یک بلاک باشید. بنابراین، Near امکان پردازش سریع و ایمن تراکنش‌ها را فراهم می‌کند.

مکانیسم به اشتراک‌گذاری آن‌ها نیز کاملاً منحصر به فرد است. برخلاف بسیاری از بلاک چین‌های دیگر که از زنجیره‌های جانبی استفاده می‌کنند، Near مکانیسم خاص خود را دارد که نایت‌شِید (NightShade) نام دارد و در آن از شاردها استفاده می‌کنند. بلاک چین اصلی دارای اسنپ‌شات برای همه‌ی این شاردها است. هر شارد فقط ۱۰۰ جایگاه دارد و هر جایگاه به شما اجازه می‌دهد تا اعتبارسنج باشید. با پیوستن افراد بیشتری به شارد، هزینه اعتبارسنجی افزایش می‌یابد.

چیزی که Near را به عنوان یک پلتفرم قرارداد هوشمند جذاب می‌کند، سیستم Aurora آن است که یک راه حل مقیاس پذیری لایه دو برای Near است و به توسعه دهندگان این امکان را می‌دهد تا به راحتی برنامه‌های اتریوم خود را در شبکه Aurora کپی و جایگذاری کنند.

۳. پروتکل الروند (Elrond protocol)

وقتی صحبت از قراردادهای هوشمند به میان می‌آید، داشتن مکانیسمی که تضمین کند اجرای قراردادها به ترتیب صحیح و بر روی شارد مناسب انجام می‌شود ضروری است. این جایی است که الروند وارد می‌شود. این پلتفرم قرارداد هوشمند، راه‌حلی برای این کار ارائه می‌کند و با اختصاص دادن و انتقال قرارداد هوشمند به قطعه‌ای که وابستگی‌های استاتیک برای آن وجود دارد، قفل متقاطع را حذف می‌کند.

 این مکانیسم اشتراک‌گذاری حالت تطبیقی، شاردها را در زمان واقعی با ظرفیت رو به رشد شبکه تقسیم و ادغام می‌کند. الروند با جابجایی بین اشتراک گذاری شبکه، اشتراک گذاری وضعیت و اشتراک گذاری تراکنش، ظرفیت خود را بسیار انعطاف‌پذیر می‌کند.

پروتکل الروند انتقال قرارداد هوشمند به قطعه‌ای که وابستگی‌های استاتیک برای آن وجود دارد، قفل متقاطع را حذف می‌کند.

این بلاک چین از اجماع ایمن اثبات سهام (SPoS) استفاده می‌کند که در هر دور اعتبارسنجی‌ها را از بین شاردها انتخاب می‌کند. الروند همچنین یک موتور اجرای قرارداد هوشمند اختصاصی (ماشین مجازی الروند) در WASM ساخت. توسعه‌دهندگان این قابلیت را دارند که روی این دستگاه به هر زبان برنامه نویسی که دوست دارند کدنویسی کنند.

کوین اصلی این پروتکل، eGLD، به عنوان مکانیزم حاکمیتی برای جوایز اعتبارسنجی، استیکینگ و پرداخت برای قراردادها و تراکنش‌های هوشمند استفاده می‌شود.

۴. بلاک چین Algorand

الگوراند Algorand یک شبکه نسبتا سریع و ارزان (۰.۰۰۱ Algos به ازای هر تراکنش) با سرعت پردازش ۱۰۰۰ تراکنش بر ثانیه دارد. قراردادهای هوشمند الگوراند می‌توانند نیازهای تقریباً هر dApp را پشتیبانی کنند. این برنامه سه زبان برنامه نویسی را ارائه می‌دهد که تعادل مناسب را به توسعه دهندگان ارائه می‌دهد: پایتون (Python)، ریچ (Reach) و کلریتی (Clarity).

این پلتفرم قرارداد هوشمند یکی از موارد مورد علاقه برای پلتفرم‌های مدیریت و صادرکنندگان دارایی است. همچنین پلتفرمی است که بدون تولید آلاینده، قراردادهای هوشمند سریع را با همان سرعت سایر تراکنش‌ها در لایه ۱ ارائه می‌دهد.

Algorand یک شبکه نسبتا سریع و ارزان (0.001 Algos به ازای هر تراکنش) با سرعت پردازش1000 تراکنش بر ثانیه است.

ماشین مجازی Algorand (AVM) قراردادهای هوشمند را اجرا می‌کند و به سرعت در حال بهبود است. به زودی، AVM زبان‌های برنامه نویسی تورینگ کامل را برای قراردادهای هوشمند فعال می‌کند (اصطلاح ” تورینگ کامل ” یا ” تناظر تورینگ ” بدین معنا است که هر کامپیوترواقعی یا زبان کامپیوتری بتواند به‌طور تقریبی هر کامپیوتر هدف عمومی دنیای واقعی یا زبان عمومی دیگر را شبیه‌سازی نماید.)

این ویژگی شبیه به اتریوم است، شبکه‌ای که توسعه‌دهندگان قراردادهای هوشمند را با Solidity می‌نویسند و سپس آن‌ها را در بایت کد برای اجرای ماشین مجازی اتریوم (EVM) کامپایل می‌کنند. اما بدون هزینه‌های گزاف گس!

۵. پروتکل آوالانچ (Avalanche protocol)

محبوبیت بلاک چین آوالانچ در میان توسعه دهندگان قراردادهای هوشمند به سرعت افزایش یافته است و دلایل خوبی برای آن وجود دارد. این پروتکل جالب است زیرا بر خلاف سایر شبکه‌های بلاک چین، می‌تواند از یک حمله “بیش از ۵۱٪” جان سالم به در ببرد. در واقع، اگر می‌خواهید آوالانچ را کنترل کنید، به کنترل حداقل ۸۰ درصد از شبکه نیاز دارید. این رقم خیلی زیادی است! این بلاک چین می‌تواند تراکنش‌ها را سریع‌تر از بسیاری از شبکه‌های بلاک چین امروزی بدون به خطر انداختن امنیت و عدم تمرکز پردازش کند.

حبوبیت بلاک چین آوالانچ در میان توسعه دهندگان قراردادهای هوشمند به سرعت افزایش یافته است

الگوراند Algorand از یک معماری زیرشبکه سه شبکه‌ای و یک پروتکل اجماع استثنایی استفاده می‌کند که مزایای اجماع Nakomoto و تمام نقاط مثبت مکانیسم‌های اجماع کلاسیک را بدون به خطر انداختن تمرکززدایی ترکیب می‌کند.

معماری زیرشبکه سه شبکه‌ای به این معنی است که آوالانچ از سه بلاک چین تشکیل شده است که به توسعه دهندگان حداکثر انعطاف و کنترل بر برنامه‌ها را می‌دهد. در حالی که همه‌ی به اصطلاح “قاتل‌های اتریوم” با EVM سازگار نیستند، آوالانچ با آن سازگاری دارد. این یک مزیت بزرگ است زیرا توسعه دهندگان می‌توانند به طور یکپارچه dApp های خود را با هزینه کم از اتریوم بارگیری کنند. در نتیجه، توسعه‌دهندگان برای نوشتن قراردادهای هوشمند در آوالانچ نیازی به یادگیری یک زبان برنامه نویسی جدید ندارند.

یکی دیگر از مزایای این پروتکل این است که اعتبارسنجی را آسان می‌کند. برای شرکت در شبکه نیازی به سخت افزار تخصصی گران قیمت ندارید. این یک پروتکل فوق‌العاده سبک است که نیازهای محاسباتی را بسیار کم می‌کند. فقط باید ۶ گیگابایت رم و ۲۰۰ گیگابایت فضا داشته باشید.

۶. شبکه فانتوم (Fantom)

ما در مورد پروژه‌های بلاک چین و کریپتویی برندسازی‌های بسیار جالبی را دیده‌ایم. اما هیچ کدام به چیزی که می‌توانید در شبکه فانتوم پیدا کنید نزدیک نشده است.

انتوم با EVM سازگار است، بنابراین اگر یک dApp روی اتریوم بسازید، می‌توانید به سرعت آن را به فانتوم منتقل کنید.

جالبتر این است که فانتوم از DAG استفاده می‌کند. DAG یک بلاک چین نیست که در آن هر بلاک حاوی داده باشد ویک بلاک قبل و یک بلاک بعد از آن وجود داشته باشد که یک زنجیره را تشکیل ‌دهد. در یک DAG، گروهی از رایانه‌ها در شبکه وجود دارند و همه آن‌ها می‌توانند با رایانه‌های مجاور درباره تراکنش‌هایی که دارند ارتباط برقرار کنند. با استفاده از این روش، آن‌ها در مورد دفتر کل و اینکه چه داده‌هایی باید در طول زمان ذخیره کنند به توافق می‌رسند.

یکی از مزایای این رویکردِ P2P (همتا به همتا) این است که تراکنش‌ها در سریع ترین زمان ممکن بدون انتظار برای تراکنش‌های گذشته تایید می‌شوند. در نتیجه قطعیت آن را افزایش می‌دهد.

فانتوم از یک مدل اثبات سهام منحصر به فرد به نام Lachesis با حدود ۵۰ تایید کننده استفاده می‌کند. برای تبدیل شدن به یک اعتبارسنج، باید حداقل ۱ میلیون کوین فانتوم را استیکینگ کنید. این باعث می‌شود که تمرکززدایی Fantom زیر سوال برود. یکی دیگر از نقاط ضعف فانتوم این است که برای کنترل یک DAG و ایجاد تراکنش‌های جعلی فقط باید ۳۰ درصد از شبکه را کنترل کنید.

فانتوم با EVM سازگار است، بنابراین اگر یک dApp روی اتریوم بسازید، می‌توانید به سرعت آن را به فانتوم منتقل کنید. این پروتکل بر توسعه‌دهنده متمرکز است و به توسعه‌دهندگان تا ۱ میلیون دلار در ماه پاداش می‌دهد تا پروژه‌ها و dApps را در Fantom ایجاد کنند. برخلاف سایر شبکه‌های بلاک چین، آن‌ها به جای پول، به توسعه دهندگان انگیزه می‌دهند.

در ژوئیه ۲۰۲۱، Fantom راه حلی نوآورانه برای اجرای قراردادهای هوشمند خارج از شبکه (آف‌چین) با ایجاد یک محیط آزمایش آف‌چین بر روی یک “مکانیسم ثبت و پخش مجدد معاملات” ارائه کرد.

۷. شبکه رله پولکادات (Polkadot)

پولکادات یک اکوسیستمِ بلاک چینِ منفرد است که بصورت یک شبکه متحد شده است. بنابراین، در اصل یک پلتفرم قرارداد هوشمند نیست. با این حال، از آنجایی که دارای پاراچین‌های متصل به شبکه رله است، این شبکه‌های جانبی از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کنند. برای راه اندازی قابلیت قرارداد هوشمند، پولکادات Moonbeam را معرفی کرد. این یک پلتفرم قرارداد هوشمند است که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد dApps با قابلیت همکاری بومی بسازند.

مهمترین مسئله در مورد پولکادوت ، سوبستریت(Substrate)است

مهمترین مسئله در مورد پولکادات، سوبستریت (Substrate) است. این یک چارچوب توسعه است که یک چارچوب تقریبا نامحدود برای آزمایش‌های توسعه‌دهندگان فراهم می‌کند. سوبستریت به توسعه دهندگان کنترل کاملی بر اقتصاد، اجماع، ذخیره سازی اساسی و قوانین تراکنش شبکه را می‌دهد. سوبستریت دارای یک پالت قراردادی داخلی است. علاوه بر این، پولکادوت به پاراچین اجازه می‌دهد تا EVM را پیاده سازی کند و از پورت‌های تقریباً ساده قراردادهای هوشمند اتریوم پشتیبانی کند.

طراحی پولکادات امکان ایمن سازی مشترک در شبکه را فراهم می‌کند تا بار روی سازندگان پاراچین کاهش یابد و چارچوبی برای برقراری ارتباط با دیگر پاراچین‌ها فراهم شود.

۸. پلتفرم قرارداد هوشمند کاردانو آدا (Cardano ADA)

در سپتامبر ۲۰۲۱، کاردانو یکی از حیاتی‌ترین به‌روزرسانی‌ها را در تاریخ شبکه اصلی خود انجام داد و آن آلونزو (Alonzo) بود. ما در حال حاضر در سومین چرخه توسعه کاردانو یعنی Goguen هستیم که بخش مرکزی آن ادغام قراردادهای هوشمند است. ارتقاء شبکه اصلی آلونزو، گامی رو به جلو در توسعه شبکه کاردانو بود.

این چرخه همچنین یک زبان هدف خاص برای شبکه به نام مارلو راه‌اندازی کرد که به جای استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی همه منظوره در بلاک چین، اجازه می‌دهد قراردادهای مالی به زبان مالی نوشته شوند. کاردانو در حال حاضر در زنجیره تامین مورد پذیرش قرار گرفته است. این آپدیت، این پلتفرم قرارداد هوشمند را بیشتر به بخش های مالی و بیمه سوق خواهد داد.

کاردانو یکی از حیاتی‌ترین به‌روزرسانی‌ها را در تاریخ شبکه اصلی خود انجام داد و آن آلونزو(Alonzo) بود.

گام بعدی برای قراردادهای هوشمند در کاردانو، داشتن اجازه دسترسی به آن با دستگاه‌های تلفن همراه بدون دانلود کل بلاک چین خواهد بود. برخلاف سایر بلاک چین‌های ذکر شده در این مقاله، کاردانو ویژگی‌های پیشگامانه را وعده نمی‌دهد زیرا بر رویکرد پژوهش محور تأکید دارد.

از تحقیقات علمی استفاده می‌کند که کد آن را به صورت ریاضی تأیید می‌کند و تمام به روز رسانی‌های کاردانو توسط دانشگاهیان آزمایش می‌شود و توسط متخصصان بررسی می‌شود. در نتیجه، به‌روزرسانی‌ها برای کاردانو به دلیل طولانی بودن فرآیند پس‌آزمونی بسیار کند است.

 ۹. بلاک چین سولانا (Solana)

سولانا یک بلاک چین به سرعت در حال رشد، بدون مجوز و با کارایی بالا است که تراکنش‌های سریع، مقیاس پذیر و ارزان را ارائه می‌دهد. این بلاک چین از قراردادهای هوشمند ساخته شده با زبان‌های برنامه نویسی C++، C و Rust پشتیبانی می‌کند.

پروژه‌های دیفای هیجان‌انگیز زیادی در اکوسیستم سولانا وجود دارد که به دلیل مقیاس‌پذیری و توانایی پردازش هزاران تراکنش در ثانیه است. سولانا از اجماع تحمل خطای بیزانسی (BFT) استفاده می‌کند که از یک تابع رمزنگاری اثبات تاریخ استفاده می‌کند.

سولانا یک بلاک چین به سرعت در حال رشد، بدون مجوز و با کارایی بالا است که تراکنش‌های سریع، مقیاس پذیر و ارزان را ارائه می‌دهد

در بلاک چین‌های سنتی، یک فرآیند واحد تمامی تراکنش‌هایی را که در بلاک بعدی گنجانده می‌شوند، تایید و جمع آوری می‌کند. در مقابل، Proof-of-History یا اثبات تاریخ اجازه می‌دهد تا رویدادها به صورت موازی پردازش شوند و به افزایش عملکرد شبکه کمک کنند.

تفاوت اساسی بین قراردادهای سولانا و EVM در این است که حساب‌های خارجی می‌توانند با قراردادهای هوشمند مستقر در سولانا تعامل داشته باشند و داده‌های مربوط به یکپارچه سازی برنامه را ذخیره کنند و جداسازی منطقی حساب‌ها و منطق قرارداد را ایجاد کنند.

حساب‌های سولانا می‌توانند داده‌هایی مانند اطلاعات کیف پول را ذخیره کنند، در حالی که حساب‌های اتریوم فقط به کیف پول کاربران ارجاع می‌دهند. پذیرش سولانا به طور تصاعدی در حال افزایش است.

این پلتفرم در حال حاضر بیش از ۴۰۰ پروژه را از جمله بازا‌های محبوب NFT، پروژه‌های دیفای، چین‌لینک (Chainlink) و شبکه غیرمتمرکز اوراکل میزبانی می‌کند. مشتقات ایجاد شده توسط FTX سرم را در سولانا مبادله می‌کنند که هدف آن تبدیل شدن به DEX بدون نیاز به اعتماد، کاملاً مبتنی بر دیفای و غیر حضانتی است.

نتیجه گیری

انتخاب پلتفرم قرارداد هوشمند مناسب یکی از مهمترین تصمیماتی است که هنگام توسعه برنامه غیرمتمرکز خود می‌گیرید. انتخاب شما فقط مربوط به تکنولوژی نیست. شما باید در نظر بگیرید که پلتفرم‌های مختلف چه چیزی را ارائه می‌دهند، چگونه در طول زمان در حال تکامل هستند و چه کسانی در ظهور و توسعه آن دخیل هستند.

هر پلتفرم بلاک چین قراردادهای هوشمند را به طور متفاوتی پیاده سازی می‌کند. به عنوان مثال، اتریوم یک پلتفرم تعیین کننده و دقیق است، بنابراین مانده حساب‌ها و ترتیب تراکنش‌ها با دقت  تعیین می‌شود. سایر پلتفرم‌ها تصادفی بودن و احتمالات را ارائه می‌دهند. برخی از مکانیسم‌هایی مانند اثبات سهام (PoS) یا اثبات کار (PoW) استفاده می‌کنند، در حالی که برخی دیگر هنوز از روش‌های دیگری مانند اثبات سهام واگذار شده استفاده می‌کنند.

 در انتخاب پلتفرم قرارداد هوشمند برای dApp موارد زیادی باید در نظر گرفته شود. با این حال، سرعت، هزینه و پذیرش باید معیار اصلی شما باشد. اندازه گیری پذیرش با نگاه کردن به ارزش بازار توکن‌های بومی آسان است. این یک عامل مهم است زیرا، بدون پذیرش مناسب از شبکه بلاک چین، dApp شما به احتمال زیاد با شکست مواجه خواهد شد.

نظر شما در مورد این پلتفرم‌های قرارداد هوشمند چیست؟ تجربه کاربری شما در مورد هر کدام از آنها چگونه بوده است؟ با ما در میان بگذارید.

سوالات متدوال

سوالات متداول


قراردادهای هوشمند چه کمکی به شبکه‌های بلاک چین می‌کنند؟

این فناوری به حذف واسطه‌ها در اکثر معاملات، به حداقل رساندن خطاها و کاهش هزینه‌ها کمک می‌کند و همه چیز را به خصوص در مورد امور مالی، بازی و حقوق مالکیت کارآمدتر می‌کند.

در قرارداد هوشمند چه اطلاعاتی ذخیره می‌شود؟

قراردادهای هوشمند بسته به منطقی که توسعه‌دهنده پیاده کرده است، می‌توانند مقادیر مختلفی را ذخیره کنند.

نکته: توجه داشته باشید این مقاله صرفا با هدف راهنمایی و آشنایی نوشته شده و آکادمی ارز دیجیتال ارزتودی مسئولیتی در مقابل تصمیمات افراد یا عواقب مالی آن ندارد.

۴.۷/۵ - (۴ امتیاز)
نظرات
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

برای دریافت هفتگی بهترین مقالات و جدیدترین اخبار به خبرنامه ارزتودی بپیوندید.

فهرست